- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haha, egyébként pár ével ezelött Gentoo-ztam egy rövid ideig.
Majd, ha nyugdíjas leszek, akkor lehet, hogy az lesz a kiválasztott.
Nagyon érdekes próbálkozás volt, de nem volt időm készre csiszolni, mert akkoriban tértem át munka terén is linuxra. Inkább azzal foglalkozgam Fedora és debian disztrókon. -
& Dave™
Értem, köszi nektek az infókat!
ha annyit mondok hogy half-rolling akkor szerintem mar erteni fogod, a mechanizmus lenyege ugyan az
Ezt is értem, amúgy sejtitek, hogy én sem a Debian stable ágán láttam a 4.19-es RC-t.
Annyira egyszerűnek tűnik a link alapján a dolog, hogy nem is értem, miért nem keztem még Gentoozni!
(amúgy nincs különösebb szükségem új kernelekre, az én eszközeimben az a jó, hogy korukból adódóan mindenevők - kivéve persze a W-vel kezdődő valamiket) -
Kansas
addikt
Egy normális gépen, amiben van egy lagalább core i3 szintű proci, 2-3 percnél ritkán több - a féléves feature update az más tészta, persze, de az félévente van, és nem csak 4 órával lehet eltolni.
Én is jobban szeretném, ha ritkábban kellene újraindítani, de a Windows bizonyos rendszerfile-okat csak bootkor olvas be, általában okkal(az ok persze néha az, hogy nehéz elmagyarázni 1.0 usernek, hogy igazából csak a GUI-t(explorer.exe) kell újrarúgni, illetve pár dolgot rendszergazda jog nélkül csak reboottal tudsz újraindítani).
Microsoft mondott olyat, hogy dolgoznak azon, hogy a Windowsnak se kelljen minden patchelés után újraindulni, szóval idővel talán jobb lesz a helyzet.Az olyanok futnak bele erőszakos újraindításba a legrosszabb időben, akik nem bírnak rászánni pár percet, hogy nyugiban újraindítsák jó előre - teszem azt számolnak vele, hogy patch kedd volt és másnap reggel beérkezéskor megejtik a dolgot mielőtt bárminek nekiállnának. ha meg nem a Microsoft ütemezi a patch telepítést, hanem mondjuk a céges SCCM, akkor meg a cég saját hatáskörben beállíthatja, hogy pl. műszak végén vagy elején fusson, vagy 4 óránál többet ad a reboot-ra, stb...
Átlag Linux user is csak azt tudja a Win-ről, hogy szar, esetleg ha a munkahelyén vagy iskolában rákényszerül használni, akkor meg azon húzza fel magát, hogy miért nem úgy működik, mint a Linux. Alap szinten megszokás kérdése, afölött meg bele kell tenni a melót mindkettőbe keményen(bár a megszokás se melómentes).
(#457) CPT.Pirk nekem konkrétan úgy 70%-ban nem tudott az ext2/ext3 felállni olyankor, fájlrendszer-javítási "loopba" került, amiből sosem ért ki.
Az ext4-et meg kipróbálom, ahogy nézem kicsit mókolva lehet ACL-eket is használni benne.(#460) Somatom: Aha, így néz ki egy igazi kiérékelés a Windows képességeit/állapotát illetően, ami megalapozott véleményhez vezet... ja, nem
Valami ott nem volt kerek, a Win10 lazán leformázza FAT-ra a külső SSD-t, vagy pendrive-ot is - annyi az egész, hogy 32GB fölött nem FAT32-re, hanem exFAT-ra. Nem technikai, hanem MS üzletpolitikai limit a 32GB, szóval van egy rahedli 3rd party tool, ami lazán leformázza FAT32-re, és utána használható marad akármilyen Win alatt.
Routernek továbbra sem a Windows a legalkalmasabb... -
Igen, tudom.
Igazabol Cinnamont se surun hasznalok, csak kiprobaltam egyszer.
A "masik ket boszme" lett volna a helyes kifejezes.(#185) simonzé: Lecci mondj par peldat az AMD-s problemakra linuxon!
En Brazos/Trinity/Richland/Zen procis gepen is linuxosok, es sosem volt a procival gond.
Az IGP-vel sem, pedig VLIW5/VLIW4/GCN1,2,4,5 verziokkal is kiprobaltam. A legujabb Vega IGP par kernelben szarakodott, meg egyszer volt egy VLIV4-es issue evekkel ezelott egy rovid ideig, de kb. ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest