- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrys_
addikt
-
Chrys_
addikt
Grat a géphez és a vízhűtéshez, tényleg extrém lett
Olvastam, hogy BF3-mal is tesztelted már. Neked nem volt gondod a játékkal? Nekem véletlenszerűen kifagyott (főleg járműbe spawnoláskor), utána teszteltem gpucapsviewerrel, openCL lesz a ludas a dologban. Erről írtam egy másik topikban, az LGA2011 CPU-knál.
-
gabipaci
őstag
Innen
Ahogy nézem, még van nekik, de én sietnék a helyedben, mert kb 2 órája már out of stock volt, szerintem valaki visszamondta.
Akkor már csak a tápegység marad...
Meg ugye a 7990, ha megjelenik egyszer.
Aztán kussban leszek egy darabig.
Holnap felrakom a padlásra a nas-t is, ott zörögjön. -
-
Johnzy
tag
válasz
echterion #127 üzenetére
A régi P4-esem mostam ki és lehet hogy volt az 3, bizonyos komponenseké akár 4 hét is, de mivel már megvolt az új, i7-es brájzli, így nem hiányzott a P4-es. Tervbe volt hogy szerverként megy majd tovább csak sajnos arra már kevés volt, a gigabites kiszolgálást egyszerűen nem volt képes ellátni
-
Lenry
félisten
-
Lenry
félisten
-
Johnzy
tag
Hát minden elismerésem!
Bár én nem passzoltam volna le az asszonyt meg a gyereket, addig csináljanak kaját nekem vagy vegyék ki ők is a részüket a melóból!Beázáshoz: Én pont tavaly ilyenkor vettem egy új, i7-es gépet. Az előző igazi socket 478-as Pentium volt. Mivel egyébként semmi baja nem volt, csak piszkosul dzsuvás, így megfogtam, beraktam a kádba, rá a tust és haddszóljon!
Aztán amikor láttam, hogy még marad ott anyag akkor elő a csavarhúzót, szétcsontoztam az egészet, chipekről bordák le, stb és mindent elmostam sima folyékony-szappannal és egy körömkefével!
Minden vackot felraktam a radiátorra 2 hétre, majd összeraktam. A komplett konfigot most nyáron adtam el haverom öccsének, azóta is gond nélkül megy, semmi baja, sőőőt, még jobb is mivel mindene teljesen tiszta, így jobba hűtése, frankón mintha új lenne! -
Tirexi
addikt
De jóhogy nem már csak a PC miatt vesz valaki külön egy hűtőszekrényt azért kapjunk a fejünkhöz már egy kicsit...
Hova kell annyi hűtés és minek kell annyira tuningolni egyáltalán?Nem értettem soha az ilyet. 4.2 és 5Ghz között semmi különbség nincsen játékokban. Pár FPS-t hozhat de az jó ha csak 1 vagy 2.
Látványos meg minden de kb itt ki is merült a dolog, el lehet vele dicsekedni azt annyi.
-
xnace
őstag
Jól összehoztad, de lenne egy ötletem. Ha volt már, bocsánat.
Fogsz egy nagy fagyasztóládát, annak az aljába beraksz egy radiátort, és ráöntesz annyi jeget, hogy szépen befedje, ugyanúgy becsövezgeted. Na ez nyáron sem lesz meleg.
Nem látszik, és még pakolhatsz is a fagyasztóba.
-
Male
nagyúr
válasz
BlackPriest #116 üzenetére
Na jó
....csak nem szívesen cserélném le a két Samsung 2343BW-t
(#118) gabipaci: Ok, szólok! Ki is kéne egészítenem, mert most már megvan minden, amit terveztem vele/hozzá
Boldog Karácsonyt!
-
gabipaci
őstag
Jó olvasni, hogy más is csinál hasonló moddolásokat.
Szeretem az egyedi megoldásokat.Viszont ez a számítógép áthelyezés nálam nem pálya. Mikor még egy monitorom volt, szóba került, de a lakás kialakítása csak az emeletre tette volna lehetővé. A kis szobába. Az meg nem is felettünk van, így 20 méter kellett volna mindenből.
Ráadásul most már 3 monitorral nyomatom, így nem is került szóba....(#113) Male
Ha a képeket pótolod, szólj légyszi, mert érdekel!Boldog Karácsonyt!
-
Male
nagyúr
Ebben a konfigban átsiklottam a NAS-on
Kevéssé valószínű, hogy hangos a gépem
(Az LCD-ben lévő fénycső zúgása zavar... szerinted mekkora hangja van akkor a gépnek?...sajnos a logoutos cikkemben már nem látszanak a képek, de majd pótolom... a végső gond pedig a konklúziónál azóta megoldva
)
-
Male
nagyúr
Árgép legolcsóbbat néztem. Mondjuk 6 darab, mert ebből kettőt elvisz az egér és a bill... aztán ott a nyomtató, pendrive, esetleg valami játékvezérlő... ez így még reális is, hogy mind foglalt egyszerre, és már 5 darab.
...de igaz, 5 méteres + 3 méteres normál kábellel is áthidalható az a táv.A NAS-t nem tudom miért erőlteted, egy jó házból a green vinyók nem hallatszanak ki, ahogy az SSD sem.
Szerintem összességében nem lesz vékonyabb, mint a vízcső... sőt (A monitoré sem vékony, ehhez a kupac USB, a másik kupac hang, ha analóg bekötést választ, a LEDek, gombok kábele, tápkábel).
A gép könnyebben hordozható, ez igaz, ha ez is szempont akkor nem ezt a megoldást választotta volna gondolom -
echterion
nagyúr
Gratulálok, szép munka!
Sok sikert a táphoz, az nem lesz kis meló. -
tomyoy
senior tag
-
DRB
senior tag
"Bár az alumínium nem mérgező"
Hogy stílusos legyek, erre azért ne vegyél mérget.
Nem véletlenül "tiltották" meg az alumínium főzőedények forgalmazását, jó persze nem egy ólommérgezés szintű dologra kell gondolni, meg egy edényben könnyen sérülhet az a bizonyos kemény oxid réteg, a Te esetedben csak ott áll az a hűtő, nincs kitéve(elvileg) fizikai behatásoknak, de ettől függetlenül a szervezetnek nincs túl sok szűksége alumíniumra illetve a különféle vegyületeire, szóval jobb az óvatosság(szerintem). Meg hát mint írtad is nem isztok belőle, úgyhogy nincs jelentősége a mondandómnak, csak viszket az ujjam hegye, ezért írogatok itt össze-vissza mindent.
"Az alumínium csak akkor oxidálódik tovább, ha eltávolítod a rajta lévő oxidálódást."
Ha már az előbb stílusos voltam, akkor most is az lennék, erre se vegyél mérget. Bizony az alumínium meg a víz nem jó barátok, legalább is hosszútávon. Természetesen nem desztillált vízre kell gondolni, hanem egy szennyezőanyagokkal(pl. ionok) teli csapvízre, aminek a pH-ja nem épp 7.0, szóval szépen lassan(sok év) "feloldódik" az a hűtő abban tartályban, de nem akarlak a kémiai részletekkel traktálni(amúgy sem vagyok vegyész, de azért tanultam kémiát, meg van net is, utána lehet nézni(meg annak is, hogy milyen hatása van az alu-nak és vegyületeinek az emberi szervezetre), egyébként meg az az igazság, hogy nem rég itt volt egy (textil)vegyész
), csak még mindig viszket az ujjam ezért írok ennyit.
Viszont a "Ha mégis úgy alakulna, hogy túlmelegszik a víz" problémájára leírt megoldásod szenzációs, fél órát fetrengtem a nevetéstől
, már ezért megérte "belekötni" abba, hogy miért nem a pincében helyezted el a hőcserélőt a padlás helyett.
Amikor írtam, nem tudtam hol éltek(figyelmetlenségből), így én egy Budapest környéki, déli fekvésű domboldalon lévő ház padlását vettem alapul, márpedig itt az 50+ fok is simán előfordul nyáron, persze ennek oka az is, hogy nem konkrétan a tető van hőszigetelve, hanem csak a födém, olcsóbb is volt meg hatékonyabb is, legalább is az én szempontomból(szükségem van arra a hőmennyiségre ami a födém és a tető között megreked).
"csak viszket az ujjam hegye, ezért írogatok itt össze-vissza mindent"
Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam. -
Male
nagyúr
Aktív hosszabbító... jah, még az is kelljen hozzá.
Kamera USB-n... amivel én szenvedtem, azzal nem lehetett átvenni a videót USB-n, csak FW-n...
Ki beszélt a te gépedről? Meg másfél méterrel hosszabb az USB??? Most másfél méterre akarod tenni a gépet? Az hogy oldaná meg a zajt???
Tehát vehetett volna:
- 10 méteres DVI kábelt (ha DVI-s a monitora)... az egy laza 7.000 Ft körül van
- kb 6 darab aktív USB hosszabbítót, minimum duplákat... elsőre ilyet nem látok, de a sima 4.5 méteresek 2000 fölött vannak, tehát ez még úgy 24.000 Ft
- USB-s DVD-t... passz, nem figyeltem, de úgy 8000 biztos van
- külső dobozkát a LED-eknek, gomboknak... nem láttam ilyet gyáriban, de gondolom 5000 alatt nem úszható meg + hozzá a kábel mégEz eddig 44.000 Ft... és cserébe vagy 15 kábelt kellett volna elvezetnie, amihez már elég tisztességes kábelcsatorna kellhet...
szerk: A 10 méteres USB2-es aktív hosszabbító 5.000-től indul.
-
joecontra
addikt
Nagyon jó lett a cikk. Szeretek hasonló írásokat olvasni.
Üdv,
J -
Male
nagyúr
DVD néha azért kell... még ha ritkán is, de előfordul.
USB 2.0: max kábelhossz 5 méter... USB 3.0 esetén nincs fix korlát, de olyan 3 méter a javasolt maximum...
...aztán ha rá akarsz dugni egy mikrofont a gépre?
...vagy épp a kamerát kötnéd rá, ami FW-s?
Visszajelző LED-ek? Resetet kéne nyomni? ...vagy csak bekapcsolni, és épp nem indul most valamiért billről?
Nagy vihar van, és kihúznád a konnektorból?
Szóval elég sok kényelmetlenség, megoldandó feladat, és túl sokat azért nincs cserébe (hangos lehet a venti).(#63) gabipaci: Köszi az infót!
-
Tirexi
addikt
Nem mondtam egy szóval sem, hogy megfogja valami is ezt a brutál gépet.
De teszt magért beszél és azok a memó eredmények gyengék.
Ez lenne a híres Quad Channel? Nem sok értelmét látom.
Mondhatni parasztvakítás.
Azt egy i7 870-el is el tudtam érni.Mondjuk nem látni a részleteket mert Aida pont nem írja de ott gyanítom, hogy az időzítésekkel lesz valami.
Vagy csak xar az Aida.
-
gabipaci
őstag
(#73) Tirexi
Oké, majd ha valami megfogja a gépem, megkereslek beállítási tanácsért
(#75) nakos
még nincs teljes csend, de az lesz, ha a lap és a táp is kész lesz
(#78) jim_raynor70
infra hőmérő úton van, aztán kezdem a tervezést
(#82) 3.Aragorn
asszony nagyon elnéző
(#88) mackosajt
nem szégyen az, ha hülye az ember
(#93) Crime78
szívesenNa, frissítem az adatlapomat
-
X Factor
addikt
Nem semmi masina, de ez a hűtést vigyük a padlásra dolog nagyon tetszik.
-
BlackPriest
őstag
félelmetes
a ház szinte üresnek látszik
az adatlapod frissítése van már csak hátra
-
mackosajt
addikt
Nem gondoltam volna, hogy a szenvedéseidet még nyílvánosságra is hozod.
Legalább másoknak is vigyort csalsz az arcukra, nem csak azoknak, akik TS-en hallották a történetet.Most már ideje lenne, ha végre többet jönnél BF3-azni.
Jah, és Grat!
-
Neoteric
addikt
Na ez nem semmi.
Respect! -
Cyberpunk
félisten
Hát nem aprózod el.
-
Gude
senior tag
Grat a cikkhez és a hűtéshez!
-
gordonfreemN
addikt
válasz
MasterMark #81 üzenetére
Nem, nem lesz meleg a viz. Azért használják hűtésre a vizet, mert magyon sok energia kell, hogy felmelegedjen.
-
sirzollee
tag
BIIIG RESPEECT
-
3.Aragorn
addikt
Nem vagy semmi, asszony örülhetett...
-
MasterMark
titán
Végigolvastam, és nagyon durva, meg nagyon drága.
Egyvalamit nem értek, és sosem értettem, hogy ez a vízhűtés hogy működik? Ha jól látom, a folyadék a prociból megy a vga-ba, akkor ami megy oda folyadék az már nem meleg? Hiszen a prociból jön. Vagy hogy van ez?
-
oxox
addikt
grat a vashoz....nem mindennapi
(DE ird at a profilodban is, mert a cikket olvasva a kiomlo viznel mar neztem a profilod, hogy Te jo eg remelem az uj procot nem furdetted meg....lattam, hogy 920 meg mindig.....
....aztan a vegere szerencsere nem jart porul
)
-
jim_raynor70
aktív tag
Nos, en erre leszek a legkivancsibb: "...a táp és az alaplap egyedi vízhűtésének a megtervezése, legyártatása lesz."
Ugyanis en is tervezek hasonlo rendszert. Mind szamitogepet, mind vizhutest. Csak nalam nem padlasra vagy pincebe, szuterinba mennenek a hutes fobb komponensei, hanem egy elkulonitett, nyaron huvos, telen fagyos szobaba, betonfalon keresztul, ugymond "sik terepen".
Fel is tettem azt a kerdesem nem oly reg a tapegyseges temaban, hogy letezik-e 1000 W kornyeken valamely gyartotol gyarilag szerelt vizhuteses tap. Amilyen valaszt kaptam, az elbizonytalanito szamomra, hisz nem ismerem azt a markat, sem a megbizhatosagat es sokallom az arat is ehhez viszonyitva, igy szinten ebben gondolkodom, hogyan lehet biztonsagosan vizezni a tapegyseget.
Tovabba Zé_Mester ravilagitott arra, hogy letezik ezeknek a lapoknak blokkolt kiadasuk ([link], [link]), ami bennem felveti, hogy erdemes-e idot pazarolni sajat tervezesre. De oda lyukadtam ki, hogy mindenfelekepp szukseges, ha totalisan zajmentes gepet szeretnek (regen szinte porszivo mellett aludtam, most a leghalkabb ventilator hangja is zavar mar) es ha talan olcsobban akarnam meguszni.
Meg persze, ott a falon atvezetes, s ha lud, akkor legyen kover.
Termeszetesen en nem tudom ezt rovid idon belul osszehozni, csak a jovo evben, de ha elindulok ezen az osvenyen, nem hagyom ki a blogot rola!A tesztert, leirasert es a jo minosegu fotokert kulon koszonet, elvezettel olvastam meg ily faradtan is!
-
gordonfreemN
addikt
Hát nem semmi, szép kis hütést tettél össze, grat a cikkhez.
-
nakos
senior tag
Gabipaci, csak GRATULALNI tudok! Nagyon komoly! Most akkor vegre csond van, ugye?
-
válasz
steadywarp #72 üzenetére
Negyed ennyi is sok lett volna..
-
Tirexi
addikt
Jó cikk de ahhoz képest, hogy X79 elég gyérek a memó sebesség eredmények.
2600K-val 20000MB/s alatt nem kapok 4.6Ghz-en pedig ugyan ilyen memóriáim vannak. -
steadywarp
tag
Nagy király vagy pajti
-
gabipaci
őstag
Én kérek elnézést, hogy így reagáltam, csak nagyon szíven ütött.
Anno volt egy 1979-es vw scirocco-m 19éves voltam, és saját pénzből vettem.
Mindenki azt hitte, hogy apucitól kaptam, mert abban az időben az volt a divat.
De apám leélte úgy az életét, hogy sosem engedhette meg magának, hogy kocsija legyen.
Arra az időre emlékeztetett.
És a reklámot nem ismerem, mert a lányom a TV felelős, így a jim-jam, minimax, nickelodeon kombó megy.(#65) Enszuke:
Köszi, már rendelem is!
Ez az aktív usb egyenlő a nullával, ami most van -
gabipaci
őstag
Azt hiszem Apám OTP-s, nem emlékszem, mert régen küldtem már Neki pénzt.
Legutóbb a magánnyugdíj hozamomat adtam Neki, mivel a postás csak nevet kapott, és Őt is úgy hívják, mint engem, így gond nélkül felvehette. Vett rajta malacokat meg takarmányt. Nem tudom, hogy hogy jön ide az, hogy Apám hol bankol?Ezért jó az internet, mert ismeretlenül is be lehet szólni másoknak, mi?
-
iBlast
aktív tag
válasz
PredatorNo1 #6 üzenetére
Kérdezd az apukáját
-
gabipaci
őstag
(#25) ittakary:
Szándékosan hagytam ki a pénzt, mert így is sokaknak szúrja a szemét.
Meg nekem is jobb, ha nem számolok utána, de csak úgy felületesen:
proci 550
lap 300
memória 260
csőves 80
tömlő 80
aquatuning 150
régi konfig -250
1170 euró (350ezer forint)
... kár volt utána számolnom(#28) DRB:
"Közben az is kiderült, hogy a régi hűtőradiátorok, amiket a padláson beletettem egy 200 literes víztárolóba, sajnos kívülről fémet tartalmaznak, és rozsdásodni kezdtek"Ritkán vannak a hűtők pl. tisztán műanyagból vagy egyéb anyagból(nem fém, mondjuk fa).
Leginkább rézből illetve manapság(20 éve kb.) már alumíniumból szokott lenni egy hűtő, némi műanyaggal a két oldalán.
Szerintem rajtad kívül mindenki értette, hogy a szerző mit szeretett volna leírni.
Az alumínium csak akkor oxidálódik tovább, ha eltávolítod a rajta lévő oxidálódást.
Bár az alumínium nem mérgező, a tartályból nem iszunk, mivel egyáltalán nem iszunk csapvizet. Amit főzni használunk, az meg közvetlen a "vízórától" jönne, ha lenne vízóra, de nincs.A víz a tartályban hozzávetőlegesen 24 óránként lecserélődik, így nyáron sem lesz melegebb 20 foknál (de szerintem 15-nél sem) főleg, hogy nincsenek olyan vad melegek. Ha mégis úgy alakulna, hogy túlmelegszik a víz, akkor megcsinálom elektromosra a padlásajtót, hogy gombnyomásra nyíljon, és felküldöm a lányomat egy vödör jéggel, hogy borítsa bele a tartályba. Lassan 4 éves lesz, kell Neki is a testedzés
(#30) userxy:
A hobby maga a gép, nem a gép kell a hobbihoz(#35) essexboy:
köszi, javítva(#39) jim_raynor70:
áááá, sorstárs, Te sem vagy időmilliomos...(#40) Enszuke:
Valami 50 ezer körül vettem egy Cooler Master ATCS840-et, a nappali dísze. Szerinted el szeretném dugni? Akkor ezt meg is beszéltükAzt hiszem usb-t is lehet hosszabitani drot nelkul. De ethernet droton biztosan.
Na, erről az ethernetes megoldásról ha van infód, az jól jönne, köszi.(#41) Warpig:
Igen, szigetelés, valami darált aranyhörcsög lehet, de teszi a dolgát rendesen(#44) vzomby:
Örülök, hogy valaki megerősített a szivattyú kérdésben, akkor nem vagyok teljesen hülye a témához
Bubi nincs benne, de ha az átfolyás érzékelő, meg a coretemp is egyszerre mondja fel a szolgálatot, akkor rohadjanak meg...(#45) Sirandrish:
Nem, Rankesz elég gyakran mondja, hogy beteg állat vagyok(#46) general:
Nekem bejön a BF3, de azok a jó kis helicsaták, ejj, azok nagyon hiányoznak(#47) coonee:
Ha nem lesz nagy ráfizetés, én is váltok, már cska a PCI-e3 miatt is. Bár úgy néz ki kicseréli a bolt, már tárgyalunk az ügyben.(#48) pechman8:
Ennek őszintén örülök, ez a legnagyobb elismerés, köszönöm!(#49) Male:
Most megtéptem úgy a csatlakozókat meg a bilincseket, hogy nem lehet gond! Remélem...
Ilyen tartály minden házban van Írországban, függetlenül a fűtéstől.
Nagyon lassan jön a főágon a víz az utcáról, és először a tartályba megy, hogy ne legyen gond, ha pl két helyen húzod le egyszerre a wc-t.(#54) radi8tor1:
A víz a tartályban a jaj de hideg kategória, és nyáron is maxx a jó hidegbe megy át. Az meg, hogy mi hűi le jobban a corsa hűtőt, ha víz veszi körül, vagy ha levegő, szerintem nem kérdés.(#62) Namelesske:
Mert semmit nem tettem tönkre szándékosan..)
Elismeréseket köszönöm!!!
-
Namelesske
addikt
Nagyon jó cucc lett, de kicsit sok volt a véletlenül tönkre tettem a cikkben
De legalább őszinte.
-
Madn!ght
addikt
Grat a cikkhez, és a konfighoz! Brutális!
-
Őrült.
De érdekes volt olvasni és tetszetős rendszer lett.
Tetszik, ha valaki megadja a módját a hobbijának.
Az a deszka meg nagyon ütősen néz ki a procit két oldalról közrefogó memóriákkal. -
Nem a témához tartozik, de két digitális hőmérő miféle?
-
Ghandi
aktív tag
Lehet hülyén gondolom,de ha az egész gépet felteszed a padlásra akkor nem sokkal külömbebb mintha az udvarra tennéd ki a gépet egy vízhatlan dobozba.Maga a padlás nincsen hőszigetelve,csak az alattalévő lakás.Télen elég hideg lehet odafent,az alkatrészek meg melegednek ,a külső hőingadotzás is nagy lehet....egyszóval páralecsapódás,fém alkatrészek korrodációja,és a mezei(nem ipari) elektronika sem tolerálja annyira a hőingadozást és a szélsőséges krülményeket hosszú távon.
-
törölt tag
válasz
PredatorNo1 #6 üzenetére
Na ja...100% nem magyarban él
Egyébként Grat
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nájsz!
Jól láttam, hogy a Corsa hűtő vízben van fent a palláson? Jobban leadja a hőt? -
KAMELOT
titán
HARDCORE
-
F34R
nagyúr
OMG
, nagyon durca grat , kicsit írigyellek is ami kell rögtön megveszed nem szarozol . Meglátszik az kinti élet java rendesen.
-
commanDOS
senior tag
Szürreális látvány a PC, amiből gömbcsapok állnak ki.
-
Male
nagyúr
Noés ha be akar dobni egy DVD-t mondjuk? Vagy USB-t használna? ...az sajnos nem megy túl messzire. (gombokat is le kell hozni, stb.... építettem gépházat, külső dobozzal a cuccoknak, és hát nem egyszerű átvinni mindent, ami kellhet)
A cikkírónak:
Grat a géphez, szépen megcsináltad! A vízoszlop meg... igen, nem számít, mert csak keringeted. Annyiban van jelentősége, hogy a rendszer alján azért így már komolyabb víznyomás van, szóval a csatlakozóknál jobban kell figyelni, mint normál esetben (nem mindegy, hogy 20 centis vagy 5 méteres a vízoszlop fölötte...).Amúgy az a víztartály mire van tulajdonképpen? Ilyesmit csak kazános-radiátoros fűtésnél láttam.
-
Csak szeretnék írni, hogy nagyon jó stílusban írsz. Sokat röhögtem...!
-
peterm711
aktív tag
Grat, fasza lett a masina
, februárba jövök én is C2-vel
-
general
addikt
wow, gabipaci, nem gondoltam volna, hogy a BF3-ért ennyit megteszel... és legalább méltó utódja lett a jóöreg BF2-nek? én még messze vagyok a váltástól, nyomom a helit addig is..
üdv!
- swarc -
egyébként respect, kemény meló lehetett! a csendért mindent...
-
Sirandrish
legenda
Biztos nem én mondom először de egy beteg állat vagy
Minden elismerésem higy ezt összehoztad
Az a ramos kép valami überbrutál -
vzomby
csendes tag
Egyrészt gratula, durva berendezés lett.
Másrészt meg a szivattyús kérdésre jól tippeltél, áramlástanilag tuti a rendszer. Arra az egyre figyelj, hogy legyen teljesen tele mindig hűtőfolyadékkal, mert ha csak egy kicsi buborék is elér a szivattyúig az ottragad és abban a pillanatban nincsen áramlás a gép meg szétfő (az ördög nem alszik, az átfolyásérzékelő tönkremehet)
-
mghltm
addikt
respect
az allam leesett es nem talalom...
-
Gaabbaa
aktív tag
dúrva, le a kalappal!
-
Warpig
aktív tag
Mi van a padlás padlóján? Vmiféle szigetelés?
32 giga ramSzééép!
-
jim_raynor70
aktív tag
Meg nem olvastam el, mert van dolgom boven, de ha este hazaerek, nekiesek!
Csak belelapoztam, hogy lassam, tettel-e fel kepeket a tartalyrol es a radirol. Ezt pedig kulon koszonom! -
DemonDani
addikt
Grat, szép cfg
amúgy meg hogy építő jellegű hsz is legyen
A padláson most ugyan hideg van, de nyáron? -
oriic
HÁZIGAZDA
Na megjött a cikk. Gratula hozzá. A hűtéshez no comment.
-
Nagyon jó lett, ha én áztattam volna el a gépemet, akkor lehet nem maradtam volna csendben...
Néhány hiba:
"és végigszántottam a laot csavarhúzóval. Látszott is rendesen, de túlélte. Most a víz, ez is elég indok lett volna, különösen a PCI-e csatlakozót látván.""Ami fontos, hogy nincs legördülő menü, pl a fezsültséget számbillentyűkkel írod be, és nyomsz egy ENTER-t."
-
manoarc
senior tag
Ezen még a krájzisz 72 se fog akadni
-
XtremLor
őstag
Gratulálok szép kis teljesítmény, ötletes megoldás, konfig-ról meg nem is beszélve.
Váratlan hibák mindig adódnak amire az ember előre nem számít, te viszont megoldottad mindet csak így tovább. -
userxy
őstag
Ha megszabad kérdezni milyen hobbi igényel ilyen processzort ?
Esetleg munka? -
ch003067
addikt
Nem semmi
Nem lehetett olcsó
-
DRB
senior tag
"Közben az is kiderült, hogy a régi hűtőradiátorok, amiket a padláson beletettem egy 200 literes víztárolóba, sajnos kívülről fémet tartalmaznak, és rozsdásodni kezdtek"
Ritkán vannak a hűtők pl. tisztán műanyagból vagy egyéb anyagból(nem fém, mondjuk fa).
Leginkább rézből illetve manapság(20 éve kb.) már alumíniumból szokott lenni egy hűtő, némi műanyaggal a két oldalán.
Ahogy nézem az "új" hűtőradiátor is fémből van, bár az alumínium a hagyományos értelemben, láthatóan, nem(nagyon) rozsdásodik, de ettől még oxidálódik, méghozzá néhány másodperce alatt keletkezik egy vékony réteg a felületén, de ez a réteg már nem engedi(egy darabig) a további oxidációt, de aztán idővel csak csak egy marék fehér por lesz belőle. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy azért abból a tartályból ne nagyon igyatok amiben van.Egyébként az ötlet jó, mondjuk nyáron lehet, hogy meleg lesz a padláson, talán a pincében még jobb lett volna elhelyezni a hőleadót, már ha van pincéd.
Igaz a víztároló talán nem fog felmelegedni nyáron sem.
-
banoczyka
csendes tag
Beszarok. Csak nem a nánzát akarod hekkelni.
-
xnace
őstag
Úristen. Grat a cikkhez.
-
Az anyagiakról tényleg ejthettél volna pár szót
Ezt leszámítva kitűnő írás, és a gép pedig szimplán brutális
A a hűtés-kivitelezésre is adnék egy csillagos ötöst
-
gabipaci
őstag
mobilrol vagyok, mert dolgozom, valamibol kell finanszirozni a hobbimat.
az egy d5, csak a matrica mas.
nem ertem ezt a tobb odafigyeles dolgot, hol igenytelen a rendszer? ha a meg nem huzott bilincsre gondolsz, hat sajna a kapkodas... idobol van a legkevesebb nekem. ha kevesebbet meloznek, nem jonne ugy befele a penzmemoria csak azert ennyi, mert ennyi slot van az alaplapon.
proci egyaltalan nem finomhangolt, ido es hozzaertes hianyaban -
beefjeez
senior tag
Brutális gép, ramból nincs hiány, a vízhűtés megy egyenesen zseniális!
-
opeter87
senior tag
Nagyon komoly, grat
Az áztatás kemény... nem csodálom, hogy nem tettél fel képet.
-
KisTopi95
aktív tag
Aztamindent szép kis írás. Jó látni mások vízhűtéses megoldásait is
-
F e Z o
veterán
Egy Laing D5-öt már igazán megérdemelt volna a rendszer, meg szerelésre máskor több odafigyelést.
-
bambano
titán
az opel corsa hűtőnél már vinnyogva röhögtem
-
Stukker1987
senior tag
Gratulálok a konfighoz.
A 7950/70 bevizezve kellemes társa lesz az új procidnak.A tartályos megoldás nagyon kész
A rengeted cső elrejtése azért nem semmi feladat és az összeszerelésben is bőven lehet munka....
A proci tuning mennyire finomhangolt. Rögtön belőtted az 1,4V-ot és kész?
-
dorten
tag
Hát neked aztán van pénzed bohóckodni
-
sniper elite
senior tag
Nagyon kemény ez a vízhűtés, cikk elég jóra sikeredett gratula
-
gekkoXT
senior tag
Respect!
Bár hamár a zajmentesítés a cél a ház hűtés, a táp és az alaplapi chipkészlet hűtései is aktív ha jól láttam.Az az alaplap és a memóriák látványa...
-
LackoMester
addikt
Ez nemsemmi, jó kis cucc. Grat az íráshoz.
-
PredatorNo1
aktív tag
És Ön kinél bankol?
-
Brutális
-
zuzu000
őstag
Valaki megteheti. -
Flashback
addikt
Jó lett grat!!
Viszont van egy olyan érzésem hogy te nem magyar országon laksz?! -
"átalakítót és csapot megvettem a helyi csövesnél."
Támogassuk a hajléktalanokat?(Nyilván értve, milyen csövesre gondolsz
)
Amúgy az az első eláztatás elég meredek...
A vizes cuccok takarításához pedig 96% alkohol és hőlégfúvó javasolt, akkor nem fog elkorrodálódni.
-
hocico
tag
minden tiszteletem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Mivel egy vizes fejlesztés alkalmával sikeresen eláztattam a PC-met, ideje volt fejlesztenem...
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- The First Berserker: Khazan
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest