- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- tildy: Új élet kezdődik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolor
csendes tag
Sziasztok!
Meghalt a Topfield TF-5000 PVR két kábel tuneres videó felvevőm. DIGI hálózatot használok.
Ehhez hasonló tudású új vagy használt felvevőt keresek, de ha nem találok megfelelőt, a nappaliban van egy Linuxos gép (Linux Mint), amely megfelelő tunerrel alkalmas lehet a következő feladatokra:
- legalább 2 vagy több KÁBELTV műsor egyidejű felvételére képes, pl. FBC tuner (Full Band Capture).
- hálózati NAS-ra is képes felvenni
- a felvétel vágására képes (pl. kivágni egy részét)
- EPG-t jól kezeliOpcionálisan hasznos lenne:
- Android mobilról felvételt indítani, beállításokat módosítani, TV műsort vagy felvételt mobilon megnézni.
- YouTube videók is megnézhetők.Van ehhez megfelelő PCI (esetleg PCI-E) tuner és megfelelő Linux program?
Enigma2 esetleg telepíthető egy ilyen desktop gépre? -
g0dl
addikt
A MICROSOFT Xbox One tunerrel van valakinek tapasztalata?
Mind windows 10, mind linux tapasztalat érdekelne. -
murrayd
csendes tag
Találtam pár USB-tunert, amik feltételezhetően ugyanarra a Silicon Labs (Si2157-A30 / Si2168-B40) megoldásokra épülnek, és még kaphatók
Technotrend TT-TVStick CT2-4400
Ezek mind 55 EUR körül vannak.
Hauppauge WinTV-DualHD (80 EUR, dual tuner)
PCTV Systems tripleStick T2 (292e) (60 EUR)
(amazon.de árak, postával)
Nem olcsók. Linux támogatás elvileg biztosított, Windows drivert adnak - hogy hogyan működik, azt csak az fogja tudni megmondani, aki bevásárol. A Hauppauge még drivert is frissített 2016-ban...
-
murrayd
csendes tag
Nem kissé megkésett már, de hátha valakit még érdekel.
A Geniatech MyGica T230 Linux (LibreELEC 8.0) alatt mindenféle bűvészkedés nélkül tökéletesen megy.
Újabb Windows driver nincs és aligha lesz, viszont kijött egy újabb hardverrevízió T230C, amiben az a jó, hogy jelenleg nem megy Linux alatt sem.
-
murrayd
csendes tag
Geniatech MyGica T230 - helyzetjelentés
Már egy ideje használom, és - bár már meg sem lepődök - DVB-C problémái vannak (ahogy én látom minden ilyen kici ócó kínai üdvöskével ez a helyzet)
Linux
OpenELEC - tvheadend
Felismeri, hogy van DVB-T és DVB-C, csak éppen úgy tűnik, hogy nem működik - nem talál DVB-C adást.Windows (driver: 1.31.1145.0 (2014-05-06))
ArcSoft TotalMedia: A mellé csomagolt szoftverrel csak a DVB-T tartományt
fedő DVB-C frekvenciákon találja meg a műsorokat, ami a legtöbb esetben a választék töredéke, vagy akár semmi is lehet (nálam előbbi). Kézzel csak buherált XML-fájlban lehetne megadni frekvenciákat - de annyit nem ér.ProgDVB: Vagy nem tudja elindítani a keresést (BDA-probléma) vagy kék halált(!) hal a Windows 7.
SmartDVB: Dettó.
DVBDream: Meglepetés! Működik, és jól - de itt is csak azért, mert DVB-T módban kézzel meg lehet adni frekvenciákat, és ha azokon talál valamit, akkor veszi és működik. Ezzel használom a tunert.
-
lazydog
addikt
Elsősorban valami Ilyen PCIe kártyára gondolok, de lehetne akár külső eszköz is.
Például egy SiliconDust [link]. Bár ez a típus pont nem alkalmas kódolt adás vételére, (nincs rajta CI).
Másrészt, az általad ajánlott DuoFlex sem alkalmas a két adás egyidejű nézésére.
"Simultaneously record 1 program while watching another."
A két darab USBs egység használata hogy nézne ki a gyakorlatban? Hova dugnám a kártyát? -
lazydog
addikt
Ennek az ára tényleg erősen meghaladja a fájdalomküszöböt, Magyarországon is.
Ennél a két darab kártya fogadásának lehetősége lenne a vonzó fícsör számomra.
Leginkább azért, mert valahol olyasmit olvastam, hiába van egy DVB-C tuner kártyán két, vagy három darab tuner, mégsem lehet vele egyszerre párhuzamosan több csatorna adását nézni. Egyetlen kártya esetén csak arra van lehetőség hogy egyik csatorna adását nézheti, egy másikét pedig felveheti (rögzítheti) a user.
Szerinted (szerintetek) mennyi ebből az igazság? -
murrayd
csendes tag
Szivesen megnéznék egy ilyet, mert jónak tűnik - de ez nem egy mezei, otthonra szánt tucathardver. Oroszországból szeretettel
Ha hinni lehet az Alibabának, akkor az ára 700 USD körül van (plusz vám és magyat áfa).
-
lazydog
addikt
Szeretnék egy számomra megffelelő DVB-C tuner kártyát.
Elvárásaim: Két adás egyidejű egymástól független vétele/rögzítése, megosztása helyi hálózaton. Elsősorban MediaPortal használatával, de linux driverek megléte sem hátrány. Szolgáltatóm a PR-Telecom, az adás kódolt.
Erre a kártyára gondoltam. Véleményeket, megerősítést, esetleg kritikát várnék a tapasztalt hozzáértőktől. -
murrayd
csendes tag
Megvan a Geniatech MyGica T230 (USB).
Kodibuntuban (media_build-del és firmware-rel kiegészített v14) csak DVB-T van, de OpenELEC-ben (v5, CVH media_build) tökéletesen működik a DVB-C is.
-
attilav2
őstag
Sziasztok!
Dvbviewer pro-val kompatibilis pci-e s dvbc tunerkártyát tudtok ajánlani, a progit megvettem és megvagyok elégedve vele, mást nem szivesen használnék, mégiscsak többet tud mint a gyári programok. Azért akarok pcie tunerre váltani mert az új alaplapokon egyre kevesebb pci slot van,
proci és lapváltás esedékes a közeljövőben. Most egy technisat cablestar II-m van, de ez pci-os. Ja és win7-8 aláírt 64 bites drivere legyen lehetőleg. -
murrayd
csendes tag
Megpróbálkozom egy GENIATECH T230-cal is.
-
murrayd
csendes tag
Vettem egy Astrometa DVB-T2-t, MN88473-mal (a listában "DVB-T/T2/C+FM+DAB USB stick" néven szerepel).
Próbáltam OpenELEC (5.0) media_build-del, illetve Kodibuntuba (14.0) beforgatva, a linuxtv.org leírása szerint.
Nem megy a DVB-C, sőt, egy idő után el is tűnik az eszköz.
Windows alatt tökéletes a DVB-T és DVB-C is.
-
zhagyma
őstag
A UPC kódolja a digitális kábeltv csatornákat kivéve az M2SD-t (576i). A DVB kódolási rendszer felépítése miatt egy CI+ interface egy tunert tud "kiszolgálni" ezért van a két tunerhez két CI+ interface (a "CI Card adapter"-be kettő kártyahelynek kéne lennie). Ha szeretnéd kihasználni a PIP funkciót értelemszerűen 2 UPC mediacard kell a TV-be.
Ui.: Ezért ki lehet próbálni a PIP-t. Mivel az M2SD (576i) kódolatlan ezért be kell állítani ezt a csatornát azon a tuneren amelyikhez nincs medicard. A másikon meg bármelyik adó beállítható és így mennie kéne a PIP-nek.
-
blackx_
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem van hogy van egy Samsung UE55H6500 típusú Twin Tuner es Tv-m és UPC mediacard van benne, namost vettem hozzá egy külső vinyót hogy tudjam használni a felvétel és timeshift funkciókat, működik is csakhogy nem tudok egyszerre 2 adást felvenni mert nem engedi és a picture in picture funkcó sem működik, hiába twin tuner es a tv-m. Ez miért van? Olyan mintha tiltaná a upc.
Választ előre is köszönöm. -
zhagyma
őstag
A jó hír az hogy mindkét verzión megy a DVB-C amelynél a Panasonic MN88472 chip linux támogatása volt a kardinális kérdés (ebben van a DVB-C demodulátor). A pana firmware-t már tavaly felfedezték egy "open source" STB forráskódjában a githubon. Ahogy tudom annak alapján ment a hegesztés: MN88472 a media_tree repóban
A könnyebbség kedvéért kimásolom a fórumból a lényeget. Antti szerint így állt a dolog 2014.10.25-én:
"Yes, I did some hacking for that device. It initially works ("works for me") on all modes, DVB-T/T2/C. Also old device version started working, but its driver supports only DVB-C. I have feeling it wasn't the PID filter problem, but some other which I was able to eventually fix...
Tree is here up for testing, supporting both device versions, with standards I mentioned:"
-
Samott
addikt
Lehet hogy ezt lassan at lehet gondolni, en is rendeltem egy ilyet MINI DVB-T2 USB DVB-T/T2/C Digital TV Receiver w/ FM / DAB / Antenna - White + Black - csak a drivert tettem fel (Astrometa DTV filter neven jelenik meg) es DVBViewer progival sima csatornakereses utan tokeletesen mukodik (Digikabel). Friss beszerzes, stabilitast meg nem tudtam vizsgalni, de egyelore tobb mint biztato. ~6500 forintert...
-
Pribi
senior tag
válasz
SkyLine3000 #188 üzenetére
Szia!
Erről egy linket tudsz dobni?
Köszi: Pribi
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
Szükségem lenne majd egy PCI-E-es tunerre, ami DVB-C képes. Megnéztem úgy a felét a listában írtaknak, de mind borzasztó drága. Ennél olcsóbb kártyák nem is léteznek?
A BDA kompatibilis driver azt jelenti, hogy már nem csak a saját programjával foghatóak a digitális adások? -
-
buxy81
csendes tag
válasz
SkyLine3000 #186 üzenetére
Szia!
Ugyan már rég írtál, de én Terratec H6-ot használok. Valószínűleg manapság már nem lehet kapni, én 1-2 éve az ebay-ről szereztem egy német bolttól, valami visszaküldött dobozos áru lehetett. Hibátlanul működik, leszámítva, hogy (nekem legalábbis) nem tudja behangolni a DIGI csatornái közül a VIASAT6-ot, meg ami még azon a frekvencián van. (Mentségére legyen mondva, a Samsung TV saját tunerje se.) Kártyát természetesen nem lehet beletenni (pendrive alak). Ráadásként composite és svideo bemenete is van, meg DVB-T-t is tud, ha épp nyaralnál, vagy a buszon akarnál tévézni.
Üdv,
BuXY -
SkyLine3000
addikt
Sziasztok!
Olyan usb-s tv tuner kéne notihoz, ami tudja az analóg és a dvb-c fomátumot is.
Van-e valakinek ilyennel tapasztalata?
Milyet érdemes venni? -
fáradt
újonc
Szia!
Ugyanezt a tunert használom és egy megoldás jött be, ha m1, dunát akarok nézni akkor átdugom az usb-é hez adott kis csutak antennát és és windows média centerrel nézem. Ugyanis az usb-é hez olyan nyomorult programot adtak, ami nem teszi lehetővé a frekvencia állitását. -
Gróf...
aktív tag
Találtam egy hirdetést amiben TBS6680-as kártyát hirdetnek. Van valakinek személyes tapasztalata a TBS 66xx-os kártyákkal kapcsolatban?
-
Gróf...
aktív tag
Üdvözlet Hölgyek Urak!
Próbáltam eligazodni a DVB-C világában, de csak zaklatott lettem. Amióta pc-m van mindig volt benne tv tuner. Pinnacle-vel kezdtem (talán pctv stereo-fm pci 1990) majd PCTV Dual Hybrid Pro PCIe most AVerTV Duo Hybrid PCI-E II van. Mindegyik eszköz nyújt előnyöket a másikkal szemben és sajnos lemondásokkal is jár. A Pinnacle az összes hisztijével (volt neki bőven) együtt sokkal kifinomultabb eszköz volt. Sajnos a támogatása elhalálozott a céggel együtt.
Az Avermedia a siralmas szoftverével, de legalább atom stabilan hozza ami elvárható.
Azért írtam le mindezt, hogy képbe kerüljünk az elvárásaimmal kapcsolatban.
Funkciók-elvárások amiket rendszeresen használok: Kép a képben, time shift (ezt a pinna azonnal tudta, az aver két gombnyomásra és kb 10 másodper alatt), felvétel, kép arány (egyelőre), ésszerűen kezelhető program lista.
Szimpatikus kártya a BGT3620 de!!!; Tényleg szereznem kell hozzá egy médiacenter távirányítót és egy valamire való szoftvert is? Eddig minden esetben a gyári szoftvereket használtam, így fogalmam sincs mit tud például egy DVB viewer.
Bizalom gerjesztő még a Hauppauge HVR 5500. Annak ellenére, hogy nem tűnik dual-nak. És mintha lett volna valami kapcsolat a Pinnacle-vel. De lehet, hogy csak hallucináltam..
Azt megállapítottam már korábban, hogy tv kártya ügyben, a népszerűségéből adódóan elég nehéz tartalmas, megbízható információra szert tenni. Viszont, 40-50-e huf-os tartományban nem szívesen lövöldöznék vaktában!
Végigolvastam a fórumot, ha valaki bármilyen hasznos tanáccsal, vagy javaslattal tud szolgálni, ne kíméljen!
Legjobb lenne testközelből látni miket tudnak és főleg HOGYAN, de valószínűleg előbb tanulok meg vízen járni!
Örülök, hogy zaklathattalak benneteket! -
Bohus
aktív tag
Egy ilyen DVBSky T982 tunerkártya mennyire ajánlható? Jelenleg egy régi Pinnacle PCTV stereo-t használok linux alatt, a kábelszolgáltató analógon is biztosítja a csatornák zömét. Felvételt még nem tudtam beüzemelni, ez vélhetően egyszerűbb lenne DVB-C-n, több csatornát is elérnék, továbbá jópár csatornát HD-ban is nézhetnék. Van valakinek tapasztalata DVBSky cuccal?
-
zhagyma
őstag
válasz
szabi__memo #176 üzenetére
Szerintem linux alatt előbb lesz meg az MN88472 chiphez a driver mint az Astrometa szabványos DVB-C BDA drivere. windowsra.
-
zhagyma
őstag
Úgy gondolom ez a DVB-T/T2/C/FM/DAB/SDR eszköz még nem érett meg a listára: a korrekt dvb-c támogatás még sem linux, sem windows alatt nem biztosított. [link]
-
blessbygod
csendes tag
válasz
blessbygod #173 üzenetére
Sajnos eléggé kihalt a topic.
Vettem tunert: Hauppauge WinTV-HVR-930C-HD - http://www.hauppauge.de/site/products/data_hvr930chd.html
Sokan a DvbViewer programot ajánlották, igazából nem értem miért.
A tunerhez adott gyári program (WinTV 7) nagyszerű, 1-1 kattintás és elkezdi keresni a csatornákat, majd menti is őket, tud rögzíteni is, teszteltem a Dvb-C és Dvb-T opciókat, nem volt gond, simán ment minden!
Ellenben a DvbViewer program már az eszközt sem látta Dvb-C alatt, Dvb-T alatt meg sok csatornán lehagyta a hangot. -
blessbygod
csendes tag
Sziasztok!
DVB-C tunert szeretnék venni digitális kábel tv-hez (Digi), milyet tudnátok ajánlani?
Lehetőleg usb-s legyen (notebookhoz lenne), Win 8/8.1 támogatással, kezelje a HD minőséget, tudjon HD-ban hdd-re adást rögzíteni illetve jó ár/érték aránya legyen (nem tudom jelenleg milyen áron mozognak a tunerek)
Köszönöm!
-
zhagyma
őstag
válasz
sandorpeter9 #171 üzenetére
|gy hirtelen némi segítség: [link]
-
sandorpeter9
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy cablestar combo hd CI tv tunert... A segítségetek szeretnék kérni, hogy milyen beállításokat kell elvégezni, főleg a hangolás menü pont alatt/dvbviewer/...digi tv,kábeles..ha nagyon egyszerűen pontról pontra leírjátok nagyon sokat segítene,mert még kezdő vagyok a tunerekben...
Nagyon Szépen Köszönöm a segítséget! -
Tibibee
csendes tag
Sziasztok!
Digi kábelhez szeretnék értelemszerűen DVB-C-s tunert, tudtok konkrétumot ajánlani?
Egyébként asztali géphez lesz majd és Windows.Egy korábbi hozzászólásban láttam, kérdést, de a választ nem, hogy csatlakozásán kívül, van-e különbség PCI-e és usb között?
Köszi
-
zhagyma
őstag
válasz
s.adryen #167 üzenetére
A digitális adásnál az adóoldalon betömörítik a felvett digitális anyagot. A tuner kimenetén ezt a tömörített stream-t kapod meg bitről bitre. A felvétel annyiból áll hogy a biteket lemezre kell rögzíteni és rendelkezésre áll a legjobb minőség. Ez nem egy erőforrás igényes feladat, tehát minden szoftver alap esetbene ezt fogja tenni. Szerintem emiatt nem érdemes szoftvert cserélni.
#Pribi
A broadcastban mpeg2 (SD) és mpeg4 H.264 (HD) videókódolás használatos adóoldalon. Ezt kapjuk vevő oldalon és ezt menti le a DVBViewer is bitről bitre "ts" file kiterjesztéssel (konténer). Mivel az mpeg kódolások információ elhagyás mellett veszteségmentes tömörítést alkalmaznak ezért további veszteségmenetes tömörztéssel nem lehet javítani a méreten. Ha kisebb file méretre van szükség akkor minőségromlás mellett újra kell tömöríteni a stream-t. Én a vlc-vel próbálkoznék: [link]
-
Pribi
senior tag
Szia!
Akkor milyen progit ajánlasz? Mert a Terratec kártyámhoz kapott progi /DVBViewer Terratec Edition/ egészen addig jó, amíg nézem a tv-t, de felvételnél semmit nem lehet beállítani rajta. 1 óra 7 Gb, ez rengeteg. Vagy ha ezzel veszek fel, akkor tudsz e olyan progit mondani, ami egy kicsit tömöríti az anyagot.
-
s.adryen
csendes tag
Set top box nem játszik, a kábel majd megy rögtön a tunerbe.
És ha jól értelmezem, amit zhagyma írt, akkor mindent a legtökéletesebb minőségben tudok nézni, csak a tv tuner gyári szoftverét kell lecserélnem, ha tökéletes minőségben akarok felvenni valamit.A csöppséget megrendeltem, remélem, nem fogom megbánni.
nagyon köszi minden segítséget!
-
zhagyma
őstag
válasz
s.adryen #164 üzenetére
Szia!
Bármilyen digitális tunert veszel az bármilyen videó- és hangkódolást képes kezelni. Ennek oka hogy a digitális tuner mindössze demodulálja a kívánt csatornát (több adás egy multiplexben). A multiplexet majd a számítógép szoftvere demultiplexálja (adásokat szétválasztja) és dekódolja a kiválasztott adó videó és hang sávját. Szerintem a kérdés ebből a szempontból lényegtelen.
Viszont a tunerhez általában csomagolnak valamilyen TV programot. Annak a képességeire vonatkozik a dobozon feltüntetett mpegX kompabilítás. Mivel minden tunerhez tartozik windows BDA driver (feltételezem hogy windows a cél operációs rendszer ) ezért elvileg bármelyik programmal bármelyik tuner kezelhető. Persze ebben lehetnek a szoftverekben gyártói mesterséges korlátozások.
A legjobb képminőséget akkor kapod, ha tunerrel veszed az adást mert ekkor nem lesz minőségromlás.
Amennyiben STB-vel párosított kódkártyaval tisztelt meg a szolgáltató akkor kezdődnek a gondok. Ilyenkor az STB analóg (CVBS, S-Videó) vagy digitális (HDMI) kimeneteire kell hagyatkozni:
Analóg esetben egyes tunerek analóg digitalizáló képességeit használják ki. Itt a broadcast szabvány szerinti 8 bites digitalizálás történik nem túl jó minőségben. Elég gáz a végeredmény a beépített A/D konverterek gyatra minősége miatt.
Digitális esetben az STB HDMI kimenete van megcélozva. HDMI bemenetet lehet csinálni egy számítógépbe egy capture kátya személyében és a kártyához mellékelt programmal nézhető is a STB-ből HDMI-in kijövő tartalom, de sajnos felvenni nem lehet. Minden capture kártyához a mellékelt szoftver a HDCP-vel titkosított HDMI jelet nem engedi felvenni. Amúgy értelme sem lenne egy ilyen felvételnek mivel a HDMI-n tömörítetelen digitális RGB jel jön be három csatornán és a felvétel hamar betöltené a terrás vinyót.
-
s.adryen
csendes tag
Igen, kábel tv-nk van.
Ezzel a Hauppauge sticckel kapcsolatban annyit, hogy sok helyen nem írják, milyen mpeg-et tud. Olvastam olyan cikket is, hogy csak mpeg2-t tud (ez volt a többség) és olyat is, hogy az mpeg4-et tudja. Ez meg így elég bizonytalan, jó lenne tudni, mit rendelek.
Nem igazán találtam hasonló árkategóriában más dvb-c-s mpeg4-es sticket, ezért örülnékneki nagyon, ha tudnátok ajánlani párat az említetten kívül is. -
Pribi
senior tag
válasz
s.adryen #159 üzenetére
Szia!
Ha a diginél vagytok, akkor NEM kell stb. Nincs kódkártya sem. Ez így megy, nekem is digi-m van. Bedugod az antenna kábelt a tunerbe és megy. Viszont olyan USB-s tunert kell találni, ami tudja az MPEG4-et. Persze ha kábel, nem műhold. Amit linkeltél az jónak tűnik.
Pribi
-
Honkydoo
őstag
válasz
Honkydoo #161 üzenetére
Picit utána olvastam, és nem biztos, hogy a digi vételéhez kell CA modul + kártya.
Szerintem kérdezz meg valakit erről.Ebben az esetben egy egyszerűbb DVB-C-s tuner is megfelelő lehet. (Szerintem amit linkeltél az jó.)
Mindkét esetben az antenna kábelt kell beledugni a tunerbe, és azt pedig a laptopba.
-
Honkydoo
őstag
-
Pribi
senior tag
válasz
s.adryen #156 üzenetére
Szia!
Szerintem egyik megoldás se fog működni. Az elsőt nem is értem. Milyen stb-ről lenne szó? Tudni kéne, hogyha van rajta koax kimenet, akkor azon mi jön ki, mert majdnem biztos vagyok benne hogy koax kimenet nincs rajta. Legalábbis nem szokott. A második pedig azért nem működhet, mert a gépeden a hdmi az kimenet, nem bemenet. Tehát azon nem tudsz jelet beküldeni a gépbe.
Apropó, melyik szolgáltatónál vagy?
Pribi
-
s.adryen
csendes tag
-
s.adryen
csendes tag
Sziasztok! Tudtok ajánlani dvb-c tv tunert, notebookhoz? A set top box-szal szeretném össze kötni a notim, ahhoz kellene. Kutakodtam én, de nem nagyon találtam ilyeneket (egyet-kettőt max, de azok elég drágák voltak - 40e körül). Örülnék minél olcsóbbnak, de azért szeretnék kapni egy képet arról, milyen dvb-c-s tunerek léteznek a piacon, lehet, beruháznék picit drágábbra is, ha az valamilyen extrával jobb (mondjuk távirányító)
. Előre is köszi!
-
Deske89
csendes tag
http://ipon.hu/webshop/product/hauppauge_wintv_hvr_930c/212936
Erről vélemény? Használhatósága, képminősége milyen? -
g0dl
addikt
Igaz, minden kérés nélkül jön a digitális jel kódolatlanul ( kivéve hbo digifilm és hasonlók), és DVB-C tuner kell neked. Én pl Anysee e30c tunert használok (anno azért vettem ezt, mert ezt kezeli a Linux is).
Sajna a dvb-c tunerek majdnem egy nagyságrenddel többe kerülnek, mint a dvb-t tunerek. -
Deske89
csendes tag
Sziasztok! Diginél van kábeltévé előfizetésünk. Elszállt nemrégiben a korábbi hybrid(analog - dvb-t) tunerem amivel analóg néztem a gépemen tv-t. Jól tudom, hogy a Digi küldi a jelet digitálisan is a kábelen az analóg mellett vagy ezt külön kérni kell? És itt jön a kérdés, hogy milyen tuner kellene nekem, hogy tudjak a gépen tévézni lehetőleg digitális adásokkkal? Win7 64bit a rendszer és lehet usb vagy belső is a tuner, lehetőleg vásárlási linkkel. Thx
-
iminet
tag
Hello
WinTV V7-el, egy Hauppauge 5500-ás kártyával és DIGI-vel küzdök.
Nem sikerül a WinTV-t elindítani, win 8 64 bit alatt, csak akkor indul el ha Erase Channel Database indítok. Ekkro bejöna kereső varázsló megtalál pár csatornát elindul, de ha újra akarom indítani akkor már nem fut.
Azt mondja nem fut a TV service. A taskba pedig az látszik hogy fut.
Van valakinek tippje :
Kivesz, újratelepítés egyéb trükkök voltak. -
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Van egy Terratec kártyám, megy is rendesen, DVB viewer progival. Az lenne a kérdés, hogy hogyan lehet "normális" méretű felvételet csinálni? Most szeretném felvenni az NFL meccseket, de 1 perc 90 mb, így 1 óra 5,6. Egy meccs 15 GB??? Ez marha sok. Hogyan kéne csinálnom, hogy kisebb legyen? Mondjuk HD-ban van rögzítve, de akkor is. Ha nem hd, hanem sd akkor 30 Mb 1 perc. Tehá
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Paradzsanov #143 üzenetére
Miert, illegalis van?
-
Klown
aktív tag
Sziasztok!
Egész igéretes darabnak tűnik a TBS5220-as, főleg az árát tekintve. Fő erénye, hogy DVB-T2-es már, de a T/T2 mellett tudja a DVB-C-t is. Legalábbis leírás szerint. Erről ti tudtok valamit? Esetleg van valakinek vele tapasztalata?
Bármilyen infót szívesen veszek róla, mert elgondolkodtam egy ilyen beszerzésén. (Eléggé "future proof-nak" tűnik.)
Üdv: Klown
-
Pribi
senior tag
válasz
Paradzsanov #141 üzenetére
Szia!
Szerintem ez nem jó a notebookhoz. Mégpedig azért, mert az USB itt bemenet, nem kimenet. Mondjuk németül nem tudok, de az jön le nekem, hogy ez egy STB, amit TV-hez tudsz kötni, és mellesleg tud usb-ről lejátszani.
Pribi
-
Paradzsanov
újonc
Sziasztok!
DVB-C tuner CI+: http://www.notebooksbilliger.de/smart+cx+70?nbb=8f14e4
Teszt németül: http://www.hifitest.de/test/kabel_receiver_ohne_festplatte/smart-cx_70_4366.php?p=2
USB-s, itt azt írják, hogy működik UPC-mediacarddal: http://www.ricardo.ch/kaufen/audio-tv-und-video/sat-systeme-und-paytv/dvb-receiver/dvb-c/smart-cx70-dvb-c-empfaenger-getestet-mit-cablecom/v/an710941862/?ABTestedFeatureKey=59
Ezek szerint talán mégsem lehetetlen digitális UPC-t nézni számítógépen.
Azt azonban én sem tudom, hogy próbálta-e már valaki Magyarországon tavaly május óta (azóta létezik mediacard).
-
bajszee
újonc
Eladó egy Terratec Cinergy HTC USB XS HD, akit érdekel, itt megnézheti: [link]
-
Pribi
senior tag
válasz
Samanbacsii #138 üzenetére
Szia!
Nem elég. Az UPC kódolva adja az adást. Tehát kell egy ci kártya ahhoz, hogy meg lehessen fejteni a műsort. Tehát olyan tunert kell keresned, amibe bele tudod tolni az UPC-s CI kártyát. Megmondom szerintem nehéz lesz. Én a Diginél vagyok, ott nincs kódolás, de sima kártyát is csak a labancoktól tudtam rendelni.
Pribi
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
Nekem UPC kábelen jön a tv adás. Ahhoz elegendő bármilyen usb DVB-c tuner? kicsit megzavar ez a ci+ dolog...
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Hol lehet kapni dvb-c tunerkártyát és mennyiért?
A nagyobb cégeknél csak dvb-t van. -
Pribi
senior tag
Szia!
Ha gyors választ akarsz, akkor azt kell mondanom, hogy Magyarországon semmire. Itthon ugyanis a DVB-T-s adások mind mpeg-4-esek, ez pedig csak mpeg-2-öt tud. A két pcmcia csati, az nem az, hanem ci kártyahely, ahová a szolgáltatótól kapott ci kártyát lehet bedugni, hogy meg tudja fejteni a kódolt adásokat.
Mit szeretnél, mit tudjon a kütyü, amit venni akarsz? Melyik szolgáltatónál?
Pribi
-
kandurr
csendes tag
Sziasztok!, látom értetek a digitális ketyerékhez.
Az a kérdésem lenne, hogy ez a készülék mire használható?
WISI OR71 DVB-C 2db pcmcia interfésszel és van a seggén egy rs232 csati, ez gondolom a belső progi
frissitésre van.
Gondolom, ez kábel tuneres digitális adások vételére való. Nem lehet ezt átalakítani, hogy dvb-t vételt tudjon fogni?, lehet, hogy ez nagyon láma kérdés volt, de érdekelne mit lehet ezzel kezdeni? Nincs ilyen jellegű előfizetésem és nem is tervezek. (Ha valakit érdekel ocsón elvihető.) -
szabi__memo
nagyúr
CI+ ügyben továbbra sincs semmi új hír?
-
zhagyma
őstag
válasz
#65675776 #131 üzenetére
Én sem szerettem volna file-t szerkeszteni de hát a szükség nagy úr. Nyilván jobb lenne a kereési ablakban beállítani a keresési paramétereket de úgy tűnik a DVBViewer alkotója más filozófiát követ: ország / szolgáltató / csatornalista. Sajnos ezt lekövetni "világ szinten" lehetetlennek tartom gondolva itt például a Digikábel sűrű csatornakiosztás változtatásaira..
-
törölt tag
Miért akarnék én, de főleg egy átlag felhasználó mindenféle fileokat szerkeszteni?
Ami zavar, az az, hogy vagy a SR adható meg, vagy a QAM. Nincs olyan lehetőség, hogy mind a kettőt én adjam meg. Pl ezért tart sokáig a keresés, mert feleslegesen sok beállítással megy végig minden frekvencián.
-
zhagyma
őstag
válasz
#65675776 #129 üzenetére
Szia!
A PCIe-es DVB-C tunerrel kapcsolatban egyetértek. Sajnos Én sem találok magamnak egy normálisat elfogadható áron.
DVBViewer alatt transporder file szerkesztéssel lehet paraméterezni a DVB-C keresést (frekvencia, moduláció, szimbólum sebesség). Nálam DIGI DVB-C frekvenciák lekeresése előre megírt transporder file esetén bőven 1 perc alatt van. Az való igaz hogy a transport stream vezérlőtáblák timeout-ja nem adható meg (nem ártana) csak a NIT tábla "bevárása" állítható be. A DVBViewer-hez járó TransEdit-ben azonban a transport stream-ben használatos vezérlőtáblák timeout-ja is állítható (PAT/NIT/SDT/PMT). Mire gondolsz még paraméterezés esetén?
-
törölt tag
válasz
#67688960 #122 üzenetére
Igazából a DVBViewer csatornakeresése egy trágya megvalósítás. A Terratec tuneren a THC negyed annyi idő alatt keresett meg minden csatornát, mint a DVBViewer. Ráadásul utóbbiban még csak nem is lehet értelmesen paraméterezni a keresést.
Kár, hogy már nincs értelmes PCI-E-es DVB-C tuner. A Terratec beszerezhetetlen (a befőtt példányom helyett sem tudtak újat hozni). A többi meg semmivel sem különb, ráadásul Mo-on ugyan úgy nincs egyik sem, és még túlárazottabbak.
-
Honkydoo
őstag
Hello mindenki!
Itt is felteszem a kérdést, hátha.
Valaki próbálta már a TBS5680 USB DVB-C Cable TV Tuner-t raspberry pi alatt?
Azt olvastam róla hogy a driver nem támogatja az ARM-et, de a post amit olvastam nem most született.Üdv,
Ádám -
zhagyma
őstag
válasz
mikeland #124 üzenetére
Szia!
Nem tudom próbáltad-e már de a DIGI a közszolgálati csatornákat a 121,5 MHz és 128,5 MHz-es frekevenciákon adja: csatornakiosztás
Mindkét frekvencián:
Moduláció: QAM-256
Szimbólumsebesség: 6000 KSym/secHogy ezt melyik programban hogyan lehet beállítani az egy külön kérdés. Az viszont biztos hogy nem országfüggő beállítás.
-
mikeland
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Delock USB 2.0 DVB-T / DVB-C vevő-t. Telepítés után az M1,M2, Duna kivételével minden adás bejön. Szolgáltató Digi-TV. Próbáltam már több ország beállítást is, de semmi. Valaki találkozott már ilyen problémával? Az analóg adáskeresést a leírás szerint nem támogatja a progi.
Köszi! -
törölt tag
válasz
spetya72 #121 üzenetére
először "scan frequency" ,és aztán a "scan range"
a többi beállítás jó
jó kis kártya, csak windows-on k. lassan keresi meg a csatornákat
opensusen fél perc alatt megvolt mind, winen meg félóra -óra min.
viszont win-en microsoft codekkel gyönyörűen megy, linuxon nem annyira -
spetya72
tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam egy Technisat CableStar Combo HD CI USB-s tunert, amivel a PC-n szeretném a DigiTV adását nézni. A problémám a következő. Telepítés után, ha elindítom a DVBViewer progit és szeretném a csatornákat beprogramozni, akkor valamiért nem érzékel antenna jelet a tuner. Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond? Ez már a második ilyen tuner, az elsőnél is ez volt a gond, kicserélték egy újra, de nem hinném hogy mind a kettő hibás lett volna. -
-
Babylon56
csendes tag
PCIe és Usb Tv-tuner kártyával is ugyan úgy lehet nézni a digitális kábel tv-t és HD adásokat? vagy melyik a jobb minőségű? Melyiket ajánljátok a sok tv-tuner közül Digitális kábel tv és Hd adás nézésre? Persze amit magyar országon is be lehet szerezni. pl: Terratec termékeke nem kaphatok Magyarországon már!
-
zhagyma
őstag
Egyrészt jól gondolod: a digi kábelen jön az analóg és a digitális (DVB-C) adás is az egy szál koax-on. Másrészt sajnos a Delock nem tud analóg TV adást venni az adatlapja alapján. Mondjuk a digitális csatornák száma bővebb és jobb minősgű az analóg kínálatnál ezért szerintem nem maradsz le semmiről. Mivel windows 7 x64 driver van hozzá ezért a 64 bites operációs rendszer sem lesz gond.
Ui.: Nálam windows 8 x64 / linux amd64 alatt megy analóg és digitálsi kábeltv igaz a tuner más.
-
nokri
csendes tag
ugye jól gondolom hogy ha veszek egy Delock USB 2.0 DVB-T / DVB-C 61959-et és a hátuljára nem a saját antennáját hanem a digitv-s koax kábelt dugom akkor fogom az analóg és a digitális kábelt tv-t? van aki így csinálja/használja win7 64bit alatt?
-
zhagyma
őstag
Most van a kínai holdújév (2013.02.10 + 1 hét ): [link]. Mivel leálltak a gyárak is egy kicsit várni kell. Sajnos a magyar webshopok DVB-C tuner felhozatala általában a 0-hoz közelít ezért érdemes megpróbálni a gyári webshopokat. Az ebay-nél talán biztosabb beszerzési forrás.
-
Raypapa
tag
Sziasztok!
Tud valaki bármilyen dvc-c belső tunert ami most is kapható itthon és az alacsonyabb árszegmensben van? (max. 20-22eft) A fenti pci-e-s kártyákból egyet sem találtam sehol a neten...
Köszi!
-
rickykeee
csendes tag
Sajnos ezzel sem működik... Bár én most le írom neked pontosan, hogy van a boxban ez az egész.
Szolgáltatóm által megadott paraméterek:
Frekvencia: 426000-666000 kHz
Qam: 256
Symbolum: 6875 ksym/sA boxban így vannak írva:
Frekvens (khz): ide írtam a 426000
Symbol (Msymb/s): 6875 /ez érdekes mert a szolgáltatómnál ksym/s itt meg msymb/s de vesszőt nem enged írni.
Qam: ide írtam a 256
és van ez a Nätnummer ahová már próbáltam a ComHem oldalon leírtakat...UPC -seket minden, Digiseket de egyikkel sem ment és most a 102-vel sem..
Mennie kellene elvileg mindenki ezt mondja mert ugye DVB-C-s és nekem arra van szükségem de mégsem indul meg a scan.. fene egye meg...még esetleg valami ötlettel tudtok nekem ssegíteni?
Fontos lenne....köszönöm segítségeteket! -
rickykeee
csendes tag
A Box Márka: Motorola VIP 1920-9C (DVB-C)
A boxban lévő márka a svéd ComHem.
Viszont Magyarországon már volt tesztelve, igaz conax kártyával de működött.
Nekem nincsen kártyám mert a szolgáltatóm (Sághy Sat KFT) nem kódolja a digitális csatornákat hanem küldi koax kábelen. Be is írom a paramétereket ahogyan azt a szolgáltatóm megadta, de ezzel a svédül nätnummer magyarul elvileg valami hálózati azonosítóval nem tudok mit kezdeni. A szolgáltatóm azt mondta, hogy ők ilyet nem használnak, de elvileg minden szolgáltató használ. Szóval nemtudom. próbálkoztam csupa nullával is próbálkoztam elég sok mindennel de a keresés elmegy 2%ig és megáll aztán kiírja hogy nem jó vmi.. -
zhagyma
őstag
válasz
rickykeee #106 üzenetére
Szia!
Kicsit elfoglalt vagyok mostanában ezért nem nagyon volt időm a fórumozásra. Nem írtad pontosan milyen eszközről van szó de sejtésem szerint egy szolgáltatónak készült STB lehet. Amennyiben aktuális még: volt itt hasonló eset a fórumokon amit egy márkaszervízben "megoldottak" ...
Üdv, zhagyma
-
rickykeee
csendes tag
Üdv zhagyma!
Hát nem tudom, hogy hogyan működik ez, de a szolgáltatómat ki hívtam, hogy állítsák be. Ki is jöttek de a srác azt mondta nekem, hogy ők nem használnak ilyen hálózati azonosítót. Automatikusra nem tudtuk át állítani. Próbálkoztunk csupa nullával, üresen hagyva de sehogy sem akar menni. A keresés elindul...2%-nál pedig megáll és ki írja svédül, hogy rossz adatok, írja be a megfelelőket. Van rajta Ethernet csatlakozó, meg próbáltam rádugni hátha jobb lesz, de nem. Szoftverfrissítést meg nem találok és bevallom nem is tudom hogyan működik... Esetleg ha meg kérhetlek és ha tudsz....megköszönném a segítséget. -
mzso
veterán
Melyek a legolcsóbb DVB-C képes tunerek manapság?
-
g0dl
addikt
Azért durva, hogy egy dvb-c tuner árának duplájáért már 20 colos monitort kapok beépített dvb-c és dvb-t tunerral.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gmail
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Éjszakai műszak
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest