Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, lehet off, nézzétek el nekem.
Van egy C64-em, fullos, gyönyörûen mûx. Az elsô gen-es. Hozzá két 1541-esem, mindkettô szintén elsô gen-es, mûx. És vagy 200 floppy-m.
Mit tudnátok ajánlani ezen motyók archiválására, programok vagy egyenkénti, vagy teljes diszkes image-einek beolvasására PC-s formátumra, fájlba ? (És melyik formátum a hasznosabb, D64, G64, egyéb?)
Illetve lehet fel is frissíteném a lemezeket egy beolvasás és visszaírással, a legtöbb jónak tûnik, hihetetlen...
Szóval hol kezdenétek hozzá mindennek ?
Gyerekkorom emlékei szerint van DiskCopy-m, Kwik Copy, pár ilyen full diszk másolóm. Cartridge csak valami turbo töltô volt, de elveszett, meg van egy reset gombom még.Kell ezeket a 1541-eseket kalibrálgatni amúgy ? Szüzek még, ahogy kigurultak a gyárból.
Illetve: normális joy-t kapni még hozzájuk ? Egy pár mikrokapcsolós QuickShot II-est bírnék, kis Inter Karate, Exploding Fist...
-
envagyok
veterán
Próbáltam ma összedobni a cuccot, sajnos nem sikerült
Annyi változás volt, hogy én a xum1541-PROMICRO-v07.hex helyett xum1541-PROMICRO-v08.hex-et flasheltem.
Minden szépen lezajlott, az adaptert is látja már 1541 adapterként, de egyszerűen a cbmtransfer semmit sem csinál.
Nem látja drive-ot.
Directory-nál gyorsan lepörög a csík, de semmi nincs. Drive status is üres.
ugyanazzal a lemezzel c64-re kötve van directory, és megy is.
Van ötletetek, mi lehet a baj? -
törölt tag
Sziasztok!
Próbálok összehozni házilag egy xum1541 adaptert az 1541 és egy raspberry pi között. Mivel volt itthon egy vadi új, bontatlan teensy 2.0, először azzal kísérleteztem, de hamar kiderült, hogy a kínaiak egy döglött teensy-t küldtek. Viszont van itthon elfekvőben egy arduino uno-m.
Kérdésem, hogy létezik-e ez a project valahol uno-ra is (.hex file), vagy mindenképpen be kell szereznem egy arduino pro mini-t hozzá? -
copass
veterán
ezek már eladódtak, de lesz egy második széria talán ha lesz rá igény. de ott már nem lesz ilyen szép doboz, kicsit egyszerűbb lesz. ilyesmi próbanyákon.
-
DarkByte
addikt
Tök jól összeszedted a cikket. Terveztem hogy írok ilyet én is, csak győzött a lustaság
-
envagyok
veterán
Szuper írás, meg is rendeltem a cuccokat.
A floppy csatlakozó bekötéséhez melyik oldalról van az ábra rajzolva?
A forrasztás felől vagy a túloldaláról?Sd kártyás floppy emulátort hogyan lehet a legolcsóbban összerakni/venni?
-
sonar
addikt
Jó kis írás.
-
copass
veterán
külföldön volt legálisan játék!
ami vicces hogy németországban voltak a legnagyobb cracker csapatok
én végigkövettem az sd1541 fejlesztését, az illegalkopcode-ok feladták a leckét a fejlesztőnek. de sikeresen vette az akadályokat, mert van olyan demo ami az 1541 prociját használja számításra! -
simonzé
addikt
Le a kalappal a szent őrültek előtt, de én maradok emulátorhuszár.
-
SySERR
csendes tag
30k körül sajnos nem éri meg az árát.
Ha viszont nem 1541 hanem 1571-es emulációt tudna (ami ugye teljesen kompatibilis a 1541-el) akkor máris többet érne a dolog, mert akkor C128-on is nagyon jól használható lenne. De szerintem csak szoftver kérdése az is, hogy valamennyi Commodore floppy meghajtó emulációjára képes legyen (1581, SFD-1001). Na onnantól már reális lenne az az ár. -
mcload21
tag
SD2iec meghajtót már szeretnék egy ideje venni. (fogok is)
A leírás szerint kezeli az utántöltős programokat, különböző gyorstöltőket stb.
[link]
Pár éve vettem egy bővítőkártyát is amin hasznos programok vannak - fejbeállító, másoló stb. Jó lenne egy olyan, amin GEOS is van - nem kellene floppyzni hozzá, azonnal indítható lenne és jobb esetben nem a gép ramját használná. -
kormoskandur
tag
jó cikk
én maradok a 1541 ultimateII+-nál -
copass
veterán
a cikkben is említettem több megoldást. sd2iec a legolcsóbb, de kábé annyiban kimerül hogy össze van kötve a c64 egy sd kártyával. lassú lesz, nem fognak működni az utántöltős játékok,demók,stbstb.
mondjuk most van finisben az említett teljes értékű 1541 emuláció, sd1541 néven, 30k körül lesz és eléggé korlátozott az elérhetősége 1 hónap múlva talán lesz egy nekem is! -
Nekem sajnos nincs 1541-es meghajtóm -- milyen megoldást tudnátok javasolni a "pótlására"?
Köszönettel: MaCS
-
copass
veterán
elvileg nekem is lesz majd pár felesleges példányom eladásra, hamár berendeltem tartalékot a bénázásomra akkor ne csak a port fogja a szekrényben!
"terveztem" nyákot eagle-ben (egy fórumtárs segített sokat,meg ő is gyártotta le), mert hülyét kaptam a din6 csati forrasztásától!így már csak egy sima forrasztás aztán annyi!
persze ezzel is van szívás rendesen, din6 csatlakozó ahány annyiféle a lefogatása!
ez még csak egy próbanyák, elvileg a következő már tökéletes lesz. -
Grecky
senior tag
NA, pont ez kell nekem, meg is rendelem rögvest az egységet ebayről.
XM1541 multitask kábellel próbálkoztam házilag, de az istennek nem akarta felismerni semmilyen gép printer porton keresztül.
Köszi a cikket! -
kovaszoskeny
aktív tag
Mint érdekesség ok de mint értelmesség.Kösz jó volt azért olvasni
-
-
Vladi
nagyúr
Ügyes.
Ami a játékok másolását illeti... az is nagy ász volt nálunk a suliban, akinek volt c64-e.
Eredeti játékhoz a vesénket kellett volna eladni... -
cbmfan
senior tag
-
Hatalmas
Grat.
Amúgy a speciális bootloader író úgy speciális, mint Arduino Pro-hoz a Parallel Programmer, amivel lazán írtam bootloadert?Àllítólag nem lehet vele
A vicces, hogy a 32u4 talán erősebb is, mint a C64 procija
-
gizm0net
csendes tag
Nagyon jó a cikk! Köszi szépen! Csak így tovább!!
Üdv: GiZM0net
-
copass
veterán
válasz
Dark Archon #2 üzenetére
jó persze ahol volt novotrade vagy jártál külföldön ott kaptál játékot...ahol nem ott meg ment a warez.
a proszolgos cuccok meg eleve warezok voltak!persze a seuck-os játékokból volt dögivel, de a népszerű játékokat nem tudtad megvenni csak külföldön.
szóval nem hülyeség ez. szerencsére nem te döntöd el hogy mi marad benne!
egy emulátoron nem úgy futnak a dolgok ahogy az kellene. pölö ott a hang, kapásból szutyok lesz, nem fog úgy szólni soha mint egy igazi sid. -
"Akkoriban a másolás a világ legtermészetesebb dolga volt, mivel semmilyen legális módon nem lehetett játékokat szerezni." <-- ez tényleg hülyeség, akár ki is lehetne venni. Nekem is volt egy halom eredeti játékom. Meg ugye, az első másolat is másolódott valahonnan.
"Úgyis PC-n töltünk le minden C64-es fájlt" <-- ja, letöltesz hozzá egy C64 emulátort és hirtelen az egész szenvedés a múlté
-
bambano
titán
Hogy a fiatalok értsék, mit jelent, amikor azt írod, hogy a floppy drága volt:
1 doboz 5.25-ös lemez (10 darab) ára több volt, mint anyám havi fizetése. ha egyáltalán kapni lehetett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS blog: megfizethető Wi-Fi 7 routert mindenkinek!
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Limitált ideig kipróbálható a magyar fejlesztésű Cult of the Child Eater
- További aktív témák...
- Corsair CX430 80+ minősítésű tápegység
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest