- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
hedgehog
senior tag
Félreértitek.
A következő van. KHB-s forintos számlámon van a pénz, amit szeretnék feljuttatni a Revolutra (ráadásul EUR-t szeretnék belőle).
Számoljunk mindent a mai árfolyamon, ami persze lutri, mert mire lekönyvelődik, bármerre mozoghat, de összehasonlításnak jó lesz:
Ha bankkártyával töltöm fel, akkor mivel a khb deviza eladási árfolyama most 318,3 Ft/EUR, ezért kapok a 100K HUF feltöltésért 314.17 EUR-t.
Ha Transferwisevel megy a feltöltés, akkor az oldaluk szerint most 100K-ért 318.43 EUR-t kapnék (tehát már jobb a Transferwise, mint kártyával feltölteni KHB-ról)
Viszont, a Revolutra lehet nemzetközi forint-átutalással is feltölteni forintot, de ott a költségek számolása jóval bonyolultabb, ugyanis a terheket háromféleképpen lehet elosztani: vagy a küldő áll mindent, ekkor a khb felszámolna kb. 17EUR-t, vagyis értelmetlen, vagy az indítást állja a küldő, a fogadó pedig a köztes költségeket (forint swifttel megy, "levelezgetik" egymással a bankok, és pénzt kérnek a levelekért), vagy pedig minden költséget a fogadó áll.
Az utóbbi két esetben a khb csak 2,15 EUR-t kérne, de ugye nem tudom a fogadás költségeit, amit gondolom nekem kell majd állni, mivel én vagyok a fogadó is.
Ez utóbbi költség érdekelne.Egyébként most hogy számolgattam itt konkrétan, kiderült hogy nincs a dolognak jelentősége, mert a Revoluton 100KHuF-ért csak 321 EUR-t kapnék, vagyis nagyjából ott lennék a 2,15EUR-os indító költséggel mintha a Transferwise-n ment volna az egész, és akkor még hol van a fogadó költség ugye.
Szóval konklúzió, jelenleg KHB-sként nem éri meg kártyával feltölteni, jobb a Transferwise-s utalás.
(a Gránitbankos számlámnak jobbak az árfolyamai, de ott most nincs pénz, ha meg átutalom a KHB-sról, atranzakciós adó,oppardon könyvelési díj miatt ugyanott vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- One mobilszolgáltatások
- Futás, futópályák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- BestBuy ruhás topik
- Le Mans Ultimate
- OLED TV topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest