Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-10 10:51:36

LOGOUT.hu

Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15101) Neck válasza Valaki87 (#15100) üzenetére


Neck
veterán

Szia,

Ez alapján szerintem bárki meg tudja csinálni a frissítést, innentől pedig OTA frissül :)

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#15102) <Adamsky> válasza Karavik (#15095) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" .. ha ilyenkor egyszer megnyomod a bekapcs gombot és felvillan a kijelző, utána már nem villog tovább a led mert azt hiszi, hogy megnézted az értesítést ..."

Ez sajnos Miui (a v5 alatt legalábbis biztos) így működik. Ezen szerintem javítani kellene, mert nagyon nem jó így. Az AOSP-s droid alatt pl. addig ott marad a villogás, míg a "missed call" figyelmeztetés is ott van a notification-ok között.

(#15103) Neck válasza <Adamsky> (#15102) üzenetére


Neck
veterán

Megszokás kérdése. Én pl szeretem, ha ránézek, és onnantól nem villog, és pont jó így, ahogy van.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#15104) Valaki87 válasza Neck (#15101) üzenetére


Valaki87
senior tag

:R

(#15105) vornia válasza Karavik (#15095) üzenetére


vornia
senior tag

Előferdülhet,mert eddig ezt nem tapasztaltam.

Más..URAIM!!!Akinek még nincs autós töltője, itt egy javaslat :)

[link]

[ Szerkesztve ]

(#15106) Attipapa


Attipapa
aktív tag

Az Ivan 5.1.1-nek az akkuideje csodás! A KK-t biztosan veri,sőt nekem ettől jobb még nem volt. Most is reggel 6-tól 96%-on áll kb.30 telefonhívással, állandóan bekapcsolt WIFI-vel. (játszani nem szoktam,így a kijelzőidőt nem tudom! :D )
A ROM hibátlan,gyors,mint az elődje volt,nem találkoztam bug-al. Nagyon nem dicsérem, mert mindenkinek más az elvárása,és amint olvasgatom a fórumot,sok itt a MIUI rajongó! Ez csak egy AOSP alap,de roppant megbízható!

(#15107) ginola válasza Attipapa (#15106) üzenetére


ginola
addikt

Hm, szívesen letölteném, te honnan szoktad?

(#15108) DrKapocs válasza vornia (#15105) üzenetére


DrKapocs
őstag

(#15109) vornia válasza DrKapocs (#15108) üzenetére


vornia
senior tag

Bakker,.,,,

Most komolyan!!!! NEM JÁR ÁT AZ ERŐ TÉGED??????
:Y

(#15110) vornia válasza Attipapa (#15106) üzenetére


vornia
senior tag

Mondjuk én nem voltam (vagyok?) túl nagy miui rajongó, mindig is cm volt mániám, Defy alatt pl quarx romjait kedveltem, nyüstöltem. 1'-2 alkalommal próbáltam rá a wiui-ra de akkor még nem jött be.
Az Atrix2 volt a "fordulópont", de ott is elsősorban az akku ideje miatt. A CM/AOSP romok egy napig sem bírták általában, a Kacsa féle megpatkolt miui ellenben 2 napot is vitt.

De azért érzem a csábítást soraidban :) Egyre jobban :D
a "sötét" oldal :D

[ Szerkesztve ]

(#15111) <Adamsky> válasza ginola (#15107) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Sajnos eléggé "belpiacos" a cucc, szóval jellemző feltalálási helye a kínai Miui fórum. Ha ezzel nem akarsz vesződni, akkor ajánlom azt a pakkot, amit én csináltam. Benne van a ROM, a hozzá való (kínai!) recovery, és egy rövid kis leírás (Attipapa utólagos engedelmével) a recovery-hez. Ja, és egy gapps, amit külön szedtem le. Ami nincs, és még kellhet, egy olyan fastboot-os Miui (4.24 v. 5.1), ami már unified storage-s. Nulladik körben ugyanis olyan partíciós felosztás kell, ami már ilyen. Utána recovery flash, ROM flash, gapps ... és mehet a reboot.

(#15110) vornia
Én speciel nem rajongok semmiért. Túl nagy luxus ;)
Utána olvasok, megnézem, kipróbálom, aztán döntök. A v5 se volt számomra tökéletes, de még most is jobbnak tartom, mint a 6-ost. Az ideális ROM - számomra - egy v5 kinézetű, CM-es tudású, és AOSP-s, vagy KK-s spec. ed. 6-os üzemidejű ROM lenne. :D

[ Szerkesztve ]

(#15112) Attipapa válasza vornia (#15110) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Senkit nem akarok rábeszélni! Joga van mindenkinek azt szeretni,amit csak akar :D De azért ajánlom! :D

ginola: innen(/L) és (L:http://pan.baidu.com/s/1pJp5OyZ)innen(/L) jelszó1:pe6u jelszó2:3t7s

[ Szerkesztve ]

(#15113) Attipapa


Attipapa
aktív tag

na akkor mégegyszer,mert valamit el...tam.
Recovery:itt jelszó:pe6u
ROM:itt jelszó: 3t7s

(#15114) ginola válasza Attipapa (#15112) üzenetére


ginola
addikt

Köszönöm, remélem tud magyarul.
CWM-et itt felejtsem el a a 2 systemet is?

(#15115) Attipapa válasza ginola (#15114) üzenetére


Attipapa
aktív tag

CWM van,de kínai nyelvű és új verzió. A ROM csak a MIUI 5.5.1 flash-elése és partició összevonása után rakható fel. Ha nem boldogulsz,akkor írj, és küldök egy lépésről lépésre szóló tájékoztatót. A recovery.zip nem csak a recovery.img fájlt tartalmazza,hanem egy flash.bat parancssort,amit fastboot módban kell elvégezni, a MIUI ROM felrakása után. Sajna a MIUI felrakása előtt menteni kell az SD tartalmát,mert "flash all bat" script-et kell Miflash-nél alkalmazni,hogy meglegyen az összevonás. Megpróbáltam simán ráhúzni az 5.4.14-es Ivan ROM-ra,de akkor nem lát az SD-ből csak 3,5Gb-ot, és így használhatatlan. Ne is próbálkozz a felrakással, ha nem egyesíted előtte a partíciódat!
A system2-re még nem próbáltam rakni semmit,de mivel TDB már nincs,így nem sok értelme lenne ugyanazt a ROM-ot felrakni oda is.

(#15116) Karavik válasza Attipapa (#15115) üzenetére


Karavik
veterán

MiRecovery-ből nem lehet felrakni miután a partíciók egyesültek? Nekem idáig mindig sikerült...de lehet 5.1.x után már más a helyzet...(most én sajnos nem tudom kipróbálni, mert a MIUI5.5.6-ot tesztelem, de a többieknek érdekes lehet)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15117) <Adamsky> válasza Karavik (#15116) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Nem (pontosabban nem valószínű), mert a recovery-n kívül a bootloader-t is cserélni kell. Utóbbi tulajdonképpen a legutolsó v5-ös dev-es ROM-al megegyező.

(#15107) ginola
Ahogy Attipapa is írta a "flash all"-t kell választani a MiFlash-ben. Ezt kihagytam, de fontos, különben nem lesz unified storage. Előtte SD mentés !!

[ Szerkesztve ]

(#15118) Attipapa válasza Karavik (#15116) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Na ezt meg én nem próbáltam! Viszont az emmc_appsboot-ot is le kell cserélni, és a flash all.bat indításakor egymás után cseréli a recovery-vel együtt. Az emmc nélkül viszont nem tudom, hogy működne-e a ROM? :N
" különben nem lesz unified storage" ahogy írtam, csak egy 3,5Gb-os storage lesz.

[ Szerkesztve ]

(#15119) ®abstract® válasza Attipapa (#15112) üzenetére


®abstract®
őstag

az ivan 4.14 en teszteltem a böngészőt is.a chrome szerintem korlátolt de nem rossz.a cm browser sokkal jobb azért is mert a chrome elakad több oldalon is majd lefagy.nálam bemelegszik ivan romja úgy hogy email,viber,cm browser,skype is megy.úgyhogy nálam izzad a rom..

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#15120) ginola válasza Attipapa (#15115) üzenetére


ginola
addikt

mivel TDB már nincs,így nem sok értelme lenne ugyanazt a ROM-ot felrakni oda is

Ez a bajom, hogy TDB nincs. Szeretek az egyik rendszeren tesztelni egy ROM-ot, a másikon meg a bevált ROM-ot használom, így nem kell vele órákig szórakoznom a működő ROM elérésével...

IVAN 4.14 nekem is melegítette a telót!

[ Szerkesztve ]

(#15121) ginola válasza <Adamsky> (#15117) üzenetére


ginola
addikt

SD hogyan mentem le, eddig soha nem volt rá szükség.

(#15122) Attipapa válasza ginola (#15120) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Nagyon egyedi eset lehet,mert ettől "hidegebb" ROM nem volt még a telefonomon. Azon a fórumon,ahol a megjelenés után egy órával már 18 ezer körüli letöltés volt,senkinek nincs ilyen problémája. Nálad valami nem sikerült a flasheléskor. A system2 TDB nélkül hogyan működik különböző Android verziójú romokkal? Ezt soha nem próbáltam,mert ugye elvileg akkor ugyanazt a data-t használják. Vagy rosszul tudom? Ezt komolyan kérdezem,mert a system2- re rá szeretném tenni az Ivan 4.14-et.

(#15123) <Adamsky> válasza ginola (#15121) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Rátapintottál a lényegre. Sajnos ez a "legfájdalmasabb" része a dolognak. Sajna a WiFi-m elég gyenge, úgyhogy az azon történő másolás nálam kiesett, így maradt a kábel (Total Commander + ADB plugin. Az Explorer-es másolgatás nekem nem jött be). Én nem vacakoltam, másoltam mindent, így közel 23 Gbyte-ot kellett ki-, majd vissza mozgatni. Vissza, viszont csak azokat tettem, amire feltétlen szüksége volt az új rendszernek. Szóval, ha sok az adatod, akkor 2-3 órára készülhetsz nyugodtan.

(#15122) Attipapa
"A system2 TDB nélkül hogyan működik különböző Android verziójú romokkal? Ezt soha nem próbáltam,mert ugye elvileg akkor ugyanazt a data-t használják. Vagy rosszul tudom?"
Jól tudod.
"Ezt komolyan kérdezem,mert a system2- re rá szeretném tenni az Ivan 4.14-et."
Szerintem erre a kérdésedre meg is adtad az előbb a választ. :) Ha nincs TDB, akkor nincs két - különböző - rendszer. Ha jól értelek, és Te most a kínai CWM-ről beszélsz, ami az 5.1.1-es Ivan féle ROM-hoz van, akkor ott a sys1, sys2 váltásnak annyi értelme van, hogy ha jön egy frissítés ehhez a ROM-hoz, akkor azt mondjuk a sys2-n ki lehet próbálni. Ha pedig valami nem adja, akkor vissza lehet menni az előzőre (ld. 6-os Miui-s rendszer a stock recovery-vel)

[ Szerkesztve ]

(#15124) ginola válasza Attipapa (#15122) üzenetére


ginola
addikt

2 db Mi2s van a családban:D

[ Szerkesztve ]

(#15125) vornia válasza ginola (#15124) üzenetére


vornia
senior tag

csak egy jótanács,biztos ami biztos. Kapcsold be a rejtett és a system fileok megjelenítését a másolás előtt :B

(#15126) ginola válasza vornia (#15125) üzenetére


ginola
addikt

Továbbra se tudom hogyan kell lementeni az SD tartalmát.

(#15127) <Adamsky> válasza ginola (#15126) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Mi a gond? Milyen rendszered van? Win? 7-től, ha csak szimplán rádugod, akkor meg fog jeleni az "Intézőben" (vagy Saját gép). Megnyitod, kijelölsz mindent, aztán másolás ...
Vagy, ahogy írtam Total Commander + ADB plugin. Egy videó az ADB plugin-ről: katt

[ Szerkesztve ]

(#15128) Attipapa válasza <Adamsky> (#15123) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Szerinted a 4.14-el összefér system2-n az 5.1.1-es?
ginola: gratulálok,nincs is ettől jobb telefon a " világon" egy ilyentől csak a kettő jobb :-)

[ Szerkesztve ]

(#15129) Attipapa válasza <Adamsky> (#15127) üzenetére


Attipapa
aktív tag

ADB pluggin sem kell.A munkahelyemen sincs,de ha ráteszem a gépre a telefont,azonnal látom az SD-t. Semmit sem telepítettem a gépre! (Nem is enged csak rendszergazdának)Egyszerű CTRL C és CTRL V és mindent lement.

[ Szerkesztve ]

(#15130) <Adamsky> válasza Attipapa (#15128) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Nem tudom.
De, jobbat kérdezek: Szerinted a 4.14 "unified storage" kompatibilis? Másképp, "unified storage"-ra történő váltás után bármilyen ROM képes lenne az új partíciókat helyesen kezelni? Mondjuk akár egy JB-s v5-ös Miui is elfutna? Sok itt a kérdés... nekem legalábbis.

(#15129) Attipapa
Én a Ctrl+C, Ctrl+V -vel egyszer már szo*tam. Fél úton megállt, és nem tudott valamit olvasni. Természetesen az az egyszerűbb, meg kell előbb azzal próbálni. A "TC" + ADB-t csak "B-terv"-nek írtam.

[ Szerkesztve ]

(#15131) Attipapa válasza <Adamsky> (#15130) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Na ez az amit nem merek kipróbálni. Tegnap este már majdnem rábeszéltem magamat,hogy a 4.14-es mentést megpróbáljam felrakni,de aztán sajnáltam rá az időt,meg azt hogy elcsesszek egy jól működő rendszert. A 4.14-nek a WIFI-je kb.5 méterrel többet tudott,csak e- miatt akartam visszarakni tesztelésre. Te ezt nem tapasztaltad?

(#15132) <Adamsky> válasza Attipapa (#15131) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Ezt így nem tudnám megmondani, de eddig nem tűnt fel, hogy gyengébb lenne, mint eddig bármelyik (Miui, CM, 4.14-es AOSP) ROM. Sajnos most nekem sincs nagyon időm próbálgatni (SD tartalmat másolgatni ide-oda), de egyszer lehet kipróbálom majd, hogy pl. egy legutolsó dev-es v5 mit lép az unified storage-ra.

(#15133) Attipapa válasza <Adamsky> (#15132) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Egy egyszerű kis teszteléssel jöttem rá. A parkolóban a kocsi mellett az előző verzióval tudtam WIFI-ről netezni, ezzel pedig pontosan 5 lépést kellett az iroda felé tenni,hogy kapcsolódjon a WIFI-hez. Ez pedig tutira azt jelenti,hogy gyengébb valami miatt. Az előző verzió alapja a MIUI 5.4.10-es volt,arra gondolok, hogy az 5.5.1-es,ami ennek az alapja a gyengébb láncszem. Ezért akartam tesztelni a 4.14-es ROM-al,hogy ezt kiszűrjem.

(#15134) DrKapocs


DrKapocs
őstag

Changelog prew: Időjárás megosztása. Azt hiszem nincs lejjebb (bár a mondás szerint mindig van lejjebb).

(#15135) zdanee válasza DrKapocs (#15134) üzenetére


zdanee
őstag

A zenelejátszó akadozását csak én vettem észre (illetve csak az én telefonom csinálja) az 5.5.1-ben?

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#15136) Karavik válasza Attipapa (#15131) üzenetére


Karavik
veterán

Költői kérdés: Aztán minek szenvedtek a kínai CWM-el amikor van angol is?
gdb147 barátunk a 4pda-án megosztotta ezt: [link]

Simán a meglévő kínai CWM-ből kell flash-elni és máris angol lesz belőle. Természetesen tudja kezelni a merged partíciót. Külön nem flash-elhető, kell neki a kínai előtte!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15137) Attipapa válasza Karavik (#15136) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Köszi, de már reggel én is lecseréltem! :R

(#15138) Karavik válasza Attipapa (#15137) üzenetére


Karavik
veterán

Lehetetlenség neked újat mondani :)

(#15134) DrKapocs:

Én azon már nem akadok fenn, mert rájöttem, hogy a changelog preview csak szórakoztatása a népnek, az igazi javítások, bugfixek soha nincsenek említve benne!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15139) DrKapocs válasza Karavik (#15138) üzenetére


DrKapocs
őstag

Nekem jelenleg nincs fenn a V6, így nem tudom a választ. (Mostanában nem volt időm időm, kedvem játszani vele).

Karavik: Igazad van, csak vicces ezt még leírni is, hogy a "weather share". Azt hittem, hogy a naptár kékre színezése és a MiSync egy-egy pici bővítése überelhetetlen. Ettől függetlenül kifejezetten szeretem olvasni a prew-t.

(#15140) Karavik


Karavik
veterán

FYI:

MIUIv6-L 5.5.7 kiadásban már javítva lett a kamera driver probléma, úgyhogy végre helyreállt a rend:

4:3 mód: 3120x4208 pixels = 13,1 Mpx
16:9 mód: 2368x4208 pixels = 10Mpx

Szóval ez sincs benne a changelog-ban (és nem is lesz) holnap mégis jön :)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15141) Disque válasza Karavik (#15140) üzenetére


Disque
aktív tag

Az jó, én jobban szeretem a 16:9-et, még ha kisebb is a felbontás

(#15142) <Adamsky> válasza Karavik (#15136) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Köszönöm én is, de azért annyit hozzáfűznék, hogy ez nem rég került ám fel (az 5.1.1-el egyetembe) ;) Attipapa és én már javában használtuk.

(#15143) Karavik válasza <Adamsky> (#15142) üzenetére


Karavik
veterán

"Attipapa és én már javában használtuk."

Tudom, legalább ősidők óta ;)

Más: kiszivárgott Xiaomi 2015-ös ütemterve: [link]

Xiaomi Mi5 csak novemberben érkezik, kínai logo eltakarja, de azért kivehető, viszont jó hír hogy Snapdragon 820-al!

Mi4i-vel komoly gondok vannak Snapdragon 615 bug miatt, nem tudtak még kijavítani...

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15144) <Adamsky> válasza Karavik (#15143) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Biztos velem van a baj, de a hírt olvasva egy picit se jöttem lázba: bla-bla ... 5" ... bla-bla ... 5.5" ... bla-bla ... 5.2". Sehol egy használható méretű készülék. Ez a "tudtam, csak nem sejtettem" kategória. :(

Ja, és közben Redmi 2-ből a 2 Gbyte-ost még kapni se lehet. A Mi3 és a Mi4 tulajok pedig várják a Lollipop-ot.

[ Szerkesztve ]

(#15145) zdanee válasza <Adamsky> (#15144) üzenetére


zdanee
őstag

Egyszóval továbbra is a Mi2s a legjobb telefon, pont. :D

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#15146) Karavik válasza <Adamsky> (#15144) üzenetére


Karavik
veterán

Engem is csak ez hozott lázba:

"The Xiaomi Mi 5 will see a daylight in November with 5.2-inch QHD display, Qualcomm Snapdragon 820 chipset, and 20.2MP camera."

Bár az 5,2 col nekem már kompakt kategória, ha tényleg S820-al jön akkor biztosan ez lesz a köv. telóm...

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15147) szuszinho


szuszinho
őstag

Na kérem szépen mik történnek itt. :-) Holnap mentek is le mindent, aztán kipróbálom ezt az új rendszert. MIUI mentéseket (programok +adatok, wifi... ) vissza lehet tenni?

(#15148) zdanee válasza szuszinho (#15147) üzenetére


zdanee
őstag

Vissza. Bár én a rendszerbeállításokat biztos ami ziher alapon kihagytam a backupból.

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#15149) vicces1 válasza Karavik (#15143) üzenetére


vicces1
aktív tag

"Mi4i-vel komoly gondok vannak Snapdragon 615 bug miatt, nem tudtak még kijavítani..."

Az elég ciki, mert a Barra bácsi elég önelégült műsort adott elő az indiai prezentációján.

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#15150) vicces1 válasza <Adamsky> (#15144) üzenetére


vicces1
aktív tag

"Ja, és közben Redmi 2-ből a 2 Gbyte-ost még kapni se lehet."

Nekem már úton van DHL-el! In stock a Redmi 2 Pro az ibuygou-n csak noszogatni kellett őket, de 2 napra már feladták. 1re az előrendeléseket szórták ki ezért csúszott egy kicsit, amúgy kb. 1 hete raktáron van.

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.