Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
válasz
benedekco #642 üzenetére
Tegyük hozzá, ha letöltöd jó minőségű MP3-ban, kiírod, és azt hallgatod, de nem veted össze tömörítetlen forrással, nem fogod tudni, hogy mit is hallgatsz, mert nem tudod, milyennek kéne lennie. Sok esetben összevetve se, ez nem csak hangrendszer, de hallás- és forrásfüggő is.
-
Dilikutya
félisten
De ez már nem önmagában abból adódik, hogy a CD másolt. És nem úgy romlik a minőség, hogy tompábban, csúnyábban szól, mint egy tömörített anyagnál. Meg ez nem önmagában a másolásból adódik, hanem ez már az adathordozó hibája. Alapesetben a másolatnak meg kell egyeznie az eredetivel.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Donki Hóte #508 üzenetére
Szép elmélet, cuki. Csak egyrészt a CD-DVD írás jókora hibatűréssel rendelkezik (nettó 700 MB adat, meg majdnem ugyanennyi a redundancia), másrészt a jitter jelenségben periodikus jelek változása van, ennek nem igazán van köze az írt lemezekhez.
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
válasz
Donki Hóte #498 üzenetére
Ilyen nem, de olyan volt itt a topikban is, aki komolyan gondolta a drága USB kábelt.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Danapoint70 #439 üzenetére
Millió alatti rendszerrel is fogja hallani. Az alaplapi Realtek zajkeltőmmel, aláírásomnál lévő Technics erősítővel meg a jó ég tudja milyen hangszórós hangfalaimmal (a láda Orion
) is hallani. Meg a 6000 Ft-os Maxell fejhallgatómmal is. Bizonyos esetekben. A héten bandcampről szedtem le olyat, hogy a V0, a 320kbps és a FLAC között képtelen voltam akár csak árnyalatnyi különbséget is észrevenni, de ez egy 90-es évek közepi underground punk EP volt kicsit halvány hangzással. Egy Metallica CD-nél rögtön más a helyzet. De egyébként nem egyértelműen mondanám rosszabbnak a 320 kbps MP3-at. Egy picit máshogy szól, de ugyanolyan részletes a hang, nagyon minimális különbség van. Ezen a rendszeren. Lehet drágábbon más lenne, de drágábbat nem veszünk ezért (a hifi vallást meg ne keverjük ide, az túlmutat a minőségen, egy költséges hobbi, minél drágább valami, annál kevesebb valódi javulást hoz, és annál több a márkanév ára...).
-
Dilikutya
félisten
Ez mit bizonyít? 224 kbps-nél már jól hallható a különbség a tömörítetlen/veszteségmentes formátumokhoz (de a 320 kbps-hoz is) képest, a 112kbps meg már 20 éve, az mp3 őskorában is gyenge volt. De ez eddig sem volt kérdéses, meg egyszerűen levezethető abból, hogy ha egyre kevesebb helyen akarjuk tárolni, egyre jobban romlik a minősége.
Egy 320 kbps-os görbe is jól jött volna. Igen, ott is lesz különbség a görbéken, teszteken, de azt már nem mindenki, és nem mindenhol hallja meg. -
Dilikutya
félisten
A LAME encodernek azért akad pár parancssori kapcsolója...
Persze nem tudom, mi mennyit számít. -
Dilikutya
félisten
Mit értesz hozzá hasonló alatt? Értelmeset mondott. Tényleg szubjektív kérdés a hallás. Tényleg van különbség a 320kbps MP3 és a FLAC/CD között, persze ez függ a füledtől, attól, hogy min hallgatod, de függ a forrástól is. Hallottam én már olyat, amikor a jóval alacsonyabb bitrátával kódolt MP3 nem különbözött hallásra. Nyilván ez nem egy modern stúdióban készült felvétel volt.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Veszteségmentes vagy pszichoakusztikus tömörítés? Megvizsgáltam a kódolási veszteségeket.
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest