- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Parallaxis #197 üzenetére
Azt hiszed... Na meg azzal tisztában vagy, hogy a hangszóró és mikrofon nyílásokat csak egy víztaszító, szövetszerű anyag védi a víztől? Azt pl csak ragasztani lehet, minden órán (meg mobilon), ahol van hangszóró és/vagy mikrofon. Ja, és ha nem ragasztás van, hanem tömítés, az is tönkremegy a melegtől.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Parallaxis #197 üzenetére
Felesleges körök.
-
Vitaqo
senior tag
válasz
olcsoleves #182 üzenetére
És olyat lehet, hogy vezetés közben bekapcsol az energiatakarékos?
-
Parallaxis
addikt
Más gyártók meg tudják oldani, hogy 45 perc alatt 80%-ra töltődjön az órájuk 0-ról (és ez még csak nem is gyorstöltés)..
nem akarják, hogy a gyorstöltés miatti melegedéstől az elektronika és a tömítés/ragasztás idő előtt elöregedjen.
Mondjuk nem ragasztással kéne 10 ATM-re hitelesített órát szerelni (azt hiszem a Samsungon kívül nem is tesz ilyet más óragyártó)...
-
petresq
csendes tag
Ma sikerült a 44mm-t felpróbálni. (másik nem volt épp)
A cérnacsuklómon kicsit bumszlinak tűnik. A szíjra jól jönne plusz egy lyuk. Másik szíjat esetleg jobban meglehet húzni? Van ilyen tapasztalata valakinek? -
tomp
félisten
Könnyű túltölteni? Hmm a Samsung kispórolta a BMS-t?
Így már érthető miért csepptöltést alkalmaznak. Mivel egy normálisan megírt BMS vezérlő nem engedi se túltölteni se túlmeríteni.
Milyen szerencse, hogy nem gyártanak globális piacra villanyautót. Lenne nekik 3kW DC villámtöltésük. -
válasz
BusinessGuy #190 üzenetére
Ez nem fanbojkodás. Kicsit tájékozódnod kéne az akku technológiákról. Nem az akku mérete mondja meg, hogy egy töltés gyors-e vagy nem. Sőt, minél kisebb az akku, annál veszélyesebb a gyorstöltés, mert sokkal könnyebb túltölteni, ami tönkreteszi. De te ezt nyilván tudtad, nem?
De egyébként akár lehet az is e mögött, hogy nem akarják, hogy a gyorstöltés miatti melegedéstől az elektronika és a tömítés/ragasztás idő előtt elöregedjen. Mert hogy a meleg abszolút nem tesz jót a ragasztásnak, akkor meg ugye ugrott a vízállósság.
-
dionaea
őstag
Lehet azért nem engedik a gyorsabb töltést mert nagyobb hőt termel és emiatt a tömítések még a gyári gari időn belül elfáradnak és nem fogja tudni a 100m vizalósagot. Másik gyártó tudja gyorsabban valószínűleg akkor olyat kell venni.
-
JockeyEwing
aktív tag
Megmernétek rendelni innen ezt a fém szíjjat?
-
pècsimunkás
addikt
válasz
BusinessGuy #190 üzenetére
Tegnap el kellett itthonról mennem sürgőssen 2-3 órára.
20%-on volt a telefonom- Realme Gt2 pro.
Rá raktam töltőre, ruhacsere, kis pakolás- tènyleg pár perc volt ez együtt, ès 40%-nál levettem a telefont, ès nyugodtan mentem el itthonról.
A 10-100% is gyors, de 80% egèszen hihetetlen, hogy milyen gyorsan belepumpálja a mènküt a telefonba.Szóval igen... Nevetséges a 2 órás óratöltès!
-
BusinessGuy
őstag
"A 2 óra normális töltés."
590mah-nak...Miközben normál töltéssel ennyi idő alatt többezer mah akksikat tolnak tele. Oké.
Azért a szemellenzős fanbojkodásnak is van határa, elengedtem.
undercover: engem annyira nem izgat csak simán szembetünő hiba. Ami akkor jön rosszkor ha hirtelen jön egy hétvégi program és nincs feltöltve az óra. Annyira gyenge a töltés miközben annyira zabál az óra hogy még az sem segit ha felteszed töltőre amig készülődsz zuhanyzol mert garantáltan nem tol bele 1 napnyi üzemidőt ezalatt nemhogy 2-3 napnyit.... Nem véletlenül rótták fel neki minden tesztben. 280ezres órába azért hogy ez ne férjen bele meg gumiszij....Elég móka kategória.
-
undercover
őstag
Én nem értem miért megy a hiszti a töltés miatt.
Néha nem akarjátok levenni az órát? Kilehet bírni azt a 1-2 órát míg feltölt. Ha ez zavar mindennap míg fürdesz rátöltesz az órára és akkor nem merül le.
-
csabai022
tag
Sziasztok! Abban kérnék segítséget,hogy harmadik féltől származó óralapot,hogy tudok feltenni az órára?
-
válasz
BusinessGuy #184 üzenetére
A 2 óra normális töltés.
A kínai telefonok nagy része Samsung alkatrészekből áll. A kijelző, a memória, és sokszor az alaplap is. Ja, és a legtöbb kamera is Samsung.
-
BusinessGuy
őstag
De ide nem gyors töltés kell hanem normális töltés...
590mah annyi idő alatt sem tölt csutkára mint egy többezer mah teló sima töltéssel...Ott azért az vicces....
Ok? Az hogy még drágábban kéne adniuk a szarjukat amennyiért kevesebben vennék. Ennyi az ok. PLusz majd késöbb eladható az újabb széria. Szó nincs itt arról hogy akkukimélésről van szó,ezt a marhaságot meg a gyorstöltés miatt leégő meg tönkremenő akksi dolgot engedjük el, 5 éve is nevetséges volt napjainkban meg végképp....
A kinaiak csak másolják és lihegnek mögötte...? Ez jó vicc volt..... Ennyire azért nem ájulnék el a samsungtól, gyakorlatilag szinte nincs olyan részlegük a piacon amivel az eladásokon kivül valóban elsők lennének, szinte minden cuccuknál találni jobbat a piacon akár olcsóbban is.... Sem mobilfotózás sem mobiltelefon erő, sem tv sem kamerák és fényképezők sem soundbarok. Semmi. Eladja a neve meg a support és mert a minősége jónak mondható főleg a felsőbb kategóriákban. Az órájukat sem eröltettem volna de úgy voltam vele ha már s23ultra megmarad pár éig akkor mellé menjen a samu óra. Aztán 2-3 év múlva meglátjuk mit tudnak felmutatni, de erősen hajloik az apple irányába, vagy bármelyik kinai irányába ha software és optimalizáltság szintjén felnőnek végre a samsunghoz mert hardverben már igencsak elötte járnak főleg ha a kamerázás/fényképezés a fő szempont a telefonnál.... -
Vitaqo
senior tag
Aki feltette a sima hetesre az Analog ultra watchface-t, annál nem akadt össze? Le is töröltem, mert nem jó még rá.
-
olcsoleves
csendes tag
válasz
undercover #178 üzenetére
Manuálisan az óra kijelző beállításai között lehet ki-be kapcsolni az automatikus ébresztést csuklóemeléssel, de időzíteni közvetlenül nem lehet.
Energiatakarékos módban nem kapcsol be a kijelző magától, ezt nem is lehet átállítani. Így kis trükközéssel tudsz létrehozni egy módot a telefonon, amit már tudsz időzíteni. Ehhez pedig hozzáadod az energiatakarékosságot.
Nem túl elegáns, és ez magával húzza a többi energiatakarékos beállítást is, de legalább nem kapcsol be a kijelző, amikor nem szeretnéd. Amikor pedig igen, használod az órát rendes módban. -
válasz
BusinessGuy #177 üzenetére
Megvan az oka annak, hogy miért nem tesz a készülékekbe gyorsabb töltést a Samsung, és elhiheted, nem azért, mert nem tudják megcsinálni. A világ egyik, technológiailag legfejlettebb vállalatáról van szó, melyet a kínaiak is csak másolnak és lihegnek mögötte.
-
JockeyEwing
aktív tag
Nem tudjátok, hogy ha a MediaMarkt-ban, vagy az Euronics-ben veszem az órát, akkor az ő általuk kreált garjeggyel bevihetem a Samsung márkaszervizbe, vagy ilyenkor csak MM és Euronics játszik, magyarul csak rajtuk keresztül mehet?
-
undercover
őstag
Hali! Lenne egy kérdésem.
Arra lehetne valamilyen rutint csinálni, hogy 7 tól 3-ig mondjuk bekapcsoljon a kijelzőn az ébr. csuklóemeléssel? Tehát, hogy valahogy ezt a funkciót lehessen ki be kapcsolni egyszerűen.
-
BusinessGuy
őstag
Te ezt a sok sületlenséget amit leírsz el is hiszed...?
Komolyan vicc ilyen butaságokkal védeni azt a töltéssebességet amit a samsung az óráival müvel...5000-es akksit wireless sima töltéssel elöbb teleküldök az s23u-ban mint a watch ultra 590-es akksiját. Ez 2024-ben röhej kategória amit joggal MINDENHOL negatívumként hoznak fel erre ilyen sületlenségekkel akarod védeni a védhetetlebnt. Azért a szemellenzős fankodásnak is van egy határa, tech fórumon ilyen halandzsát tolni leégő órákról meg nemtörődöm gyártókról mint ellenérv a normális töltési sebességre...lol.... -
TODI1111
veterán
Akkor jelezze csak ha már visszakapta a pénzét. Nekem személy szerint rossz tapasztalatom van ezzel a témával. [link] Röviden. Hibás S22 ultra készülékem visszavittem és jóhiszeműen jeleztem a hibát (Yettel). Fogyasztóvédelmi ügy lett belőle mire visszakaptam a pénzem.......
-
csabai022
tag
Megjött az emag-ról a lünetta gyűrű,könnyű volt felrakni,jól illeszkedik.
-
róland
veterán
Ha tényleg 14 napon belül vagy, akkor mindenképpen írd meg nekik, hogy elálllsz a szerződéstől (vásárlástól), s erre hivatkozva kéred a teljes vételár visszatérítését. (Gyorstalpaló az EU-s elállási jogról.)
Itt is érdemes körülnézni.
S persze van jogász topic itt a PH!-n.
-
róland
veterán
Szerintem Kifogtál egy hibás darabot. CSERÉLTESD garanciában! (Még mindig jogod van a cserét választani és nem a javítást. Ráadásul ha bíróságra kerülne az ügy, nem állna meg a kereskedő érvelése, hogy 3. napon túl indokolatlan költségei merültek fel a csere kapcsán, mikor alig 1,5 hónapja rendelhető és kb. 2-3 hete lehet ténylgesen megvásárolni.)
De ha csomagküldőtől/webáruházból rendelted és még 14 napon belül vagy, akkor el is állhatsz a vásárlástól. Visszaküldöd nekik, ők pedig kötelesek a vételárat teljes egészében visszatéríteni! (Persze a visszaküldés költségei téged terhelnek.)
Én ezután rendelnék egy újat. (Így biztosan egy teljesen új példányt kell küldeniük, s nem húzhatják az időt a javítgatással, amíg te nem tudod használni a terméket, s az idő múlásával a fogyasztói jogaid szűkülnek, a pénzed meg áll benne.)
-
klooo
tag
Másnál minden oké az órával? Watch 7
Nálam azért vannak bajok bőven, azon gondolkodom, hogy visszaküldöm a francba.
Két hete jött meg, nem volt vele gond, igaz az érintéses fizetés az csak hébe-hóba működött akármit csináltam vele, de ment minden szépen 2-3 napos üzemidővel. Természetesen a legfrissebb rendszer fut rajta.
Pénteken kezdte a furcsaságokat, mikor nézegettem milyen alkalmazások vannak rajta. Kiírta, hogy az óra túl melegedett.. wtf? Csak lapozgattam a menüben... Pár perc és jó lett. Ekkor volt 80% körül. 2-3 órára rá egyszer csak rezeg, hogy bekapcsolt az energiatakarékos mód. Lemerült, nem is tudom 15% lehetett benne. Gondoltam valami alkalmas beragadt, de nem írt semmit. Újraindítottam és felraktam töltőre. Reggelig ki is bírta, alig merült talán 6-8%-ot. Örültem, hogy minden oké, de akkor nézem, hogy nem hajlandó összekapcsolódni az óra és a telefon. Akármit csináltam nem kapcsolódtak, ezért csináltam egy teljes gyári visszaállítást és újra beállítottam mindent. Mikor végeztem ismét rakhattam töltőre mert 30% volt benne. Egy darabig kínlódtam, hogy nem jönnek az értesítések, de sikerült beállítani végül. Aznap aztán minden oké. Ma reggel meg akartam nézni az alvásomat de nem mért semmit. Az óra írja mikor aludtam el és mikor keltem, sztem pontosan is, de a telefonra nem megy át az infó. Furcsa mert ha rányomok órán akkor csak tölt és tölt, de részletes infót nem ír. És hát természetesen egyből nekiállt merülni. Egy óra alatt 30%-ot. Most megint töltőn van.
Gáz a helyzet. Egy ilyen drága órával nem a kinlódást várja az ember.
Bocs ha túl hosszú voltam. -
H2o-pok
senior tag
Kis szórakozás,
3d nyomtatóval készült dokkoló, watch 6-7, classic és minden 29mm es töltőhöz jó.
-
róland
veterán
Mint az EKG mérés funkciót tartalmazó okoseszközök mindegyikénél, úgy ennek a leírása is felhívja a figyelmet rá, hogy ez az EKG egyedül a pitverfibrilláció (aFib) megállapítására jó, alkalmas.
Komolyabb esetben minimum 6 elvezetés szükséges, de inkább 12, hogy egy szakember az EKG-ból komplex következtetést tudjon megállapítani.
Életmentés esetén pedig, azonnal látnia kell a fő EKG görbéket, nem ér rá vacakolni, amíg egy óra elkészít valami, azt elmenti pdf-ben, majd azt megnyitja valahol.Talán az AGE index lehet az, ami értelmes adatot szolgáltathat az egészségről. Ugye a nagy gyárók hajtják a noninvazív vércukorszint mérést. Mivel az eü-i validáció hosszú folyamat, így a Samsungtól okos lépés volt, hogy olyan funkcióként hozta ki elsőként, ami nem igényel validációt. (Gondolom, ha a szokásos eü-i hatósági [Korea, USA, EU] köröket megfutják, akkor egyszerűbb bejelenteni, hogy ők az elsők ezzel a funkcióval. Viszont addig is működik a funkció, nem úgy mint annak idején az EU-ban az EKG és vérnyomásmérés.)
Megjegyzés: az AGE index nagyon szoros összefüggésben van a vércukorszinttel!
(Irodalom a témához:Magyar publikáció a témában 1999-ből,
pHD dolgozat szintén ebből a témából, link2, link3,
másik összefüggés, s erre épített szolgáltatás,
közérthetőbben , de a szépségápolásra kihegyezve a glikációról,s a technikai megoldás alapjai:
képalkotó spektrometria,
optikai emissziós spektrometriáról,
lumineszcencia spektroszkópia. -
Decske
senior tag
válasz
Rigormortiis #157 üzenetére
Én például arra használom az alváskövetést, hogy éjszaka mennyiszer voltam "ébren", mert reggel nem emlékszem rá, viszont rosszabbul teljesítek aznap. Ilyenkor be tudok tervezni egy ebéd utáni alvást, hogy délután is tudjak még dolgozni. Illetve a "tényleges" alvásidő mérésére használom, hogy megvolt-e a 8 óra. Emellett gyűlölöm a hangos ébresztést, már az első aktivitásmérő karperecem óta (2017) rezgésre ébredek. Úgy meg elég nehéz az ébresztést használni, ha nincs rajtad éjszaka.
Az EKG-s cuccot én nem használom, de olvastam már a fórumon, hogy volt akinek az életét mentette meg, illetve orvos a diagnózisában fel tudta használni.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
TODI1111 #156 üzenetére
Nem kötekedésből, hanem teljesen komolyan kérdezem: milyen gyakorlati haszna van az alváskövetésnek? Két hétig mértem, aztán rájöttem, hogy semmi értelme.
És a folyamatos napközbeni pulzusmérésnek? Az ekg-nak talán lenne, az előjelezhetne komolyabb bajt, de azt csak manuálisan lehet indítani.
Sokan szerintem csak bele vannak csavarodva, hogy minél több "egészségügyi" adat gyűljön, mert az egyszer csak jó lesz, de igazából nem, mert ha mégiscsak adódna valami komolyabb probléma, az orvos jobb esetben elmosolyodik majd, ha az óránk adataival jövünk főleg, hogy mindent a pulzusból számol a rendszer, mert mást nem is tud mérni...oké, bőrhőmérsékletet, de ez megint csak nem érdekel senkit, nem a semmiért nem a csuklónkat hőmérőzzük.
Bocsánat, nem pulzusból számol, hanem pulzusból tippel.
Pluszban meg nem is túl higiénikus egész álló nap viselni az órát, szóval ez a napi max 20 percet bírok ki az órám nélkül dolog elég...véleményes.
-
TODI1111
veterán
"Viselhető (okos)eszközök töltése: évek óta zavar, ha alvás közben valami van a kezemen, így szintén van 6-8 óra naponta feltölteni egy ilyen eszközt."
Viszont nagyon sokan vannak akik az alváskövető funkciót is használják az okosórán. Ők el tudják viselni a kezükön és olyankor nemtudják tölteni. Én is azt mondom, hogy lehetne sokkal gyorsabb a töltés, de azért nem tragédia az 1 óra és ezért nem dőlök a kardomba. Nálam 2 napot bír a watch7 44mm-es, ettől függetlenűl minden nap leveszem egy órára a kezemről, hogy az óra alatt is "regenerálódjon" a bőr. -
róland
veterán
Volt a Samsungnak is jó okosórás rendszere (Tizen) csak az alkalmazáskínálat volt vérszegény, bár a mainstream alkalmazások nagyjából elérhetőek voltak. Aztán a Google kedvéért - meg gondolom megfelelő mennyiségű pénzért - feladták (azt is pletykálják, hogy az új WearOS-t a Samsung készítette a Google-nak).
A telefonok gyorstöltéséről: egy átlagos ember 24 órából kb. 6-8 órát alvással tölt, annyi idő alatt bármelyik mai telefon 0-ról 100%-ra tölt.
Viselhető (okos)eszközök töltése: évek óta zavar, ha alvás közben valami van a kezemen, így szintén van 6-8 óra naponta feltölteni egy ilyen eszközt. -
S@c@
őstag
Meg mert kigyulladt a keszulek, azaz tuzveszelyes volt. Elismert teny most mar mondhatjuk. Ezzel szemben az altlad leirt markak 3 kulonbozo cella egysegre bontottak az akkut es parhuzamos toltesi elekronikval latta el oket. Ezzel ertek el a gyorstoltest. Ami jarhato ut amig nem tortenik elorelepes az akksi piacon, autok toltesenel is ezt hasznaljak hutessel es a degradacio 2 ev alatt kevesebb mint 5% volt.
Na ezeket a fejleszteseket nem lepi meg a samsung es az apple ami baj. Pedig oranal ha 10-20 perc zuhanyzasnal 80%ra toltheted az akkut joval kevesebb embert zavarna az 1 nap uzzemido. A huawei a szoftveren tekert lejebb es a userek hasznalata alapjan kalapalt egy linux kernelre egy tok jo oprendszert ami nem eszik sokat, cserebe stabil, de nem igazi okosora.
-
filipó
csendes újonc
Felhívtam a figyelmet,hogy a személyeskedés a vita legalja. Azt is írtam,hogy aki személyeskedik az nem hülye,hanem sérült. Megemlítettem még,hogy nem érdemes vele vitatkozni.
Ezért megrovást kaptam!
Viszont az pozitívum,hogy az admin megmagyarázta a döntést,ami nagyon ritka,ez dicséretes.
Mivel egy kalap alá vettek azzal,aki személyeskedett, önként lelépek. -
tomp
félisten
Miért ne lenne hosszú életű?
pl A OnePlus a 11-es modell óta garantálja, hogy 1600 teljes ciklus(100W-os töltéssel) után is legalább 80%-os lesz az akksi állapota. Most meg összeálltak a CATL-el.A Watch 2 órájukban 500mAh-s akksi van és 5V/2A-es "VOOC" töltő jár hozzá. kb 40% bele is megy kb 20perc alatt ami kb 2napot jelent de a teljes töltés kb 1óra.
-
S@c@
őstag
-
Nem bukott meg, beleolvadt az S szériába, most az S Ultra a Note (ugyanaz, csak a neve változott).
A Note 7 bukott egyedül, ott gondok voltak az akkuval, az egész szériát visszahívták, és csak 1 év múlva jött ki új, a Note 8-cal. A Note 20 után döntött úgy a Samsung, hogy összeolvasztja az S szériával. Az S21U lett az első penes S telefon, bár ott még külön kellett megvenni a tollat, és nem lehetett a telefonba tenni. Az S22-től viszont tök ugyanaz lett, mint a régi Note.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
pècsimunkás #141 üzenetére
Nincs velük baj, de pl nem lehet kitolni külső kijelzőre asztali módban. Mindegyik rendszerrel nincs mélyreható tapasztalatom, de meg merem kockáztatni, hogy funkcionalitás/testreszabhatóság terén a közelében nincs semmi a one ui-nek.
Ilyen szempontok mentén pedig a legutolsó sáskunyhóban összetákolt droid fork is többet ad, mint az ios, ezt viszont tabasztalatból mondom
Ugyanakkor állókép alkotó algoritmus terén viszont a Samsungnak illene fejlődnie.
-
Totál nem követem a samsung telefonokat, de ez most megdöbbentett, hogy a note megbukott. Az volt az utolsó androidos telefonom ha jól emlékszem, a note 2, és nagyon meg voltam vele elégedve. A csere után családon belül még sokáig használták, míg fizikailag el nem romlott.
-
janeszgol
félisten
válasz
pècsimunkás #139 üzenetére
30-45 percnél tovább ne is tartson egy telefont feltöltése. 2024 van, az első iPhone-t 2007-ben mutatták be. Ja, ez tök lényegtelen, mert előtte is voltak akkus telefonok. Szóval a Samsungnak meg az almának is ideje lenne eljutni arra a szintre, hogy ne egy-két film alatt töltsön fel a telefon.
-
S@c@
őstag
Te samsung dolgozó vagy? Miert baj, ha fejlodnek a cegek? Egyszeruen a note szeria bukas ota felnek a gyorstoltessel, mert oriasi presztizsveszteseg volt nekik. Nekunk fogyasztoknak csak jo, ha ez szepen fejlodik...nekem mindegy ki lesz az uttoro, de mar szepen vannak a piacon. Igen EU-s piacon is, ami komoly kritériumokat kovetel es azoknak is megfelnek.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Rigormortiis #140 üzenetére
Jó, hát az AMOLED az túlszaturált volt, meg beègett, egèszen addig, ameddig az Apple el nem kezdte használni. Aztán mindjárt jó lett.
Ha lesz idèn vagy jövőre 60-120w között esetleg gyorstöltès az Appenál, akkor biztosan jó lesz, ès nem kell aggódni az akkumulátorok miatt.
8 ève használok gyorstöltèst. Úgy èrtem igazi gyorstöltèst. Tehát nem a 25w- os bohóckodást.
Eddig semmi probléma.Egyébként pl a BBK-s szoftverekkel mi a baj?
-
Rigormortiis
veterán
válasz
pècsimunkás #139 üzenetére
Ja hát a kínaiak csak számháborúzni tudnak, a szoftverek írása kevésbé megy nekik. Most épp a pwm-et fedezték fel maguknak, ami még a populáció egy százalékát sem érinti (csak itt a fórumon), de rá lehet írni a dobozra egy számot, ami nagyobb a többinél.
-
pècsimunkás
addikt
-
S@c@
őstag
A realme, a xiaomi, a huawei, a oneplus es meg sok mas gyarto mar joval elorebb tart aksi techonologiaban es gyorstoltesben is, mint a samsung. Azok a gyartoknal is komoly tolteselektronika van!
Nem csak telefonok teren, de autok, elektromos kerekpar, roller teren is. Japanban toltott ido vagy Arab Emirsegekben rajottem, hogy seholsincs az euban kaphato termekek az ottani viszonyokhoz kepest. A huawei toltesi botranyokrol nem olvasni vs samsung es apple.
Szoval igen verciki a samsung es apple toltese.
-
válasz
BusinessGuy #134 üzenetére
Azért mert a Huawei-t nem érdekli, hogy kinek a karjára ég rá az óra nem jelenti azt, hogy az helyes, amit csinál.
Valami oka van annak, hogy a komoly cégek nem erőltetik ezt a gyorstöltést.
Pl lehet az az oka, hogy a piacról élnek, és néhány baleset után jelentős veszteségeket kell elkönyvelniük. Viszont a legtöbb kínai cég jelentős állami támogatást kap, nekik mindegy mi történik, csak árasszák el a piacot a termékeikkel, és így még a kínai kormány is többet tud kémkedni. -
janeszgol
félisten
válasz
BusinessGuy #134 üzenetére
"Lehet sokmindent mondani erre az órára és a samsungra" és janeszgolra.
Végre valaki tapasztalattal ír. -
BusinessGuy
őstag
Hagyjuk már ezt a butaságot a gyorstöltésről meg fizikai korlátokról.... 2+ éves GT3 Pro-t cseréltem le most a Samsung Watch Ultrára. Az akku mint az új tette a dolgát és hozta az óra még eladáskor is a laza 1 hetes üzemidőt. 510mah akksi és cirka 20p alatt töltött csutkára. A S w ulta 590-el cirka másfél óra 10% alol...
Ha ennyire aggódunk az akksiért akkor sokkal inkább elöbb fogja kicsinálni az állandó lemerítés/feltöltés mint a gyorsabb töltés.
Egy - másfél órás töltési idő egy 590mah akksinak minden csak nem gyorstöltés, sokkal inkább röhej konkrétan a wireless töltőm ennyi idő alatt telerakja az s23u-t ami szintén lassan 2 éves és mégis új szinten mozog az akksi..... És akkor az mégcsak nem is a samsung szupergyors töltése ugye...Lehet sokmindent mondani erre az órára és a samsungra pozitívumként és én is élvezem de azért marhaságokkal ne akarjunk már megindokolni olyan dolgokat amikben az óráik igenis gyengék. És ezt úgy írom hogy nem izgat a lassabb töltés ennyire mint Janeszgol-t mégis szembeötlő hogy míg a huawei meg tudta oldani hogy egy zuhanyzás alatt kvázi 1 hétnyi delejt rakott az órába addig a samsung egy zuhanyzásnyi idő alatt 1 napnyit sem tud beletenni. Ami akkor bizony bosszantó lehet ha épp nincs feltöltve az óra és hirtelen beugrik egy 1-2 napos program....
Egyébként ha már akku, lehet nekem még mindig azzal jönni hogy ez okosóra a gt3 pro meg aktivitásmérő volt. Egy tucat felesleges appon kívül kb a böngésző és egy egy dolog amivel "okosabb" ez az óra oprendszer tekintetében cserébe nagyobb akksival képtelen megközelíteni is a gt3 pro üzemidejét. Még energiatakarékon ki be kapcsolgatva a gps-t, éjszakára repülőmódba csapva is necces a 4 nap neki. Úgy hogy semmit nem csinálsz az órán max ébresztést kérsz alvásfigyelést és 1-1 edzést. A GT3 Pro ezt tudta -igaz többet nem illetve nyilván voltak gyengeségei- csak ott még energiatakarék se kellett és megvolt a közel 1 hét üzemidő. A Watch Ultra LTE offolva AOD offolva ha nem nyúlsz hozzá és gps sincs illetve energiatakarék off, akkor is 30% körül eszik 1 nap alatt ami marhasok miközben sok dolga nem volt az órának. .. Be lehet lőni az órát hogy szigorúan óraként menjen...15 nap.....Ugyan ez a gt3 pro esetén ha belőtte az ember hogy órára "butuljon" 30+ nap kisebb akksival. Es itt nincs okosfunkció sem semmi ugye.... Ha a samsung az akksidat akarná kímélni akkor:
- rágyúrna az üzemidőre
- engedélyezné az akkukimélő töltést mint a telefonjaikbanEhelyett mi van? 590mah akksival trükközés nélkül max 3 nap üzemidő és akkor már a végét fogja járni az óra, vagyis 1 héten alsóhangon 2-szer töltöd nullközelből koxra, akkukímélő töltésre nagy ívben tesznek hiába kérik az emberek jóideje órákba is, és nuku elfogadható gyorstöltés mert nekik így olcsóbb - semmi másért-. A Samsungnak marhára nem célka hogy hosszúéletű legyen a kis órád hisz muvel adnák el akkor az évente kiadott újabb és újabb minimal ráncfelvarrásaikat ha a vekkered még 2-3 év után is újként szuperál....
-
pècsimunkás
addikt
Èppen 2,5 èves a Realme Gt2 pro- m.
Teljesen rendben van az 5 ezres akku.OnePlus 3- abban az időben a leggyorsabb töltèse volt, azt is temettèk.
3 èvig volt napi használatban nálam, utánna mèg öcsèmmèl is szintèn 3 èvet.
2 ève amolyan mèdilejátszókènt működik.
Csak gyorstöltèssel volt töltve, de bírta -
Legyetek szívesek a topik témájával és ne egymás személyével foglalkozni!
-
Evo50
tag
válasz
pècsimunkás #122 üzenetére
Már más is leírta: a töltési idő nem az akksi kapacitásától függ.
Ennyi erővel hasonlíthatnád egy Tesla töltési idejéhez is, akkor egy telefont már másodpercek alatt kellene feltölteni, az órát meg tizedmásodpercek alatt.. -
filipó
csendes újonc
Nem biztos,hogy mindenki tudja mit jelent a töltési ciklus,én is tegnap futottam bele,nagyon tanulságos: [link]
-
pècsimunkás
addikt
válasz
janeszgol #115 üzenetére
+1
Egyébként szerintem igazad van!
Egyrèszt, ha 5 ezres aksit fel lehet tölteni 10%-100% között 30--40 perc alatt, akkor egy órát mièrt nem lehet feltölteni 10-20perc alatt?
Jó, mondjuk nem a Samsung telefonokat nem lehet ilyen gyorsan tölteni, de akkor is...
Galaxy W4.C- óta figyelem a Samsung órákat, de -ahogy írod is-ha kihasználod rendesen a szenzorait, jó ha egy napot kibír az óra.
Ezèrt is vettem Huaweit, 10-12 naponta töltöm.
Tökéletes!
Lehet, hogy nincs benne annyi funkció mint a Samsungban, de amiket tud az óra, azt folyamatosan megy, ès használom. -
janeszgol
félisten
Elég általánosan írtad. Elmondom, hogy nálam a nyers szöveg számít. Az esetek 90%-ban meg se nézem ki írta azt, amire reagálok, mert lényegtelen. Csak a szöveg számít nekem.
Ezért van az, hogy valakivel az egyik topikban egymás vállát veregetjük, a másikban meg meg vitatkozunk. Ez nálam természetes, mivel mondom még egyszer, nálam csak a nyers szöveg számít. -
janeszgol
félisten
Na itt van, kigyűjtöttem kik írtak többhetes üzemidőket, hogy nekik jobb lenne az. Néhány válaszolóhoz lementél kutyába, gondolom mert nagy ember (korrektor).
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Nekik is írd meg, hogy hülye szélsőségesek, mint én. Úgy korrekt. Aztán plusz egyezzék azt is a mezítlábas követőid.
Az ember nem mondhatja el a véleményét, mert rögtön jönnek a személyeskedők. Már a nevem, a regisztrációm triggerel sokakat. -
janeszgol
félisten
válasz
Rigormortiis #106 üzenetére
Miért, máshol nem hallottad még ezt? H normálisan használná az okostelefont, ha normálisan használná az autót (értsd: nem csak a sarki közérthez).
Mulassá ezen is. -
janeszgol
félisten
Megy ám a +1, csak olvasni nem tudtok.
Noukoum nem beszéltem 30 napos üzemidőről. Mielőtt Jézusként plusz egyeket szerzel, gondoltam szólok. Egy szóval nem írtam, hogy senki nem tudja 20-30 percre levenni az óráját. Én azt írtam, hogy a 70 perc töltés az elfogadhatatlan.
Engem nem kell sajnálni, sajnáljátok magatokat.
-
Noukoum
veterán
válasz
janeszgol #79 üzenetére
De szélsőség, hiszen a felhasználók többsége letudja venni napi 20-30 percre mindenféle kényelmetlenség nélkül az óráját. És azért hülye szélsőség, mert aki mondja is letudná, csak ragaszkodik a baromságához hogy már csak azért sem.
Hozzászólásaid alapján te ebbe a szélsőséges csoportba tartozol.
Amint írtam az 1 órás töltés teljesen rendben van, ha mellette több napos az üzemidő. 20 perces 0-100% akkor lenne szükséges ha csak ~24 órát bírna az aksi. Szerintem is javulnia kéne a wearos-es órák üzemidejének, elsősorban a hardcore felhasználók miatt. Intenzív edzés + aod on + minden szenzor on + alvás figyelés = minden wearos órát kinyír.
Csak az emberek nem így használják az órát, ezért tudják eladni a gyártók a termékeket.
A fentiekből egyébként az aod teljesen felesleges, csak sportoláshoz kellhet, de aki olyan szinten sportol az úgyis garmint használ. Ellenben rohadt sok energiát fogyaszt, persze nagyon jól néz ki meg minden, csak nem ér annyit hogy megfelezze az üzemidőt (kivéve ha mindegy) meg hogy beégjen a kijelző.Rigormortiis: Én inkább sajnálatot érzek hogy valaki magának próbálja megmagyarázni a 30 napos üzemidő nélkülözhetetlenségét. Ami persze baj hogy mindezt az interneten teszi, de amíg hagyják sajnos.
-
róland
veterán
Aki megvette és megkapta, tudna fotót feltölteni, hogy milyen kiegészítő szíjat ad hozzá a Samsung az előrendelésben?
-
mSchumi87
senior tag
A Galaxy Watch 4 44mm méretben nem ugyan az mint a Galaxy Watch 7 44mm?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest