Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-23 16:02:28

LOGOUT.hu

FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9519) pendre54 válasza balojazz (#9516) üzenetére


pendre54
addikt

Nálunk júliusban van az éves leolvasás, és 2022-23 között ennyi villanyt, és gázt fogyasztottunk.
57 m-es társasházi lakás, szigetelt, nyílászárók kicserélve. Az éves gázfogyasztásunk, ami csak fűtésre megy, az kb. molyfing kategória. :DDD
Ketten vagyunk itthon egész nap, lévén mindketten nyugdíjasok, mindent itthon főzünk, kenyeret sütünk, stb. emiatt szükséges egy nagy, osztott hűtő, 3 rekeszes fagyasztóval, egy átlagnál nagyobb méretű villanytűzhely, átlagban heti két mosás, plusz nekem a profilomban látható gémer gép, amivel naponta kb. 2-4 órát játszok, az is bőven benyal 200 Watt felett, terhelve.
És akkor most jön a slusszpoén. Az éves, 3283 kwh-os áramfogyasztásból, csak az 1 db retkes, 80 literes villanybojler elhasznált 1748 kWh-t, azaz bőven több mint a felét. Jó, vezérelt áramra van kötve, külön órával, némileg olcsóbb tarifával, így a két óra, külön-külön, messze van a havi 210 kWh-s limittől, tehát nem fizetünk emelt díjat, de azért naaa.
A társasházi felújítás, amiben benne volt többek között a szigetelés, nyílászáró csere, csak engedélyeztetett tervek alapján mehetett, és a gázosok nem engedték tovább használni, a vízmelegítésre használt gázbojlert, így minden lakásban kötelező lett a villanybojler használata.
A felújítás előtt, egy fasza kis Saunier Duval gázbojlert használtam, ami a jelenlegi villanybojer költségének, a töredékért állította elő a melegvizet, ráadásul akkor volt melegvizünk, amikor csak akartuk, a bojlernál, meg sokszor sakkozunk, hogy napközben úgy használjuk a melegvizet, hogy az esti fürdésre is maradjon valamennyi.

[ Szerkesztve ]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.