Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• busman

veterán

válasz PeliScan #32 üzenetére

Megvetted a gépet,vagy meggondoltad magad?

• Club

őstag

válasz PeliScan #32 üzenetére

Hát szerintem valahogy így fest:
    Karosszéria
    Csak gondold végig mennyi alkatrész kell hozzá+szétszedni, megcsinálni, hegeszteni, csiszolni, illeszteni, stb stb.
    És akkor ez még csak a lakatosmunka.
    Senki nem fog ingyen dolgozni.
    Egy ilyet megcsinálni, még egy profi lakatosnak is sztem 1.5-2 hét.
    Na most ő eleve el fog ezért kérni minimum 80k-t.
    És akkor még haveri alapon dolgozott.
    Az alkatrészek(baromi nagyvonalú leszek, pláne hogy japo kocsi, rég kifutott szériával) legyenek mondjuk 60k.
    Festés
    Azok a festékek, amik nem hólyagosodnak fel a naptól, nem tördeznek meg, nem potogynak le és nem mattulnak meg a tavaszi nap első fényétől 10k/kg árban kezdődnek.
    Persze lehet venni Trinát-ot 2k-ért, de nem javaslom:)
    Ebből teszem fel legyen szerencsénk, legyen elég 4kg.
    Akkor csak maga a festékanyag:40k
    A festés(mivel itt szintén nem ajánlatos simán spray-el, otthoni kompresszorral lefújni) szerintem egy profi festőnél tutira van 60k.

Szumma:240k
    Gondolná azt az ember, hogy akkor most már így tök jó, mert kész az óutó.
    Hátperszehogynem....
    Ilyenkor jön a belső kárpit, ablaktörlőlapátok,belső gumicsíkok,motorhoz légszűrő, ékszíj,kapcsolok, égők stb stb stb.
    Na ez az amit senki sem gondolna, hogy ebből simán összejön 60k.
    Először mikor én ezt tapasztaltam nem hittem el és tényleg.

Szóval most vagyunk 300k-nál és szerintem sok esetben baráti árakat számoltam.
    Nem elkeseríteni akarlak, de ezek a kocsik sajnos sok esetben csak ha már meg van rá a pénzed akkor mint hobby használhatóak, mivel öregebb kocsi révén a mindennapos használatban is jönnének elő vele gondok.
    Valóban szép formája van.
    De amíg nincs egy saját házad, mellette 3 új autód és nincs plusz pár milliód amit a hobbydnak szentelj, addig sajna ez kemény dió.
    Én inkább azt mondom, bár egyiknek sincs olyan szép formája, de keress egy használt kocsit azért a pénzért amit rá szeretnél fordítani, jobban jársz.

Aktív témák