Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
GIJoe: azért megnézem én azt a 8-9 wattot egy teljes konfigra. Nálam 80+ Seasonic SFX-méretű, 300W-os táppal és 2.5" HDD-vel, 2 db RAM-modullal és egy ventivel (minimál-összeállításban) volt 35-37W a duál-atom+ion.
Ilyen alacsony terhelesnel nem tul hatekony egy hagyomanyos tap, mivel eleg nagy a fix fogyasztasa (pl. venti), amit nem lehet lejjebb szoritani.
Dedikalt 12V tappal boven tarthato a <10W fogyasztas, mivel azok hatekonysaga 85-90% korul van ilyen kis terhelesnel is.
Anno egy ilyesmi alaplap Celeron ULV 650-nel, laptopvinyoval, 15" TFT-vel egyutt fogyasztott 40W-ot.
Fix 12V tapja volt.(Mas kerdes, hogy az SDRAMos Celeron ULV 650 megette reggelire a joval ujabb, DDR-400-as Via C7 1GHz-t is
Ja, utobbi annyira x86 kompatibilis volt, hogy egyik DOS sem futott rajta
)
-
MaUser
addikt
Semmi értelme a kisgépes konfignak, a "spórolás" miatt. 100W alatt eszik idle-ben (torrent, web, stb.) az összes mai erősebb, nem dupla kártyás konfig:
Jó esetben tehát spórolsz 70W-ot (3,5Ft-ot óránként). Egy 70eFt-os low-power konfig árát így már be is hozza az új rendszer csekély 20.000 óra, azaz 833 nap alatt 24 órás működést feltételezve.
Ráadásul a különféle tuning utiloknak hála on-line tudod csökkenteni a gép idle fogyasztását is, ha azt akarod, hogy napközben is menjen, így pl. a gtx570 + i2500k gép otthon a cikkbeli 98w helyett 70w alatti fogyasztással beéri, de pl. a hdd-ket, cd-t, wifi-t még le sem kapcsoltatom automatikusan, csak a vga-val és a procival, ram-mal játszom.
Persze, ha második gépnek kell a kisgép, mert párhuzamosan kell használni, akkor nyilván már más a helyet.
-
GIJoe
addikt
A lap+2 GB alacsony fogyasztású ram, + pico táp+egy szintén alacsony fogyasztású SSD, szerintem még 10W se lenne... (underclock nélkül)
Itt egy review egy C60as netbookról, lesd meg a power consumption részt! + Ne feledd a kijelző fogyasztást is levonni!
" jelentős az energia-megtakarítás." Ha ennyire zavar valakit, a fogyasztás, (bár szerintem a gammereket nem érdekli), akkor meg vegyenek rendes notebookot.pl ott az én notim VAIO, i5 480, HD 5650, 8G RAM,BD,FullHD panel,120GB SSD, Idle 20W (net stb) Game, 65W! (Tudom nem erőmű a 5650,de szűrők nélkül, minden game elmegy...)
3 mérőműszer adott ilyen eredményt, ja és 1 mérés nem mérés (műszerenként persze) -
GIJoe
addikt
Téves dolgokat írsz leírom miért:
Keress már egy C60 review-re 8-9W, + lehet a brazos tweakker még tovább underclockolni, játékhoz gyenge? Most akkor játszani akarsz, vagy mit is? Ha azt vesszük hogy 24/7be menne, ebből csak pár óra masszív használat lenne (játék) csak ekkor aktivizálódik a turbo core stb... A játékokkal nem vagyok képben, pl a Far Cry 2 az retro?
Én alapból fogyasztáscsökkentés megszállott vagyok, most egy 15W ot fogyasztó monitoron TVzem, le akartam cserélni mert már lehet kapni 8Wot evőt is, de nemrég megtaláltam az MS xls kalkulátorát, javaslom neked is less rá! (sok esetben nem éri meg váltani)
Szóval visszatérve az ARMre, oké keveset eszik, de amikor elkezded rápakolni az eszközöket, vagy elkezded masszívan (eszközökkel) ruterként is használni porrá válik az alacsony fogyasztása. Ha azt nézed hogy a fent említett ECS C60at veszed alapul 9Wattal számolva (45 Ft/Kwh ra számoltam és napi 24hra) akkor évente 4 336,20 Ft ba kerül. Ha mondjuk ez az érték (24/7 ben) 18W lenne akkor évi 7 095,60 Ft fizetnél!
Az előbb említett brutális 2759 Ft különbséget meg tudod spórolni, ha a routeredre időkapcsolót teszel, meg lecseréled a világítást a szobában SMD ledrepeace!
-
ViZion
félisten
"hirtelen varázsszóra nem működne?" hááát, ha a VIA hozzányúlt.
Nekem nem olyan volt, hanem VX900, de ott is csak a kamuzás ment, driverek sehol. Ami a hírből kimaradt:
"The computer officially supports Google Android 2.3, Ubuntu 10.04, or Windows Embedded Compact 7"
2 éves rendszereket támogat, amikor 2 havonta van friss kernel??? Szal ennyit erről, de NE legyen igazam.- Choice of 800MHz or 1GHz Freescale Cortex-A8 SoC
- Supports two independent, integrated graphics processing units (GPU) for 3D/2D graphics acceleration and dual display support
- Flawless HD video performance up to 1080p
Hihetőnek hangzik, főleg a flawless rész tetszik -
GIJoe
addikt
sok mindenki ilyet szeretne, de én az ECS HDC-M/C-60 (V2.0) ben látom ezt megvalósulni, less rá ajánlom!
Új hozzászólás Aktív témák
- RAZER Viper V2 Pro fehér (Hiányos) INGYEN FOXPOST
- ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition RGB Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Asus Rog Thor II 1000W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- 32" Interaktiv Monitor Érintőképernyővel - Iiyama ProLite TF3237MSC-B3AG Touch-
- Apple Iphone 12 64gb kék -független-
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga L13 - i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest