Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Update: Rákerestem a témára. Ezt találtam.
-
törölt tag
Hogy érted azt, hogy "nem tud 2A -t kiadni". Akkor mi történik? Jó esetben van benne túláram védelem. Szted arra alapoznak egy teló töltésvezérlőjének tervezésekor, hogy majd a másik eszköz védelmi rendszere közbelép? Ez nem túl valószínű. Tehát, a telóban kell lennie egy szabályzó rendszernek erre az esetre, hogy lekorlátozza a max. áramfelvételt. Ez nem csupán elmélet. Mondom, ott van a szabályzó vezérlője a kernelemben. Ha viszont van ilyen, akkor hogyan különbözteti meg azt, hogy PC -hez, vagy töltőhöz csatlakoztattam? Úgy, ahogy leírtam. Vagyis, gyárilag egy adatkábel van hozzá és a rövidre zárás a hálózati töltőben van. Ezt csinálták meg a Magcable -en úgy, hogy a kábelen is kapcsolható a két mód. Nyilván, ez nem nyerő megoldás, mert nem hülyebiztos. Viszont, pl. aktív HUB -ról is elérhető vele a max. töltőáram, amit normál esetben nem lehetne, mert a HUB hiába bírná árammal, nincs benne rövidre zárva a két láb, mivel akkor nem tudna adatátvitelt. Az meg egy HUB -nál elég lényeges feature.
-
törölt tag
válasz
Tangerine #180 üzenetére
Most nincs nálam az SGS 2 -m, hogy screenshotot csináljak, de a custom kernel (Dorimanx) beállító programjában lehetett szabályozni a különböző töltésmódok esetén engedélyezett max. töltőáramot. Alapbeállítás szerint AC módban 650mA, USB módban 450mA volt a plafon. De, ha szted nincs ilyen, akkor felteszek egy rávezető kérdést. Egy modern phablet hálózati töltője símán tud 2A -t. Mint tudjuk, ezt igényli is a teló. Egy USB 2.0 porton átvihető max. áramerősség 500mA a szabvány szerint. Ha nincs a telóban töltésmód megkülönböztetés, akkor a jó minőségű töltőkábelt PC -hez csatlakoztatva, ugyanúgy szívná a 2A -t, mintha hálózati töltőre lenne csatlakoztatva. Szted mit szólna ehhez a PC USB portja?
-
törölt tag
válasz
Tangerine #176 üzenetére
Akkor tőled is megkérdezem, hogy szted mi alapján vált a teló töltésvezérlője AC és USB mód között? Avagy, szted mit csinál a Magcable kábelén az a kapcsoló? Sztem "töltés" módban rövidre zárja a táp és az adat eret és ezt érzékeli a töltésvezérlő. Vagyis, van különbség a bekötésben.
-
törölt tag
Én már az elején sem értettem a dolgot. Ha a töltésvezérlő a bekötéstől függően különbözteti meg a töltésmódokat, akkor nem lehet adat és AC töltőkábel is ugyanazzal a bekötéssel. Ahhoz kellene egy kapcsoló, ami átváltja a bekötést. Amit anno linkeltem neked, azon a kütyün ott volt a vezetéken a kapcsoló.
-
-
törölt tag
Ez telófüggő. Az enyémhez nem kell spec. adapter. Alapértelmezetten egy mikro USB - USB mama kábelt használok. Ha a mágneses csati kábelének USB papa a másik vége, akkor egy USB mama - mama adapterre van szükség. Erre írtam, hogy az a 2cm -es adapter már nem oszt, nem szoroz a kábel végén.
-
törölt tag
Ezt nem értem. Ha nem működne az OTG funkció, akkor sztem a PC -vel sem tudna szinkronizálni. Ha megy az OTG és úgyis viszem magammal a kábelt, akkor sztem egy párszáz Ft -os USB toldó adapter már nem számít. Az OTG -hez egyébként is kell vmi adapter, hiszen a csatlakoztatandó eszközök általában nem mikro USB -t használnak.
-
törölt tag
Sztem driver alapból is kell, mivel az Androidban egy ideje nem alapértelmezett a Mass Storage mód. Az USB hibakeresés pedig a fejlesztői menüben van. Ha a beállítások menüben alapból nincs ilyen menüpontod, akkor a "telefonról" menüpontban egymás után 7 -szer kell a build számra bökni. Erre aktiválódik a fejlesztői menü és abban lesz az "USB hibakeresés" opció. Egyes telóknál, PC -re csatlakoztatás után, a Beállítások -> Tárhely menüpontban kell menü gombot nyomni és ekkor megjelenik egy választóablak, amiben a csatlakozás módja választható. Persze, Wifin sokkal egyszerűbb az átvitel. Sztem van olyan wifi adapter, amit a PC beépített driver -rel is le tud kezelni.
-
törölt tag
-
törölt tag
Akad itt némi tisztázandó félreértés. A cikk, amit linkeltem neked, az nem a bekötésről szól, hanem a különböző kábelek jelöléséről. A bekötés egy teljesen más dolog. A telók töltésvezérlője kétféle módot különböztet meg. Töltés és adat módot. Adat módban (pl. számítógép usb -jére dugva) is van töltés, de a töltésvezérlő ilyenkor lekorlátozza az áramerősséget az USB 2 szabvány szerinti max. 500mA -re. Hálózati töltés módban engedi a vezérlő a lehető legmagasabb töltőáramot. A két módot úgy különbözteti meg, hogy a hálózati töltőkben az adat és a töltés ér rövidre van zárva, ezáltal az adat éren is áram folyik (mivel a hálózati töltés közben úgysem történik adatátvitel a kábelen). Az eredmény szempontjából lényegtelen, hogy a rövidre zárás az áramkör mely szakaszán történik. A MagCable -n levő kapcsoló pontosan ezt csinálja. "Csak töltés" módban rövidre zárja a két eret. Tehát, a nagyobb töltőáramnak két feltétele van. Az erek rövidre zárt állapota és a kábel átviteli képessége. Az általam linkelt cikk az utóbbi "titkait" boncolgatja, nincs köze a két töltésmódhoz. Ebből az is következik, hogy ennek az un. "gyorstöltés" módnak a maximuma tulképp ugyanaz, mintha a teló hálózati töltőjét egy jó minőségű kábellel használnánk. Vagyis, semmivel sem magasabb, mint a gyári, névleges max. töltőáram. Így a telót (akkut) sem károsítja jobban, mint a gyári, hálózati töltő.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Kényelmes, gyors, szerethető, bár van egy hátránya: miért nem találták ki előbb?
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Minolta objektívek
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest