- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
Üdv
Ezt most próbáltam ki és működik!
Egy pendrive-on minden OSMost fog elkészülni egy eee pc-re az Xp
A win7 home basic túl lassú rajta.
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Kissé elakadtam. Egy régi laptopra szeretnék usb-ről xp-t telepiteni,mivel a cd-t már nem olvassa,de fellépett ez a bizonyos nem találom a dll.hall fájlt.
Utánajártam,hogy a boot.ini-ben át kell irni a particiókat .Szerintem ezt simán rosszul irtam át és mostmár a normál meg csökkentett módú inditásnál is ugyanazt a dll hall hibát dobja fel,magyarul,abolút nem indul a gépemen az xp.
van rá megoldás,vagy kuka?
köszönöm -
VarGabi
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a Pendrive on fent van a telepítő, elindítom a gépet de nem a telepítő jön be, hanem elkezd nyavajogni a hal.dll miatt.
A boot.ini ben a következő van:
C:\SETUPLDR.bs="1. TXT Mode Setup Windows XP, Never unplug USB-Drive Until After Logon"
Ennyi. Mi legyen a követendő stratégia?
-
DjMcMaster
tag
válasz
Fecogame #312 üzenetére
Szerintem ez a Rufusnál nem egyszerűbb, sőt ugyanaz, mint amit feljebb már legalább 10-szer leírtak, de vagy megy vagy nem. Többek közt azért, mert nem lehet általános leírást gyártani, hogy kevésbé jártas embereknek is érthető legyen, mert a betűkiosztás függ az adott gép meghajtóinak számától, stb-stb.
Amúgy már Windows7-es telepítőt is csináltam a Rufus-al és tökéletesen ment az is!
SŐT! Már készül a 1.4 (ALPHA), ami még csak a fordítóknak van fent, de már a magyar része megvan!
Várjuk!
-
Itt is egy egyszerűbb megoldás, ráadásul nagyon szájbarágós leírás van hozzá
-
DjMcMaster
tag
válasz
Undercover15 #307 üzenetére
Ez a megoldás tudtommal nem jó csak Windows 7-hez és olyan ISO-t nem is enged használni amibe egy picit is belepiszkáltak, magyarán ami nem hivatalos verzió azt nem is tudod használni. Sajnos!
-
DjMcMaster
tag
És a telepített Windows XP nem hozott létre alapértelmezett USERT, amire sokan panaszkodtak!
Nem utolsó sorban, lényegesen gyorsabb az eddig felsorolt megoldásoknál.
1000millió köszönet Rufusnak!
-
DjMcMaster
tag
Na, sok-sok szopogatás után: pre8-bootsect (2x), WinToFlash (2x)
, megtaláltam a legegyszerűbb megoldást. Az első két említett megoldással nekem is az advpack.mui nem olvasható hibát kaptam a fájlok másolásánál. Gondolkodtam, hogy másik iso-t keresek, de adtam még egy esélyt ennek a programnak:
És HURRÁ!!!
MAGYARÁZAT (csatolt képhez):
1. Kiválasztod azt a meghajtót ahol a PENDRIVE-nak lennie kell.
2. Elvileg hagyd az első opción, én nem piszkáltam.
3. és 4. Ezeket automatikusan beállítja majd, ha...
5. Pendrive neve (cimke)
6. ...itt kiválasztod az ISO lehetőséget a legördülő menüből és az ikonra kattintva kitallózod azt a gépedről (pl.: az XP image-et), pipákat nem piszkálod ! (Mint említettem, a 3. és 4. beállítódik magától!)
7. Megnyomod és tűkön űlsz, hogy telepíthessél pendrive-ról.VÁRSZ, ha felugró ablak lefutott, akkor nyomsz egy CLOSE-t és ENNYI!
Nincs cmd, prep8, bootsect, wintoflash, bezár, beír, kinyom, nincs indítómenü (!!!), csak bedugod, bootolsz és telepítesz, mint CD-ről! Lábbalhajtós számítógépen nem próbáltam, ez(ek) speciel tudtak USB-ről simán bootolni.
Most éppen egy olyan repi pendrive-ra csináltam telepítőt, amin az autórádió is csak vakvezető kutyával találta meg az mp3-at.
Remélem ez tényleg segít Mindenkinek!
-
törölt tag
Nekem sem találta meg a pendrive-ot...
-
Undercover15
újonc
http://www.youtube.com/watch?v=5SGZzHrGCNQ
1:30 percben az egész, mindennel a legegyszerűbb módon -
-
lexter00
őstag
Sziasztok!
Van egy dell optiplex gx260-as gép és nem akar usb-ről bootolni.Mit kell átállitani rajta?Vagy ez a alaplap egyáltalán támogatja az usb-ről telepitést? -
Chello
tag
Nade azt hogyan ?
Az amit boot prioritásnak mondtál az lehet optikai eltávolítható vagy ide és a szokásos módon lehet őket paraméterezni.
Viszont egy bootolható usb-nek milyen paraméterei vannak a lemezszerkezetét illetően ?A bios nem látja az usb-t mint boot-olható lemezt csak azt lehet megengedni, hogy a boot alatt lássák a programok.
-
vilag
tag
Utóbbi kérdésedre válaszolva:
Azzal az opcióval állíthatod be, hogy melyik legyen az meghajtó amiről először próbál bootolni.
Mivel te USB-ről szeretnél telepíteni Wint ezért azt kell beállítani Primary Boot-nak.
Telepítés után természetesen ezt visszaállíthatod, hogy ne teljen vele feleslegesen az idő míg megvizsgálja ezt a meghajtót is.
Gondolom azt tudod, hogy Windowst telepíteni USB-ről nem annyi, hogy a telepítő CD tartalmát felmásolod egy USB-re.
-
Chello
tag
Sziasztok.
Adott egy Compaq EVO N1015V lapos. Van benne USB 1 csati ill. USB 2 bővítőkártya.
A BIOS-ban be lehet állítani az usb érzékelést és látja is a telepítő a penyákat.
Viszont azt írja nem éri el.Ez hogyan orvosolható ?
Mindenképpen le kell formázni megfelelőre ilyesmi előtt ?Van még a biosban olyan opció is, hogy a primary boot lemez az eltávolítható fajta legyen, ez vajon mire jó ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Néhány napja megkértek, hogy egy Acer Aspire One-ra telepítsek Windows XP-t...
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Gyúrósok ide!
- ASUS routerek
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest