Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attila9988

őstag

válasz floatr #29 üzenetére

Csak annyit fűznék hozzá, hogy számomra az Operában pont az a szép, hogy alap helyzetben olyan, mint akármelyik csupasz böngésző. Tehát nem tolakodik a képességeivel, de ha kell valami, akkor ott van. Gyors, kényelmes, és mindent tud...

pl a windózba nemrég ezt köpködted te is, hogy minden felesleges dolgot beépítenek

Egy operációs rendszer az sokkal nagyobb területet fed le, és alkalmas arra is, hogy bizonyos szakmai területeken előnyt szerezzen egyes beépített software -einek. Egy böngésző viszont nem platform. Amit ad, az mind ahhoz a területhez köthetjük, amire a böngésző maga is készült.. De ha nem így lenne, és pl az addon írogatás a mai szint 10-20x -oára emelkedne, valamint pl a firefox 90+ százalék felé emelkedne, és a mindennapi informatikában sok nélkülözhetetlen addont vinne be, akkor ott is elkezdődne a hőbörgés, és akkor talán már értelme is volna összehasonlítani a két dolgot... A vázolt helyzet azonban szinte elképzelhetetlen, mert a böngésző az csak böngésző, és a kiegészítések is mind csak ezt a területet teszik hatékonyabbá, könnyebbé...

• dabadab

titán

válasz floatr #29 üzenetére

"mint érintett harmadik fél..."

...akarcsak az Opera (az eljaras ket fele az EU-s versenyhivatal meg a MS volt).

• attila9988

őstag

válasz floatr #10 üzenetére

A script motor adja a verziózás alapját.

????? Tényleg elegendő a javascript motor fejlődése a verzió szám emeléshez? No mindegy. Végülis ez csak egy szám. De általában komoly változásokat jelölnek a fő verzióugrásokkal.

így valóban nem lehet jó böngésző.

Én csak azt mondtam hogy meglehetősen fapados, ami igaz is. Az addon b**i -knak a róka többet nyújt egyenlőre, de a chrome megölheti utóbbit ha beéri ezen a fronton.

Ellenben van hozzá automatikus fordítás,

Ez nem egy nagy szám, mivel az online fordítót használja, azt meg bárki megteheti, akármelyik böngésző alól. arról nem is beszélve hogy gyatra minőségben fordít... Ha nem tudsz angolul egy kicsit sem (értsd.. nyelvtan) és úgy készítesz egy angol->magyar oldalfordítást, az ég világon semmit nem fogsz belőle érteni. Ha viszont ismered a nyelvet, akkor jó segédeszköz lehet a cucc... viszont a komplett fordítás akkor sem ér semmit, mert úgy csak a zagyvalékot látod, az eredeti szöveget nem. (a fordító eszközök viszont elég használhatóak a guglinál, mondatonként szépen össze lehet vetni a forrással a "zagyvát", és megfelelően kijavítani. Valamivel gyorsabb így mint a nyers fordítgatás, egy szótár mellett az ismeretlen szavakhoz)

van egy firebugra hajazó fejlesztői eszköz,

Itt azért tényleg illik megemlíteni az Opera részét képező eszközt is, ami ráadásul alaptartozék.

• Morden24

nagyúr

válasz floatr #10 üzenetére

Oks, a lényeg, hogy semmilyen olyan fícsörrel nem rendelkezik, ami miatt én lecserélném, és tartok tőle, hogy egy add-on mániás rókás, vagy egy O/A-s is kb. ugyanígy van. Ezzel nem azt mondom, hogy rossz böngésző, hanem azt, hogy semmivel nem tűnik ki a többi közül. Leszámítva az embertelen gyors verziószámváltást, de hát ja, be kell érni a 9-es meg 10-es számokat gyorsan. A 4-es szerencsére már le van körözve, mission accoplished!

Én használtam OSX-en Safarit, szerintem semmi gond nincsen azzal a böngészővel. Nem tudom, miért lenne annyira érdemes leváltani Krómra.

Szóval nem állítom, hogy szar böngésző, de igazából (számomra) csak azt tudja a többihez képest felmutatni, hogy ez Gúgöl.

Ezen felül még mindig állítom, hogy felhasználói szinten teljes mértékben ízlés dolga a böngészőválasztás, szóval természetesen nem kötekedésnek szánom, hogy szerintem közel sem olyan nagy szám a Króm.

Új hozzászólás Aktív témák