Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozy84
senior tag
válasz Celtis #46174 üzenetére
Ezek a dolgok nem így mennek. Pénzt nem adnak. Új tv-t is ritkán. De akkor is csak Sonyt ami nem baj. Sőt. Meg igazuk is van.
Amúgy OLED lesz a következő tv-m. Igazából egyik LCD tv képe sem tetszik a Panasonic plazmám után. Tök mindegy, hogy melyik márka melyik típusa. 4K és stb ide vagy oda.
Került a családba fél éve 4K stb stb stb sok-sok százezres tv. Az is csak LCD ugyan olyan képpel ami Nem tetszik.
OLED-Ben bízok, hogy jobb lesz.Amúgy nem írtam hogy szét fogom törni. 😁
Legalább jókat nevettem az erkölcshuszárokon. 😁✌🏼
És még veszik a fáradságot jogszabályokat beírni 😁
(Van gyerekkori barátom aki bíró. Na ő is jókat nevetne ezen. Az önjelölt megmondó igazsághuszárokon.
Ha azt mondom hogy pl: ki fogok ugrani az ablakon ha nem lesz olcsóbb az OLED akkor kihívjátok a mentőket meg a tűzoltókat?😁)Igazából csak megkérdeztem, hogy kb mennyit érhet. Választ kaptam.
Örömmel olvasom tovább az “építő” hozzászólásokat viszont erre a posztra nem várok választ. Úgy is csak trollkodás lenne. Az meg nem szakmai. Béke ✌🏼 -
-
Celtis
veterán
válasz Celtis #46240 üzenetére
Az XF9005 világosabb, erőteljesebb, dinamikusabb képet ad. Felbontásban nem veszek észre semmi gondot, amiatt, hogy 4k-s TV-n kisebb felbontású a forrás. Mindkét TV egymástól függetlenül az adott környezetben lett beállítva úgy, ahogy nekem tetszik (a W829B évekel ezelőtt). Úgy alakult, hogy az XF9005-n nagyobb a fény és kicsit hidegebb a fehér, de ezt most nem módosítottam.
Az ArteHD-n nem volt semmi különleges. Lefotóztam az RTL híradót HD-ban, mert így volt esélyem kb. ugyanazt a jelenetet lekapni. Ugyan egy ilyen telefonos fotó semmit nem mond, de szerintem érzékelteti a 2 ÍTV közti különbséget. A nagyobb fényerőt a telefon kamera auto fényerő kikompenzálta.
W829B:
XF9005: -
Luissimo
veterán
válasz Celtis #46253 üzenetére
akkor szubjektív volt a vélemény, hiába, a szem nem hazudik
PS:
"W829B-nek brutálisan jó, mély és homogén feketéje. Előtte egy G30-as pana plazmám volt, annak hozta a szintjét, talán egy kicsit jobb is volt ilyen tekintetben.Az XF9005 erősen felhős. Valószínűleg ez akkor és azért látszik, ha ráadja a háttérvilágítást teljesen. Viszont normál képtartalomnál soha nem vettem még észre,"
nekem ebből nem az jött le, hogy a 9005 a jobb képű idegen[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
-
Kriszbmx
tag
válasz Celtis #46262 üzenetére
Ha tartalom megy rajta akkor csak annyi latszik,hogy a jobb szelen fent lent a sarok sotetebb.
Az bosszant hogy a masik Samu tvm 2 eves 55 os fullhd ehhez kepest teljesen homogen . Ez kozel 400 ezer volt es mikor lepkedek a menuben, illetve ha olyan tartalom van rajta meg ezek a foltok fogadnak.
Esetleg csere egy masik ugyan ilyenre hatha az kevesbe foltos? -
Kriszbmx
tag
válasz Celtis #46265 üzenetére
Tegnap este nyomkodtam. Mar levettem a fenyerot mindent. De az se vegtelen.
Egy pont utan nem lett sotetebb. A kep meg szep volt. A foltok maradtak. En azt hittem ezek a hibak vagy foltok ahogy nevezzuk majd kesobb a tv elete vege fele jelennek meg. Fater samujan sok ev utan jott elo hasonlo. Nem gondoltam,hogy elso bekapcsolasnal ez fogad. Legtobbet este jutok tv ele igy nem surun lenne hasznalva napsutesben. Mi az a tipus amin homogenebb nagy valoszinuseggel? -
Buckey
őstag
válasz Celtis #46270 üzenetére
Annak, hogy az LCD kijelző vékony és könnyű legyen, ez az eredménye. Minden réteg vékony, így nincs megfelelő tartása, hol közelebb, hol távolabb vannak egymástól a rétegek, aminek ez az eredménye.
Mindegy, milyen márka, amíg nincsenek ezek a vékony rétegek egy stabil keretre „feszítve” a panelban a rétegek, addig ilyen foltos marad az LCD kijelző.
Nappal, illetve valamennyi fénynél nem látható, így a gyártók nem törik magukat a 100%-os homogenitás felé.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Gauguin
tag
válasz Celtis #46315 üzenetére
Köszi.
Rtings tesztjeit olvasom, de mindig gondban vagyok velük, dicsérnek valamit nagyon, egy másik készülékben sorolják a hibákat, majd kihozzák, hogy ez utóbbi mennyivel jobb.
A tükröződés náluk a képeken elég lehangoló, avs fórumon is van panasz (az xg-s utódnál úgyszintén), boltban sajna a szórt fény miatt nem adja az "otthoni környezet"-et.
Az alternatíva samsung (idei Qledek), mindenhol dicsérik, csak hát mozgás, színek, blooming, és nem kevésbé az árak nem feléjük billentik a mérleget. A majdani árcsökkenés ellenére később is megmarad majd a differencia.
-
Gauguin
tag
válasz Celtis #46325 üzenetére
Ez egy ilyen nagyon "klasszul" körbeüvegezett nappali, szemre úgy 70% feletti az üveg aránya 4-ből 2 oldalon, telibe nap nincs, de azért jön be fény, és vagy a tv-nek kell tudnia ezt kezelni, vagy redőny/reluxa oldja meg.
Mivel nem ritka a nappali üzem, (és van benne klasszikus tv-adás, logóval, korhatáros karikával, mindennel), ezért is LED-ben gondolkodnak, nem OLED-ben. Ha jó a fényerő, sportnál, természetfilmnél nem gond, sötét jeleneteket viszont nem lehet kiszűrni, az van mindenféle filmben.
Köszönöm, hogy megnézted, majd még vadászok a neten, hátha vannak ilyen felhasználásnál videók, van rá 1-2 hónap, nem halálvágta.
(#46324) akisbandi - neked is köszönöm, ebben a nappaliban is van hátsó üveg; ha nagyon tükröződik, akkor egy ilyen banánhéjon csúszik el a Sony, amit sajnálnék, mert minden egyéb paraméterben veri a Samsungot.
(#46327) vlevi - az a probléma, hogy a hely adott, és nem megoldható mindig a tv-hez igazítani a körülményeket. A Sony eleve színhűbb, teltebb, karakteresebb, a Samsung vagy fakó, vagy túlszaturált, nehéz eltalálni (még, ha a tesztekben dicsérik is).
[ Szerkesztve ]
-
asipos0228
csendes tag
válasz Celtis #46456 üzenetére
Igenis, Értettem! No para! Nagyon köszönöm!
Kérdés:
Ha adott egy Dune 4K pro és egy 65XF9005, akkor az upscaling-et hol állítsam be?Csak mert többféle logika szerint haladhatnék...
Ugye a Dune az a lejátszásra van kihegyezve, tehát itt is beállíthatom az upscalinget, 442-t vagy a 444-et -viszont ha úgy nézem, akkor csak egy 90 ezres célhardverről beszélünk.
Innen megy a házimozi erősítőbe, amiben szintén van vmi upscaling, de én úgy gondolom, hogy ezzel most nem foglalkozunk - bár 250ezer volt valamikor, és hát ez is házimozi célhardver....
(pioneer vsx lx302 - https://intl.pioneer-audiovisual.com/new_release/docs/PR_LX302_Intl.pdf )És eljutottunk a TV-hez, ami szintén tudja az upscalinget - és elvileg ez is a látványra van kihegyezve -osz még drága is.
És visszatértünk a kérdéshez: az upscalinget melyik célhardveren, illetve célhardvereken állítsam be? Kell -e a TV mellé a többin állítani valamit? Bekavarhatnak -e a végeredménybe? A 11 variációs lehetőség van, mivel a TV-n amúgy is bekapcsolnám és nem próbálnám ki az összeset, ha valaki tudja a tutit.
Vagy ezzel a kérdéssel húzzak át a Házimozi kezdőknek topikba?
Előre is köszönöm a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz Celtis #46501 üzenetére
Azt írta, van rá fix vevője ennyiért. Remélhetőleg tényleg ennyire rá van kattanva a konkrét méretre/típusra.
Én még az Euronics-tól, mint eladótól tartok. Csúnya dolgokat tapasztaltak akár baráti körben is.
Csak bolti átvételes műszaki/háztartási cikket én nem mernék tőlük venni. Webshop rendszerben sem, ha bármilyen alternatíva rendelkezésre áll.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
hakos1987
őstag
válasz Celtis #46527 üzenetére
Én TV-ből optikán tolom az erősítőre a hangot, XE93, Kodival tökéletes. NAS-ról pedig húzza be szépen a 4K HDR filmeket.
Érdekességképp összehasonlítottam az XG90-et és az XE93-at. Azon túl, hogy a prociban, memóriában történt előrelépés, meglepődve láttam, hogy az XE93 fényereje, kontrasztja túlszárnyalja az újoncokat. Igaz változott a háttérvilágítás módja is, de azért a HDR-hez a fényerő nem elhanyagolható tényező. Kifejezetten élvezetes, amikor pl. egy sötét jelenetben egy fáklya, autó lámpája vagy egy robbanás vakít
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
sting2
addikt
válasz Celtis #46532 üzenetére
Ne már.
Tudod, tudjuk, hogy a KS 7000 egy igen nagy ugrás volt, az előző generációs Samsung 7-es sorozata után
Nem volt tökéletes, de amit az mutatott a 4K - HDR hajnalán, az lehengerlő volt!
Illetve, nem régen jött még hozzá egy olyan javító csomag!!, ami eléggé rendbe tette a hiányosságait.
Az XF párhuzamodra :
3 évvel később, illik is jobbnak lenni, egy számokban is magasabb kategóriában versenyző készüléknek.Tcr
Nagyon sokáig vadásztam, aztán már kifutott mindenhol.
Még manapság is megállja a helyét.[ Szerkesztve ]
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
TCr
veterán
válasz Celtis #46532 üzenetére
Mások tapasztalatai alapján "ismert" dolog, hogy a QLED-ek mozgásmegjelenítése a mai napig nem tökéletes.
Azonban azon a tényen nem változtat, hogy a KS7000 egy igenis nagy ugrás volt, ami az általános képminőséget illeti.Csak költői kérdés, igazából válaszra sem érdemes, de muszáj feltennem: ilyen kaliberű tévéken miért nézünk váltottsoros tartalmakat?
(#46533) sting2: többször voltam a határán, hogy rátenyereljek a megrendelés gombra, de szerintem ezt "amott" beszéltük is korábban.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
-
Pori91
csendes tag
válasz Celtis #46543 üzenetére
Igen azt is próbáltam akkor sem kapcsol be az erősítő. Az erősítőn HDMI Link ONban van. TV bemeneteknél is be van kapcsolva hogy kapcsolja ki. Ebből sztm új TV vásárlás lesz én a képminőség miatt vettem SONY tv-t de már ezek a dolgok kezdenek fusztrálni. Köszi a segítséget.
-
blakey
titán
válasz Celtis #46571 üzenetére
Attól még nem tudom, hogy milyen készülék és lehet, hogy más megoldás is lenne.
A választ megadtam a képre.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
okoska74
senior tag
válasz Celtis #46559 üzenetére
Nálam pl.: 3 képkockát dobott el az elején de folyamatosan játszotta. Nem tudom, hogy mi lehet a videók között a különbség de ugyanazon paraméterekkel rendelkező yt videó az egyiket gond nélkül játssza a másik meg akad és dobálja a képkockákat mint állat.
iMac 2013 Late ; Apple iPhone 11 ; Apple TV 4K 64Gb ; Sony KD43XF8505 ; Sony HT-XF9000 ; Sony WH-1000XM3 ; Toyota Prius III 1.8 HSD Premium;.... Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. Albert Einstein
-
senior tag
válasz Celtis #46612 üzenetére
Én is írok majd a Sony-nak egy összefoglalót.
Vicces, hogy 1/3-ad árba kerülő LG TV-n semmi ilyen bug sincs. (Ok, hogy kisebb és ezért is olcsóbb az LG, de a WebOs 4 sokkal kiforrottabb, mint az Android.A Sony mellett szóljon, hogy mióta feltettem a 8-as Androidot rá, azóta sokkal jobb barátságban vagyunk
Ami továbbra is leginkább bosszant:
- YT 4K HDR videó nézhetetlen, én most mindent ezzel a yt videóval tesztelek 4K HDR 60fps (LG-n tökéletes)- képbeállítást minden bemenetre, forrásra külön kell konfigolni, van vagy 6 féle forrás, nem lehet másolni a beállításokat
Az Így neveld a Sárkányod 3. részét vki valahogy letudta valamin játszani? ez mind a Sony-n, mind az LG-n, szaggat, folyamatosan pufferel, 280Mbps wifi kapcsolattal, NAS-ról, a NAS terheltsége 40%.
Már azon gondolkodom, itt a film a hibás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest