- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gergosz2: Emlékezzünk!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
II. Isten nevét hiába ne vedd!
III. Az Úr napját szenteld meg!
IV. Tiszteld atyád és anyád!
V. Ne ölj!
VI. Ne paráználkodj!
VII. Ne lopj!
VIII. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!
IX. Felebarátod házastársát ne kívánd!
X. Mások tulajdonát ne kívánd!Ami ebből valóban idejétmúlt, az az I., III. és talán a X. parancsolat. A II. az vehető egy szimpla etikai "útmutatásnak", mert a hétköznapi a k*rva Isten b*ssza meg nem éppen ízléses. A X. parancsolat konkrétan az irigységtől int óva, azt pedig nehezen lehet kikerülni.
Tudjátok, hogy nekem hogyan teltek a hittanórák? Beszélgetéssel. A tanár arra ment rá, hogy megismertesse a kereszténység történetét és ki is tárgyaltunk mindent. Kezdve attól, hogy miféle isten az, aki egy ember hülyesége miatt több ezer másiknak okoz fájdalmat járványokkal, elsőszülöttek meggyilkolásával, valamint miféle "hívők" azok, akik a Bibliában is tökéletesen bemutatják, hogy mit nem szabadna tenni, az Úr meg mégis pártolta őket. Aztán rátértünk az egyház fejlődésére, az erkölcstelen papokra, püspökökre, pápákra, a borszorkányégetésekre, eretneküldözésekre, keresztes háborúkra és a Szent földön elkövetett bűnökre. Bár én a Bibliából csak az Ószövetséget olvastam el, az Újszövetség túl nyers volt, az órákon azt is átvettük. Jézus élete, az ókori Palesztina, stb. Érdekes volt. Nálunk a hittan óra lényege pont az volt, hogy megismertesse a kereszténység minden oldalát, nem az, hogy hívőket faragjon belőlünk. Mit nyertem vele? Tágult a világnézetem.
Az meg hogy jössz, ma már 50% alatt van a keresztények aránya, megnevettet.
@kraftxld: ezekre ott volt a történelem óra. Több óra lett szentelve az Iszlámra, egybevéve Mohameddel és az arab birodalom terjedésével, valamint ugye a törökökkel való háború tananyaga is tele volt muzulmán vallási ismeretekkel, információkkal. Szintén nem egy óra volt a buddhizmus, a kínai univerzizmus (konfucianizmus, taoizmus) tananyaga, valamint átvettük a japán shintoizmust is. Meg a brahmanizmust, India kapcsán és az afrikai, valamint Dél-kelet Ázsiai és Óceániai törzsi vallásoknak is volt óra szentelve. Akkor érezném jogosnak a "lehessen hittanórán tanulni az indián törzsi vallást" kijelentést, hogyha egyáltalán 1%-ot meghaladná a népesség arányában a magát indián törzsi vallást követőnek valló ember, mert akkor lehetne mondani, hogy van igény az oktatására.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: Naya, az igazán egyedi billentyűzet
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Apple asztali gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell XPS 13 9333 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest