Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
Amúgy, ha bevezetnének a piacon valami jobb SoC-os kütyüt tuti 30e-es ársávban mozogna egy Xiaomi is. Annyit meg nem ér, elvesztené az értelmét az eszköz.
Más: Kipróbáltam az új google launchert, adb-vel gyorsan feldobtam, gyárit meg kikapcsoltam addig. Az elejében tölt, mint az állat, de fél perc után elindul. Semmi extra, mint a videókban, külső app-okat továbbra sem mutat. Az elrendezés jó egyébként viszont sok az "ajánló", mintha egy Play Store-ban mászkálnék.
.
-
Steve1207
veterán
Amíg épp langyos bármelyik készülék addig a kutyát nem érdekli, hogy hány nm-es SoC került bele, teljesítményben mindegyik egy kategória javarészt. Ezeknél az új Stick formáknál és simán usb-n üzemelő eszközöknél fontos csak az újabb SoC, de látható, hogy teljesítmény nem kell több, amíg natívan támogatják a népszerű app-okat. Én pl annak is örülök, hogy a csatlakozókat is kezdik teljesen elhagyni. Inkább kerüljön többe 4-5e-rel az eszköz pár hülye licenc miatt, ha támogat mindent normálisan és nem max-on járatja a hardvert.
Komolyabb dolgokra meg egyszerűbb egy olcsó NUC egy irányítóval, azt dug rá az ember, amit akar és jóval több mindent lehet rajta csinálni minimálisan több összegért..
-
azbest
félisten
A sabrina kapcsán gyanús, hogy ez csak bevezető, akciós ár valójában. Persze lehet gyakran akciózzák majd, ahogy az amazon is csinálja a saját cuccaikkal. Ahogy a német árakat láttam, általában a nettó amcsi listaár + áfa körül szokott lenni a google chromecast változatok ára ott. A sabrinát sem 49.99-ért, hanem 59-ért is látták pár napja még a cégektől kiszivárgott árakon. Lehet most a google gondolt egyet, hogy rátolt egy nagy diszkontot, pláne az amazon azonos időben kiadott stickje miett (tudom, az a mi stickel van inkább pariban). De mindenképpen olcsóbb a listaára, mint a cc ultrájé és emellett teljes értékű eszköz.
Akár a mi stick, akár a sabrina, ők már lehet úgy kérik a soc-ot az amlogictól, hogy összeválogatják, hogy milyen képességeket kérnek és olyan gyártanak nekik. Hogy milyen számozást kap, vagy kap-e ilyen publikus számozást, az más kérdés.
A nagy idő meg a médialejátszóknál úgy tűnik nem annyira igaz Akár a csúcs nvidia shield, akár az amlogic soc-okra épülő megoldások, egyik sem mai csirke. Az persze lehet, hogy egy változat csak nemrégóta létezik, de ugyanazokra a modulokra épül, mint a 3-4 éves chip. A google fejelsztői stcikjei is amlogicok voltak.
Nincs az az eszeveszett variálás, mint a telefon soc-oknál (lehet ott a kamera dsp miatt is). A vp9 (ez androidtv követelmény is) és h265 lett kötelező, azt tudják (nem a gpu dekódolja, hanem modul). Játékok sem annyira fontosak, így a gpu részen is csak a kötelező minimum megy. Valószínűleg a kompatibilitás is fontos szempont, pont a mibox-ok kapcsán tudjuk, mennyit szívtak a szoftverekkel (7es nem sikerült, 8as instabilitások kikalapálása, 9es viszonylag fájdalommentes).
Egyébként én részben azért is vártam a google eszközét, mert a kernel forrást közzé kell tenniük, és talán a xiaomi fejlesztőinek lesz annyi esze, hogy megnézi, mit módosítottak a sima amlogictól kapott kernelen, hogy stabil legyen Na meg elvileg léteznie kéne majd 4k-s mi sticknek is, ami lehet ugyanolyan chipsetes lesz, mint a google stickje.
(#6111) Cr00py
korábban a béta tesztelők kapták meg, a publikus kiadása a napokban történt[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Milyen őskövületet? Az elterjedt 905x és 912 is négy éves. A 805x 3 éves. A 805y -t nem nagyon sorolják sehol.
Az új fhd firetv-kben lévő soc meg olyan, mint a több éves firetv 4k -ben lévő, csak annak alacsonyabb órajelű és egy-két licenszet nem tartalmazó változata.
A célnak tökéletesen megfelelnek. Kiválasztották a szükséges paramétereket és adtak neki valami könnyen megjegyezhető nevet. Még az is lehet, hogy kifejezetten a xiaomi rendelésére készült változat és egy éves. Számít ez bármit?
Kapott egy 8-as kezdető számot, mert nem 4k-s, hanem fhd, de kb ugyanazRáadásul amlogicnál mindegyik ugyanarra a 4.9-es kernelre épül. A google sabrina meg talán 922x3 változat (de lehet csak hasonló komponenseket tartalmaz), az is 32 bites módban fut, mert úgy pár száz megával több ram marad szabadon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- Revolut
- Horgász topik
- ASUS routerek
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva