- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Őskoczka
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
A category_id-ra szükségem van, nem szedhetem ki. (De amúgy a teszt kedvéért kivettem, és semmi sem változott, se a sebesség, se a distinct nem hozta a kívánt eredményt.)
Annyit találtam, hogy ha használom a GROUP BY-t is, akkor a megfelelő eredményeket kapom, és valamelyest gyorsul a lekérdezés is. (És DISTINCT-tel vagy anélkül is ugyanazt a (jó) eredményt adja, szóval így a DISTINCT talán nem is kell.)
select p.*
from product p
join product_category pc1
on pc1.product_id = p.id
join category c1
on c1.id = pc1.category_id
where c1.name in ('sárga', 'piros', 'kék')
group by p.id
order by p.date desc;
Így a korábbi ~20 mp helyett már megvan ~9 mp alatt.
És az explain-je is sokkal jobban néz ki:
De a 9 mp még mindig szörnyű.
Merre tovább?
Vagy ez nem is a jó út?
Az adatbázis szerkezete a hibás?
Vagy a lekérdezés?Jelenleg nyitott vagyok a teljes adatbázisszerkezet átalakítására is. Egyszer már megcsináltam a javaslatotokra, megcsinálom megint, ha kell. Csak működjön végre.
Mindenesetre keresgélek még, hátha találok ilyen hasznos dolgot, mint a group by. Bár néztem már annyi mindent, millió stackoverflow-bejegyzést...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Ipad A16 128GB Blue , Bontatlan, Aktiválatlan
- Jonsbo C2
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest