Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gép1: Renault Kangoo vizhűtő ventilátor fokozatok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cyberpunk
üzenetére
utoljára írom le: hitoktatáson NEM csak és kizárólag Istenről, a X parancsolatról, a Bibliáról, a szentekről és egyháztörténetről van szó. Útmutatást ad jó és rossz között (alap dolgok: megbocsátás, szeretet, odafigyelés, alázat, bizalom, becsület), amiről az iskolai órákon nem esik szó. Igen, emellett megismerkedik a gyerek a Bibliával, az egyház szabályaival. De - ahogy írták - nem vasszigor kíséretében azt erőltetve, hogy ha nem így élsz, akkor a pokol tüzén fogsz égni az idők végezetéig.
A hit megismerésén kívül van egy nevelési eredménye is egy (jó) hitoktatásnak. Rengeteg gyerekre ráfér az ilyesfajta "nevelés", a keresztény szemlélet (nem a: járj misére, fizess egyházadót; hanem az imént részletezett "alap dolgok", erkölcsi dolgok). Tényleg nem annyira, mint a matek. Az összeadás fontosabb, mint hogy jó emberré váljon. (Nem összehasonlítható, ne köss bele, én is tudom!
) Tudom, hogy egy hittan nem váltja meg a világot, ha valaki olyan környezetből-nevelésből jön. Csak annyira lebecsülitek az egésznek a mögöttes tartalmát. Nem egy szent szöveg az egész. Ezt talán ti is tudjátok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba áron eladó Asus Vivobook S433EA /i7-1165G7/16GB/512 GB SSD/FDHD/IPS
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
- Szuper áron eladó Honor MagicBook 16 Series /Ryzen5-5600H/16GB/512 SSD/FHD/IPS/144Hz
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/32GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB (MC9E4MG/A) Ezüst - MAGYAR - 77 Ciklus - Gari
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) Tudom, hogy egy hittan nem váltja meg a világot, ha valaki olyan környezetből-nevelésből jön. Csak annyira lebecsülitek az egésznek a mögöttes tartalmát. Nem egy szent szöveg az egész. Ezt talán ti is tudjátok.