Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.tom
őstag
-
dabadab
titán
A fali csatlakozókhoz: a Legrandoknál nem kell krimpelni, hanem simán kézzel be kell dugdosni az ereket a megfelelő lyukakba és rányomni a lezárómechanikát, ennyi, nem kell hozzá se szerszám, se semmi.
szerk: izé, most látom a dátumokat, lehet, hogy ezt azóta már tudod -
v.tom
őstag
Sziasztok,
Tudom, tudom...
Jó hír: már írom a folytatást. A megjelenés a héten várható.
Köszönöm szépen mindenkinek az érdeklődést és a bíztató kommenteket, nem gondoltam volna, hogy rajtam kívül bárki mást is érdekel, amit csinálok.v.tom
-
wintikek
tag
-
v.tom
őstag
Kedves érdeklődők, sajnos kicsit parkolópályára került a projekt az eredeti blogpost megírása óta, de elfeledve nem lett. A következő két hétben összeállításra kerül a doboz.
-
fatpingvin
addikt
parkolópályára került a projekt?
-
fatpingvin
addikt
a 4U magas iStar házikóban lakik az asztalim. a switch tetején az állványon a fémtepsi a router, a wifi AP nem látszik a képen. a spagettit remélem nem kell magyaráznom
ja és pacsi annak aki kitalálja miből van a rack
alant az íróasztalom, a monitorból kiderül (a párja nem fért a képre, a káosz kisebb léptékben ugyan de folytatódik még jobbra is)
most eléggé le van csupaszítva, amikor sokminden van egyszerre üzemben ennél lényegesen vállalhatatlanabbul néz ki. ja, és a szerverek ugye nem itt vannak hanem az előszobában (nem lehet tőlük aludni, legalábbis a barátnőm szerint)
-
Viktor S
csendes tag
Venti vezérlésre egy hő szenzor - arduino nano - relé (vagy venti vezérlő)? Könnyen össze lehet rakni és Kínából olcsón itt van.
(Vagy esp8266 és később rá tudod pl mókolni, hogy a szerver kapcsolgassa wifin) -
haiiro_o
tag
Találtam egy [ilyen] be építőt, bár elég drága. Szerintem az a legegyszerűbb, ha kicsivel nagyobb lyukat csinálsz mint maga a venti kerete. Körbe tekered egy gumi belsővel, vagy vékonyabb szivacsal és beszorítod a helyére.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
fatpingvin #21 üzenetére
Egy fotót szívesen látnánk a "spagettidről"...
-
v.tom
őstag
Update:
A hétvégén megérkezett pár kivétellel minden eszköz, ami kell, ezért lépésről lépésre a héten nekiállok összeszerelni. Valószínűleg nem fogok vele végezni a héten, de azért igyekezni fogok összehozni. -
fatpingvin
addikt
érdekel hová fog ez fajulni
az én megoldásomnál minden bizonnyal elegánsabb... az asztali gép van egy 4U rackben, ugyanitt egy 16 portos buta gigabit switch, az egésznek a tetejére ráhányva egy vékonykliensből épített router... a switchből megy egy egészen szolid kábelkorbács az előszobába ahol az előszobaszekrény tetején laknak a szerverek... az egész úgy néz ki mint egy tál spagetti, főleg hogy az asztalimból is indokolatlanul sok mindenféle kábel jön kifele.
mit mondjak, az elegancia nem szerepeltr a rendező elvek között amikor ezt a förmedvényt összeraktam. -
futo001
senior tag
Hasonló dilemmával találkoztam nemrég, pontosan a home office miatt. Végigrágtam a lehetőségeket és végül vettem egy 10"-es racket, patch panelt, switchet, belehajítottam a hálózati tárolót és a kamerarendszer rögzítőjét. Vettem 200m tömör, árnyékolt Cat6 kábelt és bekábeleztem a házat. Szerencsére aki építtette minden helyiségben hagyott üres fali aljzatot így volt hova behúzni kókányolás és faragás nélkül.
A 10"-es switch kihívás volt, elég ritka. Jelenleg csak a Zyxel GS1100-16 elérhető, de polcra be lehet tenni a Netgear GS316, TP-Link SG116 és hasonló példányokat.
A routerrel nekem is az árnyékolás volt a problémám, így azt kitettem az ablakba és onnan van kábellel a switchre kötve, szintén fali RJ45 csatlakozón keresztül.
Én is agyaltam IKEA-s szekrényen, de szerencsére szépen összejöt minden nélküle.Itt még félkész állapotban, asztali switch, 6 kábel.
Kíváncsian várom a befejezését a munkádnak, nagyon ígéretes.
-
v.tom
őstag
válasz
LustaDick123 #17 üzenetére
Nem rossz megoldás a lackrack, ráadásul egészen véletlenül pont van egy ilyen lack asztalom, de nálunk minden kábelt kötelező jelleggel el kell rejteni. Az a tapasztalatom, hogy ha egy kábelt valamiért valahol otthagyok, rövidesen az enyészeté lesz, vagy valami katasztrófa történik miatta
-
v.tom
őstag
Szia, köszi a tippet, és így van, a HP gépben lévő lemezek állapotát szeretném óvni.
Időközben megjött egyébként a szekrény, ezért elkezdem írni és dokumentálni a tapasztalataimat.A szűkös időmet tekintve valószínűleg nem 5 perces folyamat lesz, de igyekszem, jó itt olvasni az érdeklődést, és a sok különféle tapasztalatot hasonló témában.
-
LustaDick123
tag
Azt hittem LackRack lesz a megoldás: https://wiki.eth0.nl/index.php/LackRack
Várom a végső képeket én is! -
Diabolis
aktív tag
Rezgéscsillapításként nekem beállt az autóba való gumiszőnyeg. Kivágtam, lyuk a közepébe, és lett gumialátét. Nem szép (fene sem vagdosta kör alakúra), de legalább csúnya
Viszont a venti alá szerintem pont megteszi.
-
2 éve újítottam a panelt, akkor én is már mindent falban vittem.
Nem tudom nálad milyen hőmérsékleten vannak, de nálam egy beépített szekrény felső részén foglalnak helyet az alábbi alkatrészek, és passzívan mennek, nulla problémával.
Gondolkodtam én is rack szekrényen de mivel ez konyhában van csúnya lett volna, így maradt ez a megoldás.
- MikroTik CSS326-24G-2S+RM
- Mikrotik RB450Gx4 + gyári ház
- Mikrotik RB962UiGS-5HacT2HnT (hAP-AC)
- Épített ipari szünetmentes ( AD-155A + 12V 12AH akku)
- T-s Sagemcom f@st 5655v2Jó pár évet dolgoztam olyan munkahelyen, ahol vezeték nélküli internetet szolgáltattunk, és tapasztalatból mondom, elhagyhatod a hűtést. Igaz mi Mikrotik, és Ubiquiti eszközöket használtunk a bázisokon, ezek azért nem feltétlen olcsóak, és a Mikrotikhez némi tudás is kell mert nem olyan egyszerű a beállítása mint egy TP-Link cuccnak, de azért nem is rocket science
Nálam ilyen hőmérsékletek vannak jelenleg is, a full zárt szerkényben. -
törölt tag
Szia
A Coaxra van megoldás, ne kelljen a sugár miatt aggódni. Van 90 fokos F csatlakozó toldás. Mindenre is jó.
A venti zúgás, pedig egyszerűen csillapítható, a szekrény saját frekvencia eltolásával. Be kell rakni egy már merevítést, ahova elfér, keresztbe/hosszába az oldal lapokra.
-
dew28
aktív tag
Es abban a tarolohelyisegben, ahova pakoltad volna a cuccokat, vagy a kozvetlen kozeleben akad coax, es legalabb egy cat5? mert akkor siman csak osszefuzod egy poe inputos switchel az ajto feletti cat5oket, es se a szekreny nem lesz ott, se aramot nem kell felvarazsolnod.
mod: nyilvan igy az uplinked 1Gbps lenne, de ketlem, hogy ki lenne hasznalva a leirt allapotok eseteben
-
sanzi89
addikt
Én a kazánház felújítással együtt az összes UTP/COAX/optika kábelnek véstem be csövezést a falba, hogy végre ide kerüljön minden egy rack szekrénybe. Nem sokkal később ide került át az IP kamera rögzítője, a router, switch. POE-s AP-t pedig kétoldalú ragasztóval felraktam a rack szekrény oldalára, 2 éve meg se mozdul. Plusz egy közepes ház WiFi lefedéséhez sem árt több AP, szóval már csak emiatt sem probléma szerintem a fém rack szekrény. Valóban nem abba kell tenni, de mi akadályoz meg benne, hogy a tetejére, oldalára, másik helyiségbe tegyem?
Nálunk is egy AP a ház egyik végében a rack szekrény oldalára ragasztva, a másik a ház másik végén az egyik szobában, és így a házban jó a lefedettség. -
v.tom
őstag
Én is gondolkodtam ezen azt opción, de két oknál fogva meghiúsult (én is a rack szekrényt preferáltam volna).
A lakásban van egy tárolóhelyiség, oda akartam tenni eredetileg minden, mert ott nem zavar senkit egy szekrény még akkor sem, ha mondjuk zajos (ha netán felbővítem a NAS-t sok lemezre). Viszont oda kellett volna vinnem az összes falikábelt, ami nagyon nagy meló, talán majd egyszer, a következő nagyobb lakásfelújításnál...
A második ok, hogy szeretném a WiFi AP-t is beletenni, viszont a fém rackszekrény le fogja árnyékolni. Vannak speckó műanyag rack-ek pont emiatt, de anyagilag valószínűleg sokkal jobban jövök ki a fabútor megoldással, és nem lesz a lakásban egy "oda nem illő tárgy".
-
sanzi89
addikt
Jobban járnál egy normális rack szekrénnyel, szerintem.
-
v.tom
őstag
Tök jó észrevétel a venti rezgésének felerősítése. Ettől félek én is, ezért írtam is, hogy beépítőkeretbe szeretném alapvetően tenni, ami egyrészt egyszerűsítené a cserét (ha esetleg kell), másrészt pedig rezgéscsillapító gumiszárakkal tudnám őket rögzíteni a csavarok helyett. Sajnos nem találtam jó megoldást erre, de ha valakinek van, az ne tartsa magában, még nem kezdtem bele a szerelésbe
-
MrSealRD
veterán
Hajrá! Jöhet kép, infó minden...
A kutyin 10 percig nevettem... Ehhez a képhez számos jó szöveg menne:
"Nem én sz.rtam a szőnyeg közepére."
"Nem én téptem szét a párnákat."
"Nem én ettem meg a csirkét az asztalról."
... -
alcsa
senior tag
Jaja, jöhetnek a képek!
-
szcsi
tag
Egy észrevétel amivel én a HTPC új tévészekrénybe kötlöztetésekor szembesültem: Ha búg a venti vagy valamelyik HDD azt a faforgácslap szekrény szépen fel is fogja erősíteni.
Murpy meg azt jelezte, hogy tök mindegy szerintem hol lenne jó helye a routernek...Neked több szerencsét a fenti két tételhez és várom a folytatást!
-
wintikek
tag
Engem érdekelne a folytatás, képekkel, mindennel
Új hozzászólás Aktív témák
lo Kalandjaim az aktuális koronavírusos időszakban kezdődtek...A párommal mindketten home office munkavégzésre...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest