Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-10 10:51:36

LOGOUT.hu

Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15201) Karavik


Karavik
veterán

Teszteltem a MIUIv6-L 5.5.8-ban lévő új camera driver-t. Mélységélesség teszt: [link]

Egész jók lettek főleg, hogy fújt a szél....

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15202) DrKapocs válasza Karavik (#15201) üzenetére


DrKapocs
őstag

Tegnap feltettem az 5.5.9-et, de gondjaim voltak vele. Sok időm nem volt, így egyből nem a MiFlash-el ugrottam neki. A beállításos részt megpróbáltam megspórolni (nem a system settingset). Fenn volt a JLB50, leszedtem a zip-ként az 5.5.9-et. Átneveztem update.zip-re, MiRecoveryből feltettem. A tervek szerint, miután áthozta volna a beállítások java részét a V6-ba, csináltam volna egy backupot. Eztuán legyalultam volna az egészet MiFlash-el az uni storage miatt. Ezután 5.5.9-es fastboot és a backuppal visszaállítottam volna mindent.

A dolog az update.zip-ig ment is, fel is tettem Recoveryből, de a beállítások zöme már nem jött át. Korábban ez jobban ment neki. Ez még nem is lett volna nagy gond. A fő gond az volt, hogy próbálgatván a rendszert, a kamerával komoly gondjaim voltak. Zörgette kegyetlenül a kamera modult, próbálta volna szerencsétlen megtalálni a fókuszt, de nem igazán ment neki. Olyan hangokat adott ki, hogy borzasztó volt (előtte sohasem). Komolyan féltem, hogy baja lesz, szemmel láthatóan ugrált és pattant a kamera modul. Kb. 50%-os aránnyal hibás volt a fókusz, különösen HDR on mellett.

Sok időm nem volt, döntenem kellett, hogy tovább kínlódok (kockáztatva, hogy nem lesz jó a dolog MiFlash után sem - viszont nem lesz több időm) vagy visszarakok egy stabilan működő V5-öt, gyorsan. A telefonra szükségem van, nem szarakodtam, visszaraktam a V5-öt. Ha lesz időm, újra rakom a V6-ot, de egyszerűen kevés volt az időm-kedvem, hogy kínlódjak vele. Visszatéve a V5-öt semmi gond a kamerával.

(#15203) Zamasun


Zamasun
aktív tag

Az 5.5.8- 5.0 teljesen smooth, az akksiidő is valoban kielégítő, a 3100-as akksival meg pláne. :-) Jo kis gép ez a mai napig.

(#15204) Neck válasza DrKapocs (#15202) üzenetére


Neck
veterán

Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid voltak, nekem tökéletesen működik!

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#15205) Karavik válasza DrKapocs (#15202) üzenetére


Karavik
veterán

Tökéletesen elhiszem, hogy gondjaid voltak vele, csak hát a gondokat Te magad generáltad! Így bármilyen ROM-al gondjaid lennének, ha szándékosan úgy telepíted ahogy nem lehet. Majd a merged partíció után - ha eljutsz odáig - próbáld meg visszatelepíteni a jól bevált JLB50-et, de azt is ugyanúgy MiRecoveryből vagy Updater app-ból, meglátod azzal is gondod lesz egyből!

Szerintem az a korrekt (és ez egyben a minimum), ha úgy írunk véleményt, hogy előtte betartottuk a szükséges telepítési instrukciókat pontról pontra, ellenkező esetben csak egy félrevezető hsz-el lesz több a fórum.

Másik pedig az, hogy a MIUIv6-L 5.5.9 - amit említettél, hogy felraktad dirty flashel - az global kínai ROM nem, pedig xiaomi.eu multilang amiről mi beszéltünk.

MIUIv6-L 5.5.8 multilang ROM egyetlen ismert hibája, hogy az USSD szolgáltatói kódok (még) nem működnek, mint ahogy eddig egyik Lollipop alapú ROM-al sem. A többi eddig említett hibák javítva...

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15206) DrKapocs válasza Karavik (#15205) üzenetére


DrKapocs
őstag

Karavik & Neck

Teljesen igazatok van, nem is a ROM-ot hibáztatom. A világért sem akarom, hogy ez jöjjön le a leírásomból. A hiba egyértelműen a USER-ben volt, vagyis bennem. Nem is vitatom. A fenti leírás arra tökéletes példa, hogyan ne csináljuk. Olvastam az elégedett hozzászólásokat, gondoltam, hogy "spórolok" egy kis időt, nem állítgatok be mindent, hanem kicsit rövidítek a szükséges időn. Hát, ööö, nem jött be. Rá kell szánni az időt, ne pazaroljon időt senki a dirty flash-re. :) (Egyébként megjegyzem, hogy amikor az első V6L bejött, akkor simán és hibátlanul ment a dirty flash. Sőt, a hivatalos leírás alapján ezt a módszert ajánlották, nem volt szükséges hozzá MiFlash. De már nem frankó.)

Igen, ahogyan írtad is, gyakorlatilag nem tettem mást, mint "piszkos telepítéssel" feltettem a V6L-t, a kínait, az 5.5.9-et. És persze nem ment. Nem mondom, hogy a rendszer a rossz, mert még így is érezhetően gyorsabb volt, mint a V5. A piszkos telepítéssel a képernyő éledése 1-1,5 másodperc késéssel történik meg, illetve a kamera modul használhatatlan volt. Azért egyből levágtam, hogy ez nem a ROM hibája, mert akkor a fórum dugig lenne ezeket kifogásoló kommentekkel. Néztem a képeket, amiket lőttél Karavik; jók!

(#15207) ginola


ginola
addikt

Ha felraknék egy friss Lollit, akkor ugye u. storege lenne.

A kérdés az, hogy KK pl 5.3.27-et vissza tudnám e rakni vhogy a telóra.

(#15208) Karavik válasza DrKapocs (#15206) üzenetére


Karavik
veterán

Így már mindjárt más :B No problem, peace! ;)

(#15207) ginola:

Ez így ebben a formában nem igaz! Az egyesített partíció (unified storage) feltételei a következők:

1. Fastboot MIUIv6-5.0 aries 5.4.24 vagy újabb ROM
2. MiFlash tool (150327)
3. Fastboot script: flash_all.bat

Ha pedig probléma mentesen vissza szeretnél térni a KK alapú 5.3.27-re, akkor ezek kellenek:

1. Fastboot MIUI6 aries 5.3.27 ROM
2. MiFlash tool
3. Fastboot script: flash_all.bat

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15209) Attipapa válasza Karavik (#15208) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Ha egyszer összevonta a particiókat,akkor ezzel a módszerrel nem hiszem, hogy tud régi verziót flashelni.
A flash all bat fájlba kell beírni egy sort,csak akkor teszi vissza a régi partíciót.
Ezt kell a 3.sorba beilleszteni, egyébként nem lehet flashelni sem régi verziót.:
Ez a 3. sor : fastboot %* flash partition "%~dp0images\gpt_both0.bin" || @echo "Flash partition" && exit /B 1
Én is csak így tudtam visszarakni eredetire.

[ Szerkesztve ]

(#15210) Karavik válasza Attipapa (#15209) üzenetére


Karavik
veterán

A régi ROM tartalmazza a hozzá való flash_all.bat fájlt, azért kell a downgrade-hez újból MiFlash + fastboot script-hez a saját ROM csomagból betallózni a flash_all.bat fájlt. Ez vissza állítja a régi partíciókat ami a régi KK ROM-hoz kell.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15211) Attipapa válasza Karavik (#15210) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Próbáltad? Mert nekünk nem engedte a régit Miflash-el visszatenni. Azért van a miui.com- on külön erről szóló topic.Nekem csak a flash all.bat fájl átírásával engedte visszarakni az 5.4.10-et. Adamskynak sem sikerült amikor vissza akart mrnni a régire.

(#15212) ginola válasza Attipapa (#15211) üzenetére


ginola
addikt

Nekem sem ment... Szerintem a TDB hiánya sokaknak fáj majd.

(#15213) Karavik válasza Attipapa (#15211) üzenetére


Karavik
veterán

Nem, de így logikus :) Amit te mondasz az szerintem akkor igaz, ha ugyanazon L alapú ROM esetén szeretné valaki visszaállítani a régi partíciókat.

Most pedig arról van szó, hogy "L ROM" merged partícióról hogy lehet visszamenni "KK ROM" hagyományos partícióra. Én szerintem MiFlash-el és a ROM-hoz tartozó (dedikált) flash_all.bat fájl betallózásával. Te egyébként beszoktál írni kézzel az MiFlash advanced menü mezőibe, pl fastboot script-hez? Csak azért kérdem, mert minden ROM-hoz külön adottak ezek a fájlok! Én mindig minden esetben egyesével betallózom ezeket (és ez a lényeg), így ahogy a képen is látod:

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15214) Attipapa válasza ginola (#15212) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Roppant egyszerű visszarakni. Csak a felrakni kivánt régebbi rom flash all.bat fájlt szerkeszd meg egy szerkesztö progival(note++). A 3. sorba tedd be,amit írtam,majd mentsd a fájlt és rakd vissza az image mappába. Így rögtön visszaáll a régi rend. Persze és sajna,ettől még nem megy egyelőre TDB- vel az új MIUI V6L,de ki kell várni. A kis kínaiaknak biztosan lesz megoldásuk,mint a 4.4-re is volt.

(#15215) Attipapa válasza Karavik (#15213) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Értelek,de hidd el,hogy a régi rom nem képes új particiót csinálni. Ez úgy "tudja" hogy az gyárilag neg van. Ezért nincs benne a flas all.bat fájlban az általam említett sor.Mi értelme van külön batallózni? A bat fájlok végrehajtják a parancssort,ami bennük van.Csak a kicsomagolt fájl elérési útját jell megadni,neg alul kiválasztani a flash tipusát.

[ Szerkesztve ]

(#15216) Karavik válasza Attipapa (#15215) üzenetére


Karavik
veterán

Aha, így már villany! Tehát a régebbi (nem unified storage) ROM-ok flash_all.bat fájljaiban nincs benne eredetileg a partíciókra vonatkozó utalás ezért nem formázza vissza eredetire.

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15217) Attipapa válasza Karavik (#15216) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Így van!! :-)

(#15218) tib78 válasza Karavik (#15162) üzenetére


tib78
tag

Köszi, felraktam, volt 1-2 idegesítő dolog, ami megjavult ezzel.
Ami a leginkább zavaró volt nekem, hogy amikor elkezdtem beszélni hívásnál nem hallották az első pár másodpercben. Most mintha ez jó lenne.

Mi8, Garmin Instinct, Seiko Sumo, Samurai, Citizen Promaster

(#15219) <Adamsky> válasza Attipapa (#15211) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

+1
Kell az a bizonyos sor, különben error-t dob a MiFlash. Tesztelve :D

Karavik
A roadmap-be nincs benne, hogy kiveszik azt az idétlen tilinkózást amit a töltővel történő interakcióra csinál a rendszer? Vagy legalább tennék választhatóvá. Ja, lockscreen-ről történő zene lejátszó vezérlés? ...ill. utóbbinak a quick settings-ből történő kigyilkolása? Tudom ezek apróságok, és örömmel hallom, hogy egyébként egyre jobb a ROM, de engem pont ezek tartanak egy picit távol még mindig a 6-ostól.

A "témázós" felhasználókhoz is volna egy kérdésem: Létezik olyan téma, ami egy kicsit v5-ötösíti vagy -- hogy is fogalmazzak -- kicsit kontrasztosabbá teszi a 6-os Miui alatt a notification ill. quick settings felületét. Ugyanis szvsz. rettentő rossz az olvashatósága napfényben.

Na, még egy "bónusz kérdés". Tudnátok olyan programot mondani, amivel megnézhető, hogy "éppen most" melyik program "tekeri" a netet? Tök jó, hogy pl. látom, hogy megy a fel-/le- töltés, csak azt nem tudom, hogy mi produkálja.

[ Szerkesztve ]

(#15220) Attipapa válasza <Adamsky> (#15219) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Ez nem Neked szól, mert Te tudod,de már ide nyomtam :D
Este felrakom a dropboxba a visszaállító flash all.bat fájlt,akinek szüksége van rá,nem kell vele bajlódni csak cserélni erre és mehet a visszaállítás!

[ Szerkesztve ]

(#15221) tib78 válasza tib78 (#15218) üzenetére


tib78
tag

1 gondom van vele, nem kapcsolja le a képernyőt hívás közben, ha eltakarom a közelség érzékelőt.

Nálatok van ilyen hiba?

MIUIv6-L 5.5.8

Mi8, Garmin Instinct, Seiko Sumo, Samurai, Citizen Promaster

(#15222) Karavik válasza tib78 (#15221) üzenetére


Karavik
veterán

Nincs ilyen hiba. Ez be van kapcsolva neked:

Beállítások->Hívásbeállítások->Bejövő hívás állapotának beállításai->Közelség érzékelés BE

Ha igen akkor próbáld meg újrakalibrálni a szenzort. Tárcsázóba üsd be: *#*#64663#*#* és keresd meg a menüben proximity sensor-t.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15223) tib78 válasza Karavik (#15222) üzenetére


tib78
tag

természetesen be van kapcsolva. Ha beütöm az általad írt kódot, nem történik semmi...

Wipe nélkül update.zip-re átnevezve raktam fel az új ROM-ot, recovery-ből.

Mi8, Garmin Instinct, Seiko Sumo, Samurai, Citizen Promaster

(#15224) Karavik válasza tib78 (#15223) üzenetére


Karavik
veterán

Ha ez volt az első MIUIv6-5.0 telepítésed wipe nélkül, akkor a full wipe-ot (Wipe All Data recoveryből) nem úszod meg, máskülönben instabil lesz a rendszer.

Próbáld meg ezt a kódot is a kalibráláshoz: *#*#6484#*#*

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15225) tib78 válasza Karavik (#15224) üzenetére


tib78
tag

Nem ez volt az első, a múlt héten mindent pontról pontra végig csináltam.

Most csak felraktam az újat.

Ezzel a kóddal sem történik semmi...

Nyomtam Cache wipe-ot, ugyanúgy semmi változás.

Mi8, Garmin Instinct, Seiko Sumo, Samurai, Citizen Promaster

(#15226) Karavik válasza tib78 (#15225) üzenetére


Karavik
veterán

Úgy látszik a service menü kódok már nem működnek Lollipop alatt...

Letöltött ROM MD5 Hash egyezik a forrással? [link]
Megtennéd, hogy csekkolod és feltelepíted updater app-ból is ha stimmel az MD5?...kíváncsi vagyok!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15227) tib78 válasza Karavik (#15226) üzenetére


tib78
tag

A linkedről töltöttem le, utólag hol tudom megnézni az MD5-öt egy zipnek?

Nem telepítettem még soha updater appból, hol van az a ROM-ban?

Mi8, Garmin Instinct, Seiko Sumo, Samurai, Citizen Promaster

(#15228) Attipapa válasza ginola (#15212) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Nem sokáig kellett várni! itt az 5.5.8 dualboot változata és még sok egyéb új ROM. Pl.: JLB 55 global (gapps+root) a V5 kedvelőknek.
Lehet csemegézni. Ha az 5.5.8 boot.img fájlt átrakod az EU-s változatba, és úgy rakod fel, akkor ott is lesz szerintem dualboot,ha itt tényleg van! Ez így volt anno a 4.4-nél is. Sokáig így csináltam.

(#15229) Neck válasza Karavik (#15222) üzenetére


Neck
veterán

Nekem a kihangosítóval van gondom. Ha úgy rakom le a hívást, hogy ki van hangosítva, ismét halkulást tapasztalok. Sőt legutóbb úgy is tapasztaltam, hogy a hívásbontás előtt levettem a kihangosítást.

Restart után javul csak meg.

5.5.8 updater appból frissítve.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#15230) tib78 válasza Karavik (#15226) üzenetére


tib78
tag

Sikerült az updaterrel is felrakni, ugyanaz így is.

Mi8, Garmin Instinct, Seiko Sumo, Samurai, Citizen Promaster

(#15231) Attipapa


Attipapa
aktív tag

A jelszót lehagytam: tkmu
És itt az eredeti partició visszaállító bat

(#15232) <Adamsky> válasza tib78 (#15225) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Nézd meg valamilyen diagnosztikai ill. rendszer progival, hogy müxik-e egyáltalán (pl.: Phone Tester vagy Elixir 2) a proximity szenzor.

[ Szerkesztve ]

(#15233) ginola válasza Attipapa (#15228) üzenetére


ginola
addikt

Most munkahelyen nem tudom kiprószálni.

(#15234) zdanee válasza Attipapa (#15228) üzenetére


zdanee
őstag

A dualboot az Unified Storage 5.5.8-al is együtt működik? A második ROM is látni fogja, pl lehet egy V5 Unified Storeage-al?

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#15235) vicces1


vicces1
aktív tag

Megjött a Redmi2 pro! Lesz öröm, meglepi a kedvesnek ma. :DD
Csak annyi, hogy nagyon jó kézbe véve, abszolút nem nagy az Mi2s után.
Most keresek rá egy eu-s ROM-ot.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#15236) Karavik válasza tib78 (#15227) üzenetére


Karavik
veterán

MD5 Checksum: 1211460d12f2b1da252026595d0bab74

És itt a letöltési forrás ott is látható MD5: [link]

És ez a proximity sensor issue közvetlenül a ROM telepítés után jött elő neked?

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15237) tib78 válasza <Adamsky> (#15232) üzenetére


tib78
tag

Kipróbáltam, működik, mint ahogy eddig végig működött...

Mi8, Garmin Instinct, Seiko Sumo, Samurai, Citizen Promaster

(#15238) Karavik válasza Attipapa (#15231) üzenetére


Karavik
veterán

De ha a régi felosztott partíciókra vissza kell menni ahhoz, hogy telepíteni lehessen Ivan 5.5.8-at, akkor az már erősen disadvantage! A hardcore userek eddig is vért izzadva szenvedtek a szúk data partíció miatt, nem még hogy 2 külön rendszer dualboot-val. Ha működik merged partícióval kipróbálom én is hétvégén, mert a dualboot nem semmi lenne!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15239) DrKapocs válasza vicces1 (#15235) üzenetére


DrKapocs
őstag

Egészséggel használjátok! Ha most kellene valami az mi2s helyett, én is ilyet vennék (jó tel jó áron).

(#15240) <Adamsky> válasza vicces1 (#15235) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Grat a készülékhez. Az "asszonynak" lesz? Az egyik kolléga már vett -- itt Mo.-n -- egy 1 Gbyte-osat. Azt én is megtapiztam. Nem rossz, tényleg. Viszont vicces szomorú, hogy a Xiaomi-nak most ez a legkisebb telefonja. :(((

(#15237) tib78
Ez jó hír! Akkor neki is állhatsz a backup-nak és a rendszer újrahúzásának (mondjuk itt egy factory reset talán elég lesz). Ez szerintem tipikusan az a probléma, ami így hamarabb megoldódik ...

(#15241) Attipapa válasza Karavik (#15238) üzenetére


Attipapa
aktív tag

Erre nem tudok mit mondani. Csak azt látom, hogy a ROM-ok nevében mindegyikben ott a dualboot (miui_MI2_5.5.8_44b3775ad0_5.0.DualBoot.zip) Az egyesített partíción nekem is működött a dualboot,úgy,hogy a system1 Ivan 5.5.3, system2 Ivan 5.4.14. Csak mivel ugyanazt a data-t használta,elég sokáig tartott a bootolás oda-vissza.Az első részben írtakra szintén semmit nem tudok reagálni, hiszen nekem még soha nem írta ki, hogy kevés lenne a hely,így nem sok hasznát veszem az egyesített partíciónak.
A " hardcore userek " meg szerintem megelégszenek egy jól működő ROM-al és nem cserélgetik hobbyból,mint mi. :D :D ,nem is nekik szól, csak volt kérdés itt a fórumon tegnap ezzel kapcsolatban, ezért dobtam fel.Ha kipróbáltad,akkor írd meg a tapasztalataidat.

(#15242) ginola válasza Attipapa (#15228) üzenetére


ginola
addikt

Gyakorlatilag simán CWM-ből felrakom , és kész?

(#15243) Kulbi


Kulbi
aktív tag

Sziasztok,
Én most az 5.5.8-at használom, érzékelte más is, hogy a telefon lassabban ébred. Gomb megnyom, gondolkodik, gondolkodik, majd megjelenik a záróképernyő?

<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>

(#15244) Karavik válasza Kulbi (#15243) üzenetére


Karavik
veterán

Ez viszont jogos, de ez a "gondolkodik, gondolkodik" egész pontosan 1,1 sec időt jelent (stopperrel lemérve) ezt már jelentettem.

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15245) Karavik válasza Attipapa (#15231) üzenetére


Karavik
veterán

Fontos kérdés! Ez minden ROM-hoz jó? Akár MIUIv6-L 5.5.9 fastboot-hoz is?

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15246) Attipapa válasza Karavik (#15245) üzenetére


Attipapa
aktív tag

A MIUI 5.5.1-től lett összevonva a partíció,tehát az ez előtt ROM-ok azok, amik tartalmazzák a gyári partícióhoz való visszatérés lehetőségét,ha a flash all.bat-ban szerepel az újraparticionálás parancssor.
Az 5.5.9-es fastboot ROM-ot szeretnéd látni a régi felosztáson? Miért nem rakod fel utána update-el?
Semmivel nem lesz tisztább a rendszered,ha állandóan fastboot-al rakod,mint akkor,ha felraktál egy bármilyen régebbit és ezzel visszaállítod a régi rendszert majd erre felrakod a zip-es update-ot.
Nem tudom, hogy mit művelne,ha ezzel a bat paranccsal csinálnád,mert fogalmam nincs,hogy melyik fájlban van még eltérés.A fórumon csak a 4.4-eshez és az első 5.0-hoz javasolták. Viszont van egy ötletem: Az 5.4.10-es verziót szedd le, és ebben a system.img fájlt cseréld le az 5.5.9-re,meg a boot.img fájlt is, és így nyomd fel,az új flash all.bat-al.

[ Szerkesztve ]

(#15247) Karavik válasza Attipapa (#15246) üzenetére


Karavik
veterán

Itt szvsz ordenáré félreértések vannak amiket tisztába kell tenni.

"A MIUI 5.5.1-től lett összevonva a partíció,tehát az ez előtt ROM-ok azok, amik tartalmazzák a gyári partícióhoz való visszatérés lehetőségét."

MIUI 5.4.24-től van unified storage azaz összevont partíció - de nem is ez a lényeg

Az 5.5.9-es fastboot ROM-ot szeretnéd látni a régi felosztáson? Miért nem rakod fel utána update-el?
Semmivel nem lesz tisztább a rendszered,ha állandóan fastboot-al rakod,mint akkor,ha felraktál egy bármilyen régebbit és ezzel visszaállítod a régi rendszert majd erre felrakod a zip-es update-ot.

Ezt nem értem! A partíciók ha már egyszer össze lettek vonva, akkor tök mindegy, hogy updater app-al rakom fel vagy sem. Egyénként pedig updater app-al kell felrakni, ez a hivatalos frissítési eljárás. Én is mindig így frissítek, de ez nincs semmilyen hatással a unified storage-ra. És ez fordítva is igaz, ha még a régi felosztott partíció van használatban erre sincs hatással semmilyen telepítési módszer csak az MiFlash. Tehát a unified storage-hoz egyszer kell csak használni MiFlash-t és utána marad unified storage a végtelenségig, akár updater app akár MiRecovery-ből történik a frissítés, és ez így helyes. Viszont aki nem használt MiFlash-t a unified storage-hez az minden héten frissítheti a rendszert updater app-ból vagy MiRecivery-ből az idők végezetéig, akkor sem lesz neki unified storage soha.

Amikről írtam mind általam próbálva, tesztelve!

Egyébként hivatalosan nincs mód unified sorage-ból visszaállni a régi felosztott partíciókra (és itt a hivatalosan-on van a hengsúly). De nincs is értelem mert a unified starage hatalmas érték a korlátozott lehetőségű felosztott partíciókkal szemben.
(Én nem akarok soha visszatérni a régi partíció felosztásra, csak a Xiaomi.eu fórumon kérdezte valaki, ezért kérdeztelek...)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#15248) DrKapocs válasza Karavik (#15244) üzenetére


DrKapocs
őstag

Akkor ez a lassú éledés nem a dirty flash miatt volt nálam. Mondjuk a HDR-el zörgő kamera volt a fő gondom.

Attipapa:
Hol találtál JLB55-öt? Én nem találok sehol.
(Bocsi, megvan. De ez honnan van? Az en.miui.com nem hoz ilyen verziót. Ez valami házibuhera? )

[ Szerkesztve ]

(#15249) vicces1 válasza <Adamsky> (#15240) üzenetére


vicces1
aktív tag

Kösz és Kösz DrKapocs
Azé kicsit korai az öröm, mert ezek a barmok a kínai verziót küldték, szétvet az ideg! :W
Mondom miért nem megy föl rá, már 6x ra semmi multi ROM!
Hát ezért, most írtam egy kacifántosat az ibuygou-nak, hát már ezek is hülyék :((
Mi a xart csináljak? Nem lehet Flash-el Fastboot átírni vagy valami? Az eu-s fórumon írnak valami olyasmit, hogy át lehet írni a verzió számot csak nem tudom, hogy!
Bocs hogy itt off-kodok, de itt vagytok akik konyítanak ezekhez. :K

"It is really the Chinese version? It is important to know for sure which version you have, there are 2 versions as far as I know, HM2014813 (Chinese) and HM2014811 (international). I think you can find the number under the battery (not 100% sure).
Once you know which version you have you can flash any rom that is made for your specific model number.
I can provide you a full guide on how to do that, maybe I will post it on this forum soon. I flashed my wife her Redmi 2 last weekend and it works like a charm.

Edit: based on the rom number I think it is indeed the Chinese version, but please verify.
When you want to flash the Chinese model you better go to: http://en.miui.com/forum-65-1.html
and: http://en.miui.com/thread-77096-1-1.html
The last link contains a guide on how to flash custom recovery. Keep in mind that this is not a permanent flash of CWM. In order to flash CWM permanently you need to rename the file "recovery-from-boot.p". You can do this by downloading a root browser, give it root permissions and find and rename the file."

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#15250) Attipapa válasza DrKapocs (#15248) üzenetére


Attipapa
aktív tag

JLB- ben nincs házi buhera! 3-4nap késéssel jön az en.miui-ra,meg atöbbire is.Az előző JBL54-et is egy héttel hamarabb felraktam ide a fórumra és az sem volt buhera!Annyi lehet benne buhera,hogy benne van a root.A google azért van benne mert global verzió.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.