Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• cadeyrn

aktív tag

válasz Vesa #256 üzenetére

A terminal nem ördögtől való, csak az M$ tanít erre.
    A problémád gyökere a per user képernyőbeállítás, ezt bizonyos disztribúciókkal kilőheted a mélyűrbe és nem kell beállítani, amit ott leírtak.
    De.
    Még ha be is kell, egyetlen alkalommal leírod egy shell script-be és betolod az /etc/rc.local-ba, ennyi.

Tudom, más rendszer, más szívások, nyilván türelem kell.
    CRT monitorral nekem is volt bajom 4-5 éve, de az az igazság, hogy a legjobb CRT monitorok is lassan 12+ évesek, azokat tényleg nem ártana cserélni.

SZERK
    Annyira nem értem egyébként ezt a "bűvölni kell PARANCSSORBAN valami" és elfutunk hozzáállást, nekem winben olyan szívásaim voltak registryvel, amitől jobban hullott a hajam, mint bármilyen linux configtól.

• hcl

titán

LOGOUT blog (1)

válasz Vesa #256 üzenetére

"degtépő a telepítés, képtelen azonosítani a monitort,"
    Mikor telepítetted utoljára? :D
    Semmivel nem idegtépőbb, mint egy windóz.
    Illetve monitor. Nemrég volt egy arc az Ubi topicban, akinek nem ismerődött fel a monitor, pedig windózon jó volt.
    Nem volt megfelelő a kábel (nem voltak benne az EDID-hez szükséges tüsik).
    A windóz alapból véletlenül arra a felbontásra állt be, ami neki kellett, és persze a Linux volt a szar, ami EDID hiányában igyekezett olyan felbontást választani, amit minden megjelenít :D

Nlad milyen monitort nem ismer fel? Milyen kábel van hozzá? :)

Szerintem te csak hisztizel. Minden OS-sel vannak gondok, csak a windóz gondjait pénzért kapod, és ugyanolyan nehéz őket megoldani (és ugyanúgy nem fizet meg senki szakembert, hogy megoldja, inkább gányolják).
    Nézz meg egy idei, vagy tavalyi Linuxot, aztán utány alkoss véleményt. A windózt persze, hogy könnyen használod, ha életedben nem láttál mást...

@GoodSpeed : És te hiszel a mesékben? Minimális rendszerkövetelmények? :D

Új hozzászólás Aktív témák