- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
kisjimy #135569 üzenetére
A KS7000 is egy QLED TV, csak akkor még nem jött rá a Samsung, hogy ezzel az elnevezéssel próbálja megtéveszteni a vásárlókat és elhitetni velük, hogy ez kb. ugyanaz, mint az LG féle OLED.
A KS7000-Q70 képminőségbeli különbség szerintem elhanyagolható, esetleg észrevehetetlen.
A Q70-ben lévő FALD az egyelten lényeges különbség, de ezért kár százezreket kidobni.Csak a méret miatt van értelme váltani, de akkor már inkább Sony 65XF9005-re.
-
Celtis
veterán
válasz
Daralo:) #135541 üzenetére
A KS7000 hátulja domború, nem tud felfeküdni rá a konzol. Ezért az eredeti csomagolásban adtak hozzá 4db műanyag távtartót. Kb. 3cm-es cső egyik végén karimával. A készülék leírásában szerepel, hogy a felfogató csavarok milyen mélyen mehetnek be a menetbe. Össze kell adni a távtartó hosszát a konzol és az alátét anyagvastagságával, valamint hozzá kell adni a leírásban szereplő kívánt mélységet és olyan hosszú csavart kell venni a csavarboltban.
-
Celtis
veterán
válasz
szasza0608 #135500 üzenetére
Jó helyen kapiskálsz. És az a "belépő szint" is igencsak magasan van.
-
Celtis
veterán
válasz
Leonardo91 #135301 üzenetére
A neve nem elég?
Telephely és átvételi pont egy vidéki családi ház egy földút végén.
Sok sikert bármiféle garanciális ügyintézéshez. -
Celtis
veterán
válasz
stilo18 #135144 üzenetére
Ki beszél itt rtings tesztről? Nekem annyi volt a bajom, amit Partizan182 is említett. De nem is erre utaltam, hiszen lehet, hogy az újabb modellek jobbak, hanem Mankó esetére, aki konkréten eladta a Q80 TV-jét a mozgásproblémák miatt. Vagyunk itt páran akik szintén a szemünknek hiszünk.
-
Celtis
veterán
válasz
ph2012 #135109 üzenetére
Még van teletext?
A lapozás azt jelenti, hogy aloldalak vannak amik váltakoznak. Legalábbis régen így volt. A CRT időkben már képes volt tárolni az aloldalakat a készülék és kézzel lehetett lapozgatni. Olvasd el a használati útmutatót. Ha kézzel tudsz választani, onnantól nem fog ellapozni.Ha csak simán változik az oldal, akkor annyit tudsz csinálni, hogy megtanulsz gyorsabban olvasni.
-
Celtis
veterán
válasz
inci67 #135096 üzenetére
Némi járatás után tapintással ellenőrizheted, hogy a javítás melletti trafó nem észrevehetően melegebb-e mint a többi. Persze szigorúan áramtalanítás után! Ha nem melegebb, akkor az a rész OK.
A zaj lehet teljesen természetes kapcsolóüzemű táp cicergés. Ha normál használat mellett nem hallható, akkor ne foglalkozz vele. -
Celtis
veterán
válasz
Hunreal #135064 üzenetére
Távol álljon tőlem, hogy Samsung vásárlásra buzdítsalak, de egy külső médialejátszóval és egy ambilight dobozzal kb. ugyanazt elérheted, kb. 25-30e forint költséggel. Igaz ezzel a megoldással nincs ambilight, ha a TV saját tunerével vagy appjával nézel tartalmat, csak amikor a külső médialejátszó megy.
-
Celtis
veterán
válasz
st3v3np3t3r #134783 üzenetére
A Sony topikban egy fórumtárs a tanácsomra hallgatva vett egy HDMI ARC extractort és úgy tűnik nagyon bevált. A TV távirányítóval szabályozható a hangerő is.
-
Celtis
veterán
válasz
XZoli #135055 üzenetére
Csak a rend kedvéért, a TV a bemeneten érkező jel felbontását és képfrissítési frekvenciáját írja ki. A képernyő fizikai felbontása adott, mindent fel fog skálázni 4K-ra, különben csak egy fekete dobozban jelenne meg a kép. Tehát a megjelenített felbontás az mindig 4K lesz.
Ahogy PuMba is írta a PC-n kell elérni, hogy fullHD 60p-t küldjön a TV-nek.
-
Celtis
veterán
válasz
inci67 #135034 üzenetére
A nulla ohmos ellenállás csak átkötés. Egy darab dróttal is helyettesíthető. A trafó nem hiszem, hogy cserére szorul, de majd kiderül. Az égés nyomokból arra tippelek, hogy ez csak az ellenállás egyik lábát érintette és hosszabb ideig, tehát nem elpukkant hirtelen, ezért a fólia és az átkötés helyreállítása után működni fog.
Ha viszont annyi tapasztalatod sincs, hogy tudd hol lehet alkatrészeket beszerezni, akkor talán jobb lenne szakértőre bízni a javítást.
-
Celtis
veterán
válasz
inci67 #135025 üzenetére
A képek alapján csak egy 0 ohmos ellenállás égett el és sérült a forrszem környékén a fólia is. Azt gondolom, hogy a jobb oldali forrasztásnál volt valami hiba, ami miatt az melegedett és ide vezetett.
Első körben egy ellenállás mérővel hasonlítanám a trafót a működőképesekhez, hogy van-e egyértelmű eltérés. Ha nincs, akkor pótolnám a kiégett alkatrészt és fóliát és próba. -
Celtis
veterán
válasz
Mikemend #134867 üzenetére
Ez tipikusan akkor történik, ha szénné van írva egy-egy blokk a pendrive-on. Van olyan védelem, hogy ha hibát észlel átmegy read-only-ba, hogy legalább a rajta lévő adatok kinyerhetők legyenek. Keress olyan pendrive-ot amin van wear levelling.
Ezt a túlfesz dolgot meg nyugodtan elfelejtheted. -
Celtis
veterán
válasz
st3v3np3t3r #134778 üzenetére
Korrekt, hogy így leírtad. Az viszont várható volt, hogy laptopra vagy bármilyen egyéb HDMI forrásra kötve működik, hiszen pont arra való. Ezt nem is vitattta senki.
Linkeltem egy ARC-os eszközt korábban. Esetleg próbálj keresni hasonlót 5.1 kimenettel.
-
Celtis
veterán
válasz
Stehe #134703 üzenetére
Valószínűleg az erősítőben le van tiltva a CEC-en keresztül történő bekapcsolás. További ok lehet, hogy az erősítőben be van kapcsolva valamilyen energia takarékos üzemmód, és emiatt kikapcsolt állapotban nem dolgozza fel a bekapcsolás parancsot.
A legrosszabb esetben egyszerűen nem megy a bekapcsolás. Volt már itt ilyen probléma. Ha jól emlékszem a tiéd Yamaha, úgyhogy szerintem beállítható a kívánt működés. -
Celtis
veterán
válasz
st3v3np3t3r #134698 üzenetére
Azt mondod, hogy a tv felismeri mint ARC hangeszköz, és meg is szólal, csak a hangerőt nem tudod szabályozni?
-
Celtis
veterán
válasz
st3v3np3t3r #134688 üzenetére
Elvileg minden kábellel mennie kell az ARC-nak, de tegyél egy próbát. Most nem mennék megint bele, hogy 1.4-es kábel valójában nincs...
A kulcs ott lesz, hogy a TV-n egyáltalán megjelenik-e az ARC hangkimenet kiválaszthatósága.
Ha az új kábellel sem fog működni szívesen adok tanácsot jó megoldásra.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
Stehe #134599 üzenetére
Ez inkább megfigyelés mint pontos válasz a kérdésedre, de tapasztalatom szerint két dolog keveredik itt. Ha jól sejtem a TV okos távirányítója képes egy(?) további eszközt is vezérelni infra jelekkel. Ezt lehet a TV-n konfigurálni, azokkal a lépésekkel, amit leírtál
Ezen kívül van a HDMI kábelen történő készülék vezérlés a CEC protokoll használatával. Ez a protokoll tartalmazza az eszközök felderítését is, mindenféle felhasználói beavatkozás nélkül. Tapasztalatom szerint az utóbbi semmiféle konfigurációt nem igényel a Samsung TV-ken sem. Ha teljesen kihagyod a "készülék hozzáadása" műveletet akkor is megy. Nálam a Samsung TV így tudta kezelni a Yamaha házimozi erősítőt és az erősítőbe bedugott médialejátszót is.A javaslatom az, hogy törölj minden "beállított eszközt", esetleg csinálj a TV-n gyári visszaállítást. Engedélyezd a CEC-et minden eszközön (erősítő, médialejátszó, TV. Utóbbiban Anynet+ a neve). Dugd őket össze, és mennie kell.
-
Celtis
veterán
válasz
$atirka #134588 üzenetére
Ezek szerint a SB-od nem ARC és CEC képes.
Félretéve azt, hogy a soundbarok hangminősége milyen, az ARC csatlakozás végtelenül felhasználóbarát. Nem kell semmit külön kapcsolgatni rajta. A SB a TV-vel együtt kapcsol ki-be, mindig annak a forrásnak a hangja szól rajta, ami a TV képen van és a hangerőt is a TV távirányítóval lehet szabályozni. Tulajdonképpen tökéletesen úgy viselkedik, mintha a TV saját beépített hangszórója lenne, csak annál jobban szól.Persze az ARC-CEC képes házimozi audiorendszer ugyanezt a kényelmi szolgáltatást tudja, csak még jobb hangminőséggel.
Szóval ez az ARC-CEC funkció nagyon megéri az árát.
-
Celtis
veterán
válasz
$atirka #134578 üzenetére
A második - drága - kütyün ott virít az ARC gomb. az átváltható ARC módba. Az elsőn nem fog működni az ARC.
Ha rendelsz, akkor inkább olyat, amit a #134575-ban linkeltem, ez kifejezetten ARC-hoz való, de pl. azt hogy a hangerejét lehet-e a TV -ról szabályozni jó kérdés. Szerintem nem. A digitális kimeneteken szinte biztos, az analógon talán-talán. -
Celtis
veterán
válasz
st3v3np3t3r #134573 üzenetére
Hát, eső után köpönyeg... Ha rendelés előtt kérdezel, spóroltam volna neked bő egy rekesz sör árát, mert ez valószínűleg működne,
-
Celtis
veterán
válasz
st3v3np3t3r #134551 üzenetére
Egy "köszönöm" is elég lett volna, amiért segítek.
Ugye úgy a korrekt, ha te is felajánlasz valamit, ha mégis igazam van. A Drehert nem szeretem.
-
Celtis
veterán
válasz
st3v3np3t3r #134549 üzenetére
Nem próbáltam, de meglehetősen biztos vagyok benne.
ARC and HEC
HDMI 1.4 introduces two features called ARC (Audio Return Channel) and HEC (HDMI Ethernet Channel). These features use two pins from the connector: a previously unused pin and the hot plug detect pin. If only ARC transmission is required, a single mode signal using the HEAC+ line can be used, otherwise, HEC is transmitted as a differential signal over the pair of lines, and ARC as a common mode component of the pair. -
Celtis
veterán
válasz
Lackooo84 #134542 üzenetére
Csak kíváncsiságból, olvasni tudsz-e vagy write-only módban osztod a hülyeséget?
Az elmúlt pár hozzászólásban kétszer volt belinkelve a hdmi.org hivatalos listája a kábel típusokról.Egyébként nem jó és jobb van hanem aott követelményeknek megfelelő és nem megfelelő.
-
Celtis
veterán
válasz
st3v3np3t3r #134540 üzenetére
Van egy rossz hírem. Ezzel nem fog menni az ARC. Ahhoz ARC képes erősítő vagy soundbar kell. Ha a TV nem ismeri fel az ARC képes eszközt, akkor nem fog audió jelet küldeni, ráadásul más vezetéken is megy ki az ARC csatorna.
Az ilyen extractor csak arra jó, hogy a TV felé menő forrás HDMI jeléből kicsatold a hangot. -
Celtis
veterán
válasz
st3v3np3t3r #134535 üzenetére
Az előző hozzászólásokban pont arról volt szó, hogy a HDMI kábelekre nem vonatkoznak a HDMI specifikáció verziószámok vagyis nincs verziójuk.
Íme megint a link, ahol le vannak írva a kábel kategóriák, és melyik mit támogat. A kábeled tudja az ARC-ot. Esetleg 4K HDR 60Hz esetén lehet szükséged majd jobbra.
-
Celtis
veterán
Amit PuMba belinkelt az a HDMI forum hivatalos oldala. Ez a szervezet hozza létre a HDMI szabványokat, szóval nyugodtan hihetsz nekik, akárhány oldal hivatkozik 1.4 vagy 2.0 kábelekre.
Pont a felhasználók kedvéért van ez az egyszerű besorolás. És igen, a szabvány az interfész jellemzőit határozza meg nem a kábelét. -
Celtis
veterán
válasz
Partizan182 #134488 üzenetére
Sonym van, megnézem.
-
Celtis
veterán
válasz
ΞΔGLΞ #134315 üzenetére
Úgy tűnik nem kímélnek meg és lesz "hogyan képzelte el az alkotó" képmód a TV-ken.
-
Celtis
veterán
válasz
PuMbA #134453 üzenetére
A nappaliban rendes 5.1-es házimozi rendszer van, igaz messze nem high-end. A hálóban soundbar. Hidd el napi TV-zéshez, de alkalmi filmnézéshez is kifejezetten nagyon jó a soundbar. Fényévekkel jobban szól mint a TV saját hangszórója. Telt mélyek, erőteljes hangzás, tiszta beszédhang. Ár-érték arányban veri a házimozit.
Ízlésről nem érdemes vitatkozni, de most képzeljünk ide két fadobozt*.
De a lényeg akkor is az, hogy a soundbar tökéletesen intergrált a TV-vel, úgy működik, mintha a beépített hanszórója lenne. A TV-vel együtt kapcsol ki és be, és a TV távirányítóval szabályozható a hangereje. És ha hiszed, ha nem, hangminőségben is hatalmas lépés.
*wifis mélysugárzó az asztal alatt egy sarokabn elrejtve.
-
Celtis
veterán
válasz
PuMbA #134441 üzenetére
Egyfelől az általad javasolt megoldás pont azt nem tudja, ami legfontosabb igény volt (hangerő szabályozás a TV távirányítójával). Másrészt annyira nem rosszak a soundbar-ok, még ha neked nem is tetszenek. Egy alap TV hanghoz képest nagyságrenddel jobban tud szólni. Nekem is az van a hálóban és maximálisan elégedett vagyok vele, igaz ez 2.1-es. Ráadásul sokkal jobban néz ki mint két doboz.
-
Celtis
veterán
válasz
lacko6 #134386 üzenetére
Mindazonáltal neked kell eldönteni, hogy mennyire zavar a jelenség. Semelyik LCD sem homogén. És egy fotó sem mond semmit. Egy jelentéktelen felhősödést is erősen kiemelhet a telefon kamerája. Tudom, mert a saját TV-mről is csináltam képet és magam is megijedtem, mennyivel rosszabb fotón mint a valóságban, pedig nem is este készült a kép.
-
Celtis
veterán
válasz
Yager01 #134380 üzenetére
Erre én nem akasztanék egy 65-ös TV-t. Egyrész ez a tipli-csavar nagyon karcsú, másrészt a konzol csavarodik, imbolyogni fog a TV. Valószínűleg nem szakad le, csak bizonytalan lesz.
Rádaásul ahogy nézem ezen a konzolon nem állítható a magasság, és az sem bizos, hogy stimmelnek a TV felfogatásával.Vegyél egy ilyen jellegű konzolt és szereld fel 12-es tiplivel és hozzávaló állványcsavarral.
-
Celtis
veterán
válasz
Yager01 #134376 üzenetére
A fő kérdés, hogy milyen távolságra lesz a TV súlypontja a fal síkjától. A TV tömeg és a távolság szorzata határozza meg a forgatónyomatékot, ami itt a legfőbb terhelést jelenti ebben az esetben.
Minél nagyobb az erőkar, annál jobban húzza kifelé a falból a felső csavarokat és csavarja tartó karját. Ha ez a konzol akár 20-30 centire is kihúzható, forgatható, akkor arra egy cserép muskátlit sem tennék ilyen pirincka csavarokkal nemhogy egy 65-ös TV-t.A fal miből van, talán gipszkarton? Tegyél fel képet az egész konzolról.
-
Celtis
veterán
válasz
Lackooo84 #134227 üzenetére
Nüanszok, de fektetve jobban terhelve van az üveg és könnyebb véletlenül rátehénkedni. Talán már láttál üvegest hogy szállítja az üvegtáblákat és mit mondanak a lapostv fekve szállításáról. Ha szerinted fektetve jobb, csináld úgy, nem lesz baja, de szerintem függőben egyszerűbb és biztonságosabb. Más mondanivalóm nincs.
-
Celtis
veterán
válasz
Partizan182 #134178 üzenetére
Az előző direkt LED-es Sonymat (C-s széria) DSE miatt cseréltem vissza. Viszont a 65XF9005 igen jó lett, nincs ilyen probléma, pedig ez már FALD-s is. Közel sem hibátlan ez a TV, de DSE szempontból a legjobb ami eddig megfordult nálam.
-
Celtis
veterán
válasz
Peace #134107 üzenetére
Megpróbálhatod letiltani a TV-ben az anynet funkciót, habár én még olyan PC-t nem láttam, amelyikben lett volna HDMI-CEC támogatás. Szóval szerintem nem ez lesz az oka, de egy próbát mindenképpen megér.
Ahogy a szöveg is írja a CEC tiltással megszűnik az a kényelmi funkció, hogy pl. az erősítő hangerejét a TV távirányítójával szabályozd. Tovább a HDMI-ARC sem fog működni szerintem.
-
Celtis
veterán
válasz
Zsozsoka 74 #134063 üzenetére
Ha nem zavar, hogy meg-megáll a kép, akkor vedd meg. Meg akkor is ha már eldöntötted, és csak megerősítés miatt írtál ide.
-
Celtis
veterán
válasz
Zsozsoka 74 #134060 üzenetére
Foci nézésre ne vedd meg!
15 percenként erősen megakadt a kép, de egyébként is akadozó. Ugyan nekem KS7000 volt, de csodálkoznék, ha a KS8000 (meg az újabb Samsungok is) más lenne. -
Celtis
veterán
válasz
silver87 #133977 üzenetére
Ha ellentétesen van beállítva a HDMI színtér a lejátszón és a TV-n, akkor jelentős fakulás vagy sötét részletek elvesztése lesz a következmény.
Az alapvető, hogy a feketeszint (black clipping vagy brightness vagy black level) a helyén legyen. Onan tudod, hogy jó a színtér beállítás, hogy a fekete csíkos ábra helyesen jelenik meg anélkül, hogy a TV-n a fényerő csúszka gyári beállításához hozzá kéne nyúlni vagy legfeljebb 1 lépéssel kell fel vagy le elállítani. Ha többet kíván az gyanús.
Ha ez a fekete csíkos ábra nem jó, akkor semmi sem lesz jó. -
Celtis
veterán
válasz
silver87 #133974 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy neked mikor lesz megfelelő a kép, annyira eltérő az ízlésünk. Én pl. minden ilyen szart kikapcsolok a TV-ben. Ha s90x-es boxod van, akkor a Coreelec kipróbálása feltélenül javasolt. Legalább abban biztos lehetesz, hogy jó jelet küld a forrás.
A szemcsésedést szerintem a film tartalmazza, az elmosódásokat esetleg a csodálatos képjavítók.
Ha így sem folyamatos a kép, akkor próbálj ki egy Sony vagy akár LG TV-t. Szerintem a KS7xxx mozgásmegjelenítése pocsék. -
Celtis
veterán
válasz
Partizan182 #133916 üzenetére
Kiváló diavetítő volt a KS7000.
-
Celtis
veterán
válasz
Mankó #133687 üzenetére
Nézd meg alaposan mondjuk egy hírcsatornán az alul futó hírsávon a mozgás egyenletességét és hasonlítsd össze a Sonyval. A neten úgy kereshetsz rá, hogy samsung micro stutter.
Nekem meggyőződésem, hogy a Samsung deinterlace megvalósítása legalábbis az 50i-nél teljesen fos, de a jelek szerint más forrásnál is jelentkezik ez a mikro akadozás. Érdekes módon a nálam megfordult LG Pana és Sony TV-knél ilyen nem volt, de a Samsungnál mindig megvolt a folyamatos akadozás érzés.
Végül a 15 percenkénti nagy akadást tudtam bizonyítani, és ez vezetett oda, hogy a Samsung visszavásárolta a TV-t. Javaslom nézz meg egy focimeccset TV közvetítésben és számolj be arról milyen mozgás anomáliákat tapasztalsz. Az auto motion plus-t teljesen kapcsold ki a teszt idejére. Egy 50i-s sportközvetítésre nemigen kell amúgy sem. -
Celtis
veterán
válasz
Partizan182 #133684 üzenetére
Azt írja TV adásnál (is) látja. Az biztos nem 24p.
-
Celtis
veterán
válasz
Héliosz #133571 üzenetére
Még egy ilyen fotóról is nehéz megítélni, hogy mennyire erős a felhősödés. Ez nagyban függ az expozíciótól.A saját TV-mről is olyan képet csinál a telefonom, hogy magam is megijedek, pedig a valóságban egyáltalán nem vészes a helyzet.
Másból kell kiindulni. Mégpedig abból, hogy téged a TV normál használatában mennyire zavar ez a jelenség.
Természetesen érdemes az ügyfélszolgálat által javasoltakat kipróbálni, Pl. csökkenteni a háttérvilágítás fényerejét, ha maximumon van. Ha a javasolt beállításokkal sem elfogadható a készülék működése, akkor a készülék javítását kell kérni. Teljesen indifferens, hogy a Samsung technikusa mit gondol. A TV-t te nézed, tehát neked kell, hogy megfeleljen. Pont.Azt javaslom, hogy írj még egy levelet az ügyfélszolgálatnak, de ne kérdezzél meg vitatkozzál, hanem tegyél kijelentéseket, mégpedig azt, hogy a készülék a számodra nem megfelelő, nem a felhősödés tényével van gondod, hanem a mértékével, és kérd a készülék haladéktalan kijavítását. Tedd hozzá, hogy az ismételt elutasítás esetén a fogyasztóvédelemhez fogsz fordulni.
Ha megint lepattintanak, akkor a helyileg illetékes Békéltető testülethez kell egy beadványt elküldened. Ez interneten is megtehető. Ők még egyszer megkeresik a Samsungot, utána tartanak egy meghallgatást, ahova el kell menned elmondani az érveidet. Feltételezhetően a Samsung nem küld képviselőt csak egy szakvéleményt, hogy ez sajátosság, stb. Eleve bukták, ha kiderül, hogy annyi fáradságot sem vettek, hogy megnézzék élőben a TV-det. A tárgyaláson bemutathatod ezeket a képeket, ott ugyanis nem szakemberek ülnek, és hüledezve az ilyen képeken neked fognak igazat adni.
és felszólátják a Samsungot, hogy 15 napon belül javítsa ki a hibát.
Utána még a Samsung keresztbe fog tenni neked ahol tud. Ugyanis akkora parasztok, amekkorát még nem hordott a hátán a föld.Én ezt már végigcsináltam, szerintem itt egyedül. 9 hónapom ment rá, de a Samsung a végén visszavásárolta a mocskát, és utána még rátettek egy lapáttal a görénykedésben.
SOK SIKERT! Ha kell segítség PM-ben keress meg.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
Partizan182 #133412 üzenetére
Egy
bogaratrovart?
Amúgy ilyen erővel a gyári tesztképpel készül fotóra is rá tudná fotóboltolni. -
Celtis
veterán
válasz
bisiz #133398 üzenetére
Bármelyik "Premium High Speed HDMI Cable" jelölésű megfelel. Ez a kategória kötelezően tudja 4K60p HDR-t.
Egyébként nem akkora durranás ez. Az amlogic-os boxhoz adott szutyok kínai kábelek is tudják. Pont az eseted mutatja, hogy mit ér a drága "márkás" kábel, ha tényleg az a baj. -
Celtis
veterán
válasz
EAndrew #133283 üzenetére
Nem mappákat kell megosztani, hanem a média tartalmakat.
-
Celtis
veterán
válasz
Mankó #133253 üzenetére
Hidd el nincs a TV megjelenítésével semmi gond. A TV az Rtings javasolt "pre-calibration" beállításaival is közel tökéletesen jeleníti meg a színeket. Persze lehet beszélni itt bejáratásról, meg arról, hogy minden panel más, de ezek már legfeljebb a szőrszálhasogatás tartományába esnek.
Ha neked a természetes beállítás színei tetszenek, használd azt. Nekem az rémlik, hogy amikor anno ezt a beállítást kipróbáltam, a focimeccsen a focipálya világító neonzöldre váltott.
Én pl. a teát és a kávét is cukor nélkül iszom. Szerintem így érezi legjobban az ízét. Más sok cukorral szereti. Különbözőek vagyunk. Emiatt ne várj tanácsot, hogy a saját ízlésednek megfelelő színeket hogyan tudod elérni. -
Celtis
veterán
válasz
Mankó #133247 üzenetére
Az a helyzet, hogy a tesztábra színeit nem festékkeverő műhelyben keverik ki, hanem pl. a pirosnál azt mondják, hogy R=1, G=0, B=0 és nem is az az ábra célja, hogy egy szívednek kedves piros színt állíts be vele, hanem pl. a színtisztaság és homogenitás ellenőrzése.
Ízlésről kár vitatkozni, ha neked a túlszaturált színek jönnek be, akkor nézd úgy a TV-t, de légy szíves emiatt ne szapulj másokat. -
Celtis
veterán
válasz
Mankó #133221 üzenetére
Ha neked a normál módban sem elég dinamikusak a színek, a film mód fakó sötét sdr hatású, akkor a kalibrálás után lehet, hogy elsírod magad.
Emlékeim szerint normál módban a színhőmérséklet hidegre van állítva. Próbáld meg valamelyik meleget.
Lehet, hogy meglep, de a színeket legjobban fekete-fehér képen tudod beállítani. Vedd le a színtelítettséget nullára és érd el, hogy a kép sem a szürke sem a fehér részeken ne legyen elszíneződve. -
Celtis
veterán
válasz
Partizan182 #133188 üzenetére
Ez mondjuk igaz.
-
Celtis
veterán
válasz
Mankó #133182 üzenetére
A feketének nem szabadna változnia. A "Fényerő" csúszkához ne nyúlj, vagy tedd vissza alap beállításra, hacsak nem kifejezetten a feketeszint kalibrációs ábra alapján szükséges a módosítás. A háttérvilágítás fényereje ami tulajdonképpen a kép világosságát meghatározza. Ezt kell a környezeti fénynek és a szemednek kellemesre állítani. Az rtings egész alacsony értéket mond a kalibrációs célérték eléréséhez, de írja, hogy ki-ki az ízlése szerint állítsa be. Van aki szereti ha kiégeti a szemét. Nekem anno a 7/20 beállítás jött be.
Képzajt azért láthatsz, mert egyszerűen jobb a TV, jobban mutatja a részleteket.
-
Celtis
veterán
válasz
Fityusz #133170 üzenetére
Nézd meg a telefonod kamerájával a távirányító infra led-jét. Ha folyamatosan villog, akkor beragadt egy gomb.
Bankkártyával, gitárpengetővel stb. sérülésmentesen szétszedhető a távirányító. Ki kell takarítani. Ha tiszta ragacs belül minden, akkor akár csap alatt mosogatószerrel is lemosható a NYÁK is. Csak jól le kell öblíteni és szárítani utána.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- EAFC 25
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest