Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szmeby

tag

válasz jocomen #2840 üzenetére

SZJ szám

Talán azért van ez így, mert nincs különösebb oka a beavatkozás és a számla tétel táblák szétválasztásának. Vagy mégis?
    Például a díjszabás forintban kerül megállapításra, a beavatkozás ezen leíró tábla alapján egyértelműen beárazható (szerintem a lehető leghamarabb érdemes jelölni a kiszabott árat). Viszont az ügyfél eurós számlát kér, vagyis a számla tételben már euróban kell szerepelnie az összegnek. Az meg már tiszta sor, hogy a számla fejen lévő összeg a számla tételeket összegzi.
    És ha már a valutakonveziónál járunk, ahhoz asszem illene egy teljesítés dátuma mező, ami alapján meghatározható, hogy melyik napi árfolyam alapján történt a konverzió.
    Ha jól látom, a rendszer jelenleg nem kezeli a sztornó és helyesbítő számlát sem, ehhez is elkelne majd pár új mező (pl. számla típusa, számlák egymásra hivatkozása, ilyesmi).
    Vagy a proginak nem lesz köze a számlázáshoz?

Formailag nekem pl. nem tetszik, hogy bizonyos táblanevek egyes számban, mások meg többes számban szerepelnek, és nem látom az okát. Kevés olyan tábla van egy adatbázisban, amiben csak egy sor van, totál felesleges belekeverni a számosságot a táblanévbe, bátran lehet mindegyik egyes számú.

Ha nagyon zavar a kerülő útvonal, hát egyesítsd a táblákat. Pl. úgy, hogy eltörlöd a kategóriát (az legfeljebb a fogon szerepel mint plusz információ), a díjakat pedig foganként adod meg. Nincs olyan sok fogunk, hogy ez drasztikus mértékben rontaná a teljesítményt. Persze ha igény van arra, hogy kategóriához adunk meg árat, akkor ne tedd.

Megjegyzem, hogy mindig is utáltam a normalizálós feladatokat a suliban, és nincs is benne gyakorlatom, ezért csak módjával hallgass a hülyeségeimre. :)

Új hozzászólás Aktív témák