Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GmailOutlook

tag

válasz King Unique #296 üzenetére

Szia!

Köszönöm a válaszod!
    Igen, később találtam meg a másik topicot és láttam, hogy pörgősebb azért tettem be oda is.
    De elég ellentmondásos számomra még ez az egész főleg az alábbiak tükrében. (Ezt (is) már betettem a másik topicba is).

Azt mondták nekem egy számítógép szaküzletben 2 napja, hogy az SSD-t tilos partícionálni mert lerövidíti az élettartamát.
    Valaki szerint lehet, valaki szerint meg tilos? Most akkor melyik az igaz???

Ha lehet partícionálni és pl. lesz egy 100 GB-os C: partícióm amin a 40-60 GB méretű op.rendszer és egyéb szoftverek vannak és van egy 400 GB-os D: partícióm a dokumentumoknak.
    A C: meghajtó sokat lesz használatban a szoftverek miatt. Így a C: esetleg jóval hamarabb el fog használódni? Ahogy már korábban kérdeztem ez a 60 GB-nyi adat kizárólag a C: partíció 100 GB-os területén belül tud mozogni, vagy az SSD teljes területén?

„Napjaink SSD-i (legalábbis a többségük) statikus wear levelinget használ. Mint az a nevéből talán kitalálható, ez azt jelenti, hogy az algoritmus a statikus adatokat is folyamatosan mozgatja. Ez azzal az előnnyel jár, hogy az SSD teljes felülete egyidőben válik írhatatlanná…”
    https://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/wear_leveling.html

„Az SSD-k esetében el kell felejteni azt a belénk rögzült képet, amit a töredezettségmentesítő programokban látni, amikor a merevlemezt szeretnénk optimalizálni, az SSD nem úgy működik, mint a HDD, hogy a tányér külső peremétől befelé íródnak fel az adatok, hanem az SSD vezérlője szétszórja az adatokat "mindenfelé", pontosabban lehetőleg egyenletesen a NAND-ok között.”
    https://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/wear_leveling.html

Ez esetben elképzelhető, hogy ha létrehozok 2 partíciót az SSD-n, akkor az a 2 partíció nem lesz fizikailag elkülönítve az SSD-n (mint a Winchesteren), hanem ez olyan mintha 2 könyvtárat hoznék létre? És pl. az egyik könyvtárhoz tatozó adatok szanaszét szórva vannak tárolva az SSD-n fizikailag és csak meg van címkézve, hogy a C: partícióhoz tartozik és a wear leveling a teljes SSD-n mozgatja az adatokat?

Vagy esetleg mégis, fizikailag elkülönítve és elszeparálva egymástól hoz létre az SSD-n egy C: meg egy D: partíciót, ami fixen egy adott helyen marad az SSD-n?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés