Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-10 10:51:36

LOGOUT.hu

Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15351) Attipapa válasza Karavik (#15350) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Tedd a dolgod,amivel megbíztak,de pontosan és értve olvasgasd a hsz.-eket.Ne kerülje el a figyelmedet egy-egy szó,aminek kihagyása teljesen képes elrondítani egy gondolatot! Pl.: "sehol sincs MÉG" A még egy időhatározó szó,ami feltételezi azt,hogy akár jobb is lehet később valami! A "fika" pedig..........nem ez.

(#15352) zdanee


zdanee
őstag

No, elég lesz srácok, kinek a pap, kinek a papné.

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#15353) Karavik válasza Attipapa (#15351) üzenetére


Karavik
veterán

Mondtam, nem veled volt a gond, továbbra is tisztellek becsüllek, de tedd a szívedre a kezed, visszaolvasva ginola kijelentései MIUI-val kapcsolatban szerinted nem vettette el a sulykot?!

Mert ezek szvsz erősen provokatív hsz-ek:

"Tele van bug-gal a Lolli, gyakorlatilag használhatatlan."
"Az Ivan ROM-hoz képest ez a MIUI sehol sincs még"
"Használd egészséggel ezt a szuper ROM-ot :Y "

Én nem úgy védem a MIUI-t, hogy közben a másik ROM-ot eláztatom és negatív színben tüntetem fel, hanem a csupán a MIUI mellett érvelek és ez így korrekt. És most is csak azt mondom, ellenben az első idézettel, hogy a MIUIv6 teljesen jól használható és nincs tele buggal!

Egyébként nem bíztak meg semmivel csak egyszerűen szeretem a MIUI-t...ennyi a történet!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15354) ginola válasza Karavik (#15353) üzenetére


ginola
addikt

Totál fölösleges ezen pörögni és értelmetlen...
Mégis ezt teszed.

Mert ezek szvsz erősen provokatív hsz-ek:
Leírtam a tapasztalatainkat, erre való a fórum, ráadásul kérdezted is. Az a baj, ha azt mondanám vmire, hogy fehér, mások fekete. Egyesek nem tisztelik más véleményét, csakis a sajátja lehet a jó! A kiragadott szavaknak semmi értelme, tudni kell értelmezni az írottakat, úgy látom pár tagnak ez nem megy.

ginola kijelentései MIUI-val kapcsolatban szerinted nem vettette el a sulykot?

Tudtommal ez Mi2s fórum, és nem Lollipop Miui fórum. (MIUI-t használok én is, csak a bevált KK-t)

Attipapával, Kapoccsal egyetértek, amiket írtak!

[ Szerkesztve ]

(#15355) DrKapocs


DrKapocs
őstag

Attipapa:
MiRecovery segítségével az Ivan-féle rom nem telepíthető? Nekem nincs semmi cwm, stb. és ha nem lenne muszáj, nem is erőltetném. Gondolom fastboot verzió nem létezik belőle. Jól gondolom?

[ Szerkesztve ]

(#15356) Attipapa válasza DrKapocs (#15355) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Igen,jól gondolod. Csak CWM-el rakható fel,nincs fastboot verzió.

(#15357) Attipapa válasza Karavik (#15353) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Szia! A vita lezárva,új nap, új élmények :D
Felrakom most az 5.5.25-öt és egész nap ez lesz fenn a telón. Majd megosztom a tapasztalatokat. Így biztosan össze fogom tudni hasonlítani a két ROM-ot. Remélem, hogy tényleg bug mentesen használható ez a ROM is.
(bár igazság szerint füvet kellene nyírnom,meg hasonló porta-munka,de remélem belefér az időmbe ez is. :DDD )

[ Szerkesztve ]

(#15358) Karavik válasza ginola (#15354) üzenetére


Karavik
veterán

Én pedig kivétel nélkül mindenkivel egyetértek, aki intelligens formában a saját tényleges (pozitív vagy negatív) tapasztalatait fogalmazza meg ;)

(#15357) Attipapa:

Rendben, örülök, kezet rá! :C
Amúgy irigyellek, hogy előre tudsz menni az időben, majd a lottószámokat súgd meg nekem is légyszi :) (5.5.25 kicsit arrébb van, de vágom hogy 5.5.15-re gondoltál ;) ). Csak a bluetooth zenelejátszási képességeket és MiBand funkciókat nem tudtam tesztelni, a többi OK.

Én is kifogom próbálni Iván 5.1.1-et egy hétvége +hétfő erejéig (ettől tovább sajnos nem tudom, mert keddtől jönnek az experimental MIUI ROM-ok.) Itt az Ivan 5.5.7 verziót mutatja legfrissebbnek: [link]

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15359) Attipapa válasza Karavik (#15358) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Bocsi,de telefonról írkálok és elég sokat bakizok,mert a szememnek - még így szemüveggel - is kicsi ez a felület! :-)
Rögtön belefutottam egy gyenge pontba! A wifi sokkal gyengébb! Kétszintes házunk felső szintjén van a jeladó és alul a kazánházban ennél a rom- nál nincs wifi.Az általam kedvelt rom viszont 2 sávos jelvételt produkál.Ugyanez jellemző a GSM jelre is. A bluetooth headset- es zene szaggat,még akkor is ha zsebben van a teló.1méterre eltávolodva már bem is veszi a bluetooth jelet. Ivan rom- nál 6 m-ig jó a jel!!
Erről már többször írtam,hogy Ivannal sem mindegy,melyik alap van fenn.Most kipróbálom úgy,hogy az általam legjobb rádió modulnak bizonyult 5.4.10-es NON-H...fájlt átrakom az 5.5.15- be,hátha jobb lesz.Ha nem,akkor sajna még most is a NEKEM legjobbra térek vissza :-)))
Ui.: térerőm most sincs,mindig a szlovákra akar állni,olyan gyenge a vétel.

[ Szerkesztve ]

(#15360) Karavik válasza Zamasun (#15331) üzenetére


Karavik
veterán

Itt kéne hogy legyen az új feature:

enable unlock by BT device and then go to settings - BT - miband device

Én nem tudom nekem nincs MiBand men tudtam kipróbálni...

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15361) <Adamsky> válasza Attipapa (#15359) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... az általam legjobb rádió modulnak bizonyult 5.4.10-es NON-H...fájlt átrakom az 5.5.15- be,hátha jobb lesz ... " - no erre kíváncsi leszek. Én a Wifi-t tervezem hasonló módon tesztelni (alap: 5.15, ROM: Ivan 5.1.1) majd hétfőn.

(#15362) ginola válasza Karavik (#15358) üzenetére


ginola
addikt

aki intelligens formában a saját tényleges (pozitív vagy negatív) tapasztalatait fogalmazza meg

Pont ezt tettem, de úgy látom a szöveg értelmezésével lehetnek gondok és falra hányt borsó, amit írtam! Kértem, hogy ne legyen személyeskedés, de egyesek ezt nem fogják már fel! Számodra a leírtakban mi nem volt intelligens? Sajnálom, hogy a kérdéseimre, amit feltettem nem sikerül egy esetben sem válaszolni. Ma direkt visszatettem a MIUI Lollit, mindkét telóra, és újra tesztelem. Mndenki az a ROM-ot használja, ami neki bevált, ezt el kell fogadni.

Ez a vita részemről lezárva, sztem te is ezt tedd.

[ Szerkesztve ]

(#15363) Attipapa válasza <Adamsky> (#15361) üzenetére


Attipapa
aktív tag

No ezt magyarázza meg nekem valaki! A WIFI és a GSM is jobb lett az 5.4.10-essel.
Vessetek rám követ,de ez akkor is így van,a kazánházamban 1 jel a wifin, és megy róla a Youtube,az előzővel meg jel sem volt. Cseréltem a következőket a zip fájlban: rpm.mbn, sbl1.mbn, sbl2.mbn, sbl3.mbn, tz.mbn és természetesen a NON-HLOS.bin-t. Ráadásul a felülíráskor most is kb.-ra megegyezik a felülírandó és a felülírt fájl mérete.Ezt én ezzel a hülye vén agyammal már nem tudom megérteni!!! :D
Sajnos a bluetooth headset-en nem lehet most sem zenét hallgatni, annyira szaggat, és azt sem lehet,hogy a kocsiban a telefon a műszerfalnál legyen, mert már szakad a kapcsolat. Na erről ennyit Uraim, és most vissza a jól megszokott Ivan 5.5.3 :DD

(#15364) Neck válasza ginola (#15339) üzenetére


Neck
veterán

A 3 telefonban szerintem a telepítési metódus közös, szóval User error lesz. Én egyik hibát sem tapasztaltam a felsoroltakból, pedig a kezdetektől V6L van fent, nem 1-2 napot, mint nálad. Elfogadom, hogy az Ivan neked jobban bejön, de ez a "bug hátán bug" csak fikázás a levegőbe.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#15365) <Adamsky> válasza Attipapa (#15363) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Az "rpm.mbn" lehet felelős a gyengébb Wifi-ért:
"Q: What is RPM?
A: Many people claim it to be "Resource Power Management" and apparently it controls power to things like your modem and radio. I'm not sure that this is 100% accurate, as I've not seen anyone with a ton of credibility claim this.
"

Az "rpm" - ezek szerint - nem más, mint a "Resource Power Management", ami a modem, radio (és még ki tudja mi) energiagazdálkodásáért felel. Sajnos mást egyelőre nem találtam.

(#15366) Attipapa válasza <Adamsky> (#15365) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Köszi! De mi a frászért egyforma a két fájl,(5.4.10-es és 5.5.15-ös ben lévő) ha összehasonlítom őket Total Commander-el? És mégis másként viselkedik a ROM-ban.

(#15367) ginola válasza Neck (#15364) üzenetére


ginola
addikt

Nem közös, mert az ország különböző részein élünk. Nem is ugyanúgy telepítettük. Ez csupán feltételezés. Nem talàltuk ki a hibákat, és nem először telepítettük Romot.

[ Szerkesztve ]

(#15368) Attipapa


Attipapa
aktív tag

Látom, még mindig nem csendesül ez a vita! Most raktam vissza a kedvenc romot és higgyétek el, ettől simábban futó és hibátlan ROM egyelőre nincs. Lehet,hogy fapados,de telefonálni,netezni,levelezni,cheat-elni tökéletes választás.Soha nem hagyott cserben,dolby hangja van és ami fontos, kezeli a bluetooth-ot is rendesen. Most megmértem 6m 40 cm az a távolság, ahol elhallgatott a zene a headset-en,míg a MIUI, ahogyan már írtam is, még 1 métert sem tud!!! Ez gondolom változni fog és szurkolok is neki, hogy legyen Nektek is kedvenc tökéletes ROM-otok erre a csodás telefonra!
Én ezzel be is fejeztem a "dicshimnuszomat",jelzem, hogy mindenkinek magánügye mit rak fel, és ki mit szeret.Legközelebb csak akkor írok erről a ROM-ról valamit, ha megjön a frissítés. Addig ígérem,hogy kussolok :DDD (gondolom sokaknak már az agyára mentem :O )

Tehát ez van felrakva: aosp-aries-5.5.7-Modify-5.1.1.zip 5.4.10-es MIUI 6L alapra,eredeti partícióval.

[ Szerkesztve ]

(#15369) <Adamsky> válasza Attipapa (#15366) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... egyforma a két fájl,(5.4.10-es és 5.5.15-ös ben lévő) ha összehasonlítom őket Total Commander-el? És mégis másként viselkedik a ROM-ban." - na, várj! Ez az én dumám! :DDD ... egyébként passz.

(#15370) Jack@l válasza Attipapa (#15366) üzenetére


Jack@l
veterán

Lehet az csak a program része, magát a konfigot más fileból olvashatja ki.

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#15371) Neck válasza Attipapa (#15368) üzenetére


Neck
veterán

Semmi baj ezzel, használd egészséggel! Kinek ez, kinek az jön be, csak a másokét fikázni felesleges! Én pl soha nem váltanék a MIUI-ról, egy fapad AOSP kedvéért, inkább örülök, hogy az én telómra gyári a MIUI. Neked meg pont az AOSP a nyerő, és ez így van jól. Baromi unalmas lenne a világ, ha egyforma emberekből állna. Szerintem ha az ilyen "sehol sincs még" hsz-eket mellőzzük (mert ez nyilván marhaság), akkor nem is indulnak be a plusz hozzászólások, mint ki hány éves, stb. :R

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#15372) Attipapa válasza Karavik (#15358) üzenetére


Attipapa
aktív tag

"Itt az Ivan 5.5.7 verziót mutatja legfrissebbnek"
Ez a az 5.5.3-nak a régi rendszerre való modify változat ami május 7.-én jelent meg,ezért emlegetik 5.5.7-nek.

[ Szerkesztve ]

(#15373) <Adamsky> válasza Neck (#15371) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

... csak annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy: "Soha ne mond, hogy soha!" ;)
Ha rákeresel, akkor könnyedén találhatsz olyan hozzászólást, ahol én is azt írtam anno, hogy AOSP-t nem szívesen (vagy egyáltalán nem) tennék fel, és hogy ilyen meg olyan szuper a Miui (v5). Funkcionalitásban utóbbi mind a mai napig veri az előbbit. Használhatóság, na ezen már lehetne vitatkozni (de ne kezdjük újra ;) ). Azt a korábbi állításomat viszont még most is tartom, hogy a Miui valahogy árnyéka lett önmagának. Közel sem olyan rugalmas és gyors, mint anno volt. Időközbe pedig megjelentek a (jellemzően kínai) klónjai, amik már bőven többet is tudnak nála. Szóval drukkolok, én is a Miui-nak, de vagyok annyira "önző", hogy a - számomra - legjobb ROM-ot fogom feltenni a telefonomra, és csak azért nem Miui-t, mert ... mert ... csak. Lassan (nagyon lassan) jön a CM 12.1, és talán hamarosan lesz Xposed (vagy már van is) 5.1. Akkor viszont megint nagyon fog ugrani ez a vonal.
A Miui-nak tehát most már nagyon gyorsan össze kéne hoznia egy hibátlan ROM-ot, utána pedig a hasznos (!) funkciókra összpontosítani, mert a világ elmegy mellette.

(#15374) vicces1 válasza <Adamsky> (#15373) üzenetére


vicces1
aktív tag

Ez egy nagyon korrekt összegzés volt. :C

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#15375) Karavik válasza <Adamsky> (#15373) üzenetére


Karavik
veterán

Kiemelnék egy lényeges pontot a hsz-edből:
"vagyok annyira "önző", hogy a - számomra - legjobb ROM-ot fogom feltenni"

Nem csak Te, mindenki a számára legjobb ROM-ot fogja feltenni, ebben biztos vagyok, de az, hogy kinek mi a legjobb az egyéni igények és fontossági szempontok kérdése.

Biztos emlékszel, hogy elég sok AOSP ROM-t kipróbáltan régebben a MIUI6 előtt: CM11 (ezt nagyon sokáig használtam), Omni, Mokee, Ivan 5.1

Mindegyik használható, volt de egyikben sem működtek az alábbi funkciók, vagy nem volt meg benne (és itt jön képbe az egyéni fontossági szempontok):

- WiFi Display
- Véletlen használat elleni mód
- Rejtett üzenet

Az Ivan 5.1 ráadásul stock (csupasz) android ROM, ami zero feature, minimal option vonalat képviseli. Nekem meg pont az kell, hogy rengeteg feature legyen benne, sok beállítási lehetősséggel, sok szép effekttel, vizualizációval. Biztosan Ivan-ból is ki lehet hozni sok mindent 3rd party appokkal+gravitibox-al+xposed-el, új témával, launcher-el...stb.

Szóval mindenki más szűrőn keresztül látja a világot, ettől eltérőek az igények és a fontossági szempontok. Addig jó amíg mindenki megtalálja a legmegfelelőbbet saját maga számára.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15376) Attipapa válasza Karavik (#15375) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Hogy a frászba működik a wifi display? Karácsony előtti 4.4 MIUI ROM-al működött,azóta egyikkel sem tudom összehozni! A TV ugyanaz! Tegnap is próbáltam amíg fenn volt az új MIUI.

[ Szerkesztve ]

(#15377) <Adamsky> válasza Karavik (#15375) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... zero feature, minimal option vonalat képviseli. Nekem meg pont az kell, hogy rengeteg feature legyen benne, sok beállítási lehetősséggel ... "
Ami nekem leginkább hiányzik az AOSP-ből az a tűzfal-permission management-antivírus "háromszög". Ahogy írtad, a legtöbb ilyen dolog pótolható. Pl. ily módon pótoltam a beszélgetések felvételének a lehetőségét. Igaz ezért fizetnem kellett (Play!-es viszonylatban nem is keveset), viszont cserébe olyan minőségben tudok felvételt készíteni, amire a v5 sose volt képes (a 6-os ilyen szempontból nem tudom mit tud).
Ja, és ha már "feature", jó lenne, ha ki lehetne kapcsolni a "rendszerhangokat". Mert ami Téged --, meg itt jó néhány fórumtársat -- szemlátomást abszolút nem zavar, az engem a "sírba tud tenni".

" ... sok szép effekttel, vizualizációval ... "
Ezen a téren viszont -- szerintem -- rengeteget fejlődött a stock droid. A KK-s, ill. Holo-s felülettől nekem is futkosott a hátamon a hideg, de ez az új "material design" sokkal jobb lett (szebbek és gyorsabbak az átmenetek). Szubj. vélemény (!) szerintem ez most egységesebbre sikeredett, mint a 6-os Miui. Utóbbinál a "quick settings" ill. a "notification" szerintem nagyon nem illik bele a design-ba.

[ Szerkesztve ]

(#15378) Karavik válasza Attipapa (#15376) üzenetére


Karavik
veterán

Nálam tökéletesen működik. Pillanatok alatt összekapcsolódik a TV-vel, a kapcsolatot stabil és akár FullHD mkv filmek is akadozás mentesen játszhatók le:

Itt látható, hogy a vezeték nélküli kijelző keresése megtalálta a TV-m:

itt pedig az látszik, hogy a MIUIv6 5.5.15 verzió van fenn:

Főképernyő:

Tegnapi voltam a rétsági Extrém nap 2015 rendezvényen, készítettem pár FullHD videó felvételt, itt pont ezeket mutogatom a családnak Wi-Fi display-t használva:

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15379) vornia válasza Karavik (#15378) üzenetére


vornia
senior tag

Photosshop!!!
WAZZE!!!
;]

na jó vicc volt..
:DD

(#15380) Karavik válasza vornia (#15379) üzenetére


Karavik
veterán

pedig tényleg van benne kis photoshop ;) mert ott tükröződöm a TV képernyőjén ezért az arcom el kellett takarnom... :)

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15381) Attipapa válasza Karavik (#15378) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Nekem nem találja a TV-t. Viszont az LG TV pluss app azonnal megtalálja,és megy is szépen a távirányitás.
Ha képet akarok megosztani,azonnal átkapcsolja a TV-t,de azt irja,hogy ismeretlen formátum és nem tudja megjeleníteni. Amint írtam,csak egy verzióval működött.

(#15382) ginola válasza Karavik (#15378) üzenetére


ginola
addikt

Milyen hangfal az? :)

(#15383) Karavik válasza ginola (#15382) üzenetére


Karavik
veterán

9.1-es Polk Audio hangfalrendszer centersugárzó eleme: [link]

(#15381) Attipapa:

Wi-Fi Display nekem csak a Special Edition MIUI-4.4 alatt nem működött mert ez a széria nem tartalmazta a hozzávaló driver-t. Viszont MIUIv5 és MIUIv6-5.0 alatt soha semmi gond nem volt vele.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15384) Karavik válasza <Adamsky> (#15377) üzenetére


Karavik
veterán

Ki lehet kapcsolni a rendszerhangokat (vagy olyanra gondolsz ami itt nincs?):

engem pl. az érintés hangja zavart (pittyenés tapizáskor) , azt ki is kapcsoltam...

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15385) Neck válasza Karavik (#15384) üzenetére


Neck
veterán

Őt a töltő csatlakozásának hangja zavarja,ha jól tévedek.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#15386) <Adamsky> válasza Karavik (#15384) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Neck jól emlékszik. Ebből is látszik, hogy Téged, ill. a többséget mennyre nem zavarja ez. Rajtam kívül még zdanee pörgött a témán. Meg is találta az egyik rendszer apk-ban a "bűnöst". Ezt a fícsört ahhoz az autóriasztóhoz tudnám hasonlítani, ami régebbi típusú Suzuki-kra volt jellemző. Kikapcsoláskor égtelen sípolással jelezte (a vészvillogó megvillantása mellett), hogy deaktiváltad. Az ilyen böszmeség (mert egyébként elég hangos ez a jelzés) egyszerűen nem méltó a Miui-hoz (az pedig végképp nem, hogy kiiktathatatlan).

(#15387) Disque válasza <Adamsky> (#15386) üzenetére


Disque
aktív tag

Engem is zavar, de ennél több kell, hogy otthagyjam a MIUI-t.
Az SMIUI-ban ezt ha jól tudom megoldották, nem értem miért nem lehet választható opció ez is?

(#15381) Attipapa:
Nállam is megy a wifi display már nagyon régóta jó, már a special edition alatt is működött a vége felé.

(#15388) vornia


vornia
senior tag

Nos megelégedésemre a múlt heti miui verzióban végre magához tért az akkuhasználat, legalább két napig bírta, és most még 50%--on van. Király :)

Feltoltam recoveryből,de nem rendezte át a partíciókat, igaz csak a sima user data wipe-ot választottam. Meg a cache-t. Gondolom az all user data opicó lett volna az.

(#15389) <Adamsky> válasza Disque (#15387) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"Az SMIUI-ban ezt ha jól tudom megoldották ... "
Gondolom kiszedi mindig a srác. Ezt végül is én is megtehetném. Ha ez lenne az egyetlen dolog, akkor talán meg is birkóznék vele hétről-hétre. Ami engem még nagyon zavar, az a "quick settings" / "notification" kinézete. Írtam már, és kérdeztem is, de nem jött még rá válasz, szóval még 1x:
Létezik olyan theme / skin, ami kicsit "v5-ösíti" vagy kontrasztosabbá teszi a kinézetét? A fekete alapon sötétszürke (itt most a kikapcsolt gombokra gondolok legfőképp) láthatósága / kinézete szvsz. nem sikerült a legerősebbre. Ezt a képet nem én csináltam, de nagyon jól mutatja, hogy mire is gondolok. De akkor vessünk egy pillantást a v5 vs. 6-ra.

(#15390) Karavik válasza <Adamsky> (#15386) üzenetére


Karavik
veterán

Engem a töltő csatlakoztatásakor a pittyenés abszolút nem zavar. Naponta egyszer csatlakoztatom a töltőt az napi egy pittyenés...ez nem izgat. Én a "minden érintésre pittyenés"-re vagyok érzékeny - szerencsére ez utóbbi kikapcsolható.
Néma üzemmód alatt viszont nem pittyen töltő csatlakozáskor sem ;) (persze tudom ez nem ugyan az...)

Nekem ezek fontossági szempontjaim ebben a prioritási sorrendben, amik jellemzően az összes AOSP ROM-ból hiányozik, így Ivan-ból is, viszont MIUI-ban működnek (ezért döntöttem a MIUI mellett anno):

- Beépített FTP szerveres kapcsolat (ez a MIUI-ban fájlkezelőben van)
- WiFi Display finkció
- Véletlen használat elleni mód
- Rejtett üzenet
- Telefonbeszélgetés rögzítése
- Lefelé csúsztatás bárhol a kijelzőn lehetőség a legördülő értesítési panelhez (egyik kedvencem)
- Legördülő értesítési panel tiltása a képernyőzáron - ez az AOSP ROM-okban akkor is lehúzható ha képernyőzár kóddal van védve
- Szolgáltató nevének kijeleztetése a főképernyőn az állapotsávban

Ha ezek közül azóta bármelyik is javításra vagy beépítésre került előre is elnézést kérek az Ivan ROM-ot használóktól!

Ezek sokkal nagyobb súllyal szerepelnek, mint egy pittyenés töltőcsatlakozáskor én mégsem írom azt hogy ezek hiánya nem méltó Ivan ROM-hoz. Annak örülök, hogy lehet válogatni a ROM-ok között és annak is, hogy elégedett vagy Ivan ROM-al (és ezt komolyan mondom!). Ha a felsorolásban lévők mindegyike benne lenne az Ivan ROM-ban, habozás nélkül azt használnám, akkor is ha a felület nem tetszik annyira, mint a MIUIv6-ban.

Most pedig leírom azt is, engem mi zavar a legjobban az általam favorizált MIUIv6-5.0-ban, mert így korrekt:

- közelség érzékelő lassú reakcióideje: ha hívok valakit és a hívás átirányítódik a hívott fél hangpostájára, akkor, ha elveszem a fülemtől a telefont 1,4 sec-ig még fekete marad a kijelző, így elég necces, hogy még a sípszó alatt letudjam tenni a telót. Ideiglenes megoldásként beállítottam a kikapcsoló gombra a hívás befejezés funkciót.

- szűk Wi-Fi hatótávolság. Ez azután kezdett el bolygatni, ahogy Attipapa felvetette ezt a témát. Utána kezdtem összehasonlítani más telókkal pl. OPO-val. Ahol az OPO-n 1 csíkot jelez a wifi indikátor, ott az Mi2S-nél már totál nincs vétel. Eddig fel sem tűnt, mert otthon lakáson belül és melóhelyen is épületen belül mindenhol van térerő.

- power gomb megnyomása után 1sec kell, hogy beélesedjen a kijelző (itt indokolatlanul kell várni, és ez nem az erősségem)

Minden héten tucatnyi fix/optimalizálás/new feature érkezik, jó eséllyel egyik pénteken ezek is belekerülnek majd a changelogba ;) Szvsz nem utolsó szempont a hosszú távú támogatás és a heti törődés sem...

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15391) ginola válasza Karavik (#15390) üzenetére


ginola
addikt

Előbb-utóbb szerintem javítani fogják majd ezeket, ahogy V6-nál is történt, ebben reménykedhetünk.
Az Smiui nekem is hiányzik, de remélem vmit kitalál a ROM készítője.

(#15392) <Adamsky> válasza Karavik (#15390) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"Legördülő értesítési panel tiltása a képernyőzáron - ez az AOSP ROM-okban akkor is lehúzható ha képernyőzár kóddal van védve"

Ejnye! Ez tényleg így van. :D Ez azért nem egy szép dolog. Azt hiszem ezt nevezhetjük bug-nak.

A többit adom. Persze jó pár nálam azért nem gond, mert 3rd party app-al megoldom (nem ritkán jobb minőségben és/vagy több szolgáltatással). Ez azért is alakult így mert már a HTC-men is "ugráltam" a különböző ROM-ok között, így kézenfekvőnek tűnt, hogy legyen egy alap, amit ide-oda tudok magammal vinni.

"Téma" ügyben nem tudsz kisegíteni? Vagy Te az alap Miui-s kinézettel használod?

Ja, igen! Egy - szerintem - fontos kérdés: Nem gondolod / gondoljátok, hogy lassan frissíteni lehetne a "Téma összefoglalót" (utoljára frissítve: 2013-10-10 10:51:36)? A link-ek jó része régi, ill. van pár olyan dolog, amit időről időre leír valaki az újaknak és nincs benne az előbb említett első hsz.-be.

(#15393) Karavik válasza <Adamsky> (#15392) üzenetére


Karavik
veterán

Én gyári témával használom, és hogy őszinte legyek nem próbáltam még soha másik témával, de a xiaomi.eu fórumon sokan használják a MIUIv6 extended témát kiterjesztett funkciók miatt pl. képernyőzárról zenelejátszó vezérlés. Viszont azt nem tudom, hogy a legördülő értesítési panel színeit át lehet-e szabni benne.

MIUIv6 Extended theme: [link]

vagy itt van még MIUIv5 theme launcher: [link]

Én egyiket se próbáltam!

Hát Igen, a téma összefoglaló eléggé elavult, frissítés valóban elkelne neki.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15394) Karavik válasza ginola (#15391) üzenetére


Karavik
veterán

Remélem én is!

Ez pedig mindképp jó ómen az sMIUI fanoknak:

"I am currently working on a new project which you might like a lot ;) ! Please stay tuned and dont ask for ETAs kind regards sebsch1991"

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15395) Attipapa


Attipapa
aktív tag

Megjelent a CM12.1 béta csak régi partícióra,összevontra nem jó! Innen letölthető jelszó:qga5

(#15396) mOta válasza <Adamsky> (#15392) üzenetére


mOta
csendes tag

En az eureka-t hasznalom. az online miui temak kozott megtalalod. De igazabol nem is ertem mi a gond. ezermillio tema van es vegyitheted is oket. Nekem is 3-4bol jott ossze egy hasznalhato.

(#15397) <Adamsky> válasza Karavik (#15393) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Köszi!
Egyelőre "félre teszem", és ha legközelebb lesz fenn 6-os Miui, kipróbálom.

(#15396) mOta
Köszi, Neked is!
Ez már picit jobb, bár itt is az a gond, hogy az inaktív kapcsolók, olyan ... (elnézést a szóhasználatért :) ) mint a lepkefing. Egyébként biztos bennem van a hiba, és nem kerestem elég kitartóan, de mikor legutóbb "témáztam", akkor annyi haszontalan, bazári, kínai gagyiba siketült belefutnom, hogy majd' lefordultam a székről. Ha átdobnád, hogy Neked mi az a 3-4, amiből összeállt, akkor a köv. Miui-s próbálkozásom alkalmával adnék neki egy esélyt. Köszi előre is!

(#15395) Attipapa
Én most ezt tuti nem rakom fel, de ha Te megtennéd, akkor kérlek itt vagy privátba feltétlen oszd' meg a tapasztalatodat. Hmm.. ezt is Ivan követte el? Vagy, nem? Nem olyan jó még a kínaim, mint a Tiéd :DDD

[ Szerkesztve ]

(#15398) zdanee


zdanee
őstag

Na, én közben besokalltam a zenelejátszó hibájával és kukáztam a gyári appot. Elég nehéz szülés volt, mert olyan appot kerestem, ami:
- nem csak albumok, de könyvtárak alapján is rendezi a zenéket
- kompatibilis a Pebble távirányító programjával, kiírja a szám címét is rajta és a Piston füles távirányítójával is működik.
- Nem fogyaszt sokat
- Nem fizetős és nem tol az arcomba kismillió hirdetést
- Nagy, egy kézzel is könnyen kezelhető gombokból áll a felület.
- Könnyen és pontosan lehet benne tekerni egy több órás mixben is.
- Normális, 4x2 widget jár hozzá

Végigpróbáltam vagy 20 zenelejátszót, de végül csak egy ment át minden teszten: Orpheus Music player
Ajánlom mindenkinek kipróbálásra.

A gyári lejátszóval kb 3 hete szenvedek, egyszerűen akadozik a lejátszás. Semmilyen másik lejátszóval nem akadozott, ötletem sincs, a gyári mitől csinálta (5.5.1-ben kezdte, újrahúzás, wipe minden és különféle settingek végigpróbálása is megvolt). Pár verzió múlva visszanézek, kijavították-e, én a részemről egy kistucat bugreportot küldtem már róla. Most egyedül az ikont cserélném le. Nálatok nem szarakodik a music player, v nem hallgat senki huzamosabb ideig zenét a telójáról?

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#15399) <Adamsky> válasza zdanee (#15398) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Én hallgatok, de mióta droid-on vagyok, Poweramp-ot használok maximális megelégedéssel.

Az akadozás formátum (Ogg, MP3, flac) független? Gondolom az alap dolgokat már meglépted (cache törlés, esetleg teljes app. reset). Ha nagyon ragaszkodsz a gyári lejátszóhoz, próbáld meg áttenni valamelyik régebbi verziót. Mondjuk, ha jobb ez az Orpheus, és nem szúrja a szemed az innentől teljesen haszontalanná vált zenelejátszó vezérlő a quick settings-ben, akkor lehet nem érdemes sokat vacakolni vele. Ja, 6-os Miui, "unified mode"-ban?

(#15400) zdanee válasza <Adamsky> (#15399) üzenetére


zdanee
őstag

MP3, VBR kb 320kbit körül, 5.5.15 és UnifiedStorage. Alap dolgok megvoltak, sőt, teljes reset is. Nem kísérletezek régebbi verziójú gyárival, igazából akkor kezdte, amikor a Dolby-t végre visszarakták, szóval lehet, hogy nem is konkrétan a lejátszóban van a hiba. Ennek az Orpheusnak van saját független EQ-ja. Azt a widgetet meg sosem használtam, van távirányítóm a fülesen és ott a Pebble is (többnyire azt használom).

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.