Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• InfiniteReality

őstag

válasz fkosa #125 üzenetére

Az SSD szerintem annyira bírja, mint egy flashmemória vagy egy pendrive. De a működési paraméterek fentvannak az eszköz honlapján.

Esetleg EZ a driver? Dell honlapján leltem, Vista 64bit-es driver. Ezekszerint el kell menjen Win7 64 bittel is.

De. Könyörgöm, mellőzzük a magyar és az Ultimate változatokat. Sajnos, mivel ilyen szempontból a lokalizáció még mindig rosszul megoldott, a magyar windowsok hátránnyal indulnak, és sok esetben ez önmagában okoz driverhibákat. Tapasztaltam.
    Ugyanez a gond az ultimate-tel, felesleges. Otthoni gépre Win7 pro (ha lehet, 64 bites), cégesre Enterprise.

• InfiniteReality

őstag

válasz fkosa #118 üzenetére

Van alternatíva, sok SSD gyártó ad ki programot, ami végez valamiféle hulladékeltakarítást, de annak hatékonysága sajnos nem vethető össze a natívan támogatott TRIM-ével.
    Végülis egy cégnél ahol speciális szoftverek futnak amikkel mondjuk célhardvert vezérelnek vele, lehet nincs is szükség a váltásra. Az XP is tud jól működni, csak nem kell vele netezni:)

Elavult hardveren nem is érdemes Win7re frissíteni, bár megjegyzem érdekes az a laptop amelyikhez nincs rendes Win7 driver. A Vista-képes illetve anno Vistával árult laptopok 99%-a rendesen felinstallálható 7 alá is (viszonylag kevés olyan van, ami nem megy 64 bitessel).
    Itt megint az van, hogy egy olcsóbb gyártó laptopjához lehet tényleg nincs rendes támogatás (driver) mert olyan eszközöket pakoltak bele, amihez nem csinált senki Vista/7 drivert. Mindezek ellenére beszédes, hogy a talán 2008-as (vagy még régebbi) IBM/Lenovo T60-as gépekre LAZÁN feltehető a Win7 (32 vagy 64 bites a gép kiépítettségétől függően), és RENDESEN, hibátlanul működik. Mindenhez van driver. Ha pedig SSD-t pakolunk bele, észre sem lehet venni, hogy egy 4-5 éves géppel van dolgunk.

Nagyon elavult gépen / nagyon speciális környezetben nem érdemes eröltetni a 7-est, meg az SSD-t. Biztos nagyon flash, hogy az XP másodpercek alatt bebootol, de nem érdemes egy nagyon elavult gépbe SSD-t tenni mert csak elhalálozik.
    Akkor talán érdemes használtan, gombokért egy Win7 képes laptopot venni pl Vaterán.

Ha meg egy szoftver nem megy az új oprendszer alatt, az nem az oprendszer hibája. A világ fejlődik, a dolgok változnak, ezt talán illene követni... Szerintem.

törölt tag

válasz fkosa #118 üzenetére

A Toshiba, a Samsung alkalmaz (ott??) más megoldást az első generációs SSD-inél.
    Vannak TRIM funkciót helyettesítő (megkerülő) a programok, de fizetősek (pl. DiskeeperFast, PerfectDisk).

Ad abszurdum, a szabad terület (egészen pontosan, a szabadnak jelölt terület) törlése is hasonló művelet (több ingyenes pr.ban opció).
    De megvannak a veszélyei a manővernek (legyen előtte készült partíció mentés, biztos ami ziher...)

Új hozzászólás Aktív témák