- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
A UPC kódolja a digitális kábeltv csatornákat kivéve az M2SD-t (576i). A DVB kódolási rendszer felépítése miatt egy CI+ interface egy tunert tud "kiszolgálni" ezért van a két tunerhez két CI+ interface (a "CI Card adapter"-be kettő kártyahelynek kéne lennie). Ha szeretnéd kihasználni a PIP funkciót értelemszerűen 2 UPC mediacard kell a TV-be.
Ui.: Ezért ki lehet próbálni a PIP-t. Mivel az M2SD (576i) kódolatlan ezért be kell állítani ezt a csatornát azon a tuneren amelyikhez nincs medicard. A másikon meg bármelyik adó beállítható és így mennie kéne a PIP-nek.
-
blackx_
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem van hogy van egy Samsung UE55H6500 típusú Twin Tuner es Tv-m és UPC mediacard van benne, namost vettem hozzá egy külső vinyót hogy tudjam használni a felvétel és timeshift funkciókat, működik is csakhogy nem tudok egyszerre 2 adást felvenni mert nem engedi és a picture in picture funkcó sem működik, hiába twin tuner es a tv-m. Ez miért van? Olyan mintha tiltaná a upc.
Választ előre is köszönöm. -
zhagyma
őstag
A jó hír az hogy mindkét verzión megy a DVB-C amelynél a Panasonic MN88472 chip linux támogatása volt a kardinális kérdés (ebben van a DVB-C demodulátor). A pana firmware-t már tavaly felfedezték egy "open source" STB forráskódjában a githubon. Ahogy tudom annak alapján ment a hegesztés: MN88472 a media_tree repóban
A könnyebbség kedvéért kimásolom a fórumból a lényeget. Antti szerint így állt a dolog 2014.10.25-én:
"Yes, I did some hacking for that device. It initially works ("works for me") on all modes, DVB-T/T2/C. Also old device version started working, but its driver supports only DVB-C. I have feeling it wasn't the PID filter problem, but some other which I was able to eventually fix...
Tree is here up for testing, supporting both device versions, with standards I mentioned:"
-
Samott
addikt
Lehet hogy ezt lassan at lehet gondolni, en is rendeltem egy ilyet MINI DVB-T2 USB DVB-T/T2/C Digital TV Receiver w/ FM / DAB / Antenna - White + Black - csak a drivert tettem fel (Astrometa DTV filter neven jelenik meg) es DVBViewer progival sima csatornakereses utan tokeletesen mukodik (Digikabel). Friss beszerzes, stabilitast meg nem tudtam vizsgalni, de egyelore tobb mint biztato. ~6500 forintert...
-
Pribi
senior tag
válasz
SkyLine3000 #188 üzenetére
Szia!
Erről egy linket tudsz dobni?
Köszi: Pribi
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
Szükségem lenne majd egy PCI-E-es tunerre, ami DVB-C képes. Megnéztem úgy a felét a listában írtaknak, de mind borzasztó drága. Ennél olcsóbb kártyák nem is léteznek?
A BDA kompatibilis driver azt jelenti, hogy már nem csak a saját programjával foghatóak a digitális adások? -
-
buxy81
csendes tag
válasz
SkyLine3000 #186 üzenetére
Szia!
Ugyan már rég írtál, de én Terratec H6-ot használok. Valószínűleg manapság már nem lehet kapni, én 1-2 éve az ebay-ről szereztem egy német bolttól, valami visszaküldött dobozos áru lehetett. Hibátlanul működik, leszámítva, hogy (nekem legalábbis) nem tudja behangolni a DIGI csatornái közül a VIASAT6-ot, meg ami még azon a frekvencián van. (Mentségére legyen mondva, a Samsung TV saját tunerje se.) Kártyát természetesen nem lehet beletenni (pendrive alak). Ráadásként composite és svideo bemenete is van, meg DVB-T-t is tud, ha épp nyaralnál, vagy a buszon akarnál tévézni.
Üdv,
BuXY -
SkyLine3000
addikt
Sziasztok!
Olyan usb-s tv tuner kéne notihoz, ami tudja az analóg és a dvb-c fomátumot is.
Van-e valakinek ilyennel tapasztalata?
Milyet érdemes venni? -
fáradt
újonc
Szia!
Ugyanezt a tunert használom és egy megoldás jött be, ha m1, dunát akarok nézni akkor átdugom az usb-é hez adott kis csutak antennát és és windows média centerrel nézem. Ugyanis az usb-é hez olyan nyomorult programot adtak, ami nem teszi lehetővé a frekvencia állitását. -
Gróf...
aktív tag
Találtam egy hirdetést amiben TBS6680-as kártyát hirdetnek. Van valakinek személyes tapasztalata a TBS 66xx-os kártyákkal kapcsolatban?
-
Gróf...
aktív tag
Üdvözlet Hölgyek Urak!
Próbáltam eligazodni a DVB-C világában, de csak zaklatott lettem. Amióta pc-m van mindig volt benne tv tuner. Pinnacle-vel kezdtem (talán pctv stereo-fm pci 1990) majd PCTV Dual Hybrid Pro PCIe most AVerTV Duo Hybrid PCI-E II van. Mindegyik eszköz nyújt előnyöket a másikkal szemben és sajnos lemondásokkal is jár. A Pinnacle az összes hisztijével (volt neki bőven) együtt sokkal kifinomultabb eszköz volt. Sajnos a támogatása elhalálozott a céggel együtt.
Az Avermedia a siralmas szoftverével, de legalább atom stabilan hozza ami elvárható.
Azért írtam le mindezt, hogy képbe kerüljünk az elvárásaimmal kapcsolatban.
Funkciók-elvárások amiket rendszeresen használok: Kép a képben, time shift (ezt a pinna azonnal tudta, az aver két gombnyomásra és kb 10 másodper alatt), felvétel, kép arány (egyelőre), ésszerűen kezelhető program lista.
Szimpatikus kártya a BGT3620 de!!!; Tényleg szereznem kell hozzá egy médiacenter távirányítót és egy valamire való szoftvert is? Eddig minden esetben a gyári szoftvereket használtam, így fogalmam sincs mit tud például egy DVB viewer.
Bizalom gerjesztő még a Hauppauge HVR 5500. Annak ellenére, hogy nem tűnik dual-nak. És mintha lett volna valami kapcsolat a Pinnacle-vel. De lehet, hogy csak hallucináltam..
Azt megállapítottam már korábban, hogy tv kártya ügyben, a népszerűségéből adódóan elég nehéz tartalmas, megbízható információra szert tenni. Viszont, 40-50-e huf-os tartományban nem szívesen lövöldöznék vaktában!
Végigolvastam a fórumot, ha valaki bármilyen hasznos tanáccsal, vagy javaslattal tud szolgálni, ne kíméljen!
Legjobb lenne testközelből látni miket tudnak és főleg HOGYAN, de valószínűleg előbb tanulok meg vízen járni!
Örülök, hogy zaklathattalak benneteket! -
Bohus
aktív tag
Egy ilyen DVBSky T982 tunerkártya mennyire ajánlható? Jelenleg egy régi Pinnacle PCTV stereo-t használok linux alatt, a kábelszolgáltató analógon is biztosítja a csatornák zömét. Felvételt még nem tudtam beüzemelni, ez vélhetően egyszerűbb lenne DVB-C-n, több csatornát is elérnék, továbbá jópár csatornát HD-ban is nézhetnék. Van valakinek tapasztalata DVBSky cuccal?
-
zhagyma
őstag
válasz
szabi__memo #176 üzenetére
Szerintem linux alatt előbb lesz meg az MN88472 chiphez a driver mint az Astrometa szabványos DVB-C BDA drivere. windowsra.
-
zhagyma
őstag
Úgy gondolom ez a DVB-T/T2/C/FM/DAB/SDR eszköz még nem érett meg a listára: a korrekt dvb-c támogatás még sem linux, sem windows alatt nem biztosított. [link]
-
blessbygod
csendes tag
válasz
blessbygod #173 üzenetére
Sajnos eléggé kihalt a topic.
Vettem tunert: Hauppauge WinTV-HVR-930C-HD - http://www.hauppauge.de/site/products/data_hvr930chd.html
Sokan a DvbViewer programot ajánlották, igazából nem értem miért.
A tunerhez adott gyári program (WinTV 7) nagyszerű, 1-1 kattintás és elkezdi keresni a csatornákat, majd menti is őket, tud rögzíteni is, teszteltem a Dvb-C és Dvb-T opciókat, nem volt gond, simán ment minden!
Ellenben a DvbViewer program már az eszközt sem látta Dvb-C alatt, Dvb-T alatt meg sok csatornán lehagyta a hangot. -
blessbygod
csendes tag
Sziasztok!
DVB-C tunert szeretnék venni digitális kábel tv-hez (Digi), milyet tudnátok ajánlani?
Lehetőleg usb-s legyen (notebookhoz lenne), Win 8/8.1 támogatással, kezelje a HD minőséget, tudjon HD-ban hdd-re adást rögzíteni illetve jó ár/érték aránya legyen (nem tudom jelenleg milyen áron mozognak a tunerek)
Köszönöm!
-
zhagyma
őstag
válasz
sandorpeter9 #171 üzenetére
|gy hirtelen némi segítség: [link]
-
sandorpeter9
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy cablestar combo hd CI tv tunert... A segítségetek szeretnék kérni, hogy milyen beállításokat kell elvégezni, főleg a hangolás menü pont alatt/dvbviewer/...digi tv,kábeles..ha nagyon egyszerűen pontról pontra leírjátok nagyon sokat segítene,mert még kezdő vagyok a tunerekben...
Nagyon Szépen Köszönöm a segítséget! -
Tibibee
csendes tag
Sziasztok!
Digi kábelhez szeretnék értelemszerűen DVB-C-s tunert, tudtok konkrétumot ajánlani?
Egyébként asztali géphez lesz majd és Windows.Egy korábbi hozzászólásban láttam, kérdést, de a választ nem, hogy csatlakozásán kívül, van-e különbség PCI-e és usb között?
Köszi
-
zhagyma
őstag
válasz
s.adryen #167 üzenetére
A digitális adásnál az adóoldalon betömörítik a felvett digitális anyagot. A tuner kimenetén ezt a tömörített stream-t kapod meg bitről bitre. A felvétel annyiból áll hogy a biteket lemezre kell rögzíteni és rendelkezésre áll a legjobb minőség. Ez nem egy erőforrás igényes feladat, tehát minden szoftver alap esetbene ezt fogja tenni. Szerintem emiatt nem érdemes szoftvert cserélni.
#Pribi
A broadcastban mpeg2 (SD) és mpeg4 H.264 (HD) videókódolás használatos adóoldalon. Ezt kapjuk vevő oldalon és ezt menti le a DVBViewer is bitről bitre "ts" file kiterjesztéssel (konténer). Mivel az mpeg kódolások információ elhagyás mellett veszteségmentes tömörítést alkalmaznak ezért további veszteségmenetes tömörztéssel nem lehet javítani a méreten. Ha kisebb file méretre van szükség akkor minőségromlás mellett újra kell tömöríteni a stream-t. Én a vlc-vel próbálkoznék: [link]
-
Pribi
senior tag
Szia!
Akkor milyen progit ajánlasz? Mert a Terratec kártyámhoz kapott progi /DVBViewer Terratec Edition/ egészen addig jó, amíg nézem a tv-t, de felvételnél semmit nem lehet beállítani rajta. 1 óra 7 Gb, ez rengeteg. Vagy ha ezzel veszek fel, akkor tudsz e olyan progit mondani, ami egy kicsit tömöríti az anyagot.
-
s.adryen
csendes tag
Set top box nem játszik, a kábel majd megy rögtön a tunerbe.
És ha jól értelmezem, amit zhagyma írt, akkor mindent a legtökéletesebb minőségben tudok nézni, csak a tv tuner gyári szoftverét kell lecserélnem, ha tökéletes minőségben akarok felvenni valamit.A csöppséget megrendeltem, remélem, nem fogom megbánni.
nagyon köszi minden segítséget!
-
zhagyma
őstag
válasz
s.adryen #164 üzenetére
Szia!
Bármilyen digitális tunert veszel az bármilyen videó- és hangkódolást képes kezelni. Ennek oka hogy a digitális tuner mindössze demodulálja a kívánt csatornát (több adás egy multiplexben). A multiplexet majd a számítógép szoftvere demultiplexálja (adásokat szétválasztja) és dekódolja a kiválasztott adó videó és hang sávját. Szerintem a kérdés ebből a szempontból lényegtelen.
Viszont a tunerhez általában csomagolnak valamilyen TV programot. Annak a képességeire vonatkozik a dobozon feltüntetett mpegX kompabilítás. Mivel minden tunerhez tartozik windows BDA driver (feltételezem hogy windows a cél operációs rendszer ) ezért elvileg bármelyik programmal bármelyik tuner kezelhető. Persze ebben lehetnek a szoftverekben gyártói mesterséges korlátozások.
A legjobb képminőséget akkor kapod, ha tunerrel veszed az adást mert ekkor nem lesz minőségromlás.
Amennyiben STB-vel párosított kódkártyaval tisztelt meg a szolgáltató akkor kezdődnek a gondok. Ilyenkor az STB analóg (CVBS, S-Videó) vagy digitális (HDMI) kimeneteire kell hagyatkozni:
Analóg esetben egyes tunerek analóg digitalizáló képességeit használják ki. Itt a broadcast szabvány szerinti 8 bites digitalizálás történik nem túl jó minőségben. Elég gáz a végeredmény a beépített A/D konverterek gyatra minősége miatt.
Digitális esetben az STB HDMI kimenete van megcélozva. HDMI bemenetet lehet csinálni egy számítógépbe egy capture kátya személyében és a kártyához mellékelt programmal nézhető is a STB-ből HDMI-in kijövő tartalom, de sajnos felvenni nem lehet. Minden capture kártyához a mellékelt szoftver a HDCP-vel titkosított HDMI jelet nem engedi felvenni. Amúgy értelme sem lenne egy ilyen felvételnek mivel a HDMI-n tömörítetelen digitális RGB jel jön be három csatornán és a felvétel hamar betöltené a terrás vinyót.
-
s.adryen
csendes tag
Igen, kábel tv-nk van.
Ezzel a Hauppauge sticckel kapcsolatban annyit, hogy sok helyen nem írják, milyen mpeg-et tud. Olvastam olyan cikket is, hogy csak mpeg2-t tud (ez volt a többség) és olyat is, hogy az mpeg4-et tudja. Ez meg így elég bizonytalan, jó lenne tudni, mit rendelek.
