Hirdetés
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Pear
tag
válasz
Mela Kehes #999 üzenetére
Biztos láttad már, de videó verzió nem tud segiteni kicsit? (Nekem ugy mindig könyebb megérteni, mint leirásból...)
-
Mela Kehes
addikt
Nagy az öröm, a Square-1-nél kiraktam az első sort.
-
Mr.Pear
tag
válasz
Mela Kehes #996 üzenetére
ikvidus? Én "most" vele alkudozom, de még nem tom h töle vegyem-e a kockákat, vagy 1 kicsivel drágábban a pokr.hu-n viszont azok újak.
U.I: Am. milyen állapotú? 3x3 hoz képes bonyolult kirakni?
-
Mr.Pear
tag
Am. van valakinek tapasztalata a V--cube minőségéröl?
-
Mr.Pear
tag
válasz
Mela Kehes #993 üzenetére
Mf8 Square-1? Az szép! Mennyi volt?
Itt találsz pár magyar tutorial videót 3x3,4x4,5x5 kirakásáról, és metódusokrol. én innen tanultam/ok kirakni öket. -
Mela Kehes
addikt
Hát ez az. Én is azt gondoltam, hogy ha megtanulom a 4x4-est is, akkor az 5x5-ös már simán megy azokkal az algoritmusokkal. Az 5-ösnél ki tudom rakni a közepeket és az éleket összepárosítom. Most itt tartok, hogy a 4-es algoritmusát próbálom felhasználni. A 4-eshez is kell 4 algo, abból kettőt teljesen, egyet félig már tudok. Viszont ma jött a Mf8 Square-1 kockám és most inkább ezt tekergetem. Nagyon tetszik.
-
Mr.Pear
tag
válasz
Mela Kehes #991 üzenetére
Én is azt csináltam, hogy videók meg a rubikocka.hu-s ábrák alapján leirtam "kód nyelvbe", és igy könnyebben eszembe jut, úgy mint 1 vers, csak sajnos beletelik egy kis időbe mire bemagolom. Am. te hol tartasz? 5x5-höz már hozzá szagoltál? én 1x kiraktam pár napja, de addig pihentetem,amig a 4x4-et nem vágom fejböl. Am. ugytudom némelyik 4x4-es metódus jó az 5x5-höz is (élpárositás, partyk), de lehet hogy tévedek...
-
Mr.Pear
tag
válasz
Mela Kehes #989 üzenetére
Te hogy szoktad megtanulni a metódusokat? Van valami jó tipped?
Én jobb hiján leirom 1 lapra és megpróbálom bemagolni (kiseb nagyobb sikerrel) -
Mr.Pear
tag
válasz
Mela Kehes #987 üzenetére
Ja, de amugy milyen fura, hogy a nagy eredeti márka ilyen silány kockát gyárt, ráadásul elkér értük sok ezer Ft-t, mig a kinai (ami még olcsóbb is) sokkal jóbb.
Am. V-cube minőségéröl tudtok vmit? Hogy forognak? Úgy mint a Rubik's? Mert akkor azt is elkerülöm nagy ivböl...
-
Mr.Pear
tag
És arra van esély, hogy esetleg majd bejáratódik?Mert még viszonylag új, karácsonykor kaptam és rubik stuidós.(4x4) Vagy CSAK a szilikon segit?
-
Mr.Pear
tag
válasz
Mela Kehes #984 üzenetére
Ennek tudatában, ha lesz egy kis "fölös" pénzem, akkor beújitok majd egy ilyen EastSheen 2x2,4x4,5x5-ös csomagot.
-
Zewa
senior tag
-
Mr.Pear
tag
Nektek is azt csinálja az eredeti Rubik's 4x4, hogy ha "rosszul" forgatom, akkor valamelyik középső kocka kicsit kijön a helyéről és csak ha minden irányba forgatom akkor pattan vissza? Elég idegesitő tud lenni...
-
Zewa
senior tag
válasz
Mela Kehes #978 üzenetére
Keverd be a kockát, rakd ki a keresztet szúrj ki egy fehér sarok kockát és keresd meg rá az algoritmust. Ne beseggelni akard hanem próbáld meg megérteni mit csinálsz.
Amikor beraktad mind a 4 F2L-t keverheted ujra a kockát. -
Zewa
senior tag
válasz
Mela Kehes #969 üzenetére
F2L valóban 41algo de egy kis logikával magadtól kitalálod a lépések , sokat nem is kell benyalni.
Csak ezt a részét gyakorlod. Lesz pár helyzet amit mindig nézned kell azokat kiírod egy cetlire és csak rápillantasz ah kell. Így igen hamar be lehet tanulni.
Ugyan az elején gyorsabbnak tűnik a sorról-sorra mert azt még jobban tudod de majd rájössz hogy igazából kínszenvedés.Jobb időért tenni kell, nem adják ingyé'...
-
Mr.Pear
tag
válasz
Mela Kehes #974 üzenetére
Igen, ezen a hármas csomagon már én is gondolkodtam/gondolkodok mert elég jónak tűnik, Csak azért kérdeztem tőled, hogy jól forognak-e mert azért potyára nem akarok kiadni ennyi pénzt. De akkor ezek szerint jól forognak(?)
U.I: 2x2-es is jó?
-
Mela Kehes
addikt
Innen vettem meg a hármas csomagot. A Rubik 4x4-esem túl lazán forgott már, az 5x5-ös Rubikom pedig szinte mindig megakadt. Ez a fajta szerintem tökéletes, mondjuk az 5x5-öst - mivel ez már több sor és oszlop - néha igazgatni kell. Tetszik az is bennük, hogy egyforma méretűek.
-
Mr.Pear
tag
válasz
Mela Kehes #972 üzenetére
És ezek az EastSheen kockák hogy forognak ahhoz képest, hogy 4x4 és 5x5-ös ek? Mennyiért vetted öket?
-
Mr.Pear
tag
-
Mr.Pear
tag
válasz
Mela Kehes #969 üzenetére
Hát ja 41 algoritmus, és ez még csak az eleje a dologonak. Szvsz az ember csak akkor tudja 1 hét alatt megtanulni ha 0-24-ig ezt magolja...
Hát majd szépen apránként, bár most inkább a 4x4 parityket szeretném inkább megtanulni.
-
Mela Kehes
addikt
"első két sort megtanulod egy pár óra alatt"
A 41 algoritmusra gondolsz? Én is elkezdtem a Fridrich-et, gondoltam az első két sort így meggyorsíthatom, de ez nagyon sok. Pár egyszerűbbet megtanultam, de feladtam.
Egyébként a 4x4-es és az 5x5-ös kockákat úgy rakom, hogy a közepeket kirakom és az éleket párosítom. Itt adódhatnak olyan helyzetek, ahová algoritmusok kellenek. A 4x4-esnél 4 db, az 5x5-ösnél 7 db. Valahol pedig azt olvastam, hogy ha ki tudom rakni a 3x3-asat és a 4x4-eset, akkor onnantól felfelé már bármilyet ki tudok rakni. Erre az 5x5-ösnél 7 algoritmust meg kell tanulnom. Jók az információim?
-
Zewa
senior tag
1max 2nap ha masszívan tanulod de F2L (első két sort megtanulod egy pár óra alatt és miközben gyakorolsz megtanulod meg összefűzhető az alap kirakással.
PLL, OLL-el ugyan z a helyzet. Kis energia befektetéssel sok időt le tudsz faragni.
Egy hét alatt mondjuk annyira megtanulod hogy nem kell megállni gondolkodni és utána már csak a gyakorlás része van a Bulinak.. -
Zewa
senior tag
Alap kirakással nem lehet jó időket csinálni. 1perc alatt nem igen.
Első 2 sor Fridrich medódussal tök egyszerű, hamar betanulható utána csak gyakorolni kell.
Jó idő? Mindenképpen 20-25mp alatti átlag.Legjobb skippes időm 3x3ban 20mp alatt volt még fénykoromban most már ritkán forgatom. ca 40-es átlag, ha belejövök kicsit kevesebb.
-
Mr.Pear
tag
válasz
Mela Kehes #962 üzenetére
Fridrich metódus... Hát nem tudom...
Am. kinek van rajtam kivül Mirror cube-ja? Szvsz baromi jó, ugyanúgy kell kirakni mint a sima 3x3-at, csak hajlamos az ember néha kicsit összekeveredni tőle...
-
Zewa
senior tag
Jó időnek? Ha kockázol bőszerivel akkor szánkázik lefelé az időd és egy kis mázlival meg némni gyakorlással te is kerülhetsz 10-15mp közelébe. Az már elég tisztességes idő.
Ettől függetlenül a lényeg hogy örömödet leld benne majd ha pro leszel és elkap a verseny szellem akkor úgy is rájössz hogy a jó idő= Saját időd - X (x nagyobb mint nulla)Eastsheen jó választás, jó forgatást hozzá.
-
Mr.Pear
tag
Örülök, hogy ráakadtam erre a topicra, mert mostanában kaptam rá a Rubik kockára( nem is kicsit).
A 3x3 már már megy olyan 1:30-40-es idővel(gyors kockával)
Itt azért megkérdezném, hogy kb mégis mi számit jó átlag időnek? Mert azt tudom, hogy a rekordok ilyen 5-10mp körül vannak, de az (még) elég távol áll tőlem.Am. szerencsére a 4x4-est is kezdem kapizsgálni, de ehez még nem irnék időt.
Az 5x5-öst is sikerült már kirakni, de mindent csak szépen sorjában...
-
-
Zewa
senior tag
válasz
Mela Kehes #955 üzenetére
Szintén profi minőségű kocka.. Sok kockás forgat olyat is. Megbánni nem fogod az biztos.
Szerintem menj el egy kockás találkozóra és ott meg tudod tapogatni a különböző gyártmányokat és meglátod neked mi fekszik a legjobban. -
Zewa
senior tag
válasz
Mela Kehes #953 üzenetére
Olyan hogy "versenykocka" nem létezik.
Kezdés képen egy Szilikon 1000-essel bőségesen megfújt Stúdiós kocka is bőven elég.
Ahogy fejlődsz és találkozókra jársz úgy alakul ki benned hogy igazából milyen kockára is vágysz.
De ha annyira ragaszkodsz hozzá akkor Meffert's 4x4 és 2x2 vagy V-cube 4x4. -
Mela Kehes
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 2x2-es és 4x4-es versenykockát?
-
-
Likvidus
újonc
Üdv!
Új tagként regisztráltam ide, a következő okból kifolyólag. Körülbelül egy éve elég komoly szinten kockáztam, lementem 10 másodperc alá 3x3-ban, átlagban. Viszont az utóbbi 1 évben időhiány miatt fel kellett hagynom eme hobbimmal. Így most van kb 16 db, remek állapotú rubik-és logikai játékom. Természetesen tekergettem őket, ha rakosgatni nem is volt időm, így megmaradt a jó állapotuk. Fájó szívvel bár, de megválnék tőlük. Található a gyűjteményben 3x3, 2x2, 4x4, Sq-1, Megaminx, Pyraminx stb. Az esetleges érdeklődők a jakab.gergo@citromail.hu e-mail címen érhetnek el. Köszönöm, Gergő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Autós topik
- PlayStation 5
- Felújította prémium rendszerchipjét a Qualcomm
- NVIDIA® driverek topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- MultiPro Go FDP22.130GY
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest