Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Talala
senior tag
Sziasztok. Serviio-ban hogy kell megadni azt hogy pl. a sample mappákat figyelmen kívül hagyja? Gondolom [ez] a funkció arra szolgálna.
-
Wucky
senior tag
Szevasztok!
Van egy film, amit lát a serviio, de a tv-n nem jelenik meg. Pc gond nélkül lejátsza.
-
pandion
tag
Sziasztok,
Próbáltam visszaolvasni a témában, nem találtam választ, de előre is bocs, ha már volt róla szó!
Milyen win 10-es lejátszót ajánlotok serviio-n streamelt tartalom lejátszására? Próbáltam Divix playert, de az sehogy se akarta látni a serviio-t.
Sajnos a serveren win 7 van, és a megosztott mappákat a win 10 nem tudja megnyitni (ha valaki tud ebben is megköszönöm a tippeket).
Nagyon köszönöm! -
fenyőke
csendes tag
Sziasztok! Én már egy ideje használom a serviio-t (pro változat). A már a korábbi verziókban is hiba volt, hogy ha mp3-at hallgatok az androidos mobilomon ,akkor az adott könyvtárban levő számokat lejátssza ugyan, de nem mindig ugrik a következő számra, hanem megáll a lejátszás. Főleg akkor csinálja ha az adott könyvtárban mondjuk 100 mp3 zene van. A kisebb könyvtár tartalmaknál nem szokott gond lenni. Illetve azt vettem még észre, hogy wifi-vel jól működik, de mobil net-el már nem. És ugye főleg akkor használnám amikor utazok és közben zenét hallgatnék. A böngészőben megnyitott saját weboldalán keresztül is és a telepített android appon (ServiiGo) is ugyanez a helyzet. Esetleg valakinek van hasonló tapasztalata, vagy megoldása erre a problémára?
-
kiskakas
senior tag
Sziasztok,
2.0-as servioo-t kezdtem el hasznalni, 5db hdd van megoszva vele, 4-en fix a tartalom,az otodik naponta frissul,valtozik. Hiaba van bekapcsolva a Megosztott fileok frissuleseinek keresese, ill. a Mediagyujtemeny automatikus frissitese, a gyakorlatban kb 10-12 ora mulva se frissult be az uj tartalom ;(
-
Wucky
senior tag
Újabb gondom akadt. Szóval a filmekben vannak olyan részek amiket nem szinkronizáltak, így angol a felirat. Bekapcsoltam a magyart, de az angol nem tűnt el, hanem a magyart rátette. Bekapcsoltam a feliratok beégetését is, de semmi nem változott. Esetleg valami ötlet?
-
RudY
addikt
válasz
pingipang #3154 üzenetére
Hiába bírná elméletileg a WiFi, ha terhelt és zavart is kap, akkor a kábel a biztosabb. A CAT5e minimum, nyugodtan vehetsz CAT6a kábelt is.
(#3155) Wucky
Az átkódolásra csak akkor van szükség, ha a megjelenítőd nem képes megfelelően lejátszani az anyagot (TV, tablet, telefon stb), egyébként teljesen fölösleges. Ha pl. a TV beépített médialátszója vígan viszi, akkor szükségtelen. -
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Azt kérdezném hogy mikor érdemes bekapcsolni az átkódolást? Sikerült olyan filmet beszerezni, amire a tv azt írja ki hogy nem támogatott hangformátum. Viszont így is van hang, tehát nézhető a film.
-
pingipang
újonc
üdv
vettem a napokban egy tcl 50dp600-as készüléket.. serviio felmegy minden oké.. (wifiről megy a kapcsolat holnap veszek cat5e kábelt) de 720p és 1080p filmeknél ha belepörgetek akkor csak a képet pörgeti a hang a szokásos módon mintha mi se történne megy tovább,, ezt hogyan tudnám orvosolni?
-
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogyha be van kapcsolva az átkódolás, de olyan filmet játszok amit tud a tv, akkor is folyamat kódolni fog a serviio?
Valamint ha tv-m Dts-t tud, de a hangfájl az Dolby, azt minden tivábbi nélkül lekódolva stereora hallani fogom?
-
gologolo
tag
Mit szoktatok csinálni ha a serviio a nagy felbontású képeket nem hajlandó streamelni, helyette csak egy ~600x500 thumbnailt jelenít meg? Tudom hogy sok képem van de ez akkor se állapot
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A házi szerveremen Seviio-t használok DLNA szerver-nek.
Tökéletesen meg is vagyok vele elégedve, csak belhálózaton használom, netre nem engedem ki.
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem, az miért van, hogy elment pl a mai nap az internet, és gondoltam akkor nézek filmet a szeromról, és nem talál kapcsolatot a kliens.
Pedig a router áram alatt van, a szerver is, a serviio fut a a szerveren, belhálózati ip-t kap minden, és mégse megy, ezek szerint a dlna az nethez van kötve így is úgy is?Természetesen minden ugyan azon a belhálózaton van.
Ezt esetleg ki lehetne valahogy küszöbölni?
Szeretném, hogy net nélkül is működjön a belhálózaton a film megosztás.
A segítséget előre is köszi! -
gologolo
tag
Szaisztok!
Adott egy PC és egy LG oled, ezek ugyanabba a hálózati aljzatból kapják a netet egy switchen keresztül. Amikor egy 1080p magas bitrátás / remux filmet megnyitok serviioban lejátszásra sokszor akadozik a TV-n a lejátszás.
Kérdésem: A 70/24 Mbites kapcsolat túl soványka, mert a serviionak fel kell töltenie a szerverére amihez a 25 megabit nem feltétlen elég, vagy esetleg a switch amit vettem (TP-LINK TL-SG1005D) túl gyengécske a feladathoz? Gondolom az előbbi, mert LAN hálózaton baromi gyors szokott lenni az adatátvitel. Azt viszont nem tudom letesztelni mert valamiért a TV-nek nincs hozzáférése a megosztott mappákhoz minden fajta védelem kikapcsolása után sem.
-
Engomo66
friss újonc
Sziasztok.
Olyan gondom van, hogy van egy 4k LG TV-m és azon szeretnék lejátszani sorozatokat/filmeket PC-ről.
A gép UTP-vel csatlakozik 1 gigabites telekom hálózatra. a TV wifin kapja a jelet egy TP-Link TL-WR940N es routeren keresztül.
A sorozatokkal eddig nem volt semmi gond (kb 2 gb 1 rész) azt a Smart share meg a serviio is akadásmentesen lejátsza. Full HD-ban.
Viszont a filmeknél (kb 15-50gb/ fájl) nagyon csúnyán akadozik. A Full HD-s filmek kb 3-4 percet bírnak bufferelés nélkül menni a 4K-s filmek annyit se ( max 1 perc).
Mit tudnék tenni annak érdekében, hogy ez megoldódjon?
Eddig arra jutottam, hogy egy 5ghz es routert kellene venni, csak nem szeretnék feleslegesen. Családi házban kb a routertől 8 méterre, 2db 15cm es fallal elválasztva van a TV meg a router. Ezen kívül 1 wifi jelet lát a TV.Youtube 4K minden más megy hibátlanul rajta.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
Peace
nagyúr
Nekem valami nem stimmelt a PC-ről lejátszással, undorítóan nézett ki minden és nem tudtam vele mit kezdeni. A tv lejátszójával meg minden állatul nézett ki, ezért is kerestem ilyen megoldást. De most vettem egy új HDMI-t, mert az előző tönkrement és most minden faxán néz ki PC-ről lejátszva. Úgyhogy marad ez.
-
makoss
veterán
Szivesen!
Nyugi, én a médialejátszóval vagyok így, nem értem minek ha van PC
Ugyanis szeretnék házimozit itthonra de vannak páran akik ezt a lejátszási formát javasolják még hifi mellé
Az a baj a médialejátszókkal, hogy elavulnak, nem jön rá a frissítés és porosodik mint az én médialejátszóm
Mégegyet már nem szeretnék -
-
-
-
Peace
nagyúr
Most már tényleg totál ostobának érzem magam. Hogy a fenébe tudom elővarázsolni a hangsáv választást a programon belül a tv-n???
Így néz ki a beállítás. Egyik filmnél sem jelenik meg lejátszás közben az opcióknál a hangsáv csak és kizárólag a felirat. Hülyét kapok. Mit nem veszek észre?
-
Peace
nagyúr
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Segítsetek kérlek! Kipróbáltam ajánlásra a Serviio-t, de a 2.0-t sikerült letöltenem és kiírta, hogy 14 napom van a próbaverzióból. Azt tanácsolták, hogy az 1.1-et használjam. Leszedtem szintén a Serviio hivatalos oldaláról és az is 14 nap próbát ír ki. Mit csinálok rosszul? Nincsen belőle valahol egy fapados nem pro verzió?
-
makoss
veterán
Üdv!
A Serviio-n hogyan lehet beállítani, hogy a hang a PC-n vagy hifin menjen, ne a tévén?
-
Mazsika
őstag
Sziasztok,
Nemrég raktam fel a serviio legfrissebb verzióját az asszony win7es gépére mert ő csak oda tud tölteni.
(ifosrol nem tudja használni a remote transmissiont hogy a nasra töltsön...) szóval megosztottam a letöltéseit, megy is minden flottul, kivéve, hogy pár naponta le kell állítanom a szolgáltatást és vissza kell indítani mert különben nem látja egyik tv sem a házba.
Ez mitől lehet szerintetek? Mit kellene megnezzek? Köszi. -
intuicio
aktív tag
válasz
peti860726 #3118 üzenetére
Hello. Hányas ver. van fent? Nekem is csinálta ezt, reinstall, megoldotta nálam.
-
peti860726
újonc
Sziasztok, a problémám az lenne, hogy a Sony KDL49-WE660 tv-m sajnos nem működik a serviio-val kifogástalanul. A boritoképek nem látszanak, rossz formátumot ad meg a videóknak, lejátszani lejátsza őket egyébként, de egyáltalán nem azt a formátumot hozza mint a Samsung tv-men. Kipróbáltam az összes profilt szinte amivel esetleg működhetne, de egyik se hozta azt amit a Samsung tvmen. Esetleg tudnátok segíteni lsz?
-
amadeus11
senior tag
Sziasztok!
Valaki legyen szíves segíteni, hogy tudom berakni Serviio Online mappájába ezt a ts fájlt! VLC-vel megy a lejátszás! Köszönöm!
[link] -
nuri
aktív tag
válasz
creativehun #3114 üzenetére
Állítsd le serviio-t, töröld ami a serviio/log könyvtárban van. Indítsd el serviio-t, csináld amit akarsz (film hozzáadás, etc), próbáld meg lejátszani. Oszd meg velünk ami a fentebb említett könyvtárban van.
-
creativehun
csendes tag
Ok...két nap kinlódás után megoldódott....és roppant bosszantó módon most jöttem rá,hogy egy két perces hülyeség miatt kinlódtam eddig
-
creativehun
csendes tag
Szevasztok! A segítségeteket szeretném kérni.
Éveken keresztül nagy megelégedettséggel használtam a serviio-t ...ha jól rémlik az 1.9 pro verzio volt felrakva.
Igazából pofon egyszerű dolga volt...LG smart tv -nek adta tovább a gépen lévő film+zene mappában megosztott cuccokat.
Régi gép megadta magát...összeraktam egy újabbat...a régin Win 7 pro 32 bites op rendszer volt...erre most Win 10 64-es került. 64 bites Java feltelepítve..Serviio a hivatalos oldalról letöltve...az alap verzió...mert az is elég arra amire használom...és a nagy semmi.
Nem fut. Minden engedélyezve..a routeren semmi nem lett megváltoztatva ...persze a tévén sem..NOD telepítve...de telepítés előtt sem futott a serviio....Most délután elindítottam a konzol mappájából...betallóztam a cuccokat...de már az is gyanus volt...mert nagyon gyorsan végzett...ahhoz képest amennyi zene+ film van...de annak ellenére,hogy a konzol ment...gondolom én,hogy a server még sem futhatott...mert sehol nem láttam...Gépet az imént ujraindítottam...mondom...hát ha...erre most megint nem fut...
Őszintén bevallva...ahhoz képest,hogy 2 éve percek alatt végeztem vele...most lassan már két napja itt tökölök ...és semmi..Nagyon megköszönök minden használható ötletet...ha tudnátok segíteni ..kérlek!
-
merqree
őstag
Mobiltelefonnal készített álló videokat automatikusan(?) elforgatja lejátszáskor a serviio, Laptopon visszanézve a video álló módban van.
Ki lehetne valahogy kapcsolni, hogy ne forgassa be? Vagy eleve a video felbontása miatt gondolja, hogy be kell forgatnia?
(Tudom, miért nem fektetve készül a video, de nem mindenki fenomén a családunkban...) -
Vertigo18
addikt
Üdv!
Hogyan tudom a serviio-hoz adott mappákat törölni utána? Hozzáadtam egy könyvtárat tele filmekkel, aztán total commanderrel sem tudom törölni a fájlokat, csak ha kilövöm a Serviio-t.
-
sarkan
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung D8000 tip. tv és a serviio. Idáig minden ment flottul de tegnap átállítottam a mappa rendezést abc sorrendről időrendi sorrendre azóta azt írja a tv, hogy nem tud csatlakozni a kiszolgálóhoz.
Mindent próbáltam, uninstall serviio újra installáltam, beállítottam semmi, kikapcsoltam a tv-t, újra beállítottam a hálózatot semmi.
Van valakinek tanácsa?
-
zserrbo
aktív tag
Hátha más is jár így:
Pár napja lőttem össze az egyik gépen a Serviio-t egy LG WebOS 4.0 TV-vel. Ment is rendesen. Aztán ma egyszerűen nem láttam a filmeket, csak az üres mappákat. Tehát magukat a videó fájlokat nem. Más DLNA szerverrel sem működött. Az újraindítások, tűzfal, antivírus kikapcsolása sem segített. Végül az oldotta meg, hogy gyári visszaállítást csináltam a TV-n. Remélem többet nem fordul elő. -
Biga123
addikt
válasz
nylontacsko #3104 üzenetére
Miért kellene network share eléréshez bármilyen pro nem pro verziójú seervio? LAN on sima, kivülről meg dyn dns kell. Pc - Pc kapcsolatról volt szó.
-
Sike
csendes tag
Sziasztok!
Serviioval megosztott tartalmakat néznék másik PC-n, de problémába ütköztem.
A Serviioban megosztott mappáknál megadtam, hogy melyik mit tartalmaz; audio, video, kép. A hifi látja az audio tartalmat, a tévén a videókat (vagy képeket, ha ezt választom). Ha egy PC-n VLC UPnP alatt megnézem a Serviio tartalmat, akkor csak az audio jelenik meg.
Van ötlet arra, hogy miért nem látja a többi tartalmat?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest