Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Kipróbáltam, és tényleg nem megy... :((( :F
Nyomoztam kicsit a kernel forrásban (2.6-os) a probléma után, és úgy tűnik, a ''kernel capabilities'' funkció okozza a gondot. Ugyanis nem csak az ioperm()-hez, hanem a /dev/port megnyitásához is szükséges a CAP_SYS_RAWIO, ld.: kernel forrás drivers/char/mem.c, open_port().
Ha a default capabilites nincsen aktiválva (capability kernel modul), akkor a root processzeknek megvan minden capability, a többinek pedig semmi, és ezen nem lehet változtatni, ld. kernel forrás security/dummy.c, dummy_capable().
Megoldási javaslatok (nem próbáltam ki):
a. root-ként induljon a processz, aztán dobálja el a privilégiumait, amint megnyitotta a /dev/port-ot
b. root-ként induljon egy kisegítő processz, ami mondjuk egy socket-en keresztül átad egy file descriptor-t a /dev/port-ra
c. kapcsold be a linux capabilites-t, és - pl. a PAM segítségével - add meg a CAP_SYS_RAWIO-t a kérdéses júzernek
d. piszkálj bele a kernelbe valamelyik helyen, amit említettem
Érdekelne a kipróbált, működő megoldás, ha majd meglesz. :) -
WN31RD
addikt
-
WN31RD
addikt
Ha a /dev-be bele tud menni a júzer, és listázni tudja a tartalmát, márpedig tudja (r-x jogok), az elég. Onnantól kezdve már az egyes file-okhoz (pl. /dev/port) rendelt jogok számítanak.
Elvileg elég, ha a júzer tagja egy olyan csoportnak, amelyik írni tud a device-ba. Nem tudom, mi kellene még, de biztos nem a /dev jogaival van baj.
A csoporthoz való hozzáadás után csináltál egy ki-be jelentkezést a júzerrel?
Aktív témák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Melyik tápegységet vegyem?
- War Thunder - MMO Combat Game
- World of Warships
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Philips LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest