Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kalandor: Fred
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, még nem biztos, hogy rossz is
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
nos...
az oldschool módszert használom, ahogy írod és szépen megy is addig, ameddig leírtad.
ezek ugye önmagukban (a zárójelek között) önálló selectek, egymás változóit nem használják csak egymás mögé vannak láncolva.
(az hogy pivotolgatok is ezekben az önálló selectekben, az egy másik kérdés. szerintem redundáns és ki kellene szedni de még nem jöttem rá a mikéntjére, ha csak simán kiszedem akkor az egy-a-többhöz kapcsolatok miatt a 20k-s valós rekordszámból a várt 400k-s rekordszám helyett (x20 oszlop a pivotban) 380 millió rekord lesz, nyilván én vétek hibát valahol)
ez alá jönne az a rész (amit én írtam lentebb) amikor az önálló, tábla-szerű egységgé zárójelezett, aliasolt blokkokból ki szeretnék venni mutatókat, azokat pl. összeszorozni vagy kivonni, és ez már nem megy. mutatom példában:
SELECT * FROM
(
SELECT
AL1.munkavallalo...
FROM... AL1
) K
JOIN
(
SELECT
AL2.munkavallalo
AL2.mutatoX
FROM AL2
) KHD
ON K.munkavallalo = KH.munkavallalo
JOIN
(
SELECT
AL3.munkavallalo
AL3.mutatoY
FROM AL3
) AHD
-- eddig a te logikáddal megegyezik, annyiban tér el hogy select * from van a definiált értékek helyett, de ez indifferens azt hiszem
-- innen jönne az amit én szeretnék, de nem megy
JOIN
(
SELECT
K.munkavallalo
KHD.mutatoX-AHD.mutatY
FROM
???
) KAMEHAMEAde azt hiszem az első opció szerint lenne elegáns megcsinálni, én is gondoltam már erre (mióta megtanultam Tőled a where-t
) valószínűleg az lenne a praktikus.
-
nyunyu
félisten
FROM (select munkavallalo, ...
from ...
where ...) K
JOIN (select munkavallalo, ...
from ...
where ...) KHD
ON KHD.munkavallalo = K.munkavallaloErre gondoltam múltkor, amikor azt írtam, hogy tetszőleges select köré lehet zárójelet tenni, és az alquery mögéírt aliasnevet táblaként használni, ahol az SQL szintaxisa táblanevet vár.
Csak a korábbi példánál még nem értettem, hogy mit akarsz joinolni hova.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus FX516PE 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Logitech G Pro X Superlight vezetékes Gaming Egér!
- Google Pixel 10 256GB - Törött kijelzőüveg - szept. 30-i vásárlás
- Sharkoon Skiller SGM1
- ACER PREDATOR ORION 3000 // CORE I5 9400 // 16GB DDR4 // GEFORCE GTX1660 SUPER 6GB // SSD+HDD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest