Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6663) gs20


gs20
tag

Köszi az infókat!
Gondolkodtam kb egy fél éve, hogy le kéne cserélni a Favit egy Felicicára. De az árkülönbözet (150) + átírás (60) + amit ráköltök hogy ugyanazt tudja, ugyanolyan állapotban legyen a Felicica, mint a Favim az még +100. Na +300-at nem ér megy a Felicica. Annyival nem jobb.
Ha annak csak felét még ráköltöm a Favira, akkor már ketté áll a fülem, olyan lesz.

Visszatérve a motorra: 30-ért tudnék 1.3 MPI Felicica motort minden gramancával, osztrákiai autóból. De ha az problémás, tudok vadászni központi befecskendezős favi motort is.
Régóta piszkálja a fantáziámat egy ilyen átalakítás. Szerintem katalizátor nélkül, egy kis lambdaszondajel-trükközéssel némileg kedvezőbb fogyasztást ki lehetne hozni a motorból. Gondolom ezekben a vezérlés is más lehet kicsit, úgy jön ki az 50KW-os verzió.

Nekem nagyon tatás vezetéssel 5,9-6,1 körül eszik most a Favi. Két hete voltunk a Mecsekben nyaralni, akkor néha kicsit megnyomtam neki, meg tisztességes hegyek is voltak, ott a teljes útra 6,54 jött ki. Egyébként 90-es az autó, de már egy 93-as, rövidebb áttételű váltó van rajta. Gyári fúvókákkal ennél kb fél literrel volt több, az első torokba kisebb került, a másodikba kisit nagyobb. Nektek egyébként milyen fogyasztások jönnek ki?

Amúgy a karbival kapcsolatos parám, hogy úgy jár mint faterén: a gyorsítómembrán kilyukadt, és csöpögött a kipuffra a benzin. Az utángyártott gyorsítómembránban még kevésbé bízom, ezért az enyémben még nem cseréltem ki.

Gondolkodom még egy késői injektoros Favoriton, szintén osztrák autó, abból több dolgot is átpakolnék: ajtók, műszerfal, befecskendezés, stb...

(Amúgy nem gond nekem a szerelés, autóvillamosságis vagyok szakmám szerint, otthon minden meg tudok csinálni egy dolog kivételével: a motor kivétele, ahhoz nem vagyok felszerelkezve. No meg szívesen eltökörészek ilyenekkel: pl a 250-es MZ-m már 300-asra átalakítva rója az utakat, Aprilia RS karbival, és saját tervezésű és gyártású kipuffal :C )

[ Szerkesztve ]

E=MZ²

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.