Új hozzászólás Aktív témák

• zed01

őstag

Egyre elégedettebb vagyok a linuxos wine-n futtatott FairUse Wizard-al. Direkt kódoltam egy filmet DivX-be ugyanolyan beállításokkal windowson és linuxon. Teljesen egyforma a kódolás sebessége mindkét platformon. Az én gépemen a sebesség 36-46 fps között fut, úgy hogy a quality-t maximumra állítom, mind a négy magot 80-90 %-ban terheli. Tehát teljesen egyformán fut a FairUse Wizard a linuxos wine-n, és natív windowson. Ha eredeti másolásvédett DVD-d van, akkor a wine-ra telepített DVD Decrypter-al másold a merevlemezre a DVD iso-t, majd a kódoláshoz ne a DVD meghajtót add meg forrásként a FairUse Wizardban, hanem az iso-t, ugyanis a FairUse Wizardban az iso-t is meg lehet adni forrásként, nem szükséges mountolni az Acetone Iso-ba, vagy a Gmount Iso-ba.

Persze a tapasztalataim szerint XviD-be pár FPS-el gyorsabb lenne (45-55 fps), mert az a szemét DivX csak az Intel processzorokra optimalizál, olvastam egy csomó olyan ficsőrt amit az AMD processzorok tudnak, és ellentétben az XviD-el, a DivX nem támogat. Csak ott kezdődik a bibi, hogy szvsz a DivX jobb méret/minőség aránnyal rendelkezik, ezért kénytelen vagyok DivX-et használni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés