- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecogame
veterán
Nagyon jó írás

Én + speeedyyy: Tudom, napi régészek.
Üdv, EczkE

-
speeedyyy
tag
Egy élmény volt ez a cikk

-
haris
őstag
Guga!
Köszönöm.
-
juliabrilke
veterán
-
nem_tom
őstag
-
vatomi
aktív tag
Van egy helybéli kuncsaftom, még megboldogult Bluefish alkalmazottként raktam neki össze a gépét. OEM lap, hátoldali takaró nélkül. Ő meg sufni autóbontót próbál üzemeltetni, nem éppen steril körülmények között. Sokszor kellett már helyrepofozni a gépét, általában helyben vagy elszállítva, de én abban a pc-ben már találtam:
a, a házba beépített merevlemez tetején összeálló gépolajat

b, valamit a ház alján, ami szürke volt, szőrős és száraz - igen, azaz, egy valamikori rágcsáló és nem ps2-es - van róla fényképem is

c, ami a vicc, hogy azt gondolva, további meglepetés már nem érhet a masinával kapcsolatban, legközelebb, mikor mindkét oldalát le kellett bontanom, megtaláltam a tesót is, szóval aljas voltam, megbontottam a családi kriptát s megzavartam a nyugalmukat

A perifériákon megjelenő, elkent bogarakat s azok tartozákait (lábak, szárnyak) csak dekorációnak tartom, csupán esztétikai jelentőségük van, így nem teszem a horrorlistára őket.
-
vatomi
aktív tag
Szívemből szóltál, hasonló élmények négykézláb az asztal alatt meredő seggel
User / asztal, favorites, dokumentumok nálam alap 
-
guga
Közösségépítő
-
nem_tom
őstag
Nagyon jó kis írás!

Amúgy ez a vírus amiről írtál, ez kijátszik minden vírusírtót és tűzfalat?
-
JetiRulez
őstag
Jó írás volt.

-
Borisz76
nagyúr
Hogyan lehet , hogyan lehet ?
A mindennnapi technikai étvágyamat szoktam a prohardver oldalán oltani és a deszert általában a logout !
Így találtam rá az írásodra.
Más :
Ma villanyt szereltem. Sokszor csináltam már apróbb konnektor és kapcsoló szereléseket.
Nem kell hozzá diploma csak egy jófajta csavarhúzó, hogy ne lötyögjön vagy kicserélni másikra. Természetesen a villanyórát minden esetben lelövöm. Ez ALAP.Persze ,hogy megbasz@tt az áram .....a saját hülyeségem miatt.
Szokásos szikra....meg pukkanós hang.
Én meg törökülésben a földön hirtelen 2 métert hátra.
Ilyedtemben kiabálva káromkodtam......tuti ,hogy a 4. emeleten is hallották.
Még jó ,hogy a gyerek nem volt itthon hanem az oviban. Tanult volna újat, ízeset
Az asszonyt megnyugtattam : Nem kapod meg az életbiztosításom összegét !
-
guga
Közösségépítő
-
shadeofme
tag
-
Yutani
nagyúr
-
JanFe
aktív tag
Jo iras. Gratula

-
guga
Közösségépítő
Te Guga, azért én azt gondolnám, hogy a cégek legalább valamilyen szinten hajlandók viszonylag korrekten fizetni a szolgáltatásaidért. Persze bek*rt ez a gazdasági világhányás, és nyilván a költségmegtakarítás a varászszó mindenhol (nálunk is), de a számítógép rendszereknek működniük kell, mert nélkülük leáll az élet.
A cégek élete két dologtól függ, az egyik a fix. állami megrendelések, lásd. Kóka féle kakaóbiztos számítógépek, hogy baszná telibe

A másik a magánemberek fogyasztási szokásai, esetemben szolgáltatás.
Az állami megrendelésekről ugye nem kell mondanom semmit
nagyon kevés cég van benne a belső körben.
A magánemberek zsebéről sem kell mondjak semmit
Ebből mindjárt láthatod, hogy a cégfeknek sem megy jól, így nekem sem sok cégem van. A nagyobbak felvesznek egy friss diplomást minimálbérért rendszergazdának, s utána szívnak vele.
A kisebbeknek meg nincs szüksége rám, mivel korrekt munkát végzek, így hosszútávon nincs semmilyen problémájuk
Ergo maradnak a magánemberek, akiknek szintén nincs a zsebükben lóvé. -
guga
Közösségépítő
-
guga
Közösségépítő
-
guga
Közösségépítő
-
Borisz76
nagyúr
Soha......Ismétlem soha sem olvasok el minden hozzászólást egy adott topikban.
Véletlenül bukkantam Guga írására.
Elolvasás után : mondom ez a topik állat lesz
És.....és igazam volt / van !
Minden hsz-t végigolvastam és már a szemem is kifolyik a crt monitortól.
Nagyon jókat derültem, mosolyogtam 1-2 "beszóláson" és néha a kalaptartós kiskutyát utánozva én is bólogattam a különbözö szituációkra : Velem is megesett.Köszi Guga !
-
shadeofme
tag
-
Yutani
nagyúr
Én kifejezetten arra gondoltam, amikor ismerős vagy ismerős ismerőse kér meg a gép rendbetételére. Illetve akik nagyban dolgoznak cégeknek, ott is alapvető a titoktartás és diszkréció (szerintem).
Az általad említett szitu egy nyilvános hellyel kapcsolatos, ott meg aztán van minden, amit nem tiltottak le. De hát egy bvzibárban elhelyezett géptől mit is várhattál?

-
nyunyu
félisten
Ezt pedig tiszteletben illik és kell is tartani, a diszkréció elsőrendű fontosságú! Még ha véletlenül az ember lát is egy-két dolgot, azt inkább felejtse el, másolatot se készítsen róla semmiképpen!
Mint amikor az egyik, azota mar megszunt b*zibarba bekotottek a netet a mr. gay hungary szavazas miatt?
Alig birtuk az irodai gepukrol levakarni a netrol osszeszedett mindenfele virust.
Bongeszo cache meg televolt mindenfele hozentrogeres nagybajszu kamionsoforok nyalakodnak frissen epillalt fiucskakkal kepekkel.Na, akkor kaptak egy bontoszokeveny gepet, hogy azon nezegessek a szorosmacko.com-ot, ettermi rendszerhez tartozo gepekrol meg letiltottuk a netet.
-
Yutani
nagyúr
Mindig is álmodozó voltam, na!

Azért egyébként nagyon kényes dolog a bizalom ebben a témakörben: aki rádbízza a gépét, az rádbízza a titkait is. Ezt pedig tiszteletben illik és kell is tartani, a diszkréció elsőrendű fontosságú! Még ha véletlenül az ember lát is egy-két dolgot, azt inkább felejtse el, másolatot se készítsen róla semmiképpen!
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
mephi666
nagyúr
ez tényleg nagyon off lesz, de le kell írnom: kb 6-7éve volt egy 15éves barátnőm, akinek rendbetettem a gépét... az anyja elmondta kolléganőjének, aki egy kb 30éves izomjó nő volt... belvárosban lakott egy 2szintes házban a gyerekeivel (meg a férjével, de ez később derült ki) mentem hozzá egyszer gépet szerelni, amikor exem is jött... aztán a csaj elment nyári táborba 2hétre és a nő hívott, hogy menjek, mert valami nem jó a géppel
mentem is büszkén, elkezdtem rendbetenni a windows-t, közben hordta nekem sorban a coronita sört, ő meg iszogatta a bacardit egymás után... éreztem, hogy akar valamit, de győzködtem magam, hogy: "nem szabad semmit tennem"
hálószobában volt a gép, mögöttünk a hatalmas franciaágy... gyerekek kicsukva a szobából... ne mondjam, volt csábítás rendesen... szó szerint az arcomban volt már a nő és egyre inkább kezdtem én is elcsábulni, amikor hallom, hogy nyílik a bejárati ajtó
kérdem: "a férjed?" mire a válasz: "az" de olyan hangnemmel, mintha mondjuk a fogorvos jött volna, hogy akkor kihúzza 3 fogát mindjárt... nem lett így semmi (kicsit bánom is, mert exem is félrekettyintett a táborban), befejeztem a munkát és meg is lettem érte fizetve elég bőségesen... a jóféle sörökről nem is beszélve...a másik hasonló dolog sem volt egyszerű: többször is mentem rendbetenni egyik ismerős csaj gépét, akinek egy elég alvilági "sötétbőrű" barátja volt... (a srác mindig valami fullextrás átalakított kocsival járt a csajhoz... elég durva dolgai voltak, ült is, de pénz is volt sz@rásig...) ő is ott volt általában... az a fickó még évekkel később sem felejtette el, hogy többször is szívességet tettem nekik... nem volt soha olyan, hogy előre tudtam volna neki köszönni, mert mindig megelőzött... volt csomó ember, akikkel "nem volt jóban" és azok általában elég rosszul jártak, de engem mondhatjuk, hogy kedvelt... voltak elég kemény dolgai, de aki bármilyen szívességet is tett neki, azt soha nem felejtette el... voltak elvei... azért ne mondjam, kicsit be voltam sz@rva mindig, ha eszembe jutott, milyen körökben mozog
ilyen is van azért... kis faluban laktam, de általában nem felejtették el az emberek, ha szívességet tett nekik a másik... csináltam másnak 5-6 sörrel a fejemben bios frissítést is, aztán visszamentünk kocsmázni és cserébe ő állta egész este a számlát... a hálátlan embereket én sem szerettem, akiknek egy "köszönöm"-be is bele akart törni a nyelve... -
Yutani
nagyúr
Te Guga, azért én azt gondolnám, hogy a cégek legalább valamilyen szinten hajlandók viszonylag korrekten fizetni a szolgáltatásaidért. Persze bek*rt ez a gazdasági világhányás, és nyilván a költségmegtakarítás a varászszó mindenhol (nálunk is), de a számítógép rendszereknek működniük kell, mert nélkülük leáll az élet.
A magánemberek más tészta: míg a kocsijuk javításáért vagyonokat kifizetnek, a számítógép az komolytalan dolog, azért nem akarnak csengetni túl sokat, azt nem nagy meló megcsinálni, mert hát ugye. De hogy sírnak és tobzódnak a lelki fájdalomban, ha a startlapot vagy az enelcét megvonja tőlük az a sz@rházi gép, mert bedögölni támadt kedve!
Nekem egyetlen korrekt "ügyfelem" van, egy tehetős házaspár, akik igénybe szokták venni a szolgáltatásaimat teljes korrektség és titoktartás mellett külön-külön, és meg is fizetik.
Mindenki más vagy elvárja haverságból, rokonságból (csak a hardvert fizettetem ki velük), vagy azért eszükbe jut egy üveg horvát bort vagy lidlis rum-utánzatot adni ajándékba.Van egy kedvenc ismerősöm, egy 60 körüli hölgy, aki az egészhez hülye, mint rétinéger az integrálszámításhoz. Múltkor tanácsomra vett egy laptopot, amin előtelepített Vista volt. Sok dolgom nem volt a géppel, még egy Office-t meg Skype-ot raktam rá. Aztán persze mindig jött, hogy ez vagy az nem működik, és olyan hangsúllyal, hogy kezdtem meggyőzni magam, hogy én vagyok a hülye. De nem, mert minden esetben kiderült, hogy ő a hülye és a hozzánemértése szülte a problémákat.
Na, ezektől akarok én véglegesen megszabadulni! -
guga
Közösségépítő
Ne is mondd, én most tavasszal tervezem szakítani a számítástechnikai szervizeléssel végleg
mert már lassan annyi pénzt sem tudok belőle kitermelni, hogy a hóvégi csekkeket maradéktalanul befizessük.
Viszont probléma az van vele ezerrel, kávédaráló effektus. Hatalmas felelősség cégeknek melózni, az adataikat rendben tartani, stb. De egyáltalán nem vagyok megfizetve
-
Yutani
nagyúr
És ebben van igazság, bizony! Nekem még nincs gyerekem (bár más becsületes embernek több is van a koromban, apám ilyen idősen már a 14 éves fiával és a 12 éves lányával küzdött), de észreveszem magamon, hogy a húgom gyerekeivel és az 5 éves kishúgommal néha hasonlóan beszélek/viselkedem, ahogy apám tette velünk. Persze csak a jó oldaláról van szó a dolognak, én nem verem a gyerekek seggét a saját műanyag kardjukkal...
Ami az informatikai témát illeti, a rokonaim/ismerőseim között én is egy központi alak vagyok a számítógépes világukban. Ha valami gáz van, vagy ha valami kell, engem hívnak. Múlt hétre lebeszéltem egy gépet egy ismerősömmel (a gép a sógoromtól van), amihez saját beszerzésben tettem egy 19" Philips CTR-t is. Erre a srác eltűnt, nem válaszol sem SMS-re, sem hívásra. Már korábban is eljátszottam a gondolattal, hogy befejezem ezt az egészet, mert pénz nem nagyon van benne, a piacosdi már évek óta nem jó üzlet nekem, és még ha át is b@sznak, akkor végképp nincs értelme az egésznek.
Meg hát ha az ember meg akar élni ebben a világban, és lehetősége van plusz munkát vállalni a cégénél, akkor megteszi, és félholtan hazaérve a kutynak sincs kedve jumpereket dugdosni és FPS-eket méregetni.
Csak hát nehéz befejezni, mert sógorom hozzám hord minden sz@rt, a kisszobám tele van alkatrészekkel, a barátnőm meg konténert akar tolni a szobaablak alá és úgy megoldani a helyproblémát. Mert ugye a kisszoba lesz a halószoba, ha elszánom rá magam, hogy odaköltöztessem a drágámat, így megoldva több problémát (megszűnne az albérlete, nem lenne dupla rezsi, Kánaán lenne az élet mindkettőnknek, együtt).
Persze jó lenne pénzt látni a sok vacakból, de hát azok mind P3/Athlon XP és alatti cucc, nincs annyi retrós ebbeh a szájbalökött országban, aki rácuppanna ezekre a hardverekre.
Kéne egy kib@szott időgép, és hólyagosra keresném magam a szuper, frissen megjelent hardverekkel!Na, szóval elegem van az egész hardveresdiből már lassan, csak a birtoklási vágy felbukkanásával nem tudok mit kezdeni, amikor meglátok egy eladó Gravis hangkártyát, vagy egy ritka, régi 3D gyorsítót...
-
guga
Közösségépítő
Ez ellen nem tehetsz semmit, mindenki azt a modellt viszi tovább, amit látott.
Ösztönösen ugyanúgy neveled, beszélsz vele, ahogy veled tették
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
guga
Közösségépítő
Tudnék mesélni én is a viszontagságos családi életről

Mostoha anyám cetliket rakott az iskolai füzeteimbe, hogy takarodjak el a háztól. Alkesz volt, ha nagyon be volt rúgva és fater nem volt otthon, akkor velem kezdett ki. Fater meg nem hitt el az egészből semmit, rajtam akarta leverni, ráadásul a csaj megmérgezte magát, kórházba került. Apám ezt is nekem tudta be, elzavart a háztól, stb.Anyámhoz kerültem, aki meg egyáltalán nem szívlelt, csak a gond volt velem, ő meg még fiatal volt pasizni akart. Nagyanyámhoz kerültem, onnan nagynénémhez, albérletbe, sittre, végül Budapestre.
Nem is ez a lényeg, hanem megöregedtek.
Senki nem emlékszik semmire, nem hajlandó tudomást sem venni a régi önmagáról.
Azóta mindkettejükkel jó a viszonyom.
Van családom, járnak hozzám külön-külön, mert már az őskorban elváltak, anyám folyamatosan félrekefélt.áhh bazz

Később neked is jobb lesz a viszonyod fateroddal, mert minél idősebb lesz, annál kevesebb ideje marad arra, hogy azzal törődjön, amivel mindig is kellett volna, előbb vagy utóbb rájön.
Aztán meg, ha nagyon makacs, akkor nem jön rá, így megy le a sírba. -
philoxenia
MODERÁTOR
A Winben az a jó pont, hogy "Mindig történik valami" amit normális emberi ésszel nem lehet megmagyarázni, mire rájössz a megoldásra, addigra az újabb frissítés után máshol kavar be a rendszer....
Ráadásul azt hittem, hogy nagyok a mai merevlemezek, de míg régen az XP és a programjaim elfértek egy 10 gigáson, manapság a régebbi notin magában elfoglal már tíz gigát, a Vista meg a mostanin 15,6-nál tart már, a legújabb fícsörnek köszönhetően.
Pedig mikor 37 gigára hagytam a C-t azt hittem bőkezű vagyok vele.
Konklúzió: ha windowst használsz, nincs szükséged már más programokra, időd, pénzed és fáradságod teljes mértékben képes lefoglalni. Dehát ezért szeretjük.... -
nyunyu
félisten
Ez egy hosszu tortenet, faterommal ~15 eve nagyon rossz a viszonyom.
Sosem volt jo csaladapa, mindig csak a munka, a munka, csalad valahol a prioritasi listaja vegen kullogott.
Raadasul o is eleg onfeju, en is az vagyok
90 korul valahogy a hozzank csapodott egy apolono, aki eppen terhes volt, es anyagilag padlon, na ot anyamek megsajnaltak, aztan felvettek a frissen kibontakozodo epitoanyag-kereskedesunkbe.
Par ev mulva a pletykak szerint faterom qrogatta hatul a raktarban, amig anyam szamlazgatott, ugyhogy volt par veszekedes ezugyben, aminek az lett a vege, hogy anyam ki lett utalva a csaladi vallalkozasbol. (papiron tovabbra is o volt a cegvezeto, mivel csak neki volt meg a megfelelo vegzettsege hozza.)
Fater meg joszerivel csak aludni jart haza, de azert minden nap fel lettunk sorakoztatva, hogy mutasd az ellenorzodet, megnemerjpisszenni, hol a froccsom, hozz masikat, ez tul vizes.
Gyakorlatilag rettegesben tartotta az egesz csaladot, mikozben massal szorakozott.Aztan 98-ban kiborult a bili, amikor anyam lement megnezni az Anna-bal szepeinek setakocsikazasat.
Fater volt a hinto elotti felvezetoauto, benne virit a noje, hinton meg a lanya koszoruslanynak oltoztetve a szepsegkiralynok kozott.Na, akkor par oras veszekedes utan fater vegleg elkoltozott otthonrol, mar aludni sem jart haza.
Karacsonykor kemeny negyed orat birt nalunk tolteni, de akkor is le lett mindenki hordva a sarga foldig, aztan huzott is el a nojehez.Ez igy ment 02-ig, amikor fater noje letette a kereskedelmi+boltvezetoit, igy anyamra mar papiron sem volt szukseg a cegnel, fater beadta a valopert.
Azota eli vilagat az uj csaladjaval, minden telen vilagkoruli ut, kezdtek Thaifoldon, utana Peking, Mexikovaros, tavaly Bali+Hong Kong, most Dubai/Emiratusok koruli hajokazas.
Bezzeg minket sosem vitt sehova, mert nem ert ra a munkatol...
Ja, hogy az informatikahoz visszakanyarodjak:
5 evvel ezelott kellett faternak az irodaba gep, akkor kaptam feladatnak, hogy van ra egy hetem, hogy osszerakjak egyet, mert szombaton jon Pestre, es akkor leviszi Furedre.
Pont akkor kaptam meg eletem elso munkaszerzodeset (az ettermi fogyatekosat), am a gepszereles miatt csak 1 hettel kesobb tudtam munkaba allni.
Egesz heten rohangaltam, mint pok a falon, hogy osszeszedjem az alkatreszeket hozza, osszeraktam, leteszteljem, minden klappoljon.
Volt par korom az Aquaba, mert gyarihibas Radeon9550-et soztak ram, azt leverni rajtuk 3 napon beluli cserevel, hogy szombatra mukodokepes legyen a gep, stb.Szoval szombatra el is keszult a gep, minden feltelepitve, fater nojenek a lanyanak Sims felrak, megmutat, stb.
Faterom azt sem mondta, hogy koszonom, szerinte en ezt barmikor kirazom a kisujjambol, hisz ez a hobbim.
Fater noje legalabb beledugott egy 10k-st a zsebembe.Aztan nekialltam osztani-szorozni, hogy ha nem halasztom el a munkaba allast, akkor az a het nekem 25k bevetelt hozott volna.

-
guga
Közösségépítő
-
guga
Közösségépítő
-
shadeofme
tag
Szuperjó írás. Tetszett.
Nekem az "Antivirus plus" okozott kellemetlenségeket a múlt héten. Win pampog, h nincs vírusírtó a gépen (NOD32 telepítése előtt el sem indítom a netet, ergo ez kizárva) + rögtön telepíti magát és sehogy sem tudom leszedni. Félpercenként riaszt meg "vírust keres"., borzasztó idegesítő. Youtube-on antivirus plus removing megnézése többször is (nap, mint nap hallok nem angolokat angolul beszélni - jómagam is kénytelen vagyok - de ennek az indiai palinak borzasztó akcentusa van). Leutánzom lépésről lépésre... Nem egyszer, nem kétszer... Nem OK. Nem engedi törölni a maradékot (egy darab *.dll fájl maradt), így állandóan újratelepíti magát. Végtelen türelmes vagyok, de már az asztalt csapkodtam.
- Adok én neked, te kis g*ci! - gondoltam magamban és beraktam az Ubuntu live lemezem. (Miért nem jutott eszembe előbb?) Rendszer feláll pár perc alatt, antivirus plus mappa kikeres, töröl maradékkal együtt.
Azóta minden indításnál dobja az ablakot, h nem tudja betölteni, mert hiányzik a *.dll fájl. (Persze beírta magát a sytem32-be i a kis gecó, de az már régen túl megy a hatáskörömön. Vendéglátós vagyok, nem informatikus.
) De inkább a 2 hibaüzenet kiikszelése, mint a folyamatos fake alert. -
nyunyu
félisten
Na, faterom meg elmehet a p*csaba.
Most penteken volt a szulinapja, mar jo elore megvettem neki a meregdraga Cinzano pezsgot.
Erre hetfon felhiv, hogy meg mindig lassan indul a gepe, amiben multkor tapot csereltem ( amikor jol osszevesztunk, BTW, azota is log didy 4k-s szagertoi dijaval
), jo lenne, ha megcsinalnam, ugyis raerek, hetkozben jojjek haza.Mondom nem erek ra, pentek estig dolgozom. (eddig munkanelkuli voltam, heten vegre melozhattam. Nem egy jo hely, de legalabb valamennyi penz all a hazhoz, amig nem talalok jobbat.)
Jo, akkor szombat reggel szeretettel var, hogy ha kell valami alkatresz, akkor meg tudjam venni a local hardware store-ban.
Mondom eselytelen, nem fogok azert hajnalban kelni, hogy reggel kilencre videken legyek, igy is max 5-6 ora volt, amit hetek ota egyhuzamban birtam aludni.
Majd valamikor leerek.Tegnap vegre sikerult 9 orat aludnom, de meg igy is boven le vagyok maradva alvasilag, most is olyan vagyok, mint egy agyhalott zombi.

Keso este sikerult leernem, ma reggeli utan indulok faterhez, hivom, hogy itt vagyok, erre jol leb@sz, hogy szombat volt az elvaras, ma nem er ra, mert mennek Gyorbe kezimeccsre. (helyi kezicsapat eves berletes szurkoloja, miota a mostani nember elvette az eszet.)
Erre ramrakja a telefont.
Kanyarodok a helyi nagy supermarket fele, amit fater uzemeltet, meg kene ejteni nemi bevasarlast, messzirol latom, ahogy fater eppen tolja kifele a telirakott bevasarlokocsit.
Sarkonfordultam, hogy veletlenul se talalkozzunk.
Ha ennyire nem er ra, hogy megszereljem a nyamvadt gepet, akkor anyam szulinapjaig (2 honap mulva esedes) nem jarok erre.

Faternak szant pezsgot meg hozzavagtam anyam elettarsahoz, ugyis most volt a nevnapja.

O legalabb vegtelenul jo fej, nem olyan bunko taho, mint a faterom. -
nyunyu
félisten
Anyam megkapta karacsonyra a fel C2D gepemet a kovulet celeron 800@1100+radeon helyett.
(Igazabol 785G+Athlon2-ot akartam neki venni, de tul jol sikerult, es inkabb megtartottam
)Most ulok le netezni, besomfordal, tordeli a kezeit, toredelmesen bevallja, hogy ujabban az en felhasznalom alol szokott netezni, mert a sajatjaval nem tudja elinditani az internetet.
Ugye nem gond?Jol van, megnezem.
Felhasznalovaltas, nezegetem a desktopjat, E betus ikon sehol. (Win7 alapbol nem rakja az asztalra), Start gomb mellett csak TC, meg Firefox van.Hopp, sikerult eltuntetned az IE ikonjat?
Keresobe beirom, hogy "internet explorer", talalaton jobb klikk, rogzites a talcara, aztan visszahuzom a Firefox ele, ahol volt.
Jeee, csak ennyi volt a problema?
Ugy latszik, szoknia kell meg a Win7-et

Asszem holnap elarulom neki, hogy multkor felraktam a Logmein-t, igy eleg felhivnia, aztan neten keresztul is meg tudom csinalni/mutatni, ha valamit elallit.
-
N0zer0
senior tag
Tapasztalatom szerint nem szarozzák le, csak bizalmatlanok az irányába, bonyásnak tartják. Volt már rá példa, hogy megmutattam az illetőnek a TC-t (ráadásul licence is volt hozzá!). Megtetszett neki, fogadkozott, hogy akkor most már csak azt használja. Legközelebb, mikor találkoztam vele, újfent befigyelt az Intéző a keze alatt...
-
Huma
addikt
Kedvencem még mikor az analfabélák lesz@rozzák a totalcommandert. Mivel számukra használhatatlan és ráadásul misztikus a kezelése ezért teljesen feleslegesnek tartják. Az nem számít hogy 10X átláthatóbb mind a windows fájlkezelője és hogy kétszer gyorsabban meg lehet oldani vele bármit.
Az asztal téma is ismerős. Ha nincs kipakolva valami az asztalra akkor esélytelen hogy megtalálják.
Az a baj hogy a legtöbb ember úgy tekint a számítástechnikára mint valami idegen, felfoghatatlan dologra amit csak azok képesek felfogni akik agyilag ferdék.
Azoknak az embereknek a fele akik tök hülyék hozzá, simán meg tudnák tanulni. Csupán bemagyarázzák maguknak hogy ezt ők nem értik, nem tudják felfogni, stb.
-
N0zer0
senior tag
Majdnem ugyanebbe futottam bele. Szívességből újratelepítettem XP-t egy P3-as cerkán kevés RAM-mal. Direkt az volt a kérés pluszba, hogy kezdjek valamit a gép lomhaságával. Beállítottam nekik a klasszikus XP témát, kivettem mindenféle vizuális sallangot, árnyékot, úsztatást, gyakori műveletet, stb. Meg az undormány ződdomb helyett betettem egy paradicsomi szépségű Karib-tengeri képet háttérnek, harmonizált az ablakok színeivel, CRT monitort átállítottam 60 helyett 85 Hz-re (100-at nem tudott rendes felbontáson). A beállítások meg is hálálták magukat sebességben, nem lett a gép vb-dobogós, de egész elfogadható sebességi és használati szintre hoztam fel és nem alap undormány bumszli XP luna téma borzasztotta el csigalassúság mellett az embert, hanem egy befogadható, pihentető látvány fogadta. Nem tetszett nekik, de fogadkoztak, hogy próbálják megszokni. Csakhogy nem sikerült, és végül annyira megutáltak érte, hogy nem hogy nem hívnak azóta, de messzire elkerülnek
Nem bánom. Az ilyen barmok bambulják csak az egykaptafa luna okádék dizájnt az ócskavasukon és öregedjenek meg a gép előtt. Semmi hála, de legalább nem használnak ki megint 
-
Huma
addikt
Lomtár...

Nekem is vannak ilyen sztorijaim.
Azzal egyetértek hogy az emberek nem értékelik a számítástechnikai tudást.
Múltkor is kb 4 órán keresztül szöszöltem hogy mindent a legjobban belőjek, minden tökéletes legyen. Erre a legnagyobb problémája hogy nem 100%-an ugyanolyan lett mint volt. Egy két program újabb verziója lett felrakva. Más lejátszó nyitja meg a filmeket (nem a win media player), stb. Azóta is hallgatom hogy többet nem bízza rám a gépét.
Leginkább olyan érzése van az embernek, hogy az emberek ezt gondolják: itt van ez a kocka. Majd ő megcsinálja a gépet. Ez neki úgyis szórakozás. Én addig foglalkozok értelmesebb dolgokkal, nem ilyen marhaságokkal.
Aztán persze húzzák a szájukat hogy nem teljesen olyan lett mint ahogy azt ők elképzelték.
Engem hülyének néznek ha nem tudom hogy hol kell egy autóban olajat cserélni vagy nem tudok valami focis dolgot. De az persze természetes hogy ők nem tudnak megnyitni egy mappát a D meghajtón. És persze hiába magyarázom telefonon keresztül fél órát, akkor sem fogják fel. Ha végre valahára sikerül nekik megcsinálni természetesen nem jegyzik meg. Következő alkalommal újra a szájukba kell rágni.
Én azt mondom hogy iskolában kötelező jelleggel tanítaniuk kellene számítógép karbantartást. Nem csak office-t meg hasonlókat. Ahelyett hogy azt oktatnák hogy ki mikor mit talált fel a számítástechnikában...
A számítástechnika ma már az élet szerves része. Jobban mint egy autó. Persze ha a sok analfabélának jobb ha elviszi egy szervizbe és más megcsinálja 6.000-ért ugyanazt amit ő is meg tudna csinálni.Persze úgy sem viszi be. Hozzám hozzák.

Vagyis inkább én megyek hozzájuk.
Az egyik kedvenc sztorim:
Bolt. Épp videjokártyát vásárolok. Radeon 9600 XT. Nő hozza a gépet hogy nincs rajta a hang.
Eredmény: Nem jó helyre volt bedugva a hangfal.
A hiba okozója: A férj dugta rossz helyre és nem tudta felderíteni a hiba okát.
Poén: Az illető rendszergazdaként dolgozott valahol.
Másik:
Egy több mikrofostos vizsgával rendelkező programozó ismerősöm 2 évig használt úgy egy gépet hogy fejjel lefele volt benne a táp. Amikor megnéztem a gépét tűnt fel hogy nincs a helyére csavarozva. Megkérdeztem miért és akkor mondta hogy nem jó helyen vannak a lyukak. Megfordítottam és hirtelen jó helyre kerültek.
Szóval attól még hogy valaki ért a szoftverhez lehet hogy fingja sincs a hardverről.
Az IT szakmában is vannak analfabéták. -
I-S-T-I
tag
jó írás guga! nekem a legdurvább élményen az volt amikor a szomszéd a LOMTÁRban tárolta a családi képeket. persze miután temp könyvtárakat megtisztítottam én a jobb gomb, Lomtár ürítése kombinációval furcsa arckifejezést varázsoltam emberünk arcára. utánna kiböki a faszi h ott voltak a képek... szerencsére 2 óra szívás árán visszaállítottam a képeket

-
7Heads Drago
veterán
A formázás is adatvesztést okoz a partíción.
Abban természetesen igazad van, hogy a win 2 partíciót fog egyszerre használni a C: újraparticionálásakor.
A D-re mentés meg nem megy a legtöbb felhasználónak. Mert az sem tudja hol keresse.
Más: Ma délelőtt hoztak egy laptopot mobil internettel. (kb 2 hete raktam rá nekik sp3 win-t) Nem megy a net címszóval. Átnézem a gépet, a mobil szoftvert (sőt ezt még újra is raktam). De semmi gond nem látszik. Tiszta véletlen megnéztem a mobil szoftver SMS kezelőjét: és lám van egy be nem fizetett csekkről felszólítás. Még az a szerencse, hogy az egészet 10 perc alatt lezongoráztam, mert az ilyenért hogy kérjen az ember pénzt.
Hisz semmi baja sem volt a gépnek.
guga: Sajnos nekem csak utólag jutott eszembe a fényképezés. -
N0zer0
senior tag
Nem értem egyesek miért particionálnak állandóan minden win újrahúzáskor. A partíciók hosszú távú konstrukciók, nem kell állandóan hozzájuk nyúlkálni. Azért vannak, hogy az OS-t túléljék. Elég csak particionálás nélkül mindig ugyanarra a partícióra telepíteni a win-t, kérdezni fogja formázzon-e, engedni kell neki egy gyorsformázást és kész. Particionálni csak a legelső telepítéskor kell.
Állandó újraparticionálással csak sz*pni lehet, a következő (D: -> C
partíció lesz aktív, bezavar a meghajtók sorrendjének, win telepítési helyének. Semmi jó nem származik belőle.Ha D:-re mentettek, annak elégnek kellett volna lennie, feltéve, hogy nem azon volt a win.
-
csozsi
tag
Asztali mappákkal/fájlokkal már megjártam volna én is, de vagy tíz éve hoztak egy gépet, hogy nem indul el a Win.
A felhasználó fiatalemberke a saját képére formálta, mint bárki más.
Akkoriban még a saját gépem helyére állítottam a pácienst, és bedugtam jól mindent, képet-hangot-hálót.
Bekapcsolom, a gép a lehetőségekhez képest gyorsan bootolt, majd "a windows indítása" fogadptt.
Űgy negyed órán keresztül. A vinyó teker mint állat, egyszer csak feltűnik az asztal háttérképe, majd újra el.
Vinyó teker....
Valami nyikkanás a hangszóróból...
Vinyó teker.
Majd felhangzott az akkori idők menő slágere.
A processzornak látszó tárgy, és a memóriaszegény környezet nem volt elég, de a indulási hangnak egy 50 mega körüli wav fájl volt becsatolva.
Honnan?
Igen, az asztalon hevert.
A kedvenc képek/videók társaságában.
Érdekes módon, ahogy mindent eltüntettem az asztalról, és csak parancsikonokat kaptak, a gép úgy viselkedett, ahogy az elvárható volt.
Azóta minden ilyesmit irtok az asztalról, háttérképet cserélek, amin ott az üzenet, hogy mit hol talál.
Érdekes módon már az újabb Firefoxok is generálnak maguknak egy gyökérmappát, mert a régi letöltések ott is az asztalra kerültek. Persze, nem baj, ha szem előtt van a frissen letöltött driver/kép/videó, de kéne venni a fáradságot, és megfelelő helyre pakolni.Adatvesztés azért adódott félre-, vagy hozzá nem értésből.
Ügyfél kéri, hogy újrahúzzam a gépet, formázzam a vinyót, és legyen tiszta minden.
Háromszor megkérdeztem, hogy mindent mentett-e máshová, és tényleg formázzam-e.
Igen, igen, igen.
Összegyűjtöttem a drivereket a géphez, majd boot a Win-cd-ról, újrapartícionálás, telepítés, másfél-két óra alatt minden fent, amiről tudtam.
Másnap hívnak, hogy "hol vannak a mentéseik"?
-Hol lennének, ahová tették.
-De a "D"-re mentettek...
-
mephi666
nagyúr
-
guga
Közösségépítő
-
7Heads Drago
veterán
Kb 2 hónapja történt velem:
Egy hülye gyerek szólt nekem hogy nézem már meg a gépét, mert kitakarította és nem indul, és csak valami kábelt biztos nem dugtak be.
A következő kép fogadott: a gép tényleg nem indult. Sőt nem is reagált se memória kivételre, se a proci hűtő ventijének kikapcsolására. Egy csippanás se volt. Sőt ami gyanús lett hogy a proci hütő nem is melegedett még ez után se. Ezek után kivettem az alaplapot. A gyári intel hűtő 5-ös normál csavarokkal volt felfogatva fém alátétekkel. (a tuning jegyében)
A csavarok valszeg zártak is néhány áramkört. Illetve sikerült nekik a csavarokat annyira meghúzni,hogy az alaplap a proci körül a túloldalon púposodott is. A meglepetés a proci hűtő levétele után fogadott: kevésnek találták a procin a gyári pasztát, vagy letörölték és gépzsírral helyettesítették. Kb csak annyit mint egy kerékpár-agyban szokott lenni.
Majdnem hogy lefolyt az oldalán.
Megy jár, dudál. Most még csak simán csavarok nélkül tettem rá a proci hűtőt és be tudtam lépni a biosba. A hűtő lefogató alátétek alá vágtam kis nejlon alátéteket szigetelésnek. És persze a gépzsírt letöröltem. Viszont nagyon csúszósnak éreztem a proci felületét és bátorkodtam meleg vízzel leöblíteni és letörölni.
Igazi túlélő lap ez is. Foxconn 865g7mf-sh, a proci egy Cerka 336 D
Szétszedtem a benne lévő ati1300 kártyát is. Azon is állt ez a zsíros-ezüst pasztás valami. A vga proc tetején lévő kis ellenállásokat teljesen belepte. Ezt még rosszabb takarítani. Még vízzel sem hajlandó nagyon lejönni.
De ez is túlélte. A hülyéknek még szerencséjük is van? -
N0zer0
senior tag
Teljesen egyetértek. Tetű egy ország ez. Jól teszed, hogy nem hagyod a fiad elkallódni himi-humi munkanélküli jelölt művész és mozdonykerék-pumpáló diplomás pályákra.
A külföld viszont épp olyan reménytelen, mint idehaza. A legszarabb munkát kapod, gályázhatsz napi 14-16 órát, pihenőnap nuku, normális munkaeszköz nuku, idegen országban ott vagy teljesen kiszolgáltatva. Még akkor is, ha az illető nyelvet nagyon jól, anyanyelvi szinten beszéled. A kiejtésedről le fog bőgni életed végéig, hogy idegen vagy. Amit meg megkeresel, elmegy lakbérre. Az mindenütt drága. Beházasodás pedig általában csak lányoknak játszik.
A külföld is csak úgy működik, mint idehaza. Kapcsolatok, összeköttetések, támogatás kell hozzá. Ha más nem egy kintre szakad rokon, nagybácsi, akinek van valami ingatlana, leellenőrzi a munkát, infókat tud, segít, ha baj van. Ha pedig van kapcsolatod, akkor azzal itthon is el lehet helyezkedni. Még akkor is, ha idióta, semmire nem jó, bölcsészről van szó adott esetben.
A laikusok meg ilyenek. Igaz én nem foglalkozok ezzel hivatásszerűen, de mivel már sz*ptam vele, én is úgy nyitok szervizelésnél:
a) alapból minden adat (kép, videó, doksi) el fog veszni, vegyék tudomásul, előtte mentsenek le mindent
...vagy...
b) vagy mindent lementek nekik lemezkép formájában, de szépen külön kört tejelnek azért (ezzel általában minimum duplázódik az ár), hogy visszamásolgatom a szaraikat, beállítom a kezdőlapot, kedvenc OS témájukat, visszahúzok és telepítek egy csomó alkalmazást. -
guga
Közösségépítő
Az egy gombnyomás = egy kattintás.
Pár hete hívtak, hogy állítsam be a netet, mert nem tudják.
Vettek origi laptopot, rendeltek hozzá postán a t-online-tól netet. A net már aktív volt. Összedugdostam, beírtam a felhasználónevet és jelszavat, majd katt és megy.
Pár dolgot még belőttem nekik rutinból, majd megmutattam nekik, hogyan kell bekapcsolás után elérni a netet.Utána újra kikapcsoltam a gépet, és mondtam, hogy most csinálják meg előttem Ők.
Siker, elköszön, elfelejt(eném).Másnap reggel hívnak, hogy nem megy a net. Kérdezgetem, hogy min mit lát és mit csináltak pontosan? Elmondja a lépéseket, kérdeztem is, hogy rákattintott a betárcsázóra? Hevesen bólogatott meg igenelt.
Hát mondom mindenképpen ki kell mennem, mert nem értem.
Kimegyek, kattintok, megy.
Kérdezem, hogy akkor mi a gond?Hja, hogy kattintani kell?
Áhhh bazmeg.
Nem kértem egy forintot sem, pedig autóztam 25km-ert a saját hülyeségük miatt. -
mephi666
nagyúr
kicsit off... sorry...
nyomtatóról van érdekes sztorim... még ex rokonainál voltunk családi ebéden... ott tisztességesen itattak (deciszámra jéger+jópár sör), ebéd után meg keresztapja mondta, hogy vettek egy multi nyomtatót... nézzem már meg, mert nem tudnak vele másolni... átmentünk hozzájuk, előkerült a stroh80-as üveg is
bevertünk belőle, mielőtt felmentünk az emeletre megnézni a "vasat"... nézem a nyomtatót: figyel rajta (többek között) két gomb... egyik a ff-másolást indítja, másik meg a színeset
számlákat akartak otthon másolgatni és arra kellett a cucc... mondtam, hogy gép sem kell hozzá: kértem egy számlát, megnyomtam a gombot és másodperceken belül jött is kifelé a normális másolat
tátott szájjal néztek, hogy: "ennyi?" aztán örömükben hozták a söröket folyamatosan és pár óra múlva már kotta részegek voltunk mindketten
néha az emberek a lustaságuk/félelmeik miatt nem mernek hozzányúlni a műszaki cikkekhez és gyakran előfordul, hogy lövésük sincs az adott tárgy funkcióiról
pedig a megoldás gyakran csak 1 gombnyomás...ui: hogy mégse legyen annyira off a kommentem: amikor szórakoztunk a nyomtatóval, kicsit spiccesen mutatott a fickó az asztalon heverő 500"gugás" wd-passportra és beszólt: "ő a barátnőm, amikor asszony nincs itthon" nagyon komoly jelenet volt
...de ő legalább diszkréten tárolja, hogy elkerülje a kellemetlen helyzeteket... -
guga
Közösségépítő
Továbbra is:

-
jones965
Modder
Nagyszerű írás, igazi groteszk formában mutatja be a ma számítástechnikából megélni szándékozó vállalkozók helyzetét.
Amit bemutattál, a jéghegy csúcsa. Jó volt elolvasni, és kicsit kiszakadni a mókuskerékből.
-
Metalfan
senior tag
Nagyonnagy írás!

Nemrég újratettem barátnőm húgának a gépén az XP-t. Másfél hét múlva szólt, hogy minden baja van a gépnek. Na, mondom, nagyszerű... szóltam barátnőmnek, hogy én ugyan már hozzá nem nyúlok ahhoz a géphez, szsenvedtem eleget ezelőtt is, mert sokszor vele gond. Barátnőm egyik ismerőse megcsinálta 2000-ért, aztán utána még én lettem lecseszve, hogy miaz hogy nem vagyok képes ingyen megcsinálni, blablabla... Úgyhogy innentől a saját és barátnőm gépén kívül senkiét nem csinálom meg. Ha baja van, akkor vigye az illetékesekhez, akik ebből élnek, ők biztsan értenek hozzá. Engem meg ne cseszegessenek állandóan. Barátnőm faterja is szokta mondani, hogy mi nem megy a gépével, de szerencsére csak kisebb dolgok szoktak lenni, pl nemrég vett egy nyomtatót, és az egyik proginak kellett keressek magyar nyelvű verziót (találtam), meg uTorrent beállítása routerben, ilyenek. Ő még valamennyire ért is a gépekhez, de ha éppen arra járok, akkor eléggé hajlamos átváltani "lusta dög vagyok" üzemmódba, pedig két perces meló lenne csak

Amúgy egyre inkább érzem én is nyűgnek az informatikai tudásom (és tudásszomjam, amit nap mint nap a PH-n csillapítok), mivel az én gépemmel ritkán van baj; az olyan, hogy egyszer belövöm, aztán akár évekig is jó. Az már sokkal inkább zavar, hogy mások is tudják, hogy értek a gépekhez, aztán mindig jönnek a hülyeségeikkel
...a legrosszabb, hogy nem nagyon lehet tenni ellene semmit, hiába mondok bármit is. -
RootRulez
félisten
Nagyon tetszett, nem bírtam "letenni"!!
Sok szituációban tudtam veled azonosulni

Ez van ha nincs olyan hibaüzenet vagy van, de nem értik: The User's IQ is too Low -
Grizzly79
csendes tag
Nagyon jó!!!!

-
Ari18
őstag
Nagyon jó írás lett
Jöhet még, ha van. 
-
fekeandras
őstag
Szereztél pár vidám percet. Köszönöm.

-
zolikaDB
veterán
Jó kis írás! Az asztal am kurva szivatós tud lenni, én külön figyelek mostmár rá, mert nekem is volt, h formáztam, aztán azt kifelejtettem! Ill a Start/Dokumentumok/Képek... Hát, na, értelmes ember oda ne tegyen már semmit!
De a csattanó meg a 32 MB-os pendrive nagyon nagy volt!
-
#TOTTI
őstag
XXX ... .exe fájlal volt dolgom... volt a registrybe egy winlogon bejegyzés a microsoft/windows/current versionban... na ott egy érték a random .exe fájlt inditotta el az explorer helyett..
A futó ellenőrzés közben a feladatkezelő bejött ott meg futattam az explorer.exet előjött a start menü és ott tudtam futtatni a regeditet és törölni a fájlokat meg a regisztrációs bejegyzéseket ahol szerepelt bármi a virushoz köthető..
más: Nekem olyan volt a volt melohelyemen hogy hiányos volt az infoáramlás.. volt egy hdd nem volt rajt particio.. én megparticionáltam.. elöször egybe majd több felé.. de a feladat nem ez volt hanem hoyg eltünt a particio és lementeni igy esélyem se volt..!

-
Genius007
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
Genius007
őstag
Hatalmas írás, öröm volt olvasni.

" De nem, hol vannak a családi fotók?
Hol voltak?
Hát az asztalon, volt vagy 15 mappa.
Bazmeg ki az a hülye, aki az asztalon tárolja a családi fotókat hosszú évekre visszamenőleg?
Hát ott könnyen megtalálják, kéznél volt, nem kellett keresni. "Ne is mond, nyáron én is így jártam, nővérem laptopjával.

-
darál0w
Jómunkásember
hatalmas írás.

jokedvre derített. én olyan vizuális típus vagyok. szépen láttam magamban mindent. sírtam is a nevetéstől

-
]Phobos[
senior tag
Űber brutál írás, maxi ríszpekt!
Ha szabad, röviden 2 élményt megosztanék:
Ismerős is bekapott valami ilyesmi vírust, valószínűleg ugyanebből az okból( free teen porn )
, csökkentett mód, rendszergazda, új felhasználó fiók. Egy ideig működött, de végül a rendszergazdából is kizárt
A legjobb, hogy spy bot is lehatl tőle, hiába töltött be védett módban belépés előtt ... ez amúgy az az ismerős, akitől miután hazaértem kb. 2 óra alatt, már hívott is, hogy vírusos lett a gépe( OS reinstall után
)
Mind1, másik, életem eddigi legnagyobb szívása:
Mentem OS-t újra rakni, igen ám, de hohó, DVD nélkül nem fog menni, ami fura, merthogy 2 is van a gépben. Kérdem tulajt, ő nem tudja, urban legend, melyik a működő( nemrég volt szervízben, amúgy is úgy vették rokontól, stb. ), találtam az egyikben zsepi darabot is, no nem baj. Egyenként IDE1, IDE2, 2 kábel+saját tesztelt tartalék, master/ slave/ cs, minden variáció. Nézem BIOSban, auto detect-en nuku, manuallal sincs semmi. Oszt kiderült, úgy 3 óra meg egy kiadós fejfájás után, hogy nem úgy van ám az a BIOS, hogy sima autodetect, hanem valami extra helyen is be kellett állítani. Kicsit sík ideg voltam. A legjobb, hogy szervízben 10000-ért cserélték nemrég a procit. Figyelem: 733 MHz-es processzort! Tízezerért! Azért mégis csak van biznisz a szakmában
Persze mivel indított a gép? Rossz processzor érték beállítás, setup vagy skip? 10K-ba már belefért volna az a nyavalyás beállítás

De ami a legfárasztóbb, hogy ha belövöm a rendszert és szarrá korlátozom, hogy ne lehessen szétbarmolni, akkor meg az a baj, hogy jelszót kér, meg nem engedi és csak azért is...
Az meg, hogy desktopra mentik alap. Desktopra megy a letöltés, oda másolja az írott filmet, a memória kártya másolás varázslója is odamenti, ha mégsem és sikerül megtalálni, akkor kiteszik a linket
Aztán pár hét után csodálkoznak, hogy elfogy a C, de csak azért, mert meg lett mondva, hogy minden adatot a D-re, letöltést külön, fontos adatokat/ képeket megint külön, többi nem számít. De nem.
Ja és ami még alap: igaz, hogy lövése sincs mit csinálsz, de a telepítés alatt magyarázd el ádámtól és bélától, hogy mit csinálsz, mert ő tudni akarja ... fejfájás rulz! -
Omega81
senior tag
-
guga
Közösségépítő
A többieknek köszi az olvasatot

-
guga
Közösségépítő
-
Omega81
senior tag
Guga, küldtem privit.

-
Omega81
senior tag
Király!

-
mmdms
addikt
-
mephi666
nagyúr
nagyon jó írás ismét... élmény volt olvasni

még 1.5éve raktam össze ex egyik munkatársának gépet... elég minimálkonfig lett, a lehető legkevesebből kellett kihozni monitorral... talán 2-3ezret kértem el pluszba, de ebben benne volt, hogy kb. 30km-t kocsikáztunk és 2 helyről szereztem be az alkatrészeket... szerintem korrekt ár volt... na, felraktam mindent, ami csak kellett még az xp-be, hogy akármit csinálhassanak... driverek is klappoltak meg minden... következő nap hívnak, hogy nem tudják használni a gépet, mert "felhasználónevet/jelszót kér..." csak néztem, hogy wtf
a felhasználói fiókokat belőttem rendesen, hogy ne kérjen ilyet... aztán kiderült, hogy csak az msn próbált bejelentkezni indításkor...
ááááá!!!!
na, ez a gép olyan 80körül jött ki, amiben lap+proci+ram+vinyó+képernyő+minden benne volt... lejjebb nem is tudtam volna menni tényleg... ahogy frankón működött a gép, a csaj pasija kitalálta, hogy neki is kellene egy jó komplett gép kb. 1/3 ennyiből... "az sem baj, ha használt minden..." ekkor mondtam, hogy ilyet nem csinálok... új alkatrészekből összerakom és ha gond van, megy a gari mindenhol és nem nagyon lehet szívás... de hogy összekotort cuccokból valamit összerakjak, ami miatt akár heti rendszerességgel is rohangálhatok és tépem a hajam... ezt nem...
-
Fooler89
őstag
-
Atos23
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
köszi

a családi fotók. aj-jaj.
-
Varoz
addikt
Nagyon jó írás. Jó volt olvasni.

Egy-két dolgot át is éltem. -
LGLuke
őstag
Nem arról van szó, hogy mennyit gyakorolja, hanem mennyit fejlődik!
Mert nincs a világon még egy olyan tudomány ág, mint a számítástechnika, ami ilyen gyorsan fejlődik/változik.Az informatikus az élete végéig tanul.
Persze máshol is találnak ki új dolgokat, de sok esetben a nagy öregek tapasztalatukból építkeznek és nem tanulják meg az új dolgokat, tisztelet a kivételnek, majd az ifjak csinálják úgy...Informatikusoknál vicces lenne, ha valaki még most is Pascalban akarna a csúcsra törni, vagy a DOS-os ismereteire próbálna alapozni...
-
_ak_
addikt
Remek írás! -
mmdms
addikt
-
Fooler89
őstag
Ez így van.
Pedig ha tudnák, hogy ezt a tudás nem kisujjamból szedtem elő hanem azzal, hogy előtte ülök és csinálom. Ha valaki annyit foglalkozna a szakmájával mint egy informatikus....én nem is tudom, hogy más szakmába van ilyen? Aki ennyiszer találja magát szembe a szakmájával?
Guga: Nagyon jó írás, köszönjük!

Tegnap egy egyszerű projekt volt, "wifi megjavítása" laptop. Elmentem, minden rendben akkor keltem 20órakor beléptem a szobába és rájöttem semmi nincs nálam. Szerencsére volt egy hálókábel a routerre kötve amivel már lehetett alkotni. Első dolog wifit beismeri-e a gép? Nem! Akkor típus leolvasása, driver letöltése. Kitömörítés és ekkor ha útvonalban beírom valamit az új mappa nevét akkor automatán létrehoz egy mappát. A srác meglepődött. Én eljátszottam mintha észre se vettem volna és már ment a net. Utána mesélte anyukájának, hogy ennyi idő alatt is tanult tőlem.
Ekkor elgondolkodtam, hogy eléggé bonyolult ez a gép javítás. Nem olyan, hogy ha nincs kép akkor új monitor és kész. Guga jól leírta. Ráadásul állandóan van mit tanulni. De ehhez ezt csinálni kell.Ha emberkénk nem ül le elé és nem próbálkozik akkor nem is tudja igazán értékelni a munkádat. Csak húzza a száját és nem tetszik neki.
-
gamerkiller
senior tag
Tetszik ahogy használod a szavakat, nagyon jó írás, rengeteget nevettem!

-
Killing
addikt
-
TopaMo
aktív tag
Gratula az életképhez.

Sajna sokan magunkra ismerünk, ahogy a betevőért küzdünk.
remélem még kapunk hasonlót!
-
ysoltee85
aktív tag
ritka jó írás! ilyet kérünk még!!!

-
mmdms
addikt
-
KeNTaGoN
tag
naon jo volt. olykor magamra ismertem.

-
moha21
veterán
Teljesen magával ragadott az írás
a Lépések amiket az ember megcsinál. Nagyon jó cikk grat hozzá! -
llax
senior tag
Meg tudsz nyitni mindent, feltéve, hogy nincs titkosítva. Ez a "nincs hozzá jogosultságod" arra jó, hogy erre nem jogosult felhasználók ne férhessenek hozzá. Mivel a mappa (általában) nincs tikosítva és az adatok ott vannak a lemezen, csak úgy tudják megoldani a védelmet, hogy maga a Windows nem hajlandó megnyitni, illetve fájlkezelő programoknak sem engedi a hozzáférést (ugyanakkor egyes moddolt Total Commander-ekkel minden elérhető).
A dolog Vista alatt mérsékelten, Win7 alatt elég durván odáig fajult, hogy már admin-ként sem férhetsz hozzá sok mappához (Vista még viszonylag könnyen engedte a tulajdonba vételt). Ha nem akarsz ezek elérésére warez Total Commandert használni, van több más megoldás: vagy Linux vagy XP alól kell elérni.
Pl. XP: ha az eredeti HDD-ről törölni akarod (majd később visszatenni), akkor egy független XP alat a tulajdonodba veszel minden adatot a lemezen, majd úgy másolod, hogy a jogosultságokat ne másolja (TC alatt elérhető ilyen) (vagy FAT32-re másolod
). Majd visszamásolás után, ha XP-nél újabb Win került a gépre, akkor mindenképp a felhasználó tulajdonába adod a visszatett adatokat (Win7 ezekre különösen kényes).További problémákaz okoz NT6.x alatt (itt is Win7 alatt durvább) a VirtualStore, adatok mentésekor ennek mappáira is nagyon figyelni kell. Ez gondot okozhat pl. Abev, és sok más program esetén, ami hajlamos a Program Files mappába menteni, ugyanis csak a futó rendszer alatt látod ott a mentett fájlokat (és csak az a felhasználó, aki mentette), valójában teljesen máshol tárol mindent, amit a programok a saját (pl. Windows, ProgramData, Program Files-en belüli) mappáikba mentettek. Ugyanis a Win valójában nem engedi a programokat a rendszermappákba írni, amit ide mentene a program, azt máshol (egy profilon belüli mappában) tárolja, csak virtuálisan csatolja az eredeti célmappába.
-
Brianiac
aktív tag
Ez nagyon jó volt! Köszi

-
Ipse89
tag
Sajnos, a magyarságomon kívül másra én sem vagyok büszke
, de arra, hogy Árpád sarjai vagyunk arra nagyon isÁrpád sarjai vagyunk, ezt aztán nagyon idézőjelbe kell érteni, mert a történelem során sokszor sokféle népekkel keveredtünk ( Ezért is a legjobb nők a magyarok, nemúgy, mint a beltenyészetes svájciak pl)
-
Atos23
senior tag
Amúgy valamelyik nap mikor ültem, hasonlóakon törtem a fejem mint a guga. De szerintem egy nagyon fontos dolog kimaradt az írásából:
Ha az ember lead egy kávédarálót, telefont, tévét javításra, vagy garanciális javításra akkor otthagyja több napra nyugodt szívvel. Esetleg még a hetekbe is beletörődik, ha pedig alkatrész kell a cuccba akkor nyugodt szívvel konstatálják a rendelési idő hosszának természetességét. Sőt, szerintem a szerelő még árajánlatot sem ad Plazmatévé-javításnál kb. 20-30.000 Ft alatt, hanem megcsinálja. És az ügyfél inkább kicsengeti szó nélkül a 30K-t, utánna pedig zsíroskenyeret eszik egész hónapban.
Ellenben számítógépnél:
- Leadja a gépet, megkérdezi hogy délután jöhet-e érte? Ha nem, akkor elfehéredik. Mikor közlöd vele a 3 napot mire sorra kerül, már szívinfarktust kap. Ha alkatrész kell, és beletelik egy hét, azt már közölni sem mered
Garanciális javításnál a két-négy hét helyett (nagykerek rajtaülése) inkább meg sem szólalsz, mert már áshatnád is a sírodat. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
- Még a vírusírtásról is árajánlatot kérnek. Jobban sajnálják a pénzt a gépre, mint a tévére.A számítógép olyan pszihikai tényező lehet az embereknél, mint a Posta példája. Természetes, hogy "beszaladok a postára" (figyeld meg, mindenki így mondja) és ha öt percnél többet vár a kedves ügyfél, vagy a levélfeladás 200Ft helyett 220 lett, akkor már örjöngés rulez.
Ellenben a bankban simán végigüli kussban a fél órát, mire sorrakerül, és szintén kussban eltűri, ahogy lehúzzák 5263Ft ügyintézési díjjal. -
Atos23
senior tag
-
D1Rect
félisten
Ez jó volt, köszi.
-
guga
Közösségépítő
Ez a "mi leszek, ha nagy leszek" megérne egy külön posztot, kár lenne hagyni elveszve, beintegrálódva a tinipornóba

-
bteebi
veterán
"14 évesen amúgyis ezer dolgot mond még, hogy mi szeretne lenni. majd ha ott tart, hogy befejezi a gimnáziumot és a továbbtanulás/munka között dönt, illetve a továbbtanulást tekintve területet választ, akkor ráérsz azon aggódni, hogy mi lesz belőle
"
Az a probléma ezzel, hogy a legtöbb középiskolás 18 évesen se tudja, hogy mit akar csinálni - mert leginkább nem akarnak csinálni semmit se, az ugyanis kényelmes. A szülők meg majd eltartják őket
. A felnőtté válást, munkavállalást meg még ki lehet tolni 5-7 évvel (egyetem, főiskola), csak hát ha már büdös a tanulás is, akkor valami olyan "szakmát" kellene választani, amit könnyen el lehet végezni. Felvételizik bölcsésznek, oda (is) úgyis könnyű bekerülni (a kedvencem még az osztatlan képzéses korszajból az amerikanisztika-szlovák szak volt, de voltak még hasonlóan cifrák
). Nem kell sokat tanulni, de még az a kevés is könnyű legyen - hogy a vizsgaidőszakban se kelljen lemondani a bulizásról, léhűtésről. Ezeken a szakokon többnyire - relatíve - kevés óra van (amikre szerencsére be se kell járni...), gyakorlat meg jóformán nincs is. Nekünk volt 10 (tan)órás laborunk is, a 6-8 órásak pedig nagyjából átlagosnak számítotttak. Egy tipikus büfészakosnak elsősorban beadandókat kell írnia, szóbeli vizsgája alig van - persze nem is tudna egy tanár 2-300 embert szóban levizsgáztatni... Amint letelt az értelmetlen 5 év, diplomát kapnak, aminek ugyan semmi értéke nincs, de fel lehet vágni vele mondjuk egy pék előtt
.Akinek nincs elképzelése arról, hogy mivel szeretne foglalkozni, de diplomát (nem pedig tudást!) mindenképp akar, minimális erőbefektetéssel, akkor elmegy bölcsésznek. Ha nem érdekli semmi, de jól szeretne keresni, és ezért hajlandó tanulni is, akkor meg elmegy jogász vagy közgazdász hallgatónak (az már más kérdés, hogy jelentős túlképzés van mindkettőből, és azok a fizetések gyakran nem is olyan jók...).
#91: A Documents&Settings "exportálását" én is csináltam már, de "nem tetszett". Ne tárolódjon "szemét" (olyan mappák, file-ok, amik a következő installkor feleslegessé válhatnak - egy csomó ilyen van benne) az adatok között. Inkább azt csináltam meg, hogy létrehoztam a D-n egy mappát, az Asztalon lévő "Dokumentumok"-at meg megcsináltam úgy, hogy arra hivatkozzon, és így mindenki heppi lett
. -
guga
Közösségépítő
Hja, Codegen 350W-os táp
nem tehetnek róla, aki eladta nekik csöcsre vette őket párszáz forintért, vagy az sem értett hozzá 
-
Crystalheart
őstag
"ráadásul soha nem tárolok semmit a Docu&Settings-ben; minden külön partíción van." - E kettő XP-n egyáltalán nem zárja ki egymást, nekem is így van, minden fontos adat az E: meghajtón van, TweakUI-ból egy perc bekonfigolni minden spec mappát. Vannak az egyéni doksik, 5-6 felhasználóval, meg azon kívül a Média mappa. Csodálkoznék, ha W7 alatt mégsem lehetne. Na mindegy, egyszer én is telepítem, ha elég erős gépem és elég sok helyem lesz hozzá.
Szép kis sztorijaid vannak neked is.

-
bteebi
veterán
-
bteebi
veterán
A Vistában és asszem a Win7-ben is a Documents&Settings-t alapból nem tudod megnyitni, és így a tartalmát se tudod átmásolni (hozzáférés megtagadva, vagy valami hasonló hibaüzenet van). Lehet, hogy rendszergazdaként futtatva meg lehet nézni a tartalmukat, de ha mondjuk a szomszédod nem működő gépéről kell az adatokat lementeni, és egy csomó dolgot tárolt az Asztalon (pl. családi képek
), és mondjuk azt se tudja, hogy mijaza rendszergazda jelszó, akkor bizony így járt...
Teljesen amúgy nem vagyok ezekkel én se képben, mert Vistát és Win7-et még nem installáltam újra - ráadásul soha nem tárolok semmit a Docu&Settings-ben; minden külön partíción van. Na jó, az asztalon szokott lenni néha pár file (fontosak természetesen nem)
, de azokat is át szoktam másolni az adat partícióra. Időnként. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet, hogy majd én is írok pár saját rémtörténetet. Anyukám révén sok hülyeséget láttam már
.
Na jó, 1 példa. A biztonsági központ riasztott, hogy nincs vírusirtó meg tűzfal telepítve (NOD32 meg Outpost Firewall Pro volt, rendesen beállítva mindkettő, a Windows tűzfal viszont ki volt kapcsolva). Erre bekapcsolták a Vindóz tűzfalat, ami - mint ahogy később véletlenül tudtam meg - blokkolta a VNC-t, és emiatt nem tudtam elérni azt a gépet, és fogalmam sem volt, hogy mi lehet a probléma, mert működnie kellett volna... Aztán majdnem feltettek egy másik vírusirtót is, de végülis szerencsére nem jutottak el odáig
.Na, még 1 példa. A rendszerpartíció csak 10 gigás volt (majdnem 2 éve tettem rá XP-t, akkoriban még elég volt ennyi), viszont valahogy bekapcsolták az automatikus frissítést (amit én alapból mindig kikapcsoltam), aminek köszönhetően teljesen megtelt a rendszer partíció, és így nem mentek a böngészők, meg a Skype se. Erre mit csinál anyám?? Természetesen ekkor se kérdezte meg, hogy mit lenne érdemes csinálni, hanem fogta magát, és kivágással elkezdte átmásolni a Windows mappát a D-re
. Ami külön poén, hogy talán több ezer file-t is átmásolt gond nélkül (vagy 150 megát), köztük a system és a system32 mappákból is néhányat
, és később ennek ellenére is működött a gép!

Na ezt az XP-t fogom holnap legyalulni, és felteszek egy Win7 Ultimate-t.
-
bteebi
veterán
"Hja, és ha azt mondja bölcsész szeretne lenni, vagy klasszika filológus
nagy túrót
"
Hát igen, ezektől már az is jobb, ha egy szoliban dolgoznak
. Meg hát végülis ilyen diplomákkal max. a McDonald's-ba lehet bekerülni
. Ami külön szokott bosszantani, hogy sok bölcsész is lenézi a bölcsészeket
; nekik csak diploma kell, amit könnyebb ilyen varázsló/büfé szakokon megszerezni, mint mondjuk egy gépész- vagy villamosmérnök diplomát. Annyi bölcsész van, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük - és kellene is..."Egy szülőnek nem az a dolga, hogy hadd csináljon a gyerek, amit akar, meg amihez kedve van
"
Na ezen nagyon jót röhögtem
. De van benne igazság... persze nem kell túlzásba vinni az "irányítást". Az én szüleim kicsi koromban nagyon szerették volna, hogy jogász legyek. Később ők is rájöttek, hogy nem nekem való
. Nem hinném, hogy képes lettem volna 5 éven keresztül azt a szart tanulni, amit jognak neveznek, aztán igazságszolgáltatás címén egyértelműen bűnös emberekre cinikusan azt mondani, hogy ártatlan
. Na ez nem én vagyok."a liberalizmusra alaposan rábasztunk, nem nyerő."
Sajnos ezzel is egyetértek
. Ugyanakkor szerintem egyelőre nincs jobb megoldás. A fő probléma az, hogy mindenkinek mindenhez joga van. Ezen (is) kellhetne változtatni. Már az is előrelépés lehetne, ha pl. nem szavazhatna a legutolsó hülye is (erről nagyon sokat lehetne írni, de ettől most inkább eltekintek). Amikor ezt megemlítettem az egyetemen, egyszerűen kiröhögtek
. Mentségükre szóljon, hogy lányok voltak
..."Kibaszott geci ország ez, már rég fel kellett volna gyújtani."
Aztán meg sóval is felhinteni, sajnos...
De reménykedni mindig lehet. Azzal szoktam vigasztalni magam, hogy 30-40 év múlva már majd sokkal jobb lesz minden. 
-
Crystalheart
őstag
Jajj, de ismerősek nekem is. Én ugyan a szomszédok gépét tartom csak karban a sajátunkon kívül, de azokat ingyér. Aztán eljutottam odáig, hogy az eredeti rendszert meguntam foltozgatni, és magam telepítettem. Azóta nincs egy szál baj sem. Egyszerűen úgy konfigoltam be, hogy hülyebiztos legyen. Itthon nagyon megedződtem, tudom, mit kell ahhoz beállítani, hogy a legsíkabb ember se gányolja szét. (Néhány alap dolog, hogy doksik külön partícióra, felhasználót kiemelt fiókba, minimum háromféle böngésző telepítése, "önjáró" tűzfal... Ah, tudnám ám sorolni.)
bteebi: Én a Win7-et nem ismerem egyelőre. Hogy érted, hogy nem elérhető a Dokumentumok mappája?
-
bteebi
veterán
OMFG atyaisten
. Hát ez nagyon kemény volt
.
Bosszantó, hogy az emberek döntő többsége egyáltalán nem ért az informatikához, és hát az egybe partícionált vinyókkal, a Documents&Settings-ben "elrejtett" file-okkal, valamint az Asztallal (persze az is a Docu&Settings-en belül van) rengeteget lehet szívni, ha nem figyel oda az ember. Hihetetlen egy elcseszett felépítés ez a Vindózban
. Vistánál és fölfelé (Win7) meg külön jó, mert simán meg se lehet nyitni őket, mint az XP alatt, szóval nem lehet egyszerűen egy másik gépen se lementeni az adatokat...
Szívem szerint betennék az összes Vindóz installba egy olyan kezdeti kérdést, hogy az adott HDD-t csak a rendszer/programok, vagy adatok tárolására is kívánják-e használni. Ha az utóbbira igen lenne a válasz, akkor a következő kérdés az lenne, hogy a rendszer partíción kívül hány további (mindenképp 1+) partíciót kíván még létrehozni
.Ez az írás amúgy kiválóan rávilágított arra, hogy miért nem szabad olyan szakmákban elhelyezkedni, ahol az emberekkel (ügyfél, fogyasztó, stbstb.) kommunikálni kell, a problémáikat kell megoldani (helpdesk, szervizes, hasonlóak). Olyan helyen kell dolgozni, ahol ki lehet kerülni az ilyen problémákat. Ha már informatika, akkor lehet az ember pl. hw fejlesztő. De már a sw fejlesztés se az igazi, mert ott is gyakran kell(het) hülye emberek elképesztő, értelmetlen igényeihez alkalmazkodni
...Nekem szerencsém van, a molekulák nem pofáznak vissza, és sosem hazudnak
. -
Crystalheart
őstag
-
Khaal
őstag
Kölökként / tinédzserként hosszú órákat képes voltam szerelgetni az ezeréves méhtelep érett kacat gépeimet, meg szívesen vállaltam másoknál is telepítgetést, hibakeresést. Most huszonévesen már erősen elönt az ideg amikor például egy sima rambővítés után nem hajlandó elindulni a gép.
Kellemes kis hobbiból nyűg és idegeskedés lett.
Manapság már csak a testvéreim és a legjobb haverok gépét tartom karban, nekik meg már megtanítottam ezt-azt (fontos adatokat, pótolhatatlan képeket dvd-re, külső hddre rendszeresen menteni, nem kattintgatni vadul minden felugró ablakban...stb), bár ennek ellenére ezelőtt haverom gépéről nekem is le kellet irtanom egy ilyen gépbénító kamu-antivírust 7-8 másik spyware és vírus mellett.
-
gaborbol
őstag
1. Hozzatok se vinnek gepet javitani

2. Nalunk bejon egy gep,es ujra kell telepiteni barmilyen okbol , akkor mielot barmi tortenne csinalunk egy teljes image-et rola,amit az ugyfelnek valo atadast kovetoen 14 napig orzunk.
Ezert mindegy mit hova mentett, ha a vinyon volt akkor elo tudjuk szedni, mount image, kimasolom ami kell percek alatt, es mindenki boldog.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hatalmas iras!
Sajnos tudom milyen cipoben jarsz. Minoseg szolgalltatast atlag emberek nem tudjak megfizetni csak elvarni.
Eszkozok tudas, raforditott ido. -
forras2
őstag
-
j0k3r!
őstag
-
Atos23
senior tag
-
hcl
titán
Megfelelő irány? Pénzbe kerül? Akkor viszi máshoz, mert úgyis van olyan marha, aki ingyen megcsinálja. Bár végülis a célt eléri, mert nem b*gat többet

Mikor jönnek hozzám, hogy ezmegaz, akkr mindig nézek, hogy neked nincsenek barátaid, hogy fizetsz ezért?

-
j0k3r!
őstag
gratulalok guga
egyik legjobb iras, amit itt ph-n olvastam!
"Mert egy meggondolatlan fing nagyon mogorva helyzetet tud teremteni..."
-
Kidus
őstag
Jo volt, koszi

-
Cucuska2
addikt
Nagyon jó írás

Még több ilyet

-
daninet
veterán
köszönöm az írást, élmény volt olvasni

-
chonor
újonc
Hú. Ez aztán így van!

Én "véletlenül" kerültem ilyen helyzetbe, de nem tudok ellene mit tenni.
Mindig is érdekelt az informatika, meg a számítástechnika, ezért már kicsi korom óta babráltam a gépemet, sokszor elb@sztam, de idővel tanultam a hibáimból és kezdettek alakulni a dolgaim, csak azok a marha állativadékok nem tudják megérteni a gép működési elvét.
Mondhatod nekik napestig, 1641--szerre is odahívnak (felugrik egy ablak, azon a lapon amin fél életüket töltik) és megkérdezik hogy mit csináljanak? Hát TE olvasd el hogy mit ír ki , értelmezd, majd kattints az egyetlen gombra az ok-ra.
Teljes mértékben együtt érzek az érzéseiddel, én is gyakran találkozok ilyen emberekkel.Még szerencse, hogy a nyugodtabb fajtából vagyok és nem húzom a fejükbe a monitort!

üdv.
-
TheVeryGuest
senior tag
Mondjuk az ilyeneknek adhatnál kedvezményes áron egy új HDD-t, még ha valami kis kapacitású használtat is, amire csak rátelepíted az új rendszert, a régi szarjait meg turkálja ki az eredeti HDD-ről. Az Adatmentés + újrainstallálás ugyanarra a HDD-re legalább 2x anyiba kerüljön, mint az első opció, hogy a megfelelő irányba terelje a usert.
A poreszt néző családapáknak meg tarthatnál tanfolyamot, Google Chrome Inkognitó mód parancsikon az asztalra, aztán mehet a youporn, redtube, porntube szarásig. Bár könyvjelzőzni az gáz, inkább másolják ki a linkeket egy GMailes levél piszkozatába.
-
Atos23
senior tag
Gratulálni én is elfelejtettem. Jól eső érzés látni, hogy az ország másik végén is bilibe lógó kézzel egyenlő az informatikus lét

Egyébként meg a TP-Linkről szedd le az ötéves matricát, és add 1 évvel.
Az átlag júzer úgyis elhiszi hogy egy év gar, hacsak nem valami okostojás. -
pckownz
őstag
Gratulálok a bejegyzéshez, lefoglalt egy rövid időre. Nagyon jó volt tényleg!

-
szablya
aktív tag
-
antikomcsi
veterán
Ez az írás telitalálat!!!
Egyszerűen, mintha magamról olvastam volna. Benne van minden, ami az egykor imádott munkát/hobbit egy keserű szájízzel végzett nyűggé változtatta.
Azért jó sorsközösséget vállalni, és látni, hogy nem csak engen szopatnak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Killing
addikt
-
guga
Közösségépítő
Egyelőre maxi thx mindenkinek, holnap válaszolás is lesz

-
LÁZ
addikt
Grat az íráshoz, az a 32megás pendrájv az naggyon kemény

-
Puma K
nagyúr
Azta k... olvasom és igy WTF? Mondom ilyen nincs... totál ismerős dolgok. Hatalmas írás!
A nagynéném buzerál hogy a P1-gyes gépén csináljam már meg az XP-t 128Mb memóriája van a gépnek és ha jól emlékszem akkor egy 10Gb-os vinyó van benne... Vett hozzá egy Acer kis picike 15"-os talán széles vásznú monitort. Az egész gépnél többet ér a monitor! Nagy nehezen megcsináltam neki pár dolgot... olyan szinten lassú az a gép hogy már-már azon gondolkoztam, hogy szétrúgom és annyit mondok hogy sajnos eddig bírta a gép és valami történt vele
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Valamint az egyik grafikus ismerősöm annyira begurult a gépére, hogy mezítláb szét rúgta a benne lévő alkatrészeket úgy hogy az már mehetett a kukába, ismerősömnek a lábából folyt is a vér de legalább kiadta magából a düht és vett nem sokra rá egy új gépet amin már nem akadozott semmi.
Én ha felkapom a vizet akkor a billentyűzetet csapkodom ökölbe szorított kézzel és hangosan káromkodok ami éppen az eszembe jut. A billentyűzeteimnek a lába már réges-régen kitört, és volt hogy csak úgy röpködtek a gombok. El is határoltam magam attól hogy veszek egy drágább gamer billentyűzetet.
-
Mr.Csizmás
titán
vásztáku'vá, 100% guga quality

hát igen, asztalon tárolt képek, 60000 Gb XXX mappa mint "ge***re fontos adatok" stb...

az elején az elméleti fejtegetés a férfiember lelkéről, meg a XXX site-kről....váááá

guga 4 president!
-
Ipse89
tag
Nagy igazság
Most kezdtem az egyetemet gépészmérnkként, hajtok mint a hüye, hogy minnél előbb elvégezhessem + minnél kevesebbet kelljen anyáméktól elkérni, rokkantnyugdíjból ( fater 86%os rokkant, nem mondvacsinált, 86% hanem, tényleges, szarrá dolgozta magát, hogy legyen egy nyanvadt ház ami a nővéremé és az enyém lesz).
Nekem nem kell, mint szüleimnek, hogy low-costosan vergődünk át egyik hónapról a másikba... Elvégzem az egyetemet, mesterképzést is fontolóra veszem, de előszőr legyen min 1 diplomám, tovább gyúrom az angol+német nyelvtudásomat aztán Ausztria, Németo vagy Anglia a végcél. Azt addig ne pofázzon se politikus, se az Oktatási rendszer, hogy nem külföldre képezzük a diákokat. Talán ha meglennénk fizetve nem mennénk ki. Respect Mo!Szavazni sem megyek, minek, egyik banda piszkosabb mint a másik, de ez már télleg off
-
Sunabouzu
csendes tag
Jó írás. Teljesen átérzem, jóllehet én ingyen kell végigszenvedjem ezt a procedúrát otthon. Havonta ha hazajárok, az jónak számít, de rendszeresen hívogatnak, mert biztos megint én babráltam vele valamit... Hazamegyek, mind az 5 fiókból és még az egyéb, a tulajaik által szétszórt szemetet adatmenteni... A köcsög pop3as emailek visszaállításáról nem is beszélve, mert az a szar még mindig nem támogatja az imapot... A család meg képtelen átszocializálódni a gmailre. Mindegy, ilyenkor viszem szépen a saját szerkót, át mentek mindent a saját fél terásra, aztán a lényeget majd vissza. Pár hónapig megtartom a teljes backupot, hátha valami hülyeségre lenne szükség.
Véleményem szerint aki nem képes a gép bekapcsolásánál többre, az hozzá se nyúljon a számítástechnikához. Nem való az nekik. Mintha jogsi nélkül lehetne vezetni... -
capulet75
addikt
Ez jó volt.Lehet kellene irni valami hosszabbat?(Bocs,nincs hosszú i vagy nem találom...)
Novella,mittudomén.Számit?Irj.Az jó és felüditő.Nekünk is. -
tkazmer
addikt
-
hcl
titán
Háát, a Dokumentumok mappa szerencsére áthelyezhető...

Mondjuk ha áthelyezed pl. a D-re, és törlök a usert a gépről, akkor a dokumentumok szétszóródnak a D meghajtón. Na most a melóhelyen elég sok probléma van, amit a user profile törlése olda meg (WnXP a szoprendszer arrafele).
Aztán ugye amikor létrejön az új profil, akkor holvannakadokumentumaim, fontosvolt, megöllek, és megtalálom a D:-ban, akkor kedvem van Bill Gatest gyilkolni...
Bár még mindig jobb ez, mintha letöröltem volna a profillal együtt. -
kefete
tag
Szokásosan magas guga színvonal, olvasmányos írás, köszönjük szépen!

-
sviba
tag
"de ha művész beállítottságú, akkor ennek semmi értelme, nem fogod tudni neki megmagyarázni a dolgokat."
hö?
No nem azért, csak én infós pályáról (ami saját döntés volt) mentem át grafikusképzőbe, (ami szintén) szóval... Bár igazad is van mert a csoporttársaimnak egy része olyan nem is tudom.. "Bváá
" -
Atos23
senior tag
Saját események:
1. A kamu vírusíró, főleg az Antivirus 2009 felajánlja, hogy tisztításhoz vedd meg a teljes verziót. Egyik ügyfelem megvette

2. A lyukas zokni mindig befut nálam is. Ha éppen kilyukad, tuti akkor kell lehasalni. És tuti aznap vettem fel rövid pólót, ezért lehajoláskor az egész betyárkörte kifittyen a farmerből.

3. Ha kékhalálozva, újraindulósan viszed el a gépet telepíteni, és rájössz hogy miattad tűnt el egy csomó adat akkor:
a.) Fálrendszerhibáról tartasz egy félórás liturgiát, és szerencséje van az ügyfélnek hogy a 200Giga adatból még azt a 10-et is vissza sikerült hozni,
b.) Winyóhibára hivatkozol, végső esetben tönkre kell tenned a lemezt...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
4. Én is mentem az egész C meghajtót. Egyik ügyfelem (főnök ismerőse) A C:\Windows\Képek mappában tárolta a képeit. Ekkor életbe lépett a 3./b. pontban jelzett HDD hibára való hivatkozás. Nem beszélve néhány fényképezőgép progiról, ami a saját Program Filesba teszi a gépről lemásolt képeket...

-
tkazmer
addikt
a liberalizmusra alaposan rábasztunk, nem nyerő.
az lehet, de liberalizmus van, ez az alapfelállás. 14 évesen még nem áll neki a saját útját járni (ez természetes és szerencsés, hiszen arra utal hogy otthon foglalkoznak vele), de egy idő után - legyen az 18 vagy 20 éves kora - úgy fog dönteni, hogy apa, nagyon jó dolog a fahordás, de nézd csak, itt van platonnak ez és ez az irománya, mennyivel érdekesebb.
ha számteches lesz, akkor tudsz majd rá racionális érvekkel hatni, mint pl. fiam ha utánam jössz, akkor nem viheted többre nálam, de ha művész beállítottságú, akkor ennek semmi értelme, nem fogod tudni neki megmagyarázni a dolgokat.
egy ideig pofozhatod, de az csak arra lesz jó, hogy nem apaként, hanem zsarnok rosszakaróként tekint majd rád, és mielőbb meg akar tőled szabadulni - gondolom nem ezt várod, miután felnevelted.
lehet, hogy jól fog keresni (és majd mondhatod neki, hogy megmondtam fiam, ugye milyen jól jártál), de ha nem azt csinálja, amit szeretne, akkor boldog és kiegyensúlyozott élete nem lesz - valamikor tehát váltani fog élete során, csak mivel akkor már feltehetően családos ember lesz, kérdés, hogy mennyire jó, ha esetleg ezzel otthagy egy feleséget és pár gyerkőcöt is.
14 évesen amúgyis ezer dolgot mond még, hogy mi szeretne lenni. majd ha ott tart, hogy befejezi a gimnáziumot és a továbbtanulás/munka között dönt, illetve a továbbtanulást tekintve területet választ, akkor ráérsz azon aggódni, hogy mi lesz belőle
-
Killing
addikt
Felülmúltad önmagadat!

-
caizzz
senior tag
Hohó, bigthx&respekt, nagyon jó volt, felvidított.

-
LGLuke
őstag
Baromi jó írás, élvezet volt olvasni ezt a könnyed nyelvezetet.
Igazából én tovább is mennék: ismerősök, családtagok legtöbbször még csak munkának sem veszik, mikor a géppel szórakozok. Elviszed az autót, lecserélteted a nyári gumit télire, Foglalkoznak vele 5 percet, felrakják a kerekeket és rögtön 2-4k HUF a zsebben, pedig mindent Te viszel, csak a szerszámok és az emelő az övé, de ugye szervizes.
Aztán ahogyan a cikkben is van, el is felejtettétek egymást.Számítógép esetében nem elég, hogy sok esetben egy friss OS telepítést végrehajtasz testreszabod neki a gépet, minden szoftvert felpakolsz külön kénye-kedve szerint. Rámegy sok esetben 2-3 órád is, főleg ha előtte menteni is kellett, utólag meg mindent vissza...
Jó esetben köszönömöt kapsz, sőt sokszor természetes is, hogy szabadidődet másra pazarlod. Családtagok esetében már ott tartok, hogy én alkalmazkodom hozzájuk, pedig én teszek szívességet...
Ezek után meg általában a fejemhez is vágják, hogy én csak játszom a géppel, meg szórakozok vele, és ez nem is munka.

-
Vakegérke
félisten
Szerénységem már régóta használja ezt a mértékegységet.

Szerk: Tartalomtól függetlenül.
-
sviba
tag
támogatom

-
DeltaPower
addikt
család fotók, pornófilmek és vicces pps-ek mennyiségének mértékegysége mostantól a gugabájt lesz

-
TokLac
senior tag
Gratula! Tanulságos és együtt érzek! Ha egy géphez hozzá nyúlunk utána azt hiszik hogy örök garanciábal zaklathatnak! :-D
-
akinho94
tag
Nagyon király írás
Respect! -
Tomate
veterán
-
Matthu
aktív tag
Szenzációs. Nagyon jól szórakoztam. Köszönöm!
Guga neked könyvet kéne írni az életedből. Tuti Best Seller lenne
-
hcl
titán
"Az a lényeg, hogy talpraesett ember legyen belőle."
Azaz! De az se baj, ha művelt mellé."ostoba bölcsész"
magam nem vagyok bölcsész, de sokat ismerek. Van sok, amelyik hülye.
De akik nem - mert talpraesettek - azok megállják a helyüket.Ostoba bölcsészből nem lesz filmfesztivál sajtófőnöke, mint Z haveromból, de más se nagyon.
A bölcsészeket azért nézik le, mert a sok ostoba között csak átlagos mennyiségű igazán értelmes van.
Viszont amelyik ostoba bölcsész, az máshol is ostoba lenne, mindegy, mit csinálna.Tehát ha valaki bölcsész akar lenni, ugyanúgy, mint fuvolista, legyen, de viselje következményeit, és csinálja rendesen, amit csinál.
-
brumesz
aktív tag
-
Vakegérke
félisten
Te guga, ha egyszer rosszabbat mersz írni a megszokott minőségnél, nagyon le fogom húzni. Persze ez csak vicc, úgysem tudsz rosszat írni.
Jó ez, nagyon jó, és a keszekuszaság adja meg savát-borsát.
-
NÉMÓ510
tag
-
guga
Közösségépítő
Hja, és ha azt mondja bölcsész szeretne lenni, vagy klasszika filológus
nagy túrót 
Egy szülőnek nem az a dolga, hogy hadd csináljon a gyerek, amit akar, meg amihez kedve van
a liberalizmusra alaposan rábasztunk, nem nyerő. Lehet látni az iskolák, oktatás állapotát.Ma pl. a 14 éves nagyobbik fiam úgy dolgozott kint az erdőn, mint a kisangyal. Fát termeltünk ki, kihordani az erdőből, fel a traktorra, haza, aztán be a pincébe. Nem nagyon ízlett neki, de leszarom
mondta, hogy sokkal jobban tetszik neki, amikor megvesszük a tüzelőt.Nahhh igen, de ha engedem, hogy ostoba bölcsész legyen, és utána lógassa az orrát évtizedeken át, meg alkesz legyen, hogy soha nincs munkája, mindig ilyen lepusztult, alulfizetett szarokért teker, s depressziós, anyám tyúkja, akkor venni sem tud tüzelőt.
Az a lényeg, hogy talpraesett ember legyen belőle.
Hidd el meg tudjuk oldani a nejemmel![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Első lépésként elzavarom az országból a gecibe, itt nem maradhat, amint vége a gimnáziumnak húzhat kifelé, s nem szeretném, ha egyetlen forint erejéig is ebbe az országba tervezné az életét.Ugyanis, megspórol magának 20 év munkát, ha rögtön kint kezd. Az itteni lehetőségek az előrelépésre: politikus, bankrablás, kurvák futtatása, drogkereskedelem, lottó ötös

Úgyhogy, ha már munkát végez, legalább pénzért tegye.
Ha újra kezdhetném az életem, nem lenne kérdéses, hogy az első másodpercben lelépnék innen.Egyre több a roma, soha a büdös életben nem fognak elmenni dolgozni, kizárólag az én általam befizetett adóra számítanak ilyen-olyan címen.
800.000 rokinyugdíjasunk van
ki tudja mennyi a munkaképes, Szlovákiában pl. 80.000 van, milyen érdekes 
Rengeteg seggvakaró, láblógató közalkalmazott, aki kőbunkó és csak a valagát hízlalja, fel van háborodva, ha szeretnél tőle valamit.
Iszonyat mennyiségű pályázati pénz megy ki az ablakon és nem arra használják, amire kapták.
Vagy ott a megyeri híd, mindenki mossa kezeit. De persze a vállalkozók befizették az adókat, járulékokat, a melósaikat kifizették, s annak rendje és módja szerint csődbe is mentek.
Kibaszott geci ország ez, már rég fel kellett volna gyújtani. -
-igu-
veterán
szerintem ez fasság
-
Tomate
veterán
Jó kis írás.

-
tkazmer
addikt
fiaddal kapcsolatban: akkor lesz (ő) a legboldogabb, ha azt csinálhatja, amit szeretne. ha fuvolista akar lenni, minden vágya, hogy az legyen, szerintem a legnagyobb hiba, ha azt mondod neki, hogy márpedig fiam fuvolista te nem leszel és pont. elmondhatod neki, hogy a fuvolisták mit csinálnak, hogy csinálják, gyakran felkopik az álluk, stb; de ha ennek ellenére is fuvolista akar lenni, kizárt, hogy ne menjen rá a kettőtök kapcsolata arra, hogy ellenkezel. az meg senkinek sem jó.
-
Teszla_
senior tag
Nagyon jó kis írás lett. A fingos rész tetszett a legjgobban

-
Owerlord
tag
Nagyon jó írás

még még még ennyi nem elég

-
guga
Közösségépítő
-
Ipse89
tag
Hatalmas írás, egyedi stílus, itt ott kesze-kusza
RESPECT!!!
-
szeidlee
tag
Remek írás
Jót derültem rajta 
-
hcl
titán
Fú azt de utálom, amikor mondja a user hogy hátőnemérthozzá, de mondjam el neki 3 szóban hogy mi van.
Ha nem ért hozzá, akkor úgysem érti meg sehogy.
Meg ha nem is akarja annyira sem érteni, hogy használni tudja, akkor miért akarja használni?Olyan mint az autó. Érdekes, azt senki nem kérdezi, hogy az autóhoz minek jogsi.
Pedig a közlekedés kissé komolyabb üzem, mint egy számítógéppel baromkodni. -
zuchy
őstag
Nagyon jó volt!

-
^Clown
addikt
Hatalmas írás, köszi! A számtechboltosok topikjában kéne reklámozni kicsit, biztosan elindulna a sztorizás

-
Exhodus
tag
Nagyon jó írás! Úgynézki sokan járunk hasonló cipőben

-
Overlocker
veterán
Ez jó volt, köszi!

-
divrapier
tag
Magyarországon hivatalosan így kell kezelni a babos helyzeteket:
Görög Ibolya - Protokoll az életem c. könyvből 1,4:
Szellentés - szabályozható, de visszatartása a belekre káros lehet. Próbáljuk addig visszatartani, amíg eltávolodunk az emberektől. Mondani sem kell, hogy mekkora modortalanság villogni vele, felhívni a figyelmet, hogy "milyen jópofa is vagyok én!" Ha tanúi vagyunk az alfarhangnak, szemünk se rebbenjen, orrunk se fintorogjon, ne adjuk ljelét, hogy bármilyen formában észrevettük. -
PH-User
addikt
Én még csak ~6 éve foglalkozom a dologgal, de hidd el, átérzem a dolgokat.
Két részt emelnék ki:
Na, szóval a legrohadtabb dolog, amikor le kell térdelni az ügyfél lakásán egy szűk asztal alá és félhomályban keresgélni a kábeleket, meg dugdosni. Mit meg nem tesz az ember egy kis megélhetésért.
Plusz penészes a sarok és ráz a konnektor, a gépház és az összes vezeték, de ezt Ők nem hiszik el, hozzá meg nem nyúlnak.

De nem, hol vannak a családi fotók?
Hol voltak?
Hát az asztalon, volt vagy 15 mappa.Ismerős helyzet, volt velem is ilyen, de szerencsére sikerült visszahoznom az összes képet maradéktalanul.

Szomorkás dolgok ezek.
-
szablya
aktív tag
Én soha nem lennék szervizes
Le is kopogom 
Nagy írás!

-
forras2
őstag
Hááát, ez nagyon nagy lett

Bár néhol belezavarodtam a dolgokba.....olvasok a számítógépről, majd 1 percel késöbb a kávé darálás rejtelmeit tanulom el
nah mondom mi van itt?
Akkor menjünk pár sorral vissza....kezdjük onnan megint, ééés igen, megvan mi van!
Köszi, ez az írás kelett a mai naphoz!

Jah, amúgy a puki az az egyik legtermészetesebb dolog a földön.....Olyan mint a pornó, mindenki csinálja (
) , ilyenkor tovább kell menni, mint bakelit lemeznek a hibákon!

-
WolfheartGR
őstag
Nekem eleddig sikerült elkerülni a visszaállítást.
Igaz durván szájbarágósan kértem, írjanak ki mindent ami kell.
Meg mondtam én helyrerakom utána nem lázadni, se videó se kép se önéletrajz, kiírni.
Írták is szorgalmasan. nekem alap hogy azt mondom a gépre, visszaviszem működőképesen pés egyben, valószínűleg jó is lesz viszont semmilyen adatért nem vállalok felelősséget.
-
Kris87
aktív tag
Jó kis cikk volt, grat hozzá! Velem is megesett már, hogy olyat töröltem le, amit nem kellett volna, de eddig mindig sikerült visszahoznom.
-
ThaBoss
senior tag
Óriási!

Elismerésem, ismét volt értelme felkelni...
-
CptMisi
őstag
nekem a legjobb az volt, amikor haver gépét kellett újratelepítenem, tele volt vírussal, de nem tudtam, mi kell majd neki, mi nem...van egy 500gb-os külső hdd-m, rajta 400gb cucc...mit csináltam, 5vírusirtás után felmásoltam, rákötöm a gépemre, elindítok valamit hiba, vezérlőpult nem jön be stb...az egészben az volt a vicc, hogy utána visszaraktam a cuccokat haver gépére, egy vírus se volt benne...én meg telepíthettem újra még 5vírusirtás után(külsőn is, hogy a cuccok megmaradjanak)...újratelepít, rákötöm a hdd-t, frissít, újraindul, hiba...miután 400GB cucc nem kevés, még 3szor eljátszottam ezt, sikertelenül...mindez ősszel volt, azóta 150gb anyagot tudtam újra letölteni 
-
finest
addikt
Chuck Norris gépe akkor is Vista Ultimate SP2-be bootol, ha csak DOS 6.2 van telepítve!
-
Nordic
Közösségépítő
Megint egy vidám reggel, hála neked

-
mmdms
addikt
-
Depression
veterán
Élmény volt olvasni.

-
juhasz.p
aktív tag
-
guga
Közösségépítő

-
csiky
tag
igazából, megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül szervízes ilyen gondokkal, esetekkel, problémákkal. bár a csülköt nem szeretem

-
Janix14
csendes tag
Ez dejól esett!

-
atom87
aktív tag
Nyehehehehehe

Akkor nem csak én esek bele ilyen esetekbe legnagyobb igyekezetem ellenére is.
Legutóbbi eset: itthon újra telepítettem a gépet. Húgomnak, apámnak, nekem külön profilunk van, ne egymás cuccait piszkáljuk, meg beállításait, stb. Szépen mindent elmentettem d-re vagy e-re, nem tom már. Még a Firefox kedvenceket is exportáltam, ne legyen háború miattuk. Mappák átnézve, asztalról is minden lementve... ReInstall. Minden programot felszórtam, új windows teljesen úgy néz ki mindenkinek, ahogy a régi. Fater kérdi ugye az Abev programot (adóbevalláshoz, APEH) is lementettem?!?! Mondom minek, hiszen le lehet szedni azt. Erre azt mondja hogy benne volt a korábbi évek adóbevallása. Namondom.... Neked is minek a pendrive?? Azon kellene tárolni talán fontos dolgokat, ha már van.
Mondjuk szólhattam volna előtte én is, hogy mire készülök
-
coqito
tag
Tényleg nagyonnagy írás
Köcce! Adott egy hangulatot a napnak 
-
ToMee2199
csendes tag
Hát ez nagyon tetszett, hasonló cipőben járok én is. Családi fotós esetem nekem is volt. Kérdeztem az ügyféltől, hogy van-e valami a gépen, amit menteni kellene. Ááá, semmi fontos nincs rajta. Biztos? Hát persze... Miután visszakapta a gépet, még este hívott: családi fotók 4 évre visszamenőleg hova tűntek? Én megkérdeztem, hogy kell-e menteni valamit?! Dehát nem gondolta, hogy ezek is eltűnnek!
Nem lett kiírva cd-re, dvd-re? Nem, minek? Csak mert a hdd is gondolhat egyet és volt-nincs... Mindegy, nem magyarázkodok, úgyse érti meg.Másnap gép visszahoz, kb 3 órás recovery után sikerült a törölt partícióról visszahozni az összes képet. Kb 5 kilót leizzadtam közben, mindegy akkora mákom volt, nem akartam elhinni. Pedig már arról álmodtam előző éjszaka, hogy a win újratelepítés tuti felülírta a képeket, semmi mást, csak a képeket!
Azóta image file-ba lementem az egész partíciót... -
lezso6
HÁZIGAZDA
Hát ez nagyon jó.

-
fourgee
csendes tag
Régebben én is erre a pályára készültem, aztán amikor az ismerőseim azt várták hogy az 1000 éves szar gépeikből 0 forint kiadással csodát művelek... Az egésznek az vetett véget, hogy egyik ismerős vett drágán egy szar gépet, amit qrva jónak állítottak be. Hibás volt a winchester, gondoltam átteszem egy másik kábelre, csak a kábel nem ért el odáig, ezért ki is vettem a meghajtót, éééés... És akkor láttam, hogy az IDE csatlakozóból hiányzik jó pár darab tüske. Vagy nem volt benne, vagy benyomódott. Mivel csak lehúztam a kábelt, ezért nálam nem tűnhetett el, viszont a körülöttem álló bámészkodók erről meg voltak győződve, aztán 2 hónapig hallgathattam, hogy én b.sztam el a gépet. Ott megfogadtam hogy ha valaki megkér hogy rakjak neki össze egy új gépet, és ideadja az árát, én meg megveszem az alkatrészeket, azt még bevállalom, de semmi mást, semmi javítgatást (azokkal a gépekkel soha nem volt semmi probléma
).Minden csodálatom a tiéd, hogy még ennyi megpróbáltatás után is tudsz foglalkozni egy csomó hülyével, meg a sok sz.rral, amivel csodát kellene művelni...

-
Devid_81
félisten
Ez jo volt igy reggelre

-
LorD_ARmES
tag
Ismerős érzések. Kiveszem a winyót, berakom gépbe, vírust irtok, d 'n' s copy, reinstal, d 'n' s vissza copy, majd megdöbbent tekintet. Üres dok, üres asztal... Külső XP nem másolta a privát tartalmakat, noha biztosra nem volt titkosítottra véve!
Asztal alatt a pókok között... Ne is mondd. Szerencsére nem szeretem a babot... -
tsii_H
tag

hat ez ku*va jo volt. jol indul a napom ma is, mar csak az lenne a csucs, ha nem meloba kene rohadnom
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Akciókamerák
- Kategóriájának kuriózuma a Motorola Edge 70 Pro
- OLED monitor topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Formula-1
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

User / asztal, favorites, dokumentumok nálam alap

Újraindítás után újraindult ő is, hiába vettem el a pipáját.
Pedig mikor 37 gigára hagytam a C-t azt hittem bőkezű vagyok vele.

A legjobb, hogy spy bot is lehatl tőle, hiába töltött be védett módban belépés előtt ... ez amúgy az az ismerős, akitől miután hazaértem kb. 2 óra alatt, már hívott is, hogy vírusos lett a gépe( OS reinstall után
Le is kopogom