Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Karavik

    veterán

    válasz <Adamsky> #15386 üzenetére

    Engem a töltő csatlakoztatásakor a pittyenés abszolút nem zavar. Naponta egyszer csatlakoztatom a töltőt az napi egy pittyenés...ez nem izgat. Én a "minden érintésre pittyenés"-re vagyok érzékeny - szerencsére ez utóbbi kikapcsolható.
    Néma üzemmód alatt viszont nem pittyen töltő csatlakozáskor sem ;) (persze tudom ez nem ugyan az...)

    Nekem ezek fontossági szempontjaim ebben a prioritási sorrendben, amik jellemzően az összes AOSP ROM-ból hiányozik, így Ivan-ból is, viszont MIUI-ban működnek (ezért döntöttem a MIUI mellett anno):

    - Beépített FTP szerveres kapcsolat (ez a MIUI-ban fájlkezelőben van)
    - WiFi Display finkció
    - Véletlen használat elleni mód
    - Rejtett üzenet
    - Telefonbeszélgetés rögzítése
    - Lefelé csúsztatás bárhol a kijelzőn lehetőség a legördülő értesítési panelhez (egyik kedvencem)
    - Legördülő értesítési panel tiltása a képernyőzáron - ez az AOSP ROM-okban akkor is lehúzható ha képernyőzár kóddal van védve
    - Szolgáltató nevének kijeleztetése a főképernyőn az állapotsávban

    Ha ezek közül azóta bármelyik is javításra vagy beépítésre került előre is elnézést kérek az Ivan ROM-ot használóktól!

    Ezek sokkal nagyobb súllyal szerepelnek, mint egy pittyenés töltőcsatlakozáskor én mégsem írom azt hogy ezek hiánya nem méltó Ivan ROM-hoz. Annak örülök, hogy lehet válogatni a ROM-ok között és annak is, hogy elégedett vagy Ivan ROM-al (és ezt komolyan mondom!). Ha a felsorolásban lévők mindegyike benne lenne az Ivan ROM-ban, habozás nélkül azt használnám, akkor is ha a felület nem tetszik annyira, mint a MIUIv6-ban.

    Most pedig leírom azt is, engem mi zavar a legjobban az általam favorizált MIUIv6-5.0-ban, mert így korrekt:

    - közelség érzékelő lassú reakcióideje: ha hívok valakit és a hívás átirányítódik a hívott fél hangpostájára, akkor, ha elveszem a fülemtől a telefont 1,4 sec-ig még fekete marad a kijelző, így elég necces, hogy még a sípszó alatt letudjam tenni a telót. Ideiglenes megoldásként beállítottam a kikapcsoló gombra a hívás befejezés funkciót.

    - szűk Wi-Fi hatótávolság. Ez azután kezdett el bolygatni, ahogy Attipapa felvetette ezt a témát. Utána kezdtem összehasonlítani más telókkal pl. OPO-val. Ahol az OPO-n 1 csíkot jelez a wifi indikátor, ott az Mi2S-nél már totál nincs vétel. Eddig fel sem tűnt, mert otthon lakáson belül és melóhelyen is épületen belül mindenhol van térerő.

    - power gomb megnyomása után 1sec kell, hogy beélesedjen a kijelző (itt indokolatlanul kell várni, és ez nem az erősségem)

    Minden héten tucatnyi fix/optimalizálás/new feature érkezik, jó eséllyel egyik pénteken ezek is belekerülnek majd a changelogba ;) Szvsz nem utolsó szempont a hosszú távú támogatás és a heti törődés sem...

    [ Szerkesztve ]

    Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés