- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- sziku69: Szólánc.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tersius
tag
válasz
koffeine
üzenetére
Es a ppp0-on belul mit irt?
irja az IP cimet, meg alhalozati maszkot, meg mindent?
adsl-status?
Esetleg nem lehet, hogy fut valami tuzfal, ami alapbol eldob mindent?
iptables -L -lel lehet megnezni. Ha ottan acceptokat ir, es nincs semmi szabaly, akkor nem az a gond.
Esetleg probald meg megpingelni a sajat IP-det. Nem tudom, hogy az mit segit, de legalabb valami
Amugy nem nagyon tudom, kezdek kifogyni az otletekbol. Mondanam, hogy ha adsz egy ip-t, meg egy usert, akkor ssh-val megnezem, de valszeg az sem menne. -
Tersius
tag
jaja, pont ugy, ahogy win alatt (meg amit leirtam)
ne feledd IP-vel kiprobalni, az a fontosabb.
Nezd csak! ezeket talaltam:
Invitel dns szerverei:
213.163.59.10 (isaura.vnet.hu), 213.163.0.1 (gauss.invitel.net).
Ezeket ird be az adsl-setup ujboli futtatasakor. (hwsw forumarol, felelosseget nem vallalok erte) -
Tersius
tag
adsl-setup-ot szepen megcsinaltad?(beirtal mindent, amit kerdezett?)
Ezutan kellene az adsl-start. Ha kiirja, hogy connected, akkor az mar fel siker
Es mi az, hogy megse? Mi megse? Nem tudsz elerni honlapokat?
van egy adsl-status nevu parancs, az mit ad eredmenyul, mielott, es miutan az adsl-start-ot futtatod?
Es nem jonnek be honlapok? Semelyik?
Probalj meg pingelni. pl: ping www.index.hu.
Mi az eredmeny?
Ha valami host unreachable, vagy ilyesmi, szoval ha nem megy, akkor probald meg az IP-jet pingelni, hatha dns szervert nem ersz csak el:
ping 217.20.131.2 -
Tersius
tag
Nem biztos, hogy a slackwarrel kellene elsore kezdeni, igen maceras elsore beallitani rajta barmit is.
No ezt nem bantasbol mondom, inkabb csak Teged akarlak megkimelni egy csalodastol!
De persze ha nekivagsz, hajra. Van fent a slack oldalan sok readme, ott a nagy resze le van irva a dolgoknak. -
Tersius
tag
Hallo!
Talaltam egy oldalt, ahol szepen leirjak, hogyan lehet ravarazsolni a 4db Slackware CD-t egyetlen DVD-re.
http://boncey.org/2004_12_23_make_your_own_slackware_10_bootable_dvd
Alapvetoen egyszeru, be kell masolni az osszes fajlt az ISO-kbol egy konyvtarba, es kiadni az
mkisofs -o /tmp/dvd-image.iso -R -J -V ''Slackware Install'' -hide-rr-moved -v -d -N -no-emul-boot -boot-load-size 4 -boot-info-table -sort isolinux/iso.sort -b isolinux/isolinux.bin -c isolinux/isolinux.boot -A ''Slackware Install CD'' .
parancsot (ez a fenti egy sor). Par perc alatt kesz a dvd image, amit mar irhatsz is lemezre. Es ekkor lesz egy DVD-d, ami bootol, es gyakorlatilag teljesen megegyezik a nyaron kiadott CD-kkel.
Ami viszont meg jobb, kiprobaltam, hogy mit csinal, ha az ftp-rol nem a Slackware-10.0 konyvtarat toltom le, hanem a Slackware-currentet, es hat bizony ezzel is tokeletesen mukodik. Epp most telepitettem fel a laptopomra a DVD-rol a teljesen friss slacket, 2.4.29-es kernellel, 3.3.2-es KDE-vel, meg meg sok mas mindennel. Nagyon kellemes
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NIOH 3
- Viccrovat
- Beperelte a BYD Amerikát
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elemlámpa, zseblámpa
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest