Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szmeby

tag

válasz Louro #4501 üzenetére

Oké, azt hiszem nem jól fogalmaztam. Ígérem, ez az utolsó off. :)

Az, hogy az optimalizálatlan lekérdezések miatt lassú a szolgáltatás, gondolom kimeríti a fejesek felett állók igényeinek kielégítését. Az, hogy nincs elég kapacitás tesztelni, optimalizálni, backupot készíteni ínségesebb időkre, ésatöbbi, mind mind a szolgáltatás színvonalát befolyásolja. Ha az ún. fejes (vagy a felette álló) azt hiszi, hogy nem, akkor vagy hülye vagy igénytelen. Szerény véleményem szerint.
    Azzal takarózni, hogy valami túl kocka, ezt nem tudom hova tenni. Ha valami kocka, akkor nincs köze a szolgáltatás színvonalához? Az igényességhez? Ha fejesnek ez túl kocka, akkor miért használ számítógépet? Dolgozzon kockás füzetben, és szolgáltasson abból! Vagy ha az is túl kocka, akkor vonalas füzetből. :)

Bocsánat a kirohanásomért, csak pont ebből lett elegem az IT szférában, és érzékenyen tudok reagálni a hasonló hozzáállásra. Kiborító, amikor azt hallom egy menedzsertől, hogy csak dobj össze valamit, csak működjön; menjen élesbe, mindjárt határidő; ezeknek így is jó lesz, és hasonló szóvirágok. Többnyire ugyanez a menedzser kongatja a vészharagot, hogy nagy baj van a projekten, több erőforrást kell bevonni; azonnali tűzoltásra van szükség; lehalt az éles szerver, mindenki hétvégézik; ha ez ma nem lesz kész, holnap már nem kell bejönnöd; ha ezt megcsinálod még ma, holnap kapsz egy sütit. A fejlesztő meg nyilván megtörik, és inkább hekkel, drótoz, gányol. Mert azt jutalmazzák, aki vilámgyorsan összedob valamit, aki tüzet olt, még ha a saját gányolását is javítja valójában. Ahogy te is mondtad, fontosabb a jó munkánál a "mindenki fel akar valamit mutatni". És aztán eljön az a pont, amikor többségbe kerülnek a valamit felmutatni akaró egyedek a jó terméket gyártó egyedekel szemben. Csodálkozunk, ha kiég az ember?

Csak arra akartam célozni, hogy így látatlanban szerintem a te igényeid nincsenek összhangban a fejesek igényeivel, ami hosszú távon eléggé lélekölő. Persze ha neked (még) tetszik, akkor folytasd nyugodtan. Minden tiszteletem a tiéd, én már eljutottam arra a pontra, hogy az általad lefestett fejeseket nem akarom elviselni.
    Mindenesetre sok sikert kívánok és bocs, hogy elkanyarodtam a témától. Ahhoz nem tudok hozzászólni. :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés