- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bence_85
csendes tag
D50-nel továbbra sem lett kipróbálva a YN 467, de én közben hasonló árért hozzájutottam egy Nissin Di 622-höz, amivel az i-TTL kérdés letudva, másodvakunak meg lett egy YN 460.
-
bence_85
csendes tag
Üdv! Én írtam a leveleket Frigetrus.
Ha van ebben a topikban olyan élő ember akinek van lehetősége bármilyen formában kipróbálni, hogy működik-e a YN-467 a Nikon D50-nel (i-TTL módban is) az kérem segítsen, teszteljen, és ossza meg velem az eredményt. Ugyanis napok óta kérdezgetem mindenhol, de sajnos nem egy elterjedt vaku ez egyelőre..
-
Frigetrus
aktív tag
Ismét felhívták a figyelmem ehhez hasonló problémákra.
Minden jel arra mutat, hogy inkompatibilis a D70-el a vaku.
Ezt Speedlights.net-en írták:
"As indicated by a feedback from reader “Sudandiver”, the flash blocks the camera’s shutter release when trying to use it on a D70s. Be prepared for similar problems with same generation Nikon bodies such as D70, D50, and the D2 series. Please drop me a line of you are a Nikon shooter with one of these cameras and a TTL flash Yongnuo to validate the theory."Szóval valaki jelezte, hogy letiltja az exponálást, ha a vakut akarja használni.
Továbbá van egy kompatibilitási lista, ahol írják, hogy bizonyos modellekkel nem megy a vaku, amint az a fenti felsorolásban is látszik. -
Forest48
aktív tag
Ha valakinek lenne eladó 467-se Nikonhoz, vagy tud esetleg újat is JÓ áron, akkor írjon rám
.
kösziüdv: Gábor
-
Gaga_30
tag
válasz
Frigetrus #27 üzenetére
Szia!
Megköszönném, ha belefér az idődbe. Én a helyedben bővíteném ezzel a cikket, de ha e-mail, akkor küldöm a cimemet. Konkrétan 18-mm-es (1,5x szorzóval), tehát full frame-s gép esetében 27-28 mm-es állás érdekelne leginkább,mert itt lesz a legerősebb a sötétedés is. Ha a 18-55-ös obival csinálod az tökéletes.
Üdv:
Gaga -
Gaga_30
tag
Hali.
Tesztfotót nem tud valaki feltölteni ezzel a vakuval készült fotóról?
Konkrétan az érdekelne, hogy a sarkok mennyivel sötétebbek a kép középső részeinél.Gaga
-
KeNTaGoN
tag
válasz
Frigetrus #23 üzenetére
Nagyon hasznos cikk, kivalo marketing. Engem lehet hogy meggyoztel.
Canonra keresgelek kici-occo vakut. Ez megfelelonek tunik, pont ilyesmit keresgeltem.
Ha vki tapasztalt eBay-en, es szegedi, akkor szivesen seftelnek vele egy ilyet...
lehet irni privit, aztan megdumaljuk. -
Frigetrus
aktív tag
válasz
takos2006 #21 üzenetére
Most már pár hónapja megvan nekem a 467-es, és tökéletesen működik, jó pár villantáson van túl. Remélem ezek után sem lesz gondja.
Ha nem fontos a TTL akkor érdemes az 560-ban gondolkodni. Utána néztem, sajna egy-két videót láttam már hibásról, és egy két hozzászólást is. -
Frigetrus
aktív tag
-
takos2006
csendes tag
Sziasztok,
Én is vaku vásárlás előtt állok és nézegetem ezt a kínai csodát, mert az ára e-bayeről nagyon jó. Valakinek van hosszú távú tapasztalata velük kapcsolatban? Én Nikonhoz néztem a 467-et vagy felmerült az 560 is a nagyobb kulcsszám miatt. Mivel, direktben szerintem nem nagyon vakuzok csak lágyítóval vagy indirekten, ezért a TTL szerintem nem nagyon fontos. Indirekt vakuzásnál pedig szerintem a magasabb kulcsszám fontosabb. Várom véleményeteket a tartóssággal illetve a típus választással kapcsolatban. -
Herooo
csendes tag
Sziasztok! Én is egy ilyen vakut vettem, de ha felteszem a Nikon D70-emre egyszerűen nem exponál a gép. Érzékeli, hogy rajta van, mivel a beépített nem ugrik fel gombnyomásra, de se az af assist fénye a vakunak, sem az exponálás nem működik. Zoom sem működik a vakun. Ennek érdekes módon már fém talpa van, pedig ugyanúgy yn467-es modell. Ha a gépről leveszem akkor minden funkció működik, commander módban hibátlanul elsüti ezt is a gép. Nikon SB600-al semmilyen problémám nem volt ugyanezzel a vázzal.
Valami ötlet ? -
Sada88
aktív tag
jó kis cikk
bár én még a TTLeseket nem probáltam ,de 460ból meg 460IIből van itthon 1-1 darab azok egész jók , annyi a nyügjük,hogy nem mindig ugyanakkora a teljesítmény leadásuk =/
meg más ismerősöknél elég gyorsan lehaltak 1év alatt már volt több meghalt darab is. igaz az árát megéri mert mi még 10-12ezrekért vettük az ebayről.
-
duni84
aktív tag
jó kis leírás.
amúgy a fentebb hozzászólókkal egyet értek abban, hogy ebayről kell megrendelni.
( ha lesz 568-as is, akkor pl nálam lesz eladó 468-as szintén baráti áron ) -
Skynet258
veterán
Egész jó cuccnak tűnik, kis keresés után arra jutottam, hogy akinek van lehetősége, az vegye meg Ebay-ről, ne 29 ezerért, hanem 15.200-ért, vagy vegye meg ugyanott a YONGNUO Speedlite YN560-at még olcsóbban, 14.800-ért. Kicsit várni kell, míg megjön, de konkrétan féláron van a hazai, cikkben ajánlott árhoz képest...
-
Frigetrus
aktív tag
Én köszönöm az elismeréseket.
-
rolkaDb
aktív tag
Jó kis teszt lett köszönöm szépen, hogy ilyen témában is látni cikkeket!
-
Maximusz
aktív tag
Sziasztok!
Nekem YN468-as van (LCD kijelzős) egy Canon 20D társaságában. Ha érdekel valakit kettőt hozattam a tengeren túlról, és a másik még eladó (de nemsoká lesz YN467-esem is, NAGYON jó áron akár Canon, akár Nikon papuccsal
).
írjon privit, akit érdekel
- A vakuról: nagyon meg vagyok elégedve én is vele... - de legfőképpen az ár/tudás arányával!
UP!
maximusz
-
^Clown
addikt
Jól látom, hogy Pentax gépekekhez (K10D-hez kéne) nincs ilyen márkájú vaku?
-
Guszty81
tag
Itt van angol nyelven osszehasonlító táblázat, és teszt szinte mindegyik típusról!
http://speedlights.net/compare-speedlight-specs/?model=YN467&model2=YN468
-
^Clown
addikt
Jó kis leírás lett, szólok tesómnak, hogy keressen rá erre a márkára.
-
Frigetrus
aktív tag
-
total90
veterán
Huh, végre ilyen témában is teszt itt. Köszi
-
Guszty81
tag
Én egy Yongnuo 468-at használok, ami egyelőre csak Canonhoz érhető el (pont ilyen gépem van
), annyiban tud többet, hogy LCD kijelzője van hátul, és tudja a stroboszkópos vakuzást. Próbaképpen járt nálam egy YN-560-as is, annak 58-as a kulcsszáma, és nem tudja a TTL-t (S1, S2 mód azért van rajta), meg manuális a zoomfej is, másodvakunak nagyon jó! Én is maximálisan meg vagyok mind2 vakuval elégedve, tehát a véleményem a gyártóról hasonló a cikk írójával. Viszont egy megjegyzés... aki tud kicsit angolul, és van e-bay accountja, sokkal olcsóbban is hozzá tud jutni! (YN-468 21e HUF, YN-560 16e HUF volt)
-
Kleroo
veterán
WOW!
Meglepő!
Én élből azt hittem,hogy egy használhatatlan műanyag hulladék.Lehet hogy énis egy ilyenbe invesztálok inkább
Új hozzászólás Aktív témák
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Dolce Gusto
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari