Hirdetés

2021. január 20., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) norbx


norbx
aktív tag

Pont ezért nem használom én se.Párszor becumiztatott már és külföldön nem itthon.Csakis a google maps nekem.

[ Szerkesztve ]

(#2) blackrulz


blackrulz
nagyúr
LOGOUT blog (1)

én azt látom mintha néha elküldene felderíteni... Megnézni hogy ilyenkor arra milyen a forgalom... Én is jobban szeretem a gmaps-et, mert ha tudom hova kell menni úgyse kapcsolom, viszont pesten meg ha olyan helyre megyek ahol nem igazán vagyok otthon, jó ha látom is melyik sáv merre fog menni és melyik kell nekem... meg nem igazán hitte azt hogy Dóra vagyok a felfedező...

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#3) Ndruu


Ndruu
MODERÁTOR

Nem tudom, hogy próbáltad-e a nehéz kereszteződések elkerülése opciót ki- vagy bekapcsolni, de hátha azzal tudsz rövidíteni. Beállítások - Vezetési beállítások - Navigáció

Happy New Yarrrr!!!! ️

(#4) Syl


Syl
nagyúr

Én mindig a wazeval megyek (ismeretlen helyre) és még soha nem vezetett meg. Egyébként is, induláskor három útvonalat ajánl fel, azokat átnézem és választok.
Persze ha meg sem nézem az útitervet, csak elindulok a vak világba, .... akkor lehetnek meglepetések minden navigációs programmal.

Words cannot express how much i don't care

(#5) doeeg válasza norbx (#1) üzenetére


doeeg
senior tag

Elég rég próbáltam a maps navigációt, akkor nagyon gáz volt szerintem hogy benyögte "tärtcs dényugat fälé" a kis parasztasszony hangján, én meg azt se tudtam fiú vagyok-e vagy lány, nem az hogy merre van délnyugat :D Ez változott már?

Én elégedett vagyok a Wazeval, ha tudom hova megyek, akkor is bekapcsolom, hogy lássam mi a helyzet az úton, de a ~40.000 km amit levezettem - mióta van jogsim - 90%-ban ment és nem éreztem hogy elvisz valahova feleslegesen.

(#6) Avicularia


Avicularia
addikt

Én Stockholmban használtam wazze-t sokat, mondjuk 80%-ban 27 tonnás teherautóval , meg 20 tonnás daruskocsival dolgozva navigációhoz és elég jól ment. Másik 20% sygic truck volt. Mondjuk a magasságra mindig figyelni kell, mert azt a wazze nem nézi. Igaz Stockholmban túl sok súlykorlátozás nincs, a leg-leg belvárosba is be lehet hajtani akár 27 tonnával is csak euro6-os legyen a gép, csak a Gamla Stan ami 12 tonnás, a régi óváros.

(#7) Eastman


Eastman
őstag
LOGOUT blog

Sokat beszélgetünk a haverokkal a wazze-ről. Szerintem csak múltja van és jelene. ...pl. olyan egyszerű utasítás hiányzik belőle, hogy megfordítson az utcában, ha benéztél valamit és visszavezessen a jó útra. Ehelyett városnézésre visz négy fordulóval. Sokszor. Sajnos kell mellé más navi is.

Vannak a jó ötletek és megoldások, aztán azok mesteri elszekszuálása "felhasználói élmény növelése" címmel. XXI. századi jelenség. :)

Ja, és mindig a házszámot írd előre a megadott címnél, akkor kevésbe szo rabolja az időd. ;)

[ Szerkesztve ]

"Körülbelül százmilliárd, a Naphoz hasonló csillag található meg minden galaxisban." https://www.youtube.com/watch?v=McUdml5ZlA8

(#8) VS461 válasza Syl (#4) üzenetére


VS461
tag
LOGOUT blog

A belenagyítással átpörgettem az utat a motor melegítése közben (CarPlay), láttam, hogy az M44-re visz, de részleteiben nem néztem át, hogy ennyire elvisz a városban.

Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота

(#9) ncc1701 válasza Eastman (#7) üzenetére


ncc1701
addikt

Nem tökéletes, de én nem tudok helyette jobbat. Nagyon ritka, h saját kútfőből gyorsabb útvonalat találok.

(#10) futo001


futo001
senior tag
LOGOUT blog

En a Sygic-kal jarok igy rendszeresen. Allok a piros lampanal, balra kanyarodasra varok, erre azt irja menjek egyenesen, forduljak meg (dupla zarovonalon), varjam ki ott is a pirosat es menjek jobbra.
Mindegyik mutatott mar erdekes utvonalakat, de nalam a Sygic dobja fel a legnevetsegesebbeket.

¯\_(ツ)_/¯

(#11) nullpoint


nullpoint
senior tag

Waze csak és kizárólag egy dologban jó. Nevezetesen a csodás megyematrica rendszerünk ismerete. Ezt sajnos semelyik másik navigáció nem tudja.

Ha országos matricával jársz, akkor bármelyik másik navigáció nagyságrendekkel jobb.

(#12) VS461 válasza Ndruu (#3) üzenetére


VS461
tag
LOGOUT blog

Az nálam ki van kapcsolva - egy Orosháza jellegű városban nem is hiszem, hogy beleszólna bármibe is az átállítása. Meg nem is igazán tudom, mi az a nehéz kereszteződés, és mihez képest. Nem is figyeltem még, hogy van ez a kapcsoló. A földutakat kapcsoltam ki, autótól függően (ha cégessel vagy kölcsönnel kellene menni) a fizetős utakat szoktam bántani, meg hogy maradjon csöndben a navigálás közben. Egyebet nem piszkálok benne.

Amúgy használom a Google Maps-et is néha, előfordult már, hogy a Waze összedőlt áttervezés közben, és az újraindítás sem segített. Azzal sincs baj, én a veszélyjelölés lehetősége miatt szeretem jobban a Wazét.

nullpoint: az tényleg egy jó opció, mi most csak a Pest megyeit vesszük meg a két verdára (Szolnokról), nagyon ritkán kell országos hetit venni. Így azért lehet különbség az ő és a G tervezése között, és ezen fícsör miatt megéri használni.

[ Szerkesztve ]

Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота

(#13) twollah1976


twollah1976
őstag

Google Maps.

Kb. egy eve hasznalom szinte napi szinten kiszallitaskor online / offline es sok gondom eddig nem volt vele.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#14) bkercso


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Én Waze-zok, mert az közösségi ( :B ), de ránézek az alternatív útvonalakra is indulás előtt.
Többször volt, hogy 40 perces úton 2 perc előnyért másfélszeres utat javasolt első helyen.
Olyan is többször volt, hogy kb. félúton újraterveztettem vele és 5-8 perccel rövidebb alternatívát talált. Felteszem, a megtervezett utat nem vizsgálja felül menet közben, hogy változott-e arra a forgalom.

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#15) Somatom


Somatom
őstag
LOGOUT blog

Nagyon régen próbálgattam a Waze -t. Az volt vele a bajom, hogy tervezés nélkül nem mutatott forgalominfót. Főfalusi vagyok, nekem nem kell, hogy ott tervezzen. Csak mutassa a forgalominfót és az alapján én tudom, hogy merre menjek. A Térkép ezt tudja.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#16) nemlehet


nemlehet
őstag

Én arra tudok gondolni, hogy az zavarja meg hogy pl a leggyorsabb út van bejelölve. Nekem a Sygic csinálta azt hogy iszonyat kerülőket rakott be mert szerintem az 1 perccel gyorsabb. Néha a waze-el is van ilyen de ha jól emlékszek mindig felajánl 2-3 útvonalat és tudsz választani. (bár egy ideje nem használtam, HO miatt nem nagyon autózok mostanában pesten)
Vagy esetleg az online forgalomjelentések miatt úgy érzékelte hogy van egy kis torlódás és ezért inkább elkerülte, bár ezt is inkább csak felajánlania kéne nem automatán elvinni városnézésre.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#17) JóGéza válasza Somatom (#15) üzenetére


JóGéza
tag

Szerpentinen a kanyarodáskor lassítani kellett az autóknak. Ezért a Térkép minden kanyart pirossal jelölt, mert szerinte ott dugó van.

(#18) RR89 válasza twollah1976 (#13) üzenetére


RR89
addikt

Az jó szerintem is.

Ehhez kapcsolódó érdekesség, hogy mióta a Waze a google-é lett, azóta szivatja a usert a kerülőkkel :U Olyan szintre süllyedt azóta, hogy jobban jársz, ha járókelőket kérdezel, hogyan menj, borzalmas

(#19) Somatom válasza JóGéza (#17) üzenetére


Somatom
őstag
LOGOUT blog

Nem csak ződ van, meg sötétpiros. Vannak átmenetek is. Narancssárga csak lassulás. Az bevállalható. Amikor egy ponttól visszafelé sötétvörös, na, az a messziről elkerülendő.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#20) UnA válasza Somatom (#19) üzenetére


UnA
Korrektor

Vagy csak arra járt egy vicces csóka egy kiskocsi mobillal ;)

(#21) bkercso válasza Somatom (#19) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Csak a Waze-val eltelik 4-5 óra is, mire rájön, hogy már nincs dugó... :(((

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#22) norbx válasza doeeg (#5) üzenetére


norbx
aktív tag

Nagyon meglepődnél milyen lett, nekem az a favorit.Előtte én is wazzet használtam

(#23) Somatom válasza bkercso (#21) üzenetére


Somatom
őstag
LOGOUT blog

Egyértelmű, hogy mi a Google terve. A Waze -zel vett helyi közösségeket, ami hiányzott a Térképből. A Waze -es jelentéseket szépen át is emeli a Térképbe.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#24) Oldman2 válasza Somatom (#23) üzenetére


Oldman2
veterán

Ma ismét kipróbáltam a Google Maps-ot, sikítva menekültem vissza a Waze-re.

Ami természetesen nem tökéletes, de közelebb jár hozzá fényévekkel, mint a Térkép.

(#25) Mr X válasza Somatom (#23) üzenetére


Mr X
addikt

A próféta szóljon belőled.

(#26) bkercso válasza Somatom (#23) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Betehetne a Waze-ba egy iránytűt, mert nélküle sem használom a maps-et... :DDD

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#27) Somatom válasza bkercso (#26) üzenetére


Somatom
őstag
LOGOUT blog

Melóban skinezett IGO -t használok. Abban kettős iránytű van. Az egyik az égtáj szerinti, a másik pedig az uticél irányát mutatja.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#28) nullpoint válasza Somatom (#23) üzenetére


nullpoint
senior tag

Jó de má több mint 7 éve megvette a google, karakterenkét migrálják a kódot vagy mi tart eddig?

Folyamatosan szarítják a waze-t miközben a sajátjukat alig fejlesztik.

(#29) bkercso válasza Somatom (#27) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Az viszont nem közösségi.

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#30) Somatom válasza bkercso (#29) üzenetére


Somatom
őstag
LOGOUT blog

Az igaz, de kényszerhelyzetben vagyok, mivel sem a Waze -t, sem a Térképet nem tudom rávenni arra, hogy útvonaltervezésnél vegye figyelembe azt, hogy a 12 kerekemmel 18m hosszú vagyok, 2,5m széles, 4m magas és 40 tonna.
Ja, és mindezt net nélkül legyen kedves, mert nem garantálható, hogy az nem fog elszállni útközben.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#31) nullpoint válasza Somatom (#30) üzenetére


nullpoint
senior tag

Foggyá le.... ;] :DD :P :DDD :D

(#32) Somatom válasza nullpoint (#31) üzenetére


Somatom
őstag
LOGOUT blog

Jó, majd tornázok. :P

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#33) joghurt válasza Somatom (#30) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

OsmAnd? Itt be tudod állítani a járműved méreteit is, és az OpenStreetMap adatbázisa ha nem is teljes, de errefelé sok teherautós korlátozás megvan benne. Ha valahol mégis áttervez, ahol nem lenne szabad kamionnal, akkor feldobsz egy térképjegyzetet, és hamarosan megoldja valaki.

(A Google nem bajlódik ilyesmivel, a Here [egykori Navteq, majd Nokia] pedig árul ilyen adatbázist, csak épp Magyarországon kb. adatok nincsenek benne.)

A tej élet, erő, egészség.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.