Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szaszlaci
addikt
válasz
karakpecze21 #448 üzenetére
Nekem dash alatt a Falcon olyan harminc pár fok volt, szóval meg lehet még azt fújni jobban.
Szétszerelve, rátéve a gyári GPU bordára egy erősebb ventit, azt hiszem, 60 fele közelített játék alatt. Összeszerelve meg jobb bele sem gondolni..
-
karakpecze21
senior tag
válasz
szaszlaci #447 üzenetére
Most már nem 56 fok, hanem újrakenés előtt volt annyi.
Most a mahina óta erre módosult: cpu:43.1 fok gpu:40.2 fok
3 fok eltérés.Játék alatt nyilván melegebb, de azt csak hőszondával tudnám mérni, mert mire visszalép a dashba nyilván sokat visszahűl.
Kipróbáltam megfordított ventivel is időközben és nem vált be jelentősen magasabb lett a hőmérséklet kb.5-6fok.
Szerintm a cpu:43.1fok gpu:40.2fok-nál jobbat nem tudok kihozni belőle idle állapotban, mert ez még a jobban melegedős falcon lapos gép.Kíváncsi lennék hány fokos lehetett mikor a régi gyökér gpu hűtő volt rajta felette a drive és nem volt 2db plusz 12cm-es ventilátor.
-
szaszlaci
addikt
válasz
karakpecze21 #444 üzenetére
Az 56 fok nagyon sok! Ha játék alatt hozza a 43-at, na az már jó. Egyformaság szintén, hisz azt írod, 2 fok az eltérés.
A paszta normális használata bizony számít, mert az aluhoz képest pocsék hővezető, de a levegőnél jobb. De 10 fok szerintem csak akkor lehet, ha már darabos, és elnyomta a bordát, így nem tudta a nagyját kipréselni.
Hát igen, a felfogatás az borzalom, főleg, hogy elég egy rossz mozdulat..
A ventik úgy jók, ha fújnak. Sokkal kevesebb légáramlás lesz a bordákon, ha fordítva teszed rá. Az pedig, hogy a meleg levegő felfele száll, elhanyagolható ahhoz a légáramhoz képest, amit egy akármilyen venti kelt.
(Kifele fújó ventinek akkor lehet értelme, ha relatíve nagy a ház (PC), és lassú fordulaton ki kell szállítani a levegőt. Illetve így az alacsony légsebesség miatt nagyságrendekkel kevesebb lesz a por. De ezek jelen esetben minimális előnyök.) -
karakpecze21
senior tag
-
karakpecze21
senior tag
válasz
kolakola #443 üzenetére
Kipróbálnám azokkal a frankó kis hűtőkkel amik neked vannak, de 2db-ra most nem akarok beruházni, mert húzos. Kíváncsi lennék mennyit számítana.
A Pc-ben nekem is olyan van, jó kis hűtő.Bár ahol lakok az info boltban kicsit drágán adták 6k volt.
Bár ha azt nézem nem drága maga a hűtőért csak neten olcsóbban láttam jóval.Neked amúgy jasperos géped van?
-
karakpecze21
senior tag
válasz
szaszlaci #438 üzenetére
Nah megvagyok az újrapasztázással.
Hihetetlen, de ez a 10 fokos különbség 3 fokra javult, de nem tudom mitől.Előtte a cpu idle állapotban felment 53-56 fokra, hozzáteszem, hogy apám baromra fűt és rohadt meleg van alapból a szobában.
Most 15 perc járatás után beállt a cpu:43.1fok gpu:40.2fok-ra.
A paszta pedig nem volt még száraz, viszont kicsit sok volt rajta.Most megfogadtam a tanácson és vékonyan az ujjammal kentem el.Ez ennyit számítana vagy esetleg nem volt a helyén rendesen a borda azért volt melegebb?
Viszont a Mem:41.3 fok, de az egyikre nem jutott sünis hűtőborda.Holnap elmegyek venni, remélem lesz a boltban.
Egyébként ez már egy öreg 2007-es falcon v2-es masina, remélem ezzel a hűtéssel még húzza egy jódarabig.Remélem nem kell túl sűrűn újrakenni majd, mert ezektől az xclamp-ektől agyvérzést kapok.
-
kolakola
tag
válasz
karakpecze21 #435 üzenetére
Nálam is ez a helyzet, CPU 45, GPU 36 fok terhelve.
Ha csupán az a cél, hogy a kér chip hőmérséklete egyforma legyen, akkor a GPU ventijének vissza kell venni a fordulatszámát. Meglepődnék, ha nem lehetne egyformára hozni őket, bár nekem egy percig meg nem fordult a fejemben, hogy a 36-fokos GPU ból is 45-öt akarjak csinálni, mert szerintem ez a 10 fok nem probléma.
-
taaz
tag
Hmm. Hogy minnél kevesebb legyen a különbség....... Akkor olyan bordát kellene csinálni ami mindkét forrofejüt lefedi és akkor kevesebb a hökülönbség... vagy hülyeség?
-
szaszlaci
addikt
válasz
karakpecze21 #437 üzenetére
A gyári borda alját polírozni kellene, mert nem egy csoda.
Pasztából minimális mennyiség kell, éppen hogy elfedje a magot. -
szaszlaci
addikt
válasz
karakpecze21 #435 üzenetére
Nem igazán jó, úgy kellene belőni egy kisebb, közvetlen ventivel, vagy másfajta bordával, hogy minél kisebb legyen az eltérés.
(Bár játék alatt kellene tudni, de sejthetően ott is van eltérés, talán még nagyobb is.) -
karakpecze21
senior tag
Én is módosítottam a hűtésemet.A gpu-ra a nagy alu cpu hűtőt tettem és a gép tetejére 2db 12cm-es ventilátort szereltem ami fújja befelé a levegőt.
Viszont annyi kérdésem lenne, hogy ugye most a cpu-n és a gpu-n is egyforma borda van nem baj, hogy majd 10 fok különbség van idle állapotban közöttük.A cpu mindig kb 10 fokkal melegebb a gpu-nál.
-
orion1025
őstag
Nincs vele semmi probléma.Már a cikk írása előtt is megvolt egy ideje, de azóta semmit nem kellett vele csinálnom.Néha utána töltök, meg lecsavarozom az áramlásindikátor plexijét, mert jelen esetben direkt az a "kosz" gyűjtő.Sajnos még mindig kerülnek elő gyári hűtőfolyadék darabok amit nem használok ezer+egy éve, de ott összegyűlik és ki lehet szedni könnyen.Majd ha úgy alakul lehet cserélek blokkokat valami normálisabb kivitelezésűre, de összességében teljesen megállja a helyét, és semmi hangja nincs semminek.A gépbe amúgy is már a léghűtéses korszakban belefaragtam 2db 7cm-s Y.S. Tech ventit, na azok szinte hangtalanok, pláne vízhűtés mellett.
-
orion1025
őstag
válasz
RohamDroid #429 üzenetére
Gyári CPU bodra beszerzését ajánlom, így megannyi időt és energiát megspórolsz.
-
RohamDroid
aktív tag
válasz
kolakola #428 üzenetére
Ezlenne az ac freezer amiről beszéltem.
Foglalkozni is akarok vele mert barkács
buzivagyok
Xboxocskámat is én szerelgettem eddig is.Gép hűtéstuningot mindent .
Figyelmedbe ajánlom ezt az írásomat Nvidia vga kari hűtése.
úgy látszik én ilyen rossz hűtésű cuccokkal vagyok körülvéve...
Ahogy ebbena tesztben is látod a notim hűtése is egy kalap
szar.A bentrekedt levegő eltávolítására is találtam már ki jó cuccokat
Házi overcool.
-
kolakola
tag
válasz
RohamDroid #426 üzenetére
Szia,
az 50 fok körüli cpu, és gpu nem halálos, de épp az a kategória, amivel lehet foglalkozni.
Szaszlaci válasza mellé teszek egy voksot. A hűtőborda megválasztása a legfontosabb.
Én annó a nagy zaj miatt dobtam be a két CM TX3-at.
Az általad kiszemelt hűtő felfogatását tutira újra kell csinálni, a gyári 775-ös lábakkal tutira nem lesz jó.Amit érdemes megnézned, hogy a hűtő alsó részének bele kell férnie egy 60x70x30mm-es hasábba, eből nem lóghat ki, mert beleütközik a kondikba. (ekkora az eredeti hűtő)
Ha ennek megfelel a freezer alsó része, akkor érdemes variálni a felfogatással. Ha idáig jutsz, csak szólj, és elküldöm a TX3-aim felfogatóit, azokból szerintem könnyű szerrel kiszerkesztheted a saját felfogatásod.Sok sikert a művelethez.
-
szaszlaci
addikt
válasz
RohamDroid #426 üzenetére
Szia!
A gyárinál biztosan jobb, de még jobb lenne, ha valami vastag talpú borda lenne, aminek nagyobb a hőkapacitása, ergo kevésbé fog ingadozni a chip hőmérséklete.
Nem kell hőcsöves, csak ne legyen olyan parányi, mint a gyári DVD alatti GPU bordáé.Utóhűtést NE! Legjobb esetben is csak haszontalan.
Ajánlom figyelmedbe, ha gondolod, olvasd el a témaindító írást!
-
RohamDroid
aktív tag
Sziasztok remélem nincs kihalva ez a totyik. Új vagyok itt köztetek . Olvasgattam a hozzászólásokat és 2 dolog ütötte fel a fejét nálam.
Az én gépem egy 2008as falcon v2 rgh-s gép. Sokat ment tényleg nagyon sokat...
Eddig nem volt 3 ledes a gép de biztonsági okokból a tüskékről felvett 12 volttal emeltem meg a gyári ventit.Így bekapcsoláskor 20 perc idle után a gpu 39 40 a cpu 38 fokos.
1 óra játék tuán is max 12 fokot emelkedik mindkettő de félek hogy baja lesz... nem tartozom azokba a körökbe akik megengedhetik maguknak ezt a fajta szórakozást. Sok gürcöléssel sikerült megszereznem ezt a masinát.Van itthon egy acfreezer freezer pro 7 hűtésem ami 775ös intel foglalatra jó.
Megéri rászerelni vagy megoldható egyátalán ?Overcool mennyit segíthet jelen esetemben ?
-
kolakola
tag
válasz
szaszlaci #424 üzenetére
Igen, külsőre nekem is tetszik.
DVD meghajtó nincs a masinában a JTAG óta.
A szúrófűrészt durvának tartom, eltörheti, mert vékony a fal ami megmarad. A sarokcsiszoló jó lehet, de nem csiszoló, hanem 1mm-es vágókoronggal. Na majd meglátom hogy lesz, ha újra lesz időm foglalkozni vele.Most látom, hogy az előző hozzászólásomból eltűntek a képek.
Ha valaki ilyenben gondolkodik, visszateszem segítség képpen: -
szaszlaci
addikt
válasz
kolakola #423 üzenetére
Na, ez így külsőre is korrekt megoldás!
DVD-meghajtót nem használsz, egyáltalán elindul úgy a gép? (Nem tudom, hol tart a szoftveres okosítás.)
Felsőmaró vagy a szúrófűrészt is meg lehet próbálni fémre való finom pengével, de azt is vezetővel érdemes. Vagy a nagyoló vágást követően hozzá szorítasz egy egyenes sablont, és flex + csiszolókorong, sarkoknál meg kézi reszelő. -
kolakola
tag
Nos egyenlőre így van kivágva a házikó. (a kör alakú lyukak még az előző tetőventillátorok miatt voltak) A méret megfelelő, és két óra játék után sem melegedett fel a belseje sem. Hétfő-kedd környékén megpróbálok beújítani egy új fekete felső burkolatot, és kivágni szépen.
Apropó, nincs valami trükk, amivel ezt a 2-3mm vastag műanyagot normálisan lehetne vágni? A fűrészlap kissé durva megoldás. -
kolakola
tag
válasz
szaszlaci #420 üzenetére
Nos a reggeli 24 fokos szobában CPU 44, GPU 35 IDLE, és CPU 45, GPU 36 1 óra játék után. A hűtési teljesítményen már nem is akarok javítani, csupán egy mási EVO ventillátorra vágyom, ami lényegesen halkabb, mint a sima TX3-é. Ezzel számomra tökéletes lesz a dolog, már csak egy jó kis ház kialakítást kell kieszközölnöm, mivel a ventik kb. 25%a benn van a házban, de valahogy a kinti levegőt kellene velük forgatni.
-
szaszlaci
addikt
válasz
kolakola #419 üzenetére
Igazán jó az az eredmény, ha ezt játék alatt is tartja. Amit javasolni tudok, hogy ne így szereld rá a ventiket!
Először is fújjanak, úgy mindig hatékonyabb. Aztán az oldalára kellene valahogy felszerelni, és egy irányba.
Meg adj nekik feszültséget, jobban is le fog az hűlni! -
Algotis
addikt
Hali!
Hol lehet megnézni a gép benti hőmérsékletét?
Üdv.
-
szaszlaci
addikt
válasz
jani0320 #415 üzenetére
Igazán nincs mit.
Mindenképp emelt fordulaton, nagyon sokat számít az élettartam szempontjából! Nekem nem kell megmagyarázni, hogy zavaró a venti zaj.. De tényleg többszörös élettartam várható így! Főleg, ha jön a kánikula, az az 50 fok sem 50 lesz..
És itt nem arról van szó, hogy a félvezető 10 helyett 40 évet fog kibírni, hanem hogy a nagy hőingástól rövid időn belül szétreped a forrasztás.
A Slim ugyan jobb konstrukció hűtés szempontjából, de csak magasabb venti fordulaton jön ki az előnye. Ha ilyen 75 fokokon üzemel, akkor bizony kevesebbet fog bírni, mint a Jasper lapos gép. (Igazából porszívó venti lenne ideálisnak nevezhető, de azt úgysem fogod a nagy zaj miatt.) -
jani0320
csendes tag
válasz
szaszlaci #414 üzenetére
Üdv!
Még egyszer köszönöm a válaszokat! Némi képen megnyugtattál. Egyébként semmi baj sem volt a Slim géppel sem, csak melegnek találtam a 75 fokot játéknál. Fentebb vettem a ventit egyel, akkor olyan 50 fok körül lett minden, de így már elég hangos. Te mit javasolnál, hogy a célszerűbb használnom, ahogy eddig, vagy emelt venti fordulaton?
-
szaszlaci
addikt
válasz
jani0320 #413 üzenetére
Jól olvastad, a Jasperesek sokkal tovább bírják, de nem örök életűek azok sem, a te eseted igen jónak számít.
A slim még jobb, szóval nem kell félni. (Csak ugye az optimális hőmérsékletet kérdezted.)
Az elhelyezés, ami igen fontos, bőségesen hely legyen körülötte, és ne az egyéb melegedő berendezésekből kiáramló levegőt kapja! De azt hiszem, ez nálad megoldott, ha a másik gép ennyit kibírt. -
jani0320
csendes tag
Elolvastam, talán még annyi, hogy ez slim gépekre is vonatkozik?
A gyerekeimnek van egy fat Jasper-es gépe napi 15 órát nyúzzák sokszor, érintetlen 2008-as és semmi baja, pedig nincs a hűtés módosítva, nem is melegszik (kézzel), úgy olvastam ezek szoktak 3 ledesek lenni. -
jani0320
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Xbox 360 Slimet 250 GB-ost. A gép RGH-s így látom a hőfokokat, de sehol nem találtam pontos leírást, hogy hány fokon optimális az üzem.
Ezért szeretném egy olyan szaki tanácsát kérni aki otthon van ebben. Automatára van alapban állítva, de elég melegnek találom a kifújt levegőt, ha viszont fentebb veszem egyel(65%) akkor már csak langyos, de már hangos.
Automatán: alapban 52-65 fok, játék 65-78 fok
Előre is köszönöm! -
szaszlaci
addikt
Persze hogy nem akar kijönni, előtte le kell csavarozni és előre fele lehúzni azt a kis nyákot, amin a bekapcsoló gomb is van!
Meg majd a bordát fogó X leszedésénél nagyon vigyázz, mert középen van egy erős műanyag támasztó, ami képes ledarálni az ott helyet foglaló SMD alkatrészeket!
-
bobci
csendes tag
Szia!
Még annyit,hogy nem akar az alaplap kijönni. Olyan mintha a bekapcsoló gomb alatti rész össze lenne forrasztva? A többi rész engedné. Mit kéne tennem? Köszi válaszod.Üdv B
-
szaszlaci
addikt
Szia!
Huhh, hát hogy honnan lehetett levenni a 12 Voltokat, arra már sajnos nem emlékszem, de gondolom, nem találomra forrasztottál. Tehát valahol láttad a tippet.
Azt tudom megmondani, hogy én honnét szedtem: a DVD tüskesoráról (nálam fontos volt, hogy nyomtalanul visszaalakítható legyen, mert garos volt még). Ennek a terhelhetőségével nincs baj, ésszerű számú ventiket el tud viselni.Nálad két hibát látok. Egyrészt ha már összecsavarod csak a drótokat, szigeteld le!
Másrészt az a három diódás feszültségcsökkentés, na az borzalom. Tudom, hogy szervizekben – sőt, inkább "szervizekben" – is így csinálják, hát szégyen.
Egyébként is érdemes mindhez egy pontból levenni, már csak a rendezettség miatt.
Ha pedig nem zavar a zaj, akkor 12 Voltot a ventiknek! Persze egy kétszer golyózott gépnél azért nem lehet túl komoly élettartamra számítani, ennek légy tudatában.Meg gondolom a bordát cseréled, a gyári GPU-n levő nem sokra jó.
-
bobci
csendes tag
Szia Laci!
Állítólag az én konzolomban (ja jtagos és már 2-szer volt 3 ledes; használtan vettem 3 hónapja) a gép gyári ventilátorját szabályzó áramköre halott. Legutóbb a gép RAM golyó elrepedésével küszködött és javítva lett. Azóta egyszer használtam kb. 1 óráig semmi gond.
Most olvastam a Te megoldásod a módosított hűtésre, amit nagyon meggyőző és szeretném kivitelezni. Csak a 12V kérdéses. Most így van megoldva.Képet mellékeltem.Az lenne a kérdésem,hogy a bal oldali betápról megtáplálhatom a gpu+cpu ventijét is? El bírja-e nem lesz gond?A régi dupla ventit is lecserélem Talismoonra. Végül azt kérdezném, hogy a betápok jó helyről van levéve?Köszi előre is válaszod.
Üdv Géza
Új hozzászólás Aktív témák
lo Mivel a gyári hűtés kevés, a vízhűtés drága (és még mindig kevés), hát más megoldás kellett...
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest