- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mateosz
aktív tag
Nahát, micsoda felismerés!
-
oO7
őstag
ő izé bocsi, a véleményemet kérdezte... ez a véleményem... nem erőltetek rá senkire semmit, de elmondom, hogy miben más, miben jobb, aztán döntse el mindenki, hogy neki mi kell... amit leírtam érveket a rendszer mellett az ugye mondjuk általánosságban a Windows 8-ra igaz (nem csak az RT-re), viszont én pl - a VALÓDI marketing bullshittel ellentétben - egy Win8-as tábla esetében nem azt hoznám fel fő érvként, hogy tud desktop alkalmazásokat futtatni... konkrétan az RT (ARM) mellett pedig a Surface-s tapasztalatom miatt érvelnék, hogy valami kegyetlen jó üzemideje van a rendszernek, amihez hasonlót én még X86-os gépnél nem láttam...
-
virkir
veterán
Utolsó ebben a témában.
Kérdés: mire jó az RT? Az ingyen Office-on túl miért ajánlanád bárkinek a másik két platformmal szemben?
Válasz: Egy teljesen egyedi rendszerről van szó, sajátos koncepciókkal... az egész dizájn, az, hogy tudsz egyszerre több alkalmazást futtatni egymás mellett egy képernyőn, az élőcsempék, gyors, stabil, biztonságos...
nem kell, hogy jobb legyen... elég ha más... Na ezt aztán a piac messzemenően igazolta ugye?
Ja nem pont leszarta.
Ha ez nem fizetett marketing bullshit hitvitával nyakon öntve akkor le sem lett írva. -
kovy79
őstag
válasz
Jim Tonic #131 üzenetére
Az nem munka iránti elhivatottság, ha meg akarja mondani xy embernek, hogy márpedig ez+az tetsszen xy-nak, ne legyen saját véleménye (az meg amúgy is hamis), mert azt a jövőben úgyis a trendek felé fogja a MS fordítani! Ez elvakultság/elfogultság. Hasonlóan Bauer-Berács-on felnőtt "okos" marketingesek szoktak nyilatkozni...
-
oO7
őstag
Technológiai vitákba szoktam beszállni, nem hitvitákba... Nem marketingelek, csak a téves gondolatmeneteket igyekszem helyretenni... iOS-es vagy Androidos topikban pl az idejét sem tudom, mikor jártam... Egyszerűen vannak olyan irányzatok, trendek, amiket sokan nem látnak vagy nem akarnak látni, viszont emiatt komoly félreértések alakulnak ki egy-egy topikban, egy-egy hír kapcsán... Sokkal régebb óta vagyok itt a PH! fórumon, mint a Microsoftnál, és előtte is ugyan ilyen voltam...
-
Ati1979
veterán
Egyetértek. Nagyon jól megfogalmaztad a dolog lényegét. Kiegészíteném azzal, hogy sok ember körömszakadtáig védi azt amilye van, még olyan tulajdonságok tekintetében is amik nyilvánvalóan gyengébbek a konkurens termék megoldásainál.
Sokan un. előszereteti értéket tulajdonítanak a saját dolgaiknak. Ez már szerintem a szubjektivitás mérgezett változata, ha lehet így fogalmazni...
A fizetett fórumozókhoz meg tényleg nincs mit hozzáfűzni...
-
Ati1979
veterán
Bocs viccnek szántam. Szóval természetesen nem gondoltam komolyan.
Azért volt rá példa nemrégiben. Nem tudom, most belinkelni a hírt, de ha jól emlékszem, volt valami nagy botrány, és komoly büntetést is kapott a Samsung mert kiderült, hogy bizonyos emberek valamiféle anyagi ellenszolgáltatás fejében járatták le htc one-t.
Szóval egy konkrét biznonyíték már van (volt) arra, hogy ez a jelenség valamilyen formában működik.
(#125) kispx
Hoppá, azt hiszem ez a tevékenység már előrehaladottabb stádiumban van mint gondoltam.
(#127) Glenda
Én nem tudok, de most, hogy felajálottad számíthatsz rá, hogy az illetékesek megkeresnek privi-ben.
Új nevet is fogsz kapni szerintem. pl. SamTroll9845
-
kispx
addikt
Sajnos van. Fizetett fórumozók.
Meg ugye a google vs apple egyik perében a bíró be is kérte, hogy melyik cég melyik blogereknek pénzelte. -
oO7
őstag
nemhiszem, hogy létezik olyan munkakör, ahol a fórumozásért kapsz fizetést... vagy esetleg valami szakfórumon support nyújtás, az talán... de, hogy egy sima hírportál fórumában vitázni emberekkel és ezért pénzt kapni, na azt nem hiszem, vannak ennél sokkal hatékonyabb módszerek is nagy közönség elérésére... nameg pl ha én itt a microsoft színeiben ügyködnék, akkor azt nekem masszívan fel kellene tüntetnem, nem lehet azt csak úgy sunyiban álrúhában osztani az észt...
-
Ati1979
veterán
Csinálják azt mint a Hp a webOS tablettel. Vinnék mint a cukrot.
Amúgy erre számítani lehetett az árazást is figylembe véve.
-
azbest
félisten
Egyebkent nincs azzal semmi baj, ha valaki elfogult a munkajaval kapcsolatban. Ebbol is latszik, hogy szereti azt amit csinal. :-) En is kicsit elfogult vagyok webkit temaban. Meg egy belso ember jobban belat a dolgok moge, csak nem mindig publikusak az ervei.
-
válasz
Set-Comment™ #113 üzenetére
Úgy rémlik, már nem MS alkalmazott. Nem is tudtam, hogy lekoccolt a fórumról.
-
"egyre inkább csak a felület lesz az eltérés a kettő között, mert az API-k össze fognak érni teljesen... "
Azért remélem ez tényleg be fog következni, és nem a WP lehülyítésével, mert jelenleg a WinRT XAML elég buta még a Silverlighthoz képest is
Pl. az INotifyDataErrorInfo vagy az attached behavior hiánya nekem nagy lyuk - bár mindkettőt körbe lehet meszelni kézzel...
-
oO7
őstag
na, szép... lebuktam
de amúgy megnyugtatlak, a saját véleményemet és tapasztalatomat mondom és nem a microsoft hivatalos álláspontját, és ezért, hogy itt fórumozgatok, nem kapok pénzt, ez nem része a feladataimnak... nyilván kicsit jobban belelátok a dolgokba, közelebb vagyok ezekhez a témákhoz, sok ilyen géppel találkozok, meg fejlesztek is Win8-ra meg WP8-ra, szóval eléggé jól tisztában vagyok a rendszerben rejlő lehetőségekkel... -
törölt tag
Van egy olyan érzésem, hogy annyira gyorsan fog bekövetkezni, hogy a WP8-ba invesztált emberek (megint) jól megszívják, hogy nem kapnak frissítést, ahogy a WP7->WP8 váltáskor is.
Egyébként a jelenlegi X1 Carbon itt kb 260 ezer Ft-nak megfelelő pénzről indul, és mivel nem kell nekem bele 3G meg hasonló cuccok, így kb ezen az áron venném.
Már csak egy nagyobb tárhely kellene bele, mert a mostani 400GB-on is alig férek el...
-
vicze
félisten
Azt felejted ki, hogy az ő gondolkodás módjában a Desktop hal ki, és csak WinRT appok maradnak.
Az más kérdés, hogy ahhoz hogy a win32 kipusztuljon kb. az apokalipszis kéne bekövetkezzen, és a desktop alkalmazások és nagyon-nagyon sokáig velünk maradnak. Könyörgök még az Office-ból nincs WinRT-s verzió... Persze ettől a ponttól válik értelmetlenné az RT mint külön OS. Ezért kb. 0 a gyártók érdeklődése iránta. 1 kezemen meg tudom számolni, hogy 1 év alatt hány RT-s gép jött ki.
Van a Surface, mint referencia, egy olyan HW-val, amit az OS nem képes kihasználni...
Asus VivoTab RT, ami kb. egy HW(Tegra3)-SW hulladék, már a Lurdys bemutatón is az fagyott szét, az én kezemben is...
Samsung Ativ Tab, amit a Samsung talán 3 országban ha forgalmaz a kereslet hiánya miatt...
Dell XPS 10, aminek az árát már nem tudja hova csökkenteni már a Dell, hogy megvegye valaki...
Lenovo IdeaPad Yoga 11, ami nem tablet!(És szintén Tegra...)
Szóval ha valaki megkérdőjelezi, hogy a gyártóknak miért nem kell a Windows RT mint OS, akkor olvassa el a fenti sorokat párszor.
MS-nél valahogy így próbálják asszsem kommunikálni: Windows RT -> ??? -> Siker! -
oO7
őstag
válasz
#16820480 #105 üzenetére
Szerintem lassan (vagy nem is olyan lassan) pontosan ez fog történni, a WP, mint önálló OS kihullik és a Win8 lesz leskálázva... igazából most megjelennek a 7-8"-os táblák... azokon egy snapped nézet kb pont akkora, mint egy telefon kijelzője... szóval majdhogynem azt lehet mondani, hogy a Win8-at már most is lehetne telefonon futtatni... egyre inkább csak a felület lesz az eltérés a kettő között, mert az API-k össze fognak érni teljesen... majd szerdán a BUILD után már jobb rálátásunk lesz arra, hogy ez milyen gyorsan is fog bekövetkezni...
ja, és bocsi, de Haswell-es Carbon X1-et akarsz venni (ami kb fél millió körül kezdődik), de tabletből spórolni akarsz pár tízezer forinton?
-
törölt tag
szeretek itt hivatkozni pl a Haswell-es Ultrabookokra, ahol kötelező az érintőképernyő
Ne már...Akkor hiába várok a jobb üzemidő reményében az X1 Carbon Haswell frissítésére, érintőképernyővel nem fog kelleni. Főleg, hogy érintőképernyő = üveg felület = csillogós szar.
Egyébként gondolkoztam mostanában, hogy kellene a barátnőmnek is egy tabletet venni, meg is néztem a Surface RT-t a boltban kiállított darabot. Sajnos úgy néz ki, hogy a legkisebb 32GB-os verzió (amiből kb annyi tárhely használható, mint egy 16 gigás "másik tabletnél") nagyjából 125 ezer forint itt, amiben nincs benne a billentyűzetes tok (az még plusz ~30 ezer lenne). Igy valószínűleg egy Note 10.1 lesz belőle: van hozzá stylus, ugyanúgy tud egymás mellett futtatni programokat, és a 16GB-os változat egy bt billentyűzettel nagyjából 100 ezer körül van...
Igazából jó lenne a Surface, csak tényleg úgy kéne megoldani, hogy ne legyen külön RT. Nekem úgy jobban tetszene, hogy a WP8 kihullik, csak a felület marad meg, mert ugye az kis képernyőre van optimalizálva, és az RT veszi át a helyét. Mennyire lenne nehéz azt mondani, hogy bizonyos ppi alatt ilyen felülete van az alkalmazásoknak, felette meg amolyan. -
oceanrush
senior tag
válasz
Fritz Teufel #99 üzenetére
Tenyleg jo lenne, az iOS mar nem huzoero
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- OLED TV topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elite: Dangerous
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest