Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #40553216 #1079 üzenetére

Persze én is azt mondtam, hogy egyformán sérülékeny, csak kitértem rá, hogy azok akik amúgy sem adtak érte egy petákot sem + továbbra sem váltanak sem modernebb Windows-ra, és/vagy ha nem bírja a gépük akkor Linuxra, nem érdemlik meg, hogy gyászba boruljunk miattuk, ha megszívják.

Nem arról van szó, hogy lenéznénk azokat akiknek nincs rá pénz. A warezosok között igencsak mondhatni burzsoá is van! De ha nincs pénz és azért nem vált modernebb Windowsra akkor váltson Linuxra.

Nyilván amikor az XP megjelent is voltak olyanok akik még a 90-es évek technikáját tudták megfizetni és használni pl 486-os. Ez így volt régen, így van és így is lesz.

"Én is mondtam már tavaly (amikor bazi olcsó volt a Win8) XP-seknek, hogy vegyenek licencet."

A Windows 8 promóció nagyon jó volt, magam is abban upgradeltem a dobozos Windows 7-esemet. Azonban pont az XP felhasználóknak azon rétegét nem érintette, akiknek 2003-as CPU-val vagy még régebbivel rendelkező rendszerük volt. Amiken példának okáért egy Windows 7 még elfut. Vagy ott van az én kisebbik gépem, amiben AMD Athlon 64 X2 4200+ s939 CPU van, a 64-bites Windows 7 HP gyönyörűen fut rajta 3 GB RAM-mal, de a 64-bites Windows 8.1 már nem menne fel (a 8.0 még igen, de az meg ugye a megjelenéstől számított két esztendőig lesz csupán támogatott).

Személy szerint én ilyen esetekben /tekintve azt, hogy igen alacsony lehet az ilyen konfigok %-os részesedése/ azon legális XP felhasználóknak, az MS részéről örültem volna egy gesztusnak, miszerint kedvezményesen frissíthettek volna Windows 7-re. A kevesebb pénz is pénz, plusz jó pontot szerzett volna a cég, valamelyest az XP tábora is csökkent volna, és ezen konfigok már korukból adódóan is előbb vagy utóbb cserélésre kerülnek. Ha dobozos XP-t frissített volna, akkor dobozos 7-est kapott volna (na igen az ilyen felhasználó járt volna jól, ha megnyekken a régi deszka). Viszont OEM licencnél igen olcsón kellett volna árulni rá, mert egyébként nem lett volna életképes a dolog, hiszen a felhasználók is tisztában vannak azzal, hogy egy a garanciális időn 2x-3x túllévő rendszer bármikor megfeküdhet.

(#1080) hcl Ezért szokták a rendszergazdák:
    - letiltani az USB portokat / bár faterom munkahelyén sincs a Windows 7-en)
    - Naprakészen tartani az AV védelmet /ami ugye izolált hálón nem éppen egy könnyű menet/
    - A felhasználónak korlátozott jogosultságú fiókot biztosítani csak és kizárólag.

Új hozzászólás Aktív témák