Nem igazán találtam hasonló árkategóriában más dvb-c-s mpeg4-es sticket, ezért örülnékneki nagyon, ha tudnátok ajánlani párat az említetten kívül is. -
Pribi
senior tag
válasz
s.adryen #159 üzenetére
Szia!
Ha a diginél vagytok, akkor NEM kell stb. Nincs kódkártya sem. Ez így megy, nekem is digi-m van. Bedugod az antenna kábelt a tunerbe és megy. Viszont olyan USB-s tunert kell találni, ami tudja az MPEG4-et. Persze ha kábel, nem műhold. Amit linkeltél az jónak tűnik.
Pribi
-
Honkydoo
őstag
válasz
Honkydoo #161 üzenetére
Picit utána olvastam, és nem biztos, hogy a digi vételéhez kell CA modul + kártya.
Szerintem kérdezz meg valakit erről.Ebben az esetben egy egyszerűbb DVB-C-s tuner is megfelelő lehet. (Szerintem amit linkeltél az jó.)
Mindkét esetben az antenna kábelt kell beledugni a tunerbe, és azt pedig a laptopba.
-
Honkydoo
őstag
-
Pribi
senior tag
válasz
s.adryen #156 üzenetére
Szia!
Szerintem egyik megoldás se fog működni. Az elsőt nem is értem. Milyen stb-ről lenne szó? Tudni kéne, hogyha van rajta koax kimenet, akkor azon mi jön ki, mert majdnem biztos vagyok benne hogy koax kimenet nincs rajta. Legalábbis nem szokott. A második pedig azért nem működhet, mert a gépeden a hdmi az kimenet, nem bemenet. Tehát azon nem tudsz jelet beküldeni a gépbe.
Apropó, melyik szolgáltatónál vagy?
Pribi
-
s.adryen
csendes tag
-
s.adryen
csendes tag
Sziasztok! Tudtok ajánlani dvb-c tv tunert, notebookhoz? A set top box-szal szeretném össze kötni a notim, ahhoz kellene. Kutakodtam én, de nem nagyon találtam ilyeneket (egyet-kettőt max, de azok elég drágák voltak - 40e körül). Örülnék minél olcsóbbnak, de azért szeretnék kapni egy képet arról, milyen dvb-c-s tunerek léteznek a piacon, lehet, beruháznék picit drágábbra is, ha az valamilyen extrával jobb (mondjuk távirányító)
. Előre is köszi!
-
Deske89
csendes tag
http://ipon.hu/webshop/product/hauppauge_wintv_hvr_930c/212936
Erről vélemény? Használhatósága, képminősége milyen? -
g0dl
addikt
Igaz, minden kérés nélkül jön a digitális jel kódolatlanul ( kivéve hbo digifilm és hasonlók), és DVB-C tuner kell neked. Én pl Anysee e30c tunert használok (anno azért vettem ezt, mert ezt kezeli a Linux is).
Sajna a dvb-c tunerek majdnem egy nagyságrenddel többe kerülnek, mint a dvb-t tunerek. -
Deske89
csendes tag
Sziasztok! Diginél van kábeltévé előfizetésünk. Elszállt nemrégiben a korábbi hybrid(analog - dvb-t) tunerem amivel analóg néztem a gépemen tv-t. Jól tudom, hogy a Digi küldi a jelet digitálisan is a kábelen az analóg mellett vagy ezt külön kérni kell? És itt jön a kérdés, hogy milyen tuner kellene nekem, hogy tudjak a gépen tévézni lehetőleg digitális adásokkkal? Win7 64bit a rendszer és lehet usb vagy belső is a tuner, lehetőleg vásárlási linkkel. Thx
-
iminet
tag
Hello
WinTV V7-el, egy Hauppauge 5500-ás kártyával és DIGI-vel küzdök.
Nem sikerül a WinTV-t elindítani, win 8 64 bit alatt, csak akkor indul el ha Erase Channel Database indítok. Ekkro bejöna kereső varázsló megtalál pár csatornát elindul, de ha újra akarom indítani akkor már nem fut.
Azt mondja nem fut a TV service. A taskba pedig az látszik hogy fut.
Van valakinek tippje :
Kivesz, újratelepítés egyéb trükkök voltak. -
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Van egy Terratec kártyám, megy is rendesen, DVB viewer progival. Az lenne a kérdés, hogy hogyan lehet "normális" méretű felvételet csinálni? Most szeretném felvenni az NFL meccseket, de 1 perc 90 mb, így 1 óra 5,6. Egy meccs 15 GB??? Ez marha sok. Hogyan kéne csinálnom, hogy kisebb legyen? Mondjuk HD-ban van rögzítve, de akkor is. Ha nem hd, hanem sd akkor 30 Mb 1 perc. Tehá
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Paradzsanov #143 üzenetére
Miert, illegalis van?
-
Klown
aktív tag
Sziasztok!
Egész igéretes darabnak tűnik a TBS5220-as, főleg az árát tekintve. Fő erénye, hogy DVB-T2-es már, de a T/T2 mellett tudja a DVB-C-t is. Legalábbis leírás szerint. Erről ti tudtok valamit? Esetleg van valakinek vele tapasztalata?
Bármilyen infót szívesen veszek róla, mert elgondolkodtam egy ilyen beszerzésén. (Eléggé "future proof-nak" tűnik.)
Üdv: Klown
-
Pribi
senior tag
válasz
Paradzsanov #141 üzenetére
Szia!
Szerintem ez nem jó a notebookhoz. Mégpedig azért, mert az USB itt bemenet, nem kimenet. Mondjuk németül nem tudok, de az jön le nekem, hogy ez egy STB, amit TV-hez tudsz kötni, és mellesleg tud usb-ről lejátszani.
Pribi
-
Paradzsanov
újonc
Sziasztok!
DVB-C tuner CI+: http://www.notebooksbilliger.de/smart+cx+70?nbb=8f14e4
Teszt németül: http://www.hifitest.de/test/kabel_receiver_ohne_festplatte/smart-cx_70_4366.php?p=2
USB-s, itt azt írják, hogy működik UPC-mediacarddal: http://www.ricardo.ch/kaufen/audio-tv-und-video/sat-systeme-und-paytv/dvb-receiver/dvb-c/smart-cx70-dvb-c-empfaenger-getestet-mit-cablecom/v/an710941862/?ABTestedFeatureKey=59
Ezek szerint talán mégsem lehetetlen digitális UPC-t nézni számítógépen.
Azt azonban én sem tudom, hogy próbálta-e már valaki Magyarországon tavaly május óta (azóta létezik mediacard).
-
bajszee
újonc
Eladó egy Terratec Cinergy HTC USB XS HD, akit érdekel, itt megnézheti: [link]
-
Pribi
senior tag
válasz
Samanbacsii #138 üzenetére
Szia!
Nem elég. Az UPC kódolva adja az adást. Tehát kell egy ci kártya ahhoz, hogy meg lehessen fejteni a műsort. Tehát olyan tunert kell keresned, amibe bele tudod tolni az UPC-s CI kártyát. Megmondom szerintem nehéz lesz. Én a Diginél vagyok, ott nincs kódolás, de sima kártyát is csak a labancoktól tudtam rendelni.
Pribi
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
Nekem UPC kábelen jön a tv adás. Ahhoz elegendő bármilyen usb DVB-c tuner? kicsit megzavar ez a ci+ dolog...
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Hol lehet kapni dvb-c tunerkártyát és mennyiért?
A nagyobb cégeknél csak dvb-t van. -
Pribi
senior tag
Szia!
Ha gyors választ akarsz, akkor azt kell mondanom, hogy Magyarországon semmire. Itthon ugyanis a DVB-T-s adások mind mpeg-4-esek, ez pedig csak mpeg-2-öt tud. A két pcmcia csati, az nem az, hanem ci kártyahely, ahová a szolgáltatótól kapott ci kártyát lehet bedugni, hogy meg tudja fejteni a kódolt adásokat.
Mit szeretnél, mit tudjon a kütyü, amit venni akarsz? Melyik szolgáltatónál?
Pribi
-
kandurr
csendes tag
Sziasztok!, látom értetek a digitális ketyerékhez.
Az a kérdésem lenne, hogy ez a készülék mire használható?
WISI OR71 DVB-C 2db pcmcia interfésszel és van a seggén egy rs232 csati, ez gondolom a belső progi
frissitésre van.
Gondolom, ez kábel tuneres digitális adások vételére való. Nem lehet ezt átalakítani, hogy dvb-t vételt tudjon fogni?, lehet, hogy ez nagyon láma kérdés volt, de érdekelne mit lehet ezzel kezdeni? Nincs ilyen jellegű előfizetésem és nem is tervezek. (Ha valakit érdekel ocsón elvihető.) -
szabi__memo
nagyúr
CI+ ügyben továbbra sincs semmi új hír?
-
zhagyma
őstag
válasz
#65675776 #131 üzenetére
Én sem szerettem volna file-t szerkeszteni de hát a szükség nagy úr. Nyilván jobb lenne a kereési ablakban beállítani a keresési paramétereket de úgy tűnik a DVBViewer alkotója más filozófiát követ: ország / szolgáltató / csatornalista. Sajnos ezt lekövetni "világ szinten" lehetetlennek tartom gondolva itt például a Digikábel sűrű csatornakiosztás változtatásaira..
-
törölt tag
Miért akarnék én, de főleg egy átlag felhasználó mindenféle fileokat szerkeszteni?
Ami zavar, az az, hogy vagy a SR adható meg, vagy a QAM. Nincs olyan lehetőség, hogy mind a kettőt én adjam meg. Pl ezért tart sokáig a keresés, mert feleslegesen sok beállítással megy végig minden frekvencián.
-
zhagyma
őstag
válasz
#65675776 #129 üzenetére
Szia!
A PCIe-es DVB-C tunerrel kapcsolatban egyetértek. Sajnos Én sem találok magamnak egy normálisat elfogadható áron.
DVBViewer alatt transporder file szerkesztéssel lehet paraméterezni a DVB-C keresést (frekvencia, moduláció, szimbólum sebesség). Nálam DIGI DVB-C frekvenciák lekeresése előre megírt transporder file esetén bőven 1 perc alatt van. Az való igaz hogy a transport stream vezérlőtáblák timeout-ja nem adható meg (nem ártana) csak a NIT tábla "bevárása" állítható be. A DVBViewer-hez járó TransEdit-ben azonban a transport stream-ben használatos vezérlőtáblák timeout-ja is állítható (PAT/NIT/SDT/PMT). Mire gondolsz még paraméterezés esetén?
-
törölt tag
válasz
#67688960 #122 üzenetére
Igazából a DVBViewer csatornakeresése egy trágya megvalósítás. A Terratec tuneren a THC negyed annyi idő alatt keresett meg minden csatornát, mint a DVBViewer. Ráadásul utóbbiban még csak nem is lehet értelmesen paraméterezni a keresést.
Kár, hogy már nincs értelmes PCI-E-es DVB-C tuner. A Terratec beszerezhetetlen (a befőtt példányom helyett sem tudtak újat hozni). A többi meg semmivel sem különb, ráadásul Mo-on ugyan úgy nincs egyik sem, és még túlárazottabbak.
-
Honkydoo
őstag
Hello mindenki!
Itt is felteszem a kérdést, hátha.
Valaki próbálta már a TBS5680 USB DVB-C Cable TV Tuner-t raspberry pi alatt?
Azt olvastam róla hogy a driver nem támogatja az ARM-et, de a post amit olvastam nem most született.Üdv,
Ádám -
zhagyma
őstag
válasz
mikeland #124 üzenetére
Szia!
Nem tudom próbáltad-e már de a DIGI a közszolgálati csatornákat a 121,5 MHz és 128,5 MHz-es frekevenciákon adja: csatornakiosztás
Mindkét frekvencián:
Moduláció: QAM-256
Szimbólumsebesség: 6000 KSym/secHogy ezt melyik programban hogyan lehet beállítani az egy külön kérdés. Az viszont biztos hogy nem országfüggő beállítás.
-
mikeland
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Delock USB 2.0 DVB-T / DVB-C vevő-t. Telepítés után az M1,M2, Duna kivételével minden adás bejön. Szolgáltató Digi-TV. Próbáltam már több ország beállítást is, de semmi. Valaki találkozott már ilyen problémával? Az analóg adáskeresést a leírás szerint nem támogatja a progi.
Köszi! -
törölt tag
válasz
spetya72 #121 üzenetére
először "scan frequency" ,és aztán a "scan range"
a többi beállítás jó
jó kis kártya, csak windows-on k. lassan keresi meg a csatornákat
opensusen fél perc alatt megvolt mind, winen meg félóra -óra min.
viszont win-en microsoft codekkel gyönyörűen megy, linuxon nem annyira -
spetya72
tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam egy Technisat CableStar Combo HD CI USB-s tunert, amivel a PC-n szeretném a DigiTV adását nézni. A problémám a következő. Telepítés után, ha elindítom a DVBViewer progit és szeretném a csatornákat beprogramozni, akkor valamiért nem érzékel antenna jelet a tuner. Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond? Ez már a második ilyen tuner, az elsőnél is ez volt a gond, kicserélték egy újra, de nem hinném hogy mind a kettő hibás lett volna. -
-
Babylon56
csendes tag
PCIe és Usb Tv-tuner kártyával is ugyan úgy lehet nézni a digitális kábel tv-t és HD adásokat? vagy melyik a jobb minőségű? Melyiket ajánljátok a sok tv-tuner közül Digitális kábel tv és Hd adás nézésre? Persze amit magyar országon is be lehet szerezni. pl: Terratec termékeke nem kaphatok Magyarországon már!
-
zhagyma
őstag
Egyrészt jól gondolod: a digi kábelen jön az analóg és a digitális (DVB-C) adás is az egy szál koax-on. Másrészt sajnos a Delock nem tud analóg TV adást venni az adatlapja alapján. Mondjuk a digitális csatornák száma bővebb és jobb minősgű az analóg kínálatnál ezért szerintem nem maradsz le semmiről. Mivel windows 7 x64 driver van hozzá ezért a 64 bites operációs rendszer sem lesz gond.
Ui.: Nálam windows 8 x64 / linux amd64 alatt megy analóg és digitálsi kábeltv igaz a tuner más.
-
nokri
csendes tag
ugye jól gondolom hogy ha veszek egy Delock USB 2.0 DVB-T / DVB-C 61959-et és a hátuljára nem a saját antennáját hanem a digitv-s koax kábelt dugom akkor fogom az analóg és a digitális kábelt tv-t? van aki így csinálja/használja win7 64bit alatt?
-
zhagyma
őstag
Most van a kínai holdújév (2013.02.10 + 1 hét ): [link]. Mivel leálltak a gyárak is egy kicsit várni kell. Sajnos a magyar webshopok DVB-C tuner felhozatala általában a 0-hoz közelít ezért érdemes megpróbálni a gyári webshopokat. Az ebay-nél talán biztosabb beszerzési forrás.
-
Raypapa
tag
Sziasztok!
Tud valaki bármilyen dvc-c belső tunert ami most is kapható itthon és az alacsonyabb árszegmensben van? (max. 20-22eft) A fenti pci-e-s kártyákból egyet sem találtam sehol a neten...
Köszi!
-
rickykeee
csendes tag
Sajnos ezzel sem működik... Bár én most le írom neked pontosan, hogy van a boxban ez az egész.
Szolgáltatóm által megadott paraméterek:
Frekvencia: 426000-666000 kHz
Qam: 256
Symbolum: 6875 ksym/sA boxban így vannak írva:
Frekvens (khz): ide írtam a 426000
Symbol (Msymb/s): 6875 /ez érdekes mert a szolgáltatómnál ksym/s itt meg msymb/s de vesszőt nem enged írni.
Qam: ide írtam a 256
és van ez a Nätnummer ahová már próbáltam a ComHem oldalon leírtakat...UPC -seket minden, Digiseket de egyikkel sem ment és most a 102-vel sem..
Mennie kellene elvileg mindenki ezt mondja mert ugye DVB-C-s és nekem arra van szükségem de mégsem indul meg a scan.. fene egye meg...még esetleg valami ötlettel tudtok nekem ssegíteni?
Fontos lenne....köszönöm segítségeteket! -
rickykeee
csendes tag
A Box Márka: Motorola VIP 1920-9C (DVB-C)
A boxban lévő márka a svéd ComHem.
Viszont Magyarországon már volt tesztelve, igaz conax kártyával de működött.
Nekem nincsen kártyám mert a szolgáltatóm (Sághy Sat KFT) nem kódolja a digitális csatornákat hanem küldi koax kábelen. Be is írom a paramétereket ahogyan azt a szolgáltatóm megadta, de ezzel a svédül nätnummer magyarul elvileg valami hálózati azonosítóval nem tudok mit kezdeni. A szolgáltatóm azt mondta, hogy ők ilyet nem használnak, de elvileg minden szolgáltató használ. Szóval nemtudom. próbálkoztam csupa nullával is próbálkoztam elég sok mindennel de a keresés elmegy 2%ig és megáll aztán kiírja hogy nem jó vmi.. -
zhagyma
őstag
válasz
rickykeee #106 üzenetére
Szia!
Kicsit elfoglalt vagyok mostanában ezért nem nagyon volt időm a fórumozásra. Nem írtad pontosan milyen eszközről van szó de sejtésem szerint egy szolgáltatónak készült STB lehet. Amennyiben aktuális még: volt itt hasonló eset a fórumokon amit egy márkaszervízben "megoldottak" ...
Üdv, zhagyma
-
rickykeee
csendes tag
Üdv zhagyma!
Hát nem tudom, hogy hogyan működik ez, de a szolgáltatómat ki hívtam, hogy állítsák be. Ki is jöttek de a srác azt mondta nekem, hogy ők nem használnak ilyen hálózati azonosítót. Automatikusra nem tudtuk át állítani. Próbálkoztunk csupa nullával, üresen hagyva de sehogy sem akar menni. A keresés elindul...2%-nál pedig megáll és ki írja svédül, hogy rossz adatok, írja be a megfelelőket. Van rajta Ethernet csatlakozó, meg próbáltam rádugni hátha jobb lesz, de nem. Szoftverfrissítést meg nem találok és bevallom nem is tudom hogyan működik... Esetleg ha meg kérhetlek és ha tudsz....megköszönném a segítséget. -
mzso
veterán
Melyek a legolcsóbb DVB-C képes tunerek manapság?
-
g0dl
addikt
Azért durva, hogy egy dvb-c tuner árának duplájáért már 20 colos monitort kapok beépített dvb-c és dvb-t tunerral.
-
zhagyma
őstag
Üdv!
Mivel hardverben mindkettő egyformán jó DIGI DVB-C-re ezért én a Terratec Cinergy T PCIe Dual-t venném. Okok:
1. 1xPCIe interface (újabb, időtállóbb)
2. Dual DVB-T vételi lehetőség (ha esetleg váltani támad kedved mindigtv-re).
3. Mindkét változathoz jár a DVBViewer speciális változata ahol a program menüpontok nyelve lehet magyar.Egyszóval sokoldalúbb felhasználás is elképzelhető.
-
33621
újonc
Köszönöm a válaszodat majd akkor a listából szemezgetek amit korábban feltettél.
Lehet nem fogok ragaszkodni a PIP funkcióhoz. Valószínűleg az ár alapján fogok választani. -
zhagyma
őstag
Az általad említett tunerről ott a bejegyzés a blogban. DVB-C esetén nem tud két multiplexet egyszerre.kezelni mert csak egy DVB-C demodulátor van benne. De mindegyik digitális tuner alapból egy multiplexet ad vissza egy frekvencián (több adóval) amiből a lejátszó program csinálhat egy korlátozott képességű PIP-t. Ha bármelyik adót szeretnéd kombinálni bármelyik adóval, akkor dual DVB-C tunerre van szükség. Ezek biztosan azok a listából:
Ui.: A PIP megvalósítása a lejátszó propgram dolga! A tuner csak streamet / streameket szolgáltat.
-
33621
újonc
Tisztelt fórumozók és bloggazda!
Egy olyan kérdésem lenne hogy asztali pc-be windovs 7 programhoz és Digi kábel szolgáltatóhoz kellene olyan TV kártya, mely tudja a PIP funkciót is. A listában találtam egy olyat Terratec Cinergy TPcie Dual DVB-T / DBV-C , csak erről azt írta valaki hogy a DBV-C ben nem tudja a PIP funkciót!
Mit tudsz ajánlani?Várom válaszod! Üdv!
-
zhagyma
őstag
Szia!
Ehhez dual tuner kéne. Lehet hogy létezik USB-ben dual DVB-C/T tuner de én sajnos nem tudok róla. A "single" hibrid tunerek egyszerre csak egy üzemmódban (C vagy T) és egy frekvenciát (multiplex) képesek egyidejüleg venni. Annak nincs akadálya hogy egy multiplexen bejövő több csatorna közül egyet nézz egyet pedig felvegyél vagy annak sem ha a teljes multiplexet lemented (felvétel) és ezek közül bármelyiket nézed. Ha kódolás is van akkor lehetnek korlátozások kódolástól / eszköztől függően.
-
zhagyma
őstag
válasz
szabi__memo #90 üzenetére
Nem tudom mennyi van még. A WSS kapcsolójel meg nem mai fejlesztés. Úgy tudom az RTL KLUB a 4:3 LB-t ingyen adja (olyan is) a többit meg pénzért.
-
zhagyma
őstag
válasz
szabi__memo #88 üzenetére
Ha az RTL-re gondolsz akkor szerintem a kapcsolójelet nem kezelő analóg TV-k miatt.
-
szabi__memo
nagyúr
Mi a francért sugároznak még 4:3 formátumban?
-
buxy81
csendes tag
Kedves zhagyma, azért a nevemet ne ferdítsd el kérlek...
(Ugyan ez a rész nem nekem szólt, de: ) Magyar forrásokból kiábrándultam, mert drágának tartom mindet. Német ebay-en van egy csomó USB-s és PCI-os tuner (PCIe nagyon kevés), rendre 20€ körül kelnek el, 7-15€ szállítás mellett.
A TechnoTrend-ben (amely cégről amúgy még sohasem hallottam) az fogott meg, hogy a tunert fix 10+10€-ért meg lehetne kapni, és ráadásul irdatlan raktárkészletük van. De ezek szerint a bennem motoszkáló gyanú nem volt alaptalan. A kártya valóban nem mai csirke. Nem is gondoltam, hogy lenne számára olyan stream, amit ne tudná rögzítésre kiadni. Furcsa, hogy a hardveres "MPEG dekóder" a lejátszáson (megjelenítésen) kívül bármi egyébbel foglalkozik. Köszi az infót, hasznos volt.
-
korfa
aktív tag
DVB Dream volt a cd-n azzal kezdtem el használni, azota már updateltem 2.1-re. Win xp (32bit) és Win 7(64 bit) alatt is tökéletes, win 8 alatt hang van kép nincs még nem adtam fel.
Linux alatt hol van kép hol nincs nem nagyon értem egyelőre. A szolgáltató Tarr Kft. Gyönyörű kép van rajta az sd adások esetében is, és miközbe nézem simán tudok flipperezni vagy akár fejleszteni is, abszolut nem hajtja meg a procit. Nagyon örülök hogy ezt vettem meg végül. Ha esetleg van még valakinek kérdése a modellel kapcsolatban szívesen válaszolok.
-
zhagyma
őstag
Sziasztok!
Sajnos nem találtam magyar linket a kérdéses tunerre és nem is tudok hazai beszerzési forrásról. Miért nem jó a gyári shop?
buzy81 Egyrészt azért nem venném meg mert a driver támogatás kérdéses. Másrészt e szerint hardveres MPEG dekóder van rajta, ami ilyen animáliákhoz vezethet: [link]
más
Hát ehhez mit szóltok? Nekem copy&paste-nak tűnik: [link]:
.
-
buxy81
csendes tag
Sziasztok!
Köszi a jó kis összeszedést!
Félig offtopic, mert PCI kártya: TechnoTrend Premium DVB-C C-2300 Hybrid
Vélemény? Tapasztalat? Ár/érték arány?Raktárkészlet? (???) Szoftver?
A gyártó már nem forgalmazza a terméket, de a supportnál még lehet kicsikarni belőlük Win7 32bit drivert. 64bitest nem.Ti megvennétek? (Digikábelről rögzítéshez)
-
Bolond2
csendes tag
Hello
Segítséget kérnék egy alcor duo tunerrel kapcsolatban!
Minden szükséges driver felment szépe, a szoftver is ,mégis az látszik mintha nem lenne bedugva antenna!Elméletileg lefedetségnek is kellene lennie (XV.-ker)
Tud erre vki vmit mondani nekem?Előre is köszönöm
-
Jocozolg
tag
"Jelenleg nem ismerek olyan DVB-C tunert CI+ interface-l vagy különálló DVB-C tunert és CI+ interface-t amely lehetővé tenné a UPC digitális kábeltv használatát számítógépen."
Ez még mindig így áll, vagy van már valami pozitív változás?
Szeretnék váltani UPC digitálisra de még nem találtam használható tuner-t a PC-be.
Üdv
Jocó -
zhagyma
őstag
Hát elég sok a különbség: moduláció, hibajavítás, stb. A T1/C1/S1 és T2/C2/S2 között meg mégnagyobb. T2/S2 már "bejáratott" a C2 ritka ...
A demodulátor hardver nagyjából egy nagysebességű, nagypontosságú A/D + DSP + firmware míg a hibajavítás teljesen digitális.Ezért vannak hibrid demodulátor chipek T1/T2/C1-re meg külön S1/S2-re de talán már all-in-one is létezik. A C2 egy kicsit kilóg a sorból mivel az OFDM-t QAM-4096 modulált vivőkkel is tudnia kell: állítólag erre még nem képesek gazdaságosan A/D-t gyártani.
-
mzso
veterán
Remek....
(Bár gyanítom nem sokat kéne változtatniuk hardverileg, hogy a T és C is működjön )Milyen kettes verzióra gondolsz? S2/C2/T2? Azok már meg vannak nem? Legalább is a TV-k specifikációiban benne vannak.
Szerk.:
Áh a térép alapján sejtem, hogy mire gondolsz... Ide még nem jutott el a T2 ahogy látom... -
zhagyma
őstag
Van egy szabványalkotó szervezet ami meghatározta a digitális broadcast kereteit: DVB. Globális szabvány elterjedtségi térkép: [link]
Az átviendő közegben (földfelszín, kábel, műhold) fellépő, közegre jellemző átviteli hibák és a szabványok megalkotása idején a technikai korlátok miatt nem egységes a szabvány:
DVB-T földfelszín
DVB-C kábel
DVB-S műholdÉs ez így lesz a kettes vezíóban is.
-
mzso
veterán
Aha értem. Akkor kb 15 az alap... Majd meglátom. Az olimpia után nem is nagyon lesz az F1-en kívül amit néznék is... Csak az élő közvetítések miatt lenne jó, azon kívül szinte nem is nézek TV-t.
Egy extra kérdés: Kicsit furcsállom, hogy a külün DVB-C és DVB-T tunerek vannak. Én eddig úgy hittem, hogy a jelekben különösebb különbség nincs, max az antennásak alacsonyabb bitrátájúak.
Meg analógnál is mindegy, hogy antennáról, vagy kábelről jön a jel. -
zhagyma
őstag
Általában a DVB-C képes tunerek drágák. Ez van. Az általam ismert legolcsóbb DVB-C tuner beszerzést zichie kolléga hajtotta végre: TBS USB DVB-C Stick -> itt (nem él).
Persze ennél egy kicsit olcsóbban is ki lehet fogni. A fenti listából szemezgetve vannak időnként gyári akciók, refurbished termékek, ebay, stb.
-
Pribi
senior tag
Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy digikábelre milyen belső tunert ajánlasz? Nézegettem azokat amik a listában vannak, de nem igazán tudom eldönteni, melyik lehet a jó.
-
zhagyma
őstag
válasz
AlexHerceg #55 üzenetére
-
AlexHerceg
tag
Huhh.
3x is át kellett olvasnom mezei felhasználóként , mit is írsz
Igyekeztem értelmezni is, több-kevesebb sikerrelInkább többel.
Azaz, ha jól értelmezem -régebbi firmware+DVDViewer lesz a megoldás ezzel az eszközzel.
Ami kicsit zavaró, hogy az ipon távirányító nélkül árulja a 930c-t(weblapjukon ez van), holott minden más bolt egyértelműen írja, a csomagban benne van.
Köszönöm tényleg kimerítő segítséged.
Jövök neked eggyel -
zhagyma
őstag
válasz
AlexHerceg #53 üzenetére
ipon: Hauppauge HVR 930c
A sima 930c-t használom amely linux alatt is támogatott. Ennél a mellékelt szoftver nem tudja a HD adást, de a tuner természtesen igen. A 930c HD más hardvert tartalmaz ugyan de a mellékelt szoftverben "engedélyezték" a HD (H264) dekódolást. Bármilyen más szoftverrel az alapváltozat is veszi a HD-t (nem is tehet mást). Én windows-on DVBViewer-t használok hozzá: [link].
Mondjuk egy hibája ezért van. Csak a legújabb 2 driver kiadás "igazi" BDA driver (windows) a DVB-C interface tekintetében, tehát csak ezekkel megy bármilyen programmal. Viszont ezekben a driverekben olyan firmware-t rejtett el a kedves gyártó ami DVB-C üzemmódban csak egész frekvenciákat enged beállítani. Nekem nem sikerült félrehangolással kiküszöbölni a csorbát, ami fontos, mivel.a DIGI kábel 121,5 MHz / 128,5 MHz frekvenciákon adja a közszolgálati multiplexeket. Sajnos ugyanezt a frimware-t használják linux-n is.
A megoldás vissza kell térni egy korábbi driver verzíóra, amelyben viszont a DVB-C BDA interface nem szabványosan van megvalósítva. Ezért - tapasztalatom szerint - a DVB-C részt csak a gyári program és a DVBViewer képes használni. Ezzel viszont már tökéletes a DIGI kábel vétele.
Ha lesz időm ebből a régebbi windows-os driverben megkeresem a firmware-t és kipróbálom linux alatt is (a firmware kezdőpontja megvan, de a vége ... így meg korrupt a firmware). Várhatóan ott is a firmware váltás lesz a megoldás.
-
AlexHerceg
tag
válasz
AlexHerceg #52 üzenetére
Egyenlőre nincs beszerzési hely..sajnos
-
zhagyma
őstag
válasz
Neil Watts #49 üzenetére
Szia!
Gondolom out-of-the-box alatt USB kütyüt értesz és vélhetően Analog/DVB-T/DVB-C vételre szánod. Linux alatt támogatott tunerek listája (eléggé nem up-to-date):
[link]Így kapásból ez jut eszembe:
Linuxra ez tűnik a legbiztosabbnak: [link] support forum.
Terratec tunerek linux támogatása: [link]
Mondjuk az enyém is megy linux alatt: [link] -
zhagyma
őstag
válasz
AlexHerceg #48 üzenetére
Ezt zichie kolléga használja digikábelen. Tudomásom szerint az egyik legolcsóbb USB-s DVB-C tuner.
Én ennek az elődjét használom (a HD jelzés a típusszám különbség): Hauppauge WinTV HVR 930c HD
-
Szia!
Tudsz jelenleg olyan TV-tumerről amely out-of-the-box működik Ubuntu alatt és analóg illetve digitális vételre is alkalmas?
Lehet PCI illetve PCI-E x1 csatolófelületű is.
Köszönöm!
Üdv. core2
-
zhagyma
őstag
válasz
AlexHerceg #46 üzenetére
Milyen oprendszer (windows. linux)? Milyen porton szeretnéd használni PCI, PCIe, USB?
Ui: A jelenlegi tunered alapján USB és windows a tippem.
-
AlexHerceg
tag
Sziasztok,
Digi tvre váltottam és a régi tuner nem jeleníti meg az összes csatornát.
Azt hallottam, hogy a dvb-c-s tunerek jobb minőségben képesek rögzíteni a jelet.
Tudtok javasolni valamilyen konkrét márkát? Amit valaki kipróbált, tesztelt, amivel rögzített adást...
Valamilyen klassz, általatok javasolt, bevált terméket szeretnék venni.
Eddig gigabyte u8300-asom volt.
Előre is köszönöm. -
zhagyma
őstag
válasz
Neil Watts #44 üzenetére
Szia!
A műholdas rendszeren általában agyontömörített stream-k vannak (DIGI, UPC biztosan) míg kábelen nem / vagy nem annyira. Nem mindenki UPC Direct / Hello HD előfizető és a műholdas szolgáltatók közül sem lehet mindegyiket PC-n nézni. Amúgy meg a szolgáltatón múlik milyen lehetőségeket biztosít az előfizetőinek...
Nem mindenki akar / van lehetősége műholdvétellel foglalkozni (például nekem pont nincs "rálátásom" a számomra fontos műholdakra). Nekem DIGI kábelem van és ennél a szolgáltatónál meg nincs is kódolás a digitális adáson.
Amúgy meg itt DVB-C kártyákról és értelemszerűen kábel TV-ről beszélgetünk. Persze az is egy alternatíva amit írsz, hogy szolgáltatót és / vagy adásrendszert váltanak a UPC kábelesek.
Üdv, zhagyma
Ui.: Nem csak a mentés lehet a cél. Én például nem mentés miatt nézek PC-n TV-t hanem kényelemből. Úgyis egész nap a gép előtt ülök. A családnak meghagyom a TV-ket.
-
-
zhagyma
őstag
válasz
Neil Watts #42 üzenetére
Kössz a linket, de a linkelt bejegyzés UPC Direct műholdas rendszerre vonatozik ahol a cég Cryptoworks titkosítást alkalmaz ( nincs pársítás úgyhogy szabad a gazda). A kiadott előfizetői kártya bármilyen Cryptoworks CAM-mal megy CI interface-n keresztül. De UPC kábelen Nagravision 3 rendszer van a titkosításra és az előfizetői kártya párosítva van a a hozzá adott modullal ami csak CI+ interface-n keresztül lenne használható. Sajnos ...
UI.: A linken a kolléga vélhetően keveri a műholdas és a kábeles rendszert
-
válasz
szabi__memo #41 üzenetére
Elviekben van valami ilyesmi, UPC-s PH-s fórumtémában volt róla szó -> [link] Vagy UPC Direct, ott van jóféle box külön kártyával meg modullal.
-
szabi__memo
nagyúr
Sokan örülnének ennek, az biztos.
És szinte biztosra veszem, hogy külföldön van már erre valami workaround, hiszen ott is megy a ci+ és ott is használnak pc-t. A megvalósítás pedig nem tűnik olyan bonyolultságúnak amire azt mondanám, hogy elképzelhetetlen összedobni annak aki ért hozzá. -
zhagyma
őstag
válasz
Jim Tonic #39 üzenetére
A CI+ esetén is HDCP protokol van a kimenő jelen: [link]. A HDCP megvalósítható szoftverből is: [link]. A gond a sebességgel lehet AES128 chiper: [link].
Egy ilyen megvalósítás tele lenne "tartalomvédelmi lyukkal" azaz a féltett tartalom simán kinyerhető lenne. Gondolom ezért nincs egyelőre CI+ PC-re. Amúgy én is keresem a megoldást ahogy időm engedi ...
-
válasz
szabi__memo #32 üzenetére
Totál hülye vagyok hozzá. Nem tudom.
-
Tudok vajon vásárolni UPC-s kábelhez normális áron PCI-E kártyát? CI-s kell, természetesen. Vagy van más megoldás?
-
-
zhagyma
őstag
Szia!
A CI esetén a tuner kimenetén megjelenő stream kerül (kódoltan) a PCMCIA porton keresztűl a CAM-hoz. A CAM által kikódolt stream kódolatlanul megy vissza a tuner utáni fokozathoz a PCMCIA porton keresztül. A CI esetén lehetőség van a CAM-ból kijövő kódolatlan digitális tartalom "leszedésére". CI+ esetén a kódolatlan vissirány kap egy plusz kódolást amit CI eszköz nem tud kezelni. Másrészt a CI nem tudja kezelni a szolgáltató által küldött vezérlő adatokat sem. Persze annak nincs akadálya hogy a fenti folyamatot szoftver eszközökkel és egy szabványos smartcard olvasóval helyettesítsék, de jelenleg a UPC MediaCard esetére még nem ismerek ilyen megoldást: Nagravision 3 CAM + Nagravision 3 előfizetői kártya megfejelve CAM + előfizetői kártya párosítással.
A problémádat értem (DIGI kábelem van és UPC kábelem volt) de egyelőre nem tudok a jövőre vonatkozóan is értékálló megoldást mondani.
-
lacalama
csendes tag
Szia!
Tehát a kommunikáció szerinted nem áll meg a CI+ a kártya és a tuner között? A titkosításnak a tunerig van értelme, hogy látja-e a jelet, vagy sem. A mostani tuneremmel is az a gond, hogy nincs benne kártyaolvasó, ezért nem tudom fogni a fizetős csatornákat. Ha máshová kapcsolódik a kártya, már nem tudja feloldani a titkosítást. A Technisat CableStar Combo HD CI Mindigtv kompatibilis. Pillanatnyilag odahaza Digi a szolgáltató, ott nincs szükség kártyára a digitális vételhez (kivévé HBO és társai). De költözés miatt kényszerűségből UPC lehet a következő és ott már kell a CI+. Ez még a jövő zenéje, de szeretnék úgy vásárolni, hogy ne keljen újra.
-
zhagyma
őstag
Szia!
A CI a tuner és CAM között egy kommunikációs protokoll. Hivatalosan egy hardver interface-en (PCMCIA Type II.) keresztül megvalósított többrétegű szoftver protokoll. A CI+ annyiban különbözik hogy a CAM-ból visszaküldött adatokat is titkosítják illetve a szolgáltató által küldött vezérlő adatok segítségével például egy TV/STB kimetenetein megjelenő jel minőségét vagy a port használatát vezérelhetik (tiltás/engedélyezés). Ebből mindjárt jön a gondolat hogy erre csak egy minősített zárt rendszer lehet alkalmas.
CI+ minősítést komplett rendszerre lehet szerezni amit egy PC-be dugott tuner és egy akármilyen PC / OS együttesen sose fog megkapni. Gondolom ezért nincs CI+ interface PC-re bár a Microsoft még lehet hogy kitalál majd erre valamit.
-
lacalama
csendes tag
Köszi a gyors választ!
Ezek szerint a CI+-os Cam olvasót nem kezeli egyik tuner sem? Pedig egy Német oldalon be volt jelölve, igaz ott írták a felbontást is 720-ra. Lehet, hogy teszek egy próbát. A CI+-os modul úgyis csak később lesz fontos, ha költözöm. Legfeljebb megkapja a tv. -
zhagyma
őstag
Szia!
Jelenleg nem tudok CI+ támogatásról a listában felsorolt tunerek esetén, ezért nem is tudok ajánlani ilyen tunert. Jelenleg mindegyik csak CI képes amin sajnos a CI+ protokoll nem fog menni.
A digitális DVB-C/T/S tunereknek csak annyi a dolga hogy a vett jelből demoduláljon és hibajavítson egy digitális adatfolyamot. Az adatok értelmezését a számítógép szoftver fogja végezi és a tunernek nincs "tudomása" felbontásról, kódolásról stb. Ezért ebből a szemponból bármelyik megfelelhet a célra amelyik DVB-T / DVB-C képes.
-
lacalama
csendes tag
Üdv!
Azóta is nézelődtem. Van olyan oldal, ahol CI,CI+-os ként van jelölve, viszont csak HD felbontással. Erre vonatkozó adatot nem találtam máshol. Ami elszomorít, hogy a Terratech H7-nél sem találtam leírást, hogy milyen felbontást tud, illetve elfogadja-e a CI+-os cam olvasót. Ár alapján a Technisat szimpatikusabb. Viszont fontos lenne a fulHD felbontás, DVB-C, DVB-T.
Most egy Leadtek ExDTV2300-as tunert használok, sajna ez csak DVB-T tud. Hallottam valami emuláló programról, hogy kártyaolvasóval lehessen mindig tv kártyával használni. Sajnos nem találtam. Ha ebben tudnátok segíteni, akkor kibővülne a csatornalistám a fizetős csatornákra is. -
lacalama
csendes tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy a Technisat CableStar Combo HD CI kezeli-e a CI+-os kártyákat? Mert alapjáraton csak egy foglalat van benne.
Előre is köszönöm a segítséget! -
zhagyma
őstag
válasz
szabi__memo #21 üzenetére
Biztos létezik valahol de még nem találtam.
-
szabi__memo
nagyúr
Jó ez a lista, köszi.
Hogyhogy nincs ci+ tuner? Abszolút nem gyártanak? Ez fura -
zhagyma
őstag
Szia!
A digitális adásnál a felvétel annyiból áll hogy a bejövő digitális stream-et lemented a HDD-re. Így mindegyik tuner ugyanazt a minőséget fogja hozni "bitre" pontosan. Amennyiben a linux driver nem szempont akkor szerintem az olcsóbbak:
TBS5680 DVB-C TV Tuner USB, ár
Terratec Cinergy HTC Stick HD, ár
Terratec Cinergy T PCIe Dual, ár -
dolbyman
tag
Sziasztok! Ez egy remek kis lista, grat.
Van valakinek gyakorló tapasztalata - Budapesti Digikábel adások rögzítésére szeretném használni - melyik ajánlott, megfizethető
üdv
-
Mikrobi
csendes tag
Különben meg az egész szart se ér, a UPC nem teszi lehetővé, hogy tunerkártyával vegyük a kódolt adást, sőt, 2 rongy a HD set top box bérlése, szóval elmennek a sunyiba!
-
Mikrobi
csendes tag
Ez azt jelenti, hogy ha veszek egy ilyen kártyát, nem kell set top box, hanem a koaxot belekötöm a kártyába és nézem a monitoron? Távirányító helyett egérrel választhatom ki a kívánt adást? Fut a tévéadás egy ablakban, hátraküldhetem, ha közben dolgozni akarok és előre hozhatom, ha action van?
-
zhagyma
őstag
Például így lehet rákeresni: [CableStar Combo HD CI]
-
Gerasz
aktív tag
Hali,
jó a gyűjtés, melyikeket lehet itthon (és hol?) beszerezni? Nagy a pangás dvb-c tuner és set top box ügyben is. -
sunpower
tag
Csak a teljesség kedvéért: az USB-s tunerek közé még a Terratec H6-ost is be lehet írni.
A PCI kártyák közül az Avermedia a C-n kívül tudja az S-t és a T-t, valamint az analógot is.
Ha minden igaz....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Gondoltam összegyűjtök néhány DVB-C vételre (digitális kábeltv) is alkalmas tunert - a teljesség igénye nélkül - azok...
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- LEGO klub
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest