- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: 150k+
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
quby
őstag
Nnna felraktam én is pendrivéröl bootolós változatot. Minden nagyon szép és jó, szerintem ez lesz a végleges médiacenterem, de azért van még mit csiszolni.
Nekem is Asus at3n7a-m van és alapbol egyszerüen nem sikerült kicsikarnom egyik digitális kimenten sem hangot. A HW része tuti jó mert Win alatt minden OK. Ha az Audio beállitásoknál digitális kimenetet választok akkor a lejátszás elején "Failed to initialize audio hardware, check your audio setup" hibaüzi. Végigolvasva a topikot már valaki irta hogyí volt ilyen gondja, de megoldás nem volt rá. Analog kimeneten minden OK
A Video lejátszás is 10-11 FPS között mozog 200%-os prociterheltségnél, tehát nem megy a "hardveres izé" akármit állitok a setings->player->render-nél. Itt valami driver dolog volt, erröl is jó lenne egy részletesebb leirás mert nem nagyon vagyok otthon linux-ban.
Van egy régi ati tunerem aminek a vevö+távir kombóját egyböl felismeri, legalábbis az alap funkciók mennek (jobb bal enter le fel mute hang) Az világos hogy a keymap xml filet kell variáljam a billentyük átkonfigurálásához, de hogy tudom a távirányitót szóra birni? Ez a lirc dolog csak ubuntun megy vagy ez alá is fel lehet valahogy tenni. Az eseteleg megoldás hogy ubuntu alatt bekonfigurálom és valahogy a konf file-t átvarázsolom ide.
Semmiképp nem akarom Ubuntu alol használni, tehát azt hogy elinduljon egy oprendszer és azon fusson, ha már van pendrive-s lehetöseg. Vinyó sem lesz a gépben, a kiszogáló Ubuntu szerver lesz
Olvastam hogy valakinek gondja volt a pendirve tartalmának tallózásával. Az alap csomag tartalmazza a Midnight commanderes csomagot, ezzel szerintem a legeyszerübb
Dabadabnak grat a cikkhez, tegnap kezdtem neki de ugy fel vagyok pörögve hogy nem tudok dolgozni
Elöre is kösz a segitséget.....
-
vtechun
veterán
válasz
jodamester #198 üzenetére
Felraktam ubuntut, lirc telepitese utan azonnal ment a cucc
kurvajo , finomhangolni kell majd meg kicsit
-
vtechun
veterán
Vettem egy tök ugyanilyen távirányítót mint ami a cikkben is van és ezzel az xbmc live-val próbáltam, de egyáltalán nem tetszett neki a távirányító, kiirja dmesg, hogy felismeri, de egyáltalán nem használja. Mi lehet ennek az oka? Nem bánnám valahogy életet tudnék bele lehelni, mert a távirányító a lényeg.
-
tukko1
aktív tag
Eddig win-es xbmc használtam. De ez a live fényévekkel jobb lesz ha össze tudom kalapálni.
Amit szeretnék:
1.Tudjam használni a hangkártyáimat! Hdmi és Audigy 2ZS között szeretnék váltogatni! Jelen pillanatban nincs hang!9.04-el próbálom usb-ról. A legújabb beta az látta hangkártyákat, de azt nem sikerült feltennem usb-re!
2. Tudjam használni az usb-s wifimet!
3. Tudjam használni az lpt portos 2x20 karakteres lcd kijelzőm!
Gigabyte GA-73PVM-S2H lapom van, tervezek hozzá még egy 9400GT is! Linux driverem is vannak a dolgokhoz!
-
jodamester
tag
Talán tudsz segíteni...
sleep után egy X jel marad a képernyő közepén (újraindítás után eltűnik).
XBMC live 9.04 pendrive-on van. Nincs semmiféle egyéb oprendszer. Hogyan tüntethetem el?
Hivatalos fórumon EZT a hsz-t leltem. Ez alapján feltettem az asztali gépem windowsa mellé az ubuntut, hogy megtudjam nézni a pendrive tartalmát, de nincs ilyen mappa/fájl a pendrive-on. -
fkenny
senior tag
Sziasztok. Szeretnék 1 ilyen alaplapot venni. Azt szeretném kérdezni hogy mennyire melegszik és lehet e oc-zni? Ha lehet akkor kérnék képeket a biosról. Köszönöm.
A Válaszolót hálám üldözze. -
rankesz
veterán
Hogyan kell a leírásokat és a borítókat leszedetni?
-
lenox
veterán
Nekem logitech harmony 525 van, 12k-ert van pclandben, lehet, hogy van olcsobban is, nem tudom. Linuxot nem probaltam, de a microsoft remote-ot birtam vele emulalni, egyreszt egy csomo devicet amugy is ismer (pl. tv-ket, erositoket, belteriket), masreszt barmit meg bir tanulni, ugyhogy biztos mukodne, masreszt a tobbi taviranyitodat is elteheted, es mindent tudsz ezzel iranyitani.
-
vtechun
veterán
hmm, elkapkodták a boltokból az MCE távirányítókat? sehol sem kapni, ha valaki lát vmi webshopban, ami tuti van is készleten szóljon, 2 helyről is rendeltem mér egyik helyen sem tudják mikor lesz.
-
vtechun
veterán
mar csak az a kerdes mi a bugos? xbmc, vagy esetleg nvidia driver is?
szopat ez a linux rgy kicsit
-
vtechun
veterán
sokfajta beállítás van, lehet úgy csinálni, hogy vga meghajtó dönt, meg simán ki/bekapcsolni, de mindegy mit csinálok, sehogy sem jó. nem értem. régebbi driverrel lehet müködne, vagy nem tudom mi lehet a gond, régebbiből csak Beta-t tudtam leszedeni, az meg hazakuldte a rendszert
pedig, ha ez meg lenne oldva, működne királyul a vsync, akkor teljesen elégedett lehetnék szinte, olyan apróságot leszámítva, hogy az apple trailer lite nevezetű plugin akkor működött amikor felraktam, utána mér nem nagyon
lehet az alpha verziónak tudható be? viszont vdync probléma tuti van dekstopon is, ha huzigálom az ablakokat, nem is értem miért nem ez az alap...
szerk: úgy látom kijött a Beta1
-
lenox
veterán
Vga driver beallitas, hogy var-e vsync-re a kartya, az be van allitva? Nvidia driverek hajlamosak elfelejteni, ugyhogy ha vsyncre is van allitva kiprobalhatod, hogy kikapcsolod, majd vissza be. Ez amugy nem garancia semmire, mert ehhez ugy kell megirni a programot, bar feltetelezheto, hogy egy video lejatszo ugy van megirva.
-
vtechun
veterán
na, ugy nez ki, hogy driver problema lesz. usb-s live xbmc-n gyonyoru, megkonnyebbultem kicsit, aszittem mar hibas a lap vagy mittomen. mostmar csak rdesktopot kellene beloni, hogy masik geprol tudjam esetleg vezerelni a letolteseket, stb.
fasza lesz ez, csak meg haz kellene hozza
-
vtechun
veterán
viszont most felmerult nalam az a problema, hogy videolejatszas kozben, meg az asztalon is ha gyorsan huzgalom az ablakokat, akkor a kep egyik fele kesik a masikhoz kepest, asszem ezt hivjak vsync problemanak, nem? ezzel mit lehetne csinalni? mi miatt lehet ez? probaltam allitani xbmc-n belul is, de nem nagyon erzekeltem valtozast, barmit is allitottm, nem is ertem mire valo ez az egesz. valaki tud sgiteni?
ja, valamiert mindenaron 1360x768 @50hz-en akarja hajtani xbmc a tv-t, miert?
nem emiatt tapasztalom a hibat? -
lenox
veterán
Tobb core-on jatszik le? Bocs, ha hulyeseget kerdezek, mert egyertelmu, nem olvatam vegig mindent. Bar lehet, hogy ezt a masik topikban kene, nem az ionos megoldasra gondolok nyilvan, hanem a sima cpu-sra. Konkretan egy intel mac minin probalnam, de az enyem core duos, tehat nem is core 2, nem is ion.
-
vtechun
veterán
válasz
Szőröstalpú #157 üzenetére
hi. megvan az ionos lap 330as atommal, asus. viszont a killa sample nem nagyon akart menni. amikor siman vdpaun volt akkor mozgas nem is volt, csak hang, amikor autora allitottam akkor ment, viszont a hangja akadozott meg persze a kep is lassan ment es nem is volt szep. szted mi lehetett ennek az oka, dabadab?
-
lapa
veterán
jól értem, hogy ebben a te konfigodban nincs tuner? volt próba valami usb-vel, vagy érdeklődés hiányában nem foglalkozál vele?
-
vtechun
veterán
próbálgatom virtualboxban a dolgokat. de edig egyik plugin sem akart megfelelően működni. Ti használtok pluginokat és scripteket? pl Apple movie trailer ill Scenereleases nevezetut probaltam most, valamifele SVN repo plugin installerrel, de egyik sem produkalt semmi konkretumot egyelore
Aki hasznal gepen linux alatt az nezze mar meg, hogy mukodik-e megfeleloen nala. Köszi!
-
rankesz
veterán
Nos, jelentem én is az elégedett felhasználók táborába tartozom, végre minden működik!
Az asszony épp egy full-hd filmet néz rajta, már a távirányító is kezesbárányként működik.
A rendszer alapja egy ilyen gép, a mérete elég baráti, itt az apróban találtam rá 1-2 hónapja.
Próbáltam win7-et tenni rá, de nem tetszett hogy a nem dxva kompatibilis hd-k kifektették, meg minden formátumhoz szinte külön lejátszó kellett.
Aztán olvastam dabadab cikkét, és mivel előző kirándulásom(8.10) a linux világába csak a notim akkujának gyorsabb merülése miatt ért véget belevágtam.
Abszolút megérte! Nagyon jó rendszer, Mindenkinek csak ajánlani tudom!(Ha most vége lesz a filmnek akkor távirányítóval progiból kilép, tv kikapcs, a torrent kliens meg hagy seedelgessen, az a 25-30w enm veszélyes
)
-
vtechun
veterán
Próbálgatom windowsos verziót, meg virtualboxban próbálnám elinidtani a live verziót, remélem, ha meglesz az IONos gép, akkor kevesebb szopással fogok szembesülni
pl. most a legutóbbi verzióban első videót lejátsza, viszont utána ha kattintok másik videóra, akkor csak megjelöli zölddel. érdekes, trailer is érdekesen müxik. Na majd kiderül mi lesz.
-
-
vtechun
veterán
nem értem, de nekem nem nagyon akar Ati videokartyaval bebootolni a live xbmc. Mi miatt lehet ez ?
-
vtechun
veterán
dabadab : Apple Trailereket neked leszed? Mert nekem nem nem nagyon ajánlotta fel, sőt amikor felajánlotta akkor sem HD trailereket láttam. De el se nagyon indult emlékeim szerint. Nem lehet, hogy valami ilyesmi trükkközésre van szükség ott is ?
pl. : wget -U "QuickTime/7.6.2 (qtver=7.6.2;os=Windows NT 5.1Service Pack 3)" http://movies.apple.com/movies/sony_pictures/zombieland/zombieland-inttlr_h1080p.mov
és emiatt nem szedi le ?
-
válasz
jodamester #141 üzenetére
Ja, biztos Windows alól nézed
Ott van a rootfs.img, az egy komplett partíció, abban van. A /home/xbmc/.xbmc/ könyvtár viszont simán hozzáférhető, a /dotXBMC könyvtárban látszik, a XBMC wikijében meg elég jól dokumentálták a formátumot.
-
De, a 185-osben van VDPAU, nekem is az van. A 9.11 alphat meg nem neztem, lehet, hogy az a gond, de igy latatlanban sokkal inkabb arra gondolnek, hogy vmiert nem az nvidias driver, hanem az alap az aktiv.
Indits el egy terminalt, ird be, hogy 'glxinfo' es rakd fel a pastebinre azt, amit kiir. -
rankesz
veterán
Légyszives segíta ha tudsz...
Feltettem az ubuntu 9.10et ION-ra, minden működik, még az usb-s wifi is pöcc röf.. Az eszközmeghajtóknál a felajánlott 185.xx nvidia driver telepítésre került. Utána az XBMC oldalon levők szerint leszedtem az XBMC-t amiből a 9.11a jött le. A progin belöl beállítottam a VDPAU-t mégis szaggat még a 720p is...
Mégse működne a gyorsítás? Vgay mi lehet a baj? Az alpha build? Vagy Nincs az "alap " nv driverben VDPAU gyorsítás... -
válasz
jodamester #130 üzenetére
A default:
/usr/share/xbmc/system/Keymap.xml
A saját kiegészítéseket meg ebbe a file-ba rakd (ezt neked kell létrehozni):
/home/xbmc/.xbmc/userdata/Keymap.xml
Egyébként a hangerőt a + és - gombokkal, ill. elvileg a megfelelő multimédiás gombokkal is állítani lehet (ez utóbbit nem tudtam kipróbálni, mert nincs ilyen billentyűzetem, de az xml-ben definiálva van a mapping)
-
jodamester
tag
""Egyébként nem tudod, hogy billentyűzethez lehet-e hozzárendelni dolgokat."
Hozza. Alapbol is hozza van rendelve, de azt tetszes szerint meg lehet valtoztatni, annyi, hogy nincs hozza gui, egy XML file-ban van minden."
Én nem találtam ilyen xml file-t. A hangerő sincs az alap billentyű kiosztáson.
-
rankesz
veterán
válasz
jodamester #124 üzenetére
Én is ezt szeretném, de én asszem felteszem a full 9.10-et, mert néha lenne rajta böngészve és egyéb dolgokra használva...
-
vtechun
veterán
felmerült bennem egy kérdés, mi van akkor, ha nem DXVA kompatibilis kódolással készült a videó? Azt hogyan játssza le? (haver próbál lebeszélni róla
)
-
jodamester
tag
Én is fosok a linuxtól. Már látom azt a 2 hetes szenvedést, hogy lőjjem be a torrentet az xbmc live alá...
-
vtechun
veterán
arról lehet tudni valamit, hogy mikorra várható windowson is hardveres videogyorsítás bejövetele XBMC-vel. Ha jól tudom ez az mplayertől függ valamilyen szinten. Félek a linuxtól, nem szeretném, hogy csak XBMC futtatására menjen el a gép erőforrása, linuxon meg belőni a dolgokat (torrent, megosztás, stb) nem egy leányálom...
-
válasz
jodamester #119 üzenetére
Majd akkor, ha kiadjak az XBMC 9.10-et, vagyis - gondolom - par het mulva.
vtechun: alapbol nincs benne, de mivel sima Ubunturol van szo, gond nelkul fel lehet telepiteni barmit, torrent klienst is.
-
vtechun
veterán
válasz
jodamester #116 üzenetére
hmm, dabadab, hogyérted, hogy tud torrentet is ? alapból liveon mehet tori is? vagy hogy van ez ?
-
válasz
jodamester #116 üzenetére
"Ez azt jelenti, hogy nem kell konfigolni semmit. XBMC Live+egy ilyen távirányító és megy minden?"
Igen.
"Egyébként nem tudod, hogy billentyűzethez lehet-e hozzárendelni dolgokat."
Hozza. Alapbol is hozza van rendelve, de azt tetszes szerint meg lehet valtoztatni, annyi, hogy nincs hozza gui, egy XML file-ban van minden.
"Torrentet lehet Live-al?"
Persze.
-
vtechun
veterán
én most egy ilyesmit: Asrock ION 330HT akarok majd beszerezni és erre rakni mondjuk Ubuntut és az alatt futtatni XBMC-t, torrentet, egyebet. Remélem sikerül majd megvalósítanom. Egyelőre még nem is lehet kapni a kis gépet
Aztán mihelyst elérhető lesz XBMCvel hardveres videodekodolas windowson akkor jöhet majd win7 rá
-
Fidel76
tag
"A paypales fizetésnél a PayPal váltja a pénzt (elég rosszul, egyébként)."
Egy ideig én is így tudtam és így is volt, de szerencsére itt az ebayes forumon megvilágosodtam én is.(persze ez még régebben volt) Na most azóta, ha az ismerősömet is nézem(aki így kereskedik is) olyan 100+ paypal megrendelés van mögöttünk.
Nem tudom milyen bank, hogy vált, de azt tudom, hogy bankonként más az árfolyam eladás/közép/vétel. Ha jól emlékszem a bankoknál 1 nap 3x van frissítés ami azt jelenti, hogy közbe változhat az árfolyam. Megnézed bankodnál a középárfolyamot és ha paypalnél beállítottad(ami kb 10 lépés) akkor az alapján vonja le, mondjuk ez tovább is tart(olyan 5sectől max 1 perc). Mivel nem a pontos árfolyamot látod ezért utólag +/-ba változhat a számládon az összeg. pld veszel valamit ami középárfolyamra átszámítva 3465 ft ezt le is vonják azonnal, de utolag a számladon ez változhat(mivel a bankod oldalán nem a pontos érték van) 3657-re.
Az biztos, hogy otp,k&h középárfolyamon váltja a vásárlást.(persze ehhez be kell paypalt állítani, mert automatán a luxemburgi eladási árfolyam szerint vonja le tőled, hogy ott mennyit ér a forint) -
A paypales fizetésnél a PayPal váltja a pénzt (elég rosszul, egyébként).
A bankok sem középárfolyamon váltanak, hanem a megfelelő (vannak olyan bankok, akiknek többféle pénzváltási arfolyamuk van, pl. Budapest Banknál) devizaeladási árfolyamukon (ami szintén elég rossz tud lenni, pl. a Citinek egészen katasztrófális euroárfolyama van, az OTP-nek meg talán a legjobb). -
Fidel76
tag
válasz
jodamester #88 üzenetére
Én kicsit más ügybe de már végigjártam a procedurát(mármint a több napos keresést)
Kintről (EU-n kívűl)nem nagyon éri meg behozni ezt a terméket, mármint az M350es házat a postaköltség + a lehetőség, hogy a vámon felbontják miatt.
Angliából ezt találtam a legolcsobbnak ahonnan szállítanak ide is:
[link]
Németektől:
[link]Na most az ár+ posta mind2nél ugyan az, csak a német euro.
, így olcsobb. Német oldalon én angolul néztem(1+nekik, hogy lehet váltani) és 2 nagyon fontos dolog amit az angolnál nem találtam. Ezek:
1, kis + pénzért ha jól emlékszem 7 euro az ajtódnál is tudsz fizetni(ergo ha nem akarod vagy nem bízol az oldalba nem kell semmit se megadnod, mármint bankkártya adatokat)
2, tudsz paypal-lel fizetni ami annyit jelent, hogy paypal-nél be tudod állítani, hogy a bankod váltsa át a forintod euroba. Miért is jó ez? Mert a bankod középárfolyamán fizeted ki és nem az eladási áron,(Mondjuk ehhez a paypal accountodnál is át kell állítani 1-2 dolgot) és még ezzel is tudod csökkenteni az árat.(mondjuk nem sokkal)Mind2 EU tag tehát extra költségeid nincsenek. Érdemes szétnézni a többi árujuk között is.
Na most még régebben találtam 1 magyar oldalt is ahol ilyenekkel foglakoznak,M350es házuk épp nincs , de ott is szétnézhet aki akar.:
[link]u.i.: M350 a német oldalról kb 18.000 huf-ért az otthonodba hozzák. Persze több db-nál ez lejjebb megy, mint pld 3db rendelése esetén 15k/db(azért kb mert a mi valutánk nem épp stabil)
Lehet ha valaki rászán fél napot talán talál még ennél is olcsobbat a közelünkbe....)
-
vtechun
veterán
Ezzel a tűvirányítóval vajon kompatibilis lenne XBMC ? : Asrock ION 330HT
-
Az a baj, hogy az Ionnak oda kell adni 512 MB-ot a RAM-ból, a maradék 512 MB nem hangzik túl soknak, de szerintem menni fog a dolog (kipróbálni nem tudom, 2 GB-s moduljaim vannak). A torrent meg persze, megy.
vtechun: ezer éve ott vannak azok a beállítások, Xboxon is, a rendszernél a gyorsítótár fül.
-
-
rankesz
veterán
Szerinted ha felteszem az ION-ra a 9.10-es Ubuntu-t és azon az XBMC-t használom annak elég lenne az 1G RAM? (Sajna a 2G-s ami benne volt azt elvitte a cica...)
XBMC mögött tud futni egy torrent kliens mondjuk a háttérben?Lehet hogy nagyon gáz kérdések, de lámi vagyok a témában...
-
vtechun
veterán
én meg ftp-ről tesztelgettem rarban lévő dvdt lejátszani
nem bánnám valahol lehetne buffert megadni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Motoros topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Hegesztés topic
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3700X/GeForce RTX 3080/16GB DDR4 RAM/1.25TB SSD+ 2.5TB HDD konfig eladó
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 4GB FHD 144Hz
- FBT - 5x VIVE Tracker 3.0 + 3x SteamVR Base Station 2.0 Komplett csomag
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest