Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
A category_id-ra szükségem van, nem szedhetem ki. (De amúgy a teszt kedvéért kivettem, és semmi sem változott, se a sebesség, se a distinct nem hozta a kívánt eredményt.)
Annyit találtam, hogy ha használom a GROUP BY-t is, akkor a megfelelő eredményeket kapom, és valamelyest gyorsul a lekérdezés is. (És DISTINCT-tel vagy anélkül is ugyanazt a (jó) eredményt adja, szóval így a DISTINCT talán nem is kell.)
select p.*from product pjoin product_category pc1on pc1.product_id = p.idjoin category c1on c1.id = pc1.category_idwhere c1.name in ('sárga', 'piros', 'kék')group by p.idorder by p.date desc;Így a korábbi ~20 mp helyett már megvan ~9 mp alatt.
És az explain-je is sokkal jobban néz ki:

De a 9 mp még mindig szörnyű.
Merre tovább?
Vagy ez nem is a jó út?
Az adatbázis szerkezete a hibás?
Vagy a lekérdezés?Jelenleg nyitott vagyok a teljes adatbázisszerkezet átalakítására is. Egyszer már megcsináltam a javaslatotokra, megcsinálom megint, ha kell. Csak működjön végre.
Mindenesetre keresgélek még, hátha találok ilyen hasznos dolgot, mint a group by. Bár néztem már annyi mindent, millió stackoverflow-bejegyzést...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Blueblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera, erős teljesítmény 12/128 GB Új
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Nokia 5.3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő