Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Ste

addikt

válasz Macilaccc #52 üzenetére

Tehát akkor kedves kollégák a várva várt válasz:

Tény és való, hogy sokan irreálisnak találjátok az árat, de mindez a különböző elvárások és értékrend miatt van.
    Itt a ph-n mindenki a nyomott árakat akarja, akár reális, akár már a nevetségesen olcsó határát súrolja.
    A monitor többet tud a ti általatok felhozott monitoroknál és kicsit kezd unalmassá válni, hogy mndenki a játékokkal jön.
    Igaz, most egy ilyen időszak van.
    Mindenki azt moondja, hogy ő persze nem játszik és nem az elsődleges amikor megveszi az x800xt/6800gt sorozatot, 4ms Tft monitort és agyonhúzza a prociját.
    Ugyanakkor valahol tisztában vannak vele, hogy vannak monitor fajták és gyártók akiket nem érdekelnek a válaszidők és a megszállott játékosok, mégis tényleg horror áron értékesítik, és ami poén el is adják a monitoraikat.
    Ezeket persze nem azok veszik meg, akik mennek a csorda után és vadásszák azokat a dolgokat amikről fogalmuk sincsen.

Hogy maradjak a témánál: tényleg 25ms-es a monitor és mutatkozik utánhúzás a játékokban (ennek mértéke változó), ám kevés monitor ad vissza ennyire szép telt színeket, tiszta feketét és hibátlan szürke átmenetet. Tudom ezek senkinek semmit nem jelentenek, mégis a tesztekben is ezeket figyelik meg a legjobban és ez a mérvadó.
    A magasságállítás sem lehet annyira fontos mégis van, a portré módról nem is beszélve. Kíváncsi vagyok hogy pl egy kiadvánszerkesztő-tördelő mit kezd a ti ''komoly'' 60ezres monitoraitokkal, amiket nem lehet sem forgatni sem állítani.
    A Dvi csatolóról nem is beszélve. Aki használt már ilyet, vagy folyamatosan ilyet használ tudja mekkora különbség van a két csatolófelület által kiadott kép minőségével.

Az előző összehasonlító táblázat is önmagáért beszél.

Aki akar vegyen magának 50-60ezres Tft-t és majd ha lát egy kicsit más árkategóriás moncsit (pl lehet 193p) akkor észreveszi a különbséget és eldönti, hogy megérte-e a vásárlás.

A gariztatásról pedig annyit, hogy találtam ismerősöket a Samsungnál, és ha megunnám akkor, be tudom cseréltetni majd valamire. Pl: tv tuneresre

Az ára ennyi, ha megmarad nekem akkor sem bánom. Ha meg elviszik, akkor az új tulaja is rájön mennyire jól járt vele.

A fentebb leírtakkal pedig senkit sem akarok bántani
    :R

szal ez most egy hosszú upp! :DD

Aktív témák