Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Toma
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
tamasgal #1888 üzenetére
A zene hangulatán pláne nem kéne változtasson. Azért a 128 kbit/sec-om is mérd újra, meg a V0 (legjobb minőségű VBR) ne csak a 320-at, mivel ha rég nézted, fejlődtek az encoderek. Konkrétan a LAME encoder legújabb verzióját használd, 3.100-as. A régi sztuyok mp3 encodereknél én is hallottam a 128 kbps hibáit, Blade, Xing encodereknél, de a Fraunhofer és LAME-nél mindig is jó volt.
-
szaszlaci
addikt
válasz
tamasgal #1884 üzenetére
Itt a leírás, cikkben is benne van.
Nem kell se oda, se vissza WAV-ba konvertálgatni, ha PC-ről megy a teszt.
Én érzékelek 20 kHz fölött, mégse vettem észre a 16 kHz fölötti tartomány levágását. -
Frawly
veterán
válasz
tamasgal #1884 üzenetére
Mintákat magadnak kell csinálni. Olyan zenéből, amik losslessben vannak meg. Tehát lehet CD-ről grabelni, vagy valahonnan tölteni. Wav formátumba konvertálni, meg mp3-ba, onnan meg az mp3-at vissza wav-ba, és a két wav-ot összevetni, eredetit és visszakonvertáltat, persze úgy, hogy ne tudd melyik-melyik, a foobar2000 tud ABX tesztet csinálni, van hozzá plugin.
Az, hogy csak 14-15 kHz-ig hallasz, az ebben az életkorban teljesen elfogadható tartomány, és elvileg az mp3 vs. lossless felismerését nem lehetetleníti el, bár megnehezítheti. Próbát tenni ingyen van.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Veszteségmentes vagy pszichoakusztikus tömörítés? Megvizsgáltam a kódolási veszteségeket.
- Politika
- Sorozatok
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Külpolitika
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Könyvajánló
- Formula-1
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Apple watch Series 10 46mm Rose Gold GPS bontatlan! 1 év Apple jótállás
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- Eladó: Synology DS220+ 2+8 GB
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest