Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Ebben igazad van... tudom, hogy nem mindenki használ ilyen programokat, akik linuxot használnak, azok meg pláne, de ettől függetlenül így egy egészebb szolgáltatást nyújt az MS... Nem hiszem, hogy sok otthoni felhasználó gépében figyelne 32GB és azok kicsiny táborából is valószinűleg mégkevesebben használják ki...

Azért elnézést kérek, hogy rosszul emlékeztem és van alapból benne tűzfal...én nem találkoztam vele.
Viszont találkoztam külön hozzá letölthető tűzfallal és az minőségen aluli volt szerintem...Attól, hogy jelenleg még nincs rá vírus, még lehet... És gondolom egy nyíltforráskódú rendszer esetében nem egy nagy was its das...
Azt tudom, hogy nem konkrétan a Linuxosokon múlik, de nem hiszem, hogy ne lehetne bizonyos engedményeket kötni... Az Apple sem gondolhatja komolyan, hogy egyszer 100%-os lesz az uralma és addig neki is jóttenne, ha mondjuk az iWork és hasonló segédprogramjai neki is fogynának. És az sem tenne nekik rosszat, hogy több játékfejlesztő kezdene odafigyelni rájuk, mert pl: én a Sims2-t, Spore-t és a WoW-ot nem kimondottan mondanám eredménynek.

Azt viszont nem értem, hogy akkor a winszimulátorokból mi hiányzik?
Elvileg még a directX is megtalálható bennük, szóval nem értem... 
-
leviske
veterán
Magukból a kiadásokból nem hiányzik komolyabban semmi... de a hozzá elérhető programok vagy alulmúlják minőségben a Windows-os változatot (pl: WLM vs. aMSN), vagy egyszerűen nincsenek (pl: a Google Sidebar egy teljesen más formájában érhető el...és nem nagyon találtam használható alternatívát.)
És akkor még ott vannak, a már említett okoból következő hiányosságok:
- vírusirtó és tűzfal, bár nem kell, de sosem árthat... már Linuxra is van egy-két vírus és valahogy jobban biztonságban érezném magam egy Kaspersky mögött pl...- játékok... csak vesé van, ami linuxon is fut (azok többsége is win szimulátorral)
- driverek... Nokia drivert pl egyáltalán nem találtam, de az ATi sem szokta elsietni Linuxra az új VGA-ihoz a drivereket. És mivel AMD+ATi gépet akarnék, nem túl bíztató, hogy az AMD a Microsoftal dörgölődzik...
Lehet, hogy csak én látom rosszul...
MOD: Én egy olyan Linux-ot tudnék elkképzelni a Windows ellenfelének, akinek van egy hasonló szolgáltatáscsomagja, mint a Windows Live maga, van egy iTunes Store szerű megoldása, stb.
És nem csinálnák hülyén, ha támogatnák a Mac OSX által támogatott programokat, így nem kéne külön megharcolni a játékok/programok kompatibilitásáért.
-
leviske
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Én pl: a szolgáltatáskörét hiányolom... A Mac OSX-nek van, a Windows-nak van.
És azt sem kifejezetten értem, hogy Winszimuláló progi alatt miért csak limitált számban lehet futtatni Windows-os játékokat...

Bár szerintem, ha a "mindent ingyen" filózófia átváltozna "csak azért fizess, amit használsz"-á, akkor valószinűleg a szoftvergyártó cégek sem zárkóznának el...
Így viszont azt kell, hogy mondjam, hogy a Windows jogos és várható utódja, egy esetleges félrelépés esetén valószinűleg a Mac OSX lesz.

Megint szigorúan csak szerintem.
-
leviske
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Azt azért meg kell jegyeznem, hogy "Marcsi néni" a Vistával ugyan ebbe a helyzetbe került kb és egyszerűen megoldotta... maradt a régi OS-énél.
Amíg a Linuxból nem aknázza ki az egyik disztribúció a lehetőségeket, addig a Windows az élen marad.
Szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Programozási versenyek
- OTP Bank topic
- Escape from Tarkov
- EA Sports WRC '23
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Phantom Black, fóliás új állapot, Regalaxy
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Elvileg még a directX is megtalálható bennük, szóval nem értem...