- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pánikbetegség, szorongás
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingadam
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni az adsl újrakábelezéséhez. Azt tudom hogy utp kábelt kéne a telefonkábel helyett vezetni de milyet? Fali kábelt vagy patch kábelt, árnyékoltat vagy nem? Esetleg egy linket tudna küldeni valaki. Az ár sem lenne mindegy mert elég sok kéne. (kb. 30 méter) A kábel csatornában menne elég hosszan mert tetőteres lakásban az emeletre kell vezetni.
Az átadási pont ahol át van fúrva a fal így néz ki:
[link]A kérdés az lenne, hogy hogyan kössem ebbe bele az utp kábelt? Olvastam továbbá, hogy szabad végű érnek nem kéne maradnia, mivel padlófűtés van így a radiátorra kötés viszont nem megoldható, az áramhálózat földelését pedig nem tudom jó-e vagy hogy kéne megcsinálni. Esetleg van valami másik egyszerű megoldás a nem használt erek földelésére vagy hogy ne működjenek antennaként?
2 telefon is van a vonalon tehát szűrő is kell. Úgy gondoltam hogy rögtön az átadási pontnál egy rövid kábellel rákötném a szűrőre és onnan utp-vel vinném fel a modemhez és sima telefonzsinórral a telefonhoz úgy hogy egy helyen elosztanám a 2 telefonhoz. Ez így jó vagy később legyen a szűrő vagy mindegy?
-
kingadam
csendes tag
Sziasztok!
Ma lemértem az átadási pontnál a vonalam és hát az értékek jobbak lettek de max töltésnél szakad így is 1-2szer 2-3 óra alatt. Azt vettem észre mióta próbálom a hibát megoldani hogy a dchard firmware modem uptime és dsl uptime majdnem azonos volt és volt 150-200 óra is a héten úgy hogy a a win kirakta az újratárcsázást és addig nem ment a net. Ma is direkt megnéztem a szakadás után és a dsl uptime nem nullázódott de az újratárcsázást kiírta és a böngészés torrent sem ment ez firmware hiba?
A screenshotok:
modem az eredeti helyén:
[link]
[link]
[link]
modem az átadási pontnál:
[link]
[link]
[link]üdv, Adam
-
kingadam
csendes tag
Érdekes azt hallani, hogy mennyi kellően hozzá nem értő ember dolgozik egy ekkora cégnél is akkor bele sem merek gondolni kik dolgoznak a kisebbeknél...
Mindenképpen a következő az átadási pontnál lévő teszt lesz a héten valamikor ha lesz időm megcsinálom és megírom a tapasztalataim.
A DSLAM-ról jutott eszembe, hogy annak azért nagy valószínűsége nincs szerintem mert kb egy éve teljesen meghalt a net akkor hívtam szerelőt aki rögtön modemcserével próbálkozott de azzal sem szinkrinizált be végül a központba visszament és átkötött egy másik portra ami után jó lett. De a szakadás előtte és utána is jelentkezett szóval 2 hibás portnak elég kicsi a valószínűsége.
Jó lenne ha tényleng sikerülne rájönni mi okozza bár azért szántam ilyen későn el magam, hogy utána járjak mi okozhatja mert elég random, hogy mikor szakad pl ha nem megy torrent akkor csak nagyon ritkán van szakadás
Ja még valami az miért van hogy nálam van egy pár olyan vivő amit nem én tiltottam ki és mégis úgy látszik hogy nincsenek használatban. Nézegettem a forumban a grafikonokat és ilyet nem nagyon láttam senkinél.
-
kingadam
csendes tag
Nem találom a webes felületen a QLN-t..
Igen az snr monitorozás közben is szakadt 2-3 szor.
Szél eső telefonhívás nem volt úgyhogy az szerintem kizárt. A napszak azt majd még kipróbálom hogy csúcsidőn kívüli időben is dobja-e bár a 380t-s modem dobta akkor is.
Az átadási pont kicsit problémás mert a tetőtérben van a gép de majd laptoppal megpróbálom. -
kingadam
csendes tag
Sziasztok!
Elég régóta bajlódom a vonalszakadásokkal kb mióta 15 megabitre emelték a sebességem. T-home-s vagyok és sokáig 380t-s modemet használtam de az néha le is fagyott (csak áramtalanítás segített) és elég sokszor dobta a vonalat általában akkor ha max környékén ment a letöltés és feltöltés is egyidejűleg. Kezdtem unni a vonaldobásokat vettem 1 hete egy 321b-t hátha ott az snr tartalákkal játszva jobb lesz de még 160%on is dobja a vonalat mai napig naponta többször.
Ezután felraktam dchard firmwaret és futtattam a dmt-t:
[link]
Kitiltottam a 270 körül rosszabb vivőket és csináltam egy 2óra körüli snr tesztet de ezalatt is dobta 3szor a vonalat. (A teszt alatt utorrent ment hogy maximum forgalmat generáljon a vonalon.)
[link]
Valakinek lenne ötlete mi lehet a hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade KF426C15RBK2/64 (128GB KIT)
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S8 5G (128GB) 1 ÉV Garancia!
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck OLED 1TB Kézikonzol!
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck LCD 512GB + 256GB Ajándék Micro SD Kártya!
- Kolink riser 30cm gen5.0 vadiúj kábelek bolti ár feléért
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei P30 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest