Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - Kalandor: Tartalom
 - eBay-es kütyük kis pénzért
 - sziku69: Szólánc.
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Pajac: A csodálatos mandarin
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai

- 

LOGOUT
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Piftuka
veterán
válasz

Dr. Akula

üzenetére
						"Amíg nem kezdődik el a strelokos küldetés,"[..]
Az hányadik küldetés? Mi a küldetés neve (angolul)?
(Csak azért kérdem, hogy tudjam, mikor kell minden cuccomat "átmenteni" Pripyat-ba.)
A "free play" módban egyébként bármelyik helyszínre (Zaton, Jupiter, Pripyat) lehet menni?
 - 

Piftuka
veterán
válasz

Dr. Akula

üzenetére
						"Nekem mindig kifingtak a katonák, de nem sajnáltam, legalább több a szajré."
Na, azért csak sikerült megoldanom.
 Nem volt egyszerű, de az osztag 4 tagjából a parancsnokot és a mellette harcoló két társát meg lehet menteni.A Monolith parancsnokot és az osztaguk mesterlövészeit kell gyakorlatilag azonnal leszedni, amint feltűnnek, majd azt kell megakadályozni, hogy az udvaron támadók az udvar felén túljussanak.
Ha eljutnak annak az épületnek a közelébe, ahol mi vagyunk a katonákkal, akkor a puskáikkal, vagy a gépkarabélyokkal simán leszedik a katonákat, mert azok nem nagyon bújnak el az ablakok mögött.Úgy tűnik viszont, hogy a katonák közül Ice/Jeges, aki az udvar végén, középen található kerek épület tetejére megy fel "mesterlövészkedni", menthetetlen.
Azt vettem észre, hogy a Monolith parancsnokhoz megírt "script" ezt eleve elrendeli. Furcsa módon, hiába tűnik fel a kórház tetején, s hiába lehet azonnal tüzelni rá, a program dönti el, hogy mikortól sebződik.
Hiába eresztettem bele két teljes sorozatot, amíg meg nem áll a tető szélén, el nem kezd prédikálni, s a Gauss egy lövésével le nem lövi Jegest, addig nem hal meg.
Egyúttal ez a lövés, ami azért elkerülhetetlen, mert a script szerint a katonák ezzel veszik észre, hogy "rajtaütés" történt.
(Fura viszont, hogy Jeges halála után a parancsnok időnként még továbbra is szólongatja, hogy "Jeges, fedezz minket!", "Mi van Jeges, alszol?", stb.)Amint a Monolith főnök leadta azt a lövést, pár rövid sorozat a fejére elég neki, hogy leessen a tetőről.
(Hozzáteszem, hogy a Storm gépkarabélyt vittem, amely finoman szólva sem tartozik a legnagyobbat sebző fegyverek közé, de gyor és pontos; és hát ezt hoztam magammal az előző helyszínről, ehhez van sok lőszer.)
Szóval ezt a részt szintén nem túl valósághűre csinálták meg. Ráadásul ha felmész oda, ahol Jeges felveszi a pozícióját, akkor látható, hogy egy bazi magas jegenyefa, ami a kórház udavarának közepén áll, éppen teljesen blokkolja a kilátást a kórház teteje felé, tehát a Monolith parancsnok nem láthatta a katonák mesterlövészét.
(Hacsak a Gauss fegyveren nincsen hőkereső távcső.) - 

Piftuka
veterán
válasz

Dr. Akula

üzenetére
						"Amíg nem kezdődik el a strelokos küldetés, addig lehetőség van visszamenni az előző pályákra, utána már csak freeplayben, a játék végén."
Köszi, sikerült megtalálnom Garik-ot, a vadászt.
 A Jupiter-i ládához pedig csak azért akarok visszamenni, hogy minden fegyveremet és felszerelésemet áthozzam Pripyat-ba. 
"Nekem mindig kifingtak a katonák, de nem sajnáltam, legalább több a szajré."
Én arra hajtok, hogy lehetőleg a csapat minden tagja túlélje.
 Egy olyat már sikerült összehoznom, hogy a 4-ből három - köztük a százados - túlélje.Nem kicsit kapkodtam minden irányba a fegyveremet, hogy a monolith vezetőt és a mesterlövészeket azonnal leszedjem.

Mondjuk "Pripyat underground" ilyen szempontból különösen megizzasztott. Teljes csapattal (tehát: Zulu, Kósza, Vánó és Szokolov) mentem, de a borzasztóan buta AI-nek köszönhetően a snork-októl nyüzsgő helyen sokszor kellett visszatöltenem.
Ezek állandóan belerohantak a "sűrűjébe", ráadásul amikor a snork-ok közöttünk cikáztak, akkor egymást is, és engem is lőttek.

(Ilyenkor azért mindig kedvem lett volna elbeszélgetni a játék programozóival.
 )A megoldás jellemzően az volt, hogy amelyik teremben csak tudtam, előrefutottam (futottam... erős túlzás a kijelentés, hiszen Exoskeleton volt rajtam
 ), aztán a gránátvető és az Eliminator kombinációjával daráltam az ellenfeleket. 
Ezeknek a pancsereknek pedig nem sok dolguk volt utána. Az egyetlen hatékony segítséget akkor nyújtották, amikor a nagy teremben a monolith sniper-eket kellett levadászni. De egyébként...

Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - Linux felhasználók OFF topikja
 - RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
 - Milyen asztali médialejátszót?
 - Assetto Corsa Rally
 - Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
 - AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
 - Opel topik
 - AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
 - Formula-1
 - További aktív témák...

- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5080 +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
 - Macbook Air 13" M2 - 2025 vásárlás, 16/256GB, 7 ciklus - Apple garancia, új (104)
 - iMac 5K 27" - 2017, 24GB RAM, 4GB Radeon, 1TB FD (107)
 - iPhone 16e 128GB gyári független megkímélt 2026.06.10. Apple jótállás
 - Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7500F / RTX 4060 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD

- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
 - Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - Hisense 43A6BG 108 cm / 43" 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
 - MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus E-SIM 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akksi

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Nem volt egyszerű, de az osztag 4 tagjából a parancsnokot és a mellette harcoló két társát meg lehet menteni.
 A Jupiter-i ládához pedig csak azért akarok visszamenni, hogy minden fegyveremet és felszerelésemet áthozzam Pripyat-ba. 
 Egy olyat már sikerült összehoznom, hogy a 4-ből három - köztük a százados - túlélje.

)
 ), aztán a gránátvető és az Eliminator kombinációjával daráltam az ellenfeleket. 
 shield