Új hozzászólás Aktív témák

• st6969

őstag

Na, kipróbáltam az NFC-s fizetést a MI8-cal, remélem elfér még ilyen poszt. Raiffeisen-es vagyok, így közvetlenül nem tudok fizetni, csak Simple-n keresztül. Gyorsan megvolt a bankkártya digitalizálás (az is részben NFC-vel amúgy: odaérintettem a bankkártyámat a telefonom hátuljához, és a néven kívül beolvasta az adatait). Majd simple kártya igénylés is pillanatok alatt kész. Feltöltöttem a simple kártyát (az előzőleg digitalizált bankkártyáról, így ez kártyás vásárlás, tehát az egyenleg azonnal használható). Így jöhetett a próba (NFC kapcsoló értelemszerűen ON állapotban):
    Fizetés ebédnél éttermi kasszánál: odatartom, megvárom, még csipog, utána elveszem. A hölgy szól, nem jó, tegyem vissza. Megint várok csipogásig, és kéri, hogy még egy kicsit tartsam ott. Szólt, hogy most jó, elvehetem. Nézem a kijelzőt, zöld pipa, hogy OK, plusz egy szöveg, hogy NFC chip nincs bekapcsolva, akarom-e bekapcsolni :F Visszakérdeztem, de sikeres volt a vásárlás, és később ellenőriztem a vásárlás történetben, nem is vonta le 2x.
    Következő, még aznap: Pennyben vásároltam kerek 1000Ft-ért. Odatartom (csipogást megvárva, rutinosként még nem veszem el, mire rámszólnak, hogy már jó, el lehet venni...), ezúttal nem volt hibaüzenet, rendben ment.
    Mindkét esetben a bankkártyás vásárlásokhoz képest hosszabb ideig kell ott tartani, miközben már kezdődik az aggodalom, hogy na most ez vajon besül-e, de eddig 2/2 nagyjából OK...
    Viszont van igaza annak, aki azt mondja, hogy kicsit bénázni kell vele. Remélem, csak kezdetben.
    (ja, simple alkalmazásban sehol nem találom az aktuális egyenleget, csak a vásárlás történetet...)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